Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Downsendromlu 5 yaşında kızım var. Çocuk engelli yönetmelği değiştikten sonra ötv indirimli araç alma hakkı tanındı bizlere. 5 kişilik bir aileyiz. Sonuçta her araç benim işimi görüyor. Böyle bir hakkım varken 5 yıın sonunda bana en fazla avantajı olacak aracı almak istiyorum. Bence doğru da düşünüyorum. Bu sebeple bayilerde olmamamasına rağmen qasqainin skypack yerine platinum premiumunu arıyorum yada 3008 GTline arıyorum. Kullanacağım 5 yıl boyunca da teknolojik donanımlarının fazla olmasını istiyorum. şimdi bir araçta kör nokta olsa ne olur olmasa diye düşünmüyorum. ömensiyorum bunları bu sebeple belkide çok ince eleyip sık dokuduğumdan araç bulamıyorum kafama göre.

Ayrıca yatalak durumda engelli insanlar adına araç alınıyor. Bu kişiler belkide hayatı boyunca binmiyor o araca belki bunu biraz da ihtyaca yönelik değil de kullanan yakınının geçici mutluluğu olarak düşünmek gerek. Sistemde zaten bir anormallik var. 1 yıl süreli rapor alan bir kişi araç alabiliyor. 2. yıl düzeldiyse haksız almış olmayacakmı. Ama diğer taraftan kzıımın durumunda bir değişme olmayacağı son 50 yıllık tıp otoritesine göre belli iken 2 yıllık rapor veriyorlar. Buda bir gerçek.

toprak_55

Böyle bir hakkım varken 5 yıın sonunda bana en fazla avantajı olacak aracı almak istiyorum. Bence doğru da düşünüyorum.

Bu tümcenizde , aracın kullanım faydasından bahsettiğinizi vurgulamak için yazdığınıza inanmak istiyorum. Her araç fayda sağlar. Otomobilin tanımı zaten sizi bir yerden bir yere götürmesidir. Garantili 0 araç aldığınızda bu tanımı karşılamayacak bir otomobil yoktur. Ayrıca 5 yılın sonunda satılmayacak bir araçta yoktur.

Teknolojik araç bakmak da sizin tercihiniz saygım sonsuz. Ama bana en çok kar edeceğim araç bakıyorum %60 değilde %110 ÖTV li araç bakıyorum dediğinizde ben tepki gösteririm... Dediğim gibi bize bu vergi teşviğini kar sğalayalım diye değil, ihtiyacımızı karşılayalım diye veriyor Devlet'imiz. Aksi halde yarın daha kötü bir limit ile karşı karşıya kalırız, sonra hepimiz üzülürüz...

Sevgili dostum aslında birbirimizin ne demek istediğini çokta iyi anlıyoruz. Diyorumki ötv ödemeden bir araç alacaksam ve imkanım varsa (yani o aracı almak için yediğimden içtiğimden ödün vermeden yaşamaya devam edecek gelirim varsa) neden 5 sene sonunda değerini en çok koruyan araç tercih etmeyeyim. Şuan superB ye bakın 280 lerden 257.000 lansman fiyatı ile satışta ayrıza ötv muaf alacaklara extra indirmle 247.00 bandında veriyor bayiler. Şimdi 2 kişilik bir aile olduğunu varsayarsak bu araç buna fazla, ihtiyacı yok olarak mı düşünmeliyiz.
Lütfen söylediklerim kişisel algılamasın kimse sadece fikirlerimizi tartışıyoruz. Bilgi paylaşımı yapıyoruz.

toprak_55

Bakın, şuan değerini korumayan araç yoktur. Her ay kurlardan dolayı sürekli zam gördüğümüz bir dönemde yaşıyoruz. Şu dönemde 5 yıl sonra hangi araçtan zarar edilir?

BMW 5.20 de geçmişte 350.000 TL olan araçları 247.000 TL ye indirdi Borusan ve alanlar oldu. (Sonra Vergi Dairesi durdursa da) şimdi bu araç değerini korumadı mı? O dönemde satmak isteyenler 270.000 Tl ye satamadılar ve BMW bu.

Elbette dönemsel, farklı durumlar kaynaklı enterasan şeyler görebiliriz. Hele kısa dönemde (1 yıldan önce) zaten değeri konuması beklenmez. Ama 5 yılda dediğim gibi değerini korumayan araç yoktur.

Daha çabuk satılan diyebilirsiniz, bunu anlarım...

Sorunuza gelince, evet 2 kişilik bir ailesi olan engelli arkadaşım C/D segment yerine B segment tam dolu bir aracı alıp, güle güle kullanabilir. Daha az kasko öder, daha az trafik öder. Hatta daha az bakım parası öder. Daha az yakar, şehir içi trafiğinde daha az sıkılır. Her yere park edebilir... 5 yıl sonunda da karla aracını satıp yeniler.

Ama SuperB D segmenti araç aldı mı, işine giderken şehir içinde kullanacasa sıkıntı yaşar, park yeri daha zor bulur, daha çok yakar(araç ağır ve güçlü motor sebebiyle), kasko/trafiğine daha fazla para öder... Bu araç şimdi daha mı çok değerini koruyacak?

Son olarak Türkiye'de en çok satışı olan araçlar(Talep gören araçlar) C segment araçlardır. B segment araçlarda D ye göre yine fazla rağbet görür, fiyatları düşük olduğu için.

iyi güzel söylüyorsunuz ama birde zevk mesalesi var be kardeşim. Hangi ilin şehiriçinde araç parkı için yer buluyorsunuz. Samsuna yaşıyorum. şehiriçine micra ile de girseniz TIR ilede girseniz park yeri genelde bulamıyorsunuz. Mevcut kullandığımız Toyota Corolla 1.4 Disel otomatik. Kesinlikle gönlümdeki araç Superb. Aracı eşim kullanması sebebiyle onun rahatını sağlamak adına SUV (sadece yerden yüksek diye) bakıyoruz. İhtiyacımıza yönelik en mantıklısı Passat- superb. Ha gel gelelim şuanki aracımda hiçbir sorun yok. Sadece böyle bir imkanımız var diye değerlendireceğim. Değer korumaktan kasıtda tabiki her araç değerini koruyacaktır. Ama 2.16 BMW alıp 5 yıl sonra değiştirmek mi yoksa nebileyim Kadjar alıp 5 yıl sonra değiştirmekmi en fazla avantajı sağlar.

508 fiyat guzel geldi bana 210 bin 133 bine geliyor sanirim..bakan soran oldu mu?

toprak_55

İşte söylediğime geliyorsunuz... Talep gören araçlar... Elbette Kadjar daha çok talep görür. Ama Suberb örneğinizde de söylediğim gibi Türkiye'de en çok talep göre araçlar C segment sedan araçlardır. (Corolla, Astra, Megane vb.)

Zevk için elbette istediğiniz aracı seçebilirsiniz. Buna da sözüm yok.

Park konusunda İzmir'e bir gelin. Küçük araçların ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlarsınız.

Neyse, siz bence beni anladınız. Buradaki mesele, %110 ÖTV li araç alayım, paza kazanayım diyenlere itafen yazdıklarımdır. Yoksa zevk için alırsınız, ihtiyacınız öyledir, bunlar sizin bileceğiniz işler...

ugir

Daha öncede yazmıştım, takip etmiyorsun :)

%60 ÖTV ile 303.000 TL olan araacın ÖTV'siz fiyatı 189.000 TL ye gelir.

konu cok cabuk ılerlıyor talep cok olunca arabaya :) bu arada bır sey daha eklemek ıstıyorum.bır cok kısı aracların ıstısmar edılmesınden sıkayetcı ....comda mesela engellı araclarının fahıs fıyatla satısa konulmasıda cok komık herhalde bu durum kasıtlı olarak yapılmakta.sımdı buna ıstınaden bır soru dıyelım kı arac otv dahıl fıyatla satısa konmus ve bu aracı alabılırmı alacak olan kısı dıyelım aldı bu otv cezası kıme kesılır?umarım anlatabıldım.

130-140bin bandında SUV Önerisi istiyorum arkadaşlar Diesel otomatik C SINIFI Bir türlü karar veremedim. Yılda ortalama 20-25bin km yol yapıyorum. eşimde kullanacağı için otomatik bakıyorum. bagajda benim için önemli yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

Atmaca07

Uğur hocamın dediklerine ek belki düşük-orta donanım 3008 de bakabilirsiniz.

Ancak bagaj ve iç boyutlar önemli ise Tucson C+'dır ve garantisi 7 yıldır. (Özellikle Otomatik vitesli araçlar için önemli bir detay.)

StratoS
Tucson ve 3008 arasında kaldım doğrusu Tucson'un dış görünümü 3008'in kokpiti çok hoşuma gidiyor. 3008 alt donanımlarında kaliteden baya ödün vermiş koltuklar vs. :confused:

ugir
Teşekkürler hocam

Atmaca07

Tucson ile 3008 arasında kaldıysanız fiyatları hemen hmeen eşdeğer Tucson Nline paket bakmanızı öneririm. İç ve Dış tasarımı Standart Tucson'a göre daha sportiftir.

Bende bu ikilemde kalıp Tucson tercih etmiştim.

2 sebebi vardı:

7 yıl garantisi ve yıllık araç bakım fiyatlarını açık bir şekilde web sitesinden paylaşan gördüğüm tek marka olması... (Modifiyeye daha uygun olması, Pejoya göre servislerinin bir parça ucuz olması vb + larda sayılabilir.)

Tasarım olarak özellikle iç tasarım olarak 3008 daha modern ve daha genç işi duruyor buda onun + sı :)

3008 tasarımını çok abartılı buluyorum, zaman içerisinde sıkıcı ve göz yorucu olacaktır. Zaten Peugeot da bunun farkına varmış ki yeni 2008 lerde sade bir tasarım tercih etmiş. Tabi bu benim kişisel görüşüm. Opel Grandlandx 3008 platformu kullanılarak üretilmiş benzer motor ve şanzıman ikilisini kullanan fakat daha sofistike ve alışılmış bir tasarıma sahip model olarak değerlendirilebilir.

Peugeot 2008
http://otomobil.haber3.com/media/other/18c697e35890a4997735ab254cf37704_0.jpg

http://otomobil.haber3.com/media/news/12233.jpg

Arkadaşlar merhaba,
ötv den muaf 5008 alma şansımız var mı? iyi akşamlar.

Grandlandx de SUV havası hissedemedim. Sunroof olmaması da benim için negatif

Üstadım ben yakmıyor demedim ki aksine çok yakıyor dedim. Ödemediğim mtv ve ötv sebebi ile değerlendirdim. Bu avantaj olmasa yakınından geçmemek lazım. Tamam çok şık güvenlik üst seviyede kullanımı kolay elektronik işlevi çok 4x4 olması sebebi ile diğer 4x4 araçlara göre daha çok arazi kabiliyeti sebebi ile bunu seçtim. Senelik mtv si 5000 tl. Aracı alırkende 118 bin tl ödemedim. Satarkende piyasanın 10 bin altına versem bişey kaybetmem. Çünkü ticari kaygım yok. Bunlardan dolayı tercih ettim. Ama tekrar tekrar diyorum ki zalım yakıyor...

Arkadaşlar 3.derece engelli için sıfır araçta ne kadar indirimli alabilirim şartları nelerdir bilen arkadaşım cevaplıyabilirmi

Engel oranın kaç arkadaş sınıfı yok ki iki türlü oluyor ya 90 ve üzeri yada 90 altında ortepedik engel.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DS7 Crossback için DS firmasını aradım. Nette yazan fiyatların geçerli olmadığını en ucuz DS7'nin 355 bin Tl.'den başladığını söyledi. Milleti kandırıyorlar. İnternet fiyatı 325 bin tl.

Kronik rahatsızlığı (tip 2 diyabet hastası olanlar) olanlara ötv mtv indiriminden yararlanıyobiliyormu

mkabakci1

sizde de Forester var sanırım. Ben de alalı 8 ay oldu yakıt hariç iyi :) ama çok binilecek olursa Lpg uyumlu olduğu için normal düzeye gelir.

Üst Alt