Downsendromlu 5 yaşında kızım var. Çocuk engelli yönetmelği değiştikten sonra ötv indirimli araç alma hakkı tanındı bizlere. 5 kişilik bir aileyiz. Sonuçta her araç benim işimi görüyor. Böyle bir hakkım varken 5 yıın sonunda bana en fazla avantajı olacak aracı almak istiyorum. Bence doğru da düşünüyorum. Bu sebeple bayilerde olmamamasına rağmen qasqainin skypack yerine platinum premiumunu arıyorum yada 3008 GTline arıyorum. Kullanacağım 5 yıl boyunca da teknolojik donanımlarının fazla olmasını istiyorum. şimdi bir araçta kör nokta olsa ne olur olmasa diye düşünmüyorum. ömensiyorum bunları bu sebeple belkide çok ince eleyip sık dokuduğumdan araç bulamıyorum kafama göre.
Ayrıca yatalak durumda engelli insanlar adına araç alınıyor. Bu kişiler belkide hayatı boyunca binmiyor o araca belki bunu biraz da ihtyaca yönelik değil de kullanan yakınının geçici mutluluğu olarak düşünmek gerek. Sistemde zaten bir anormallik var. 1 yıl süreli rapor alan bir kişi araç alabiliyor. 2. yıl düzeldiyse haksız almış olmayacakmı. Ama diğer taraftan kzıımın durumunda bir değişme olmayacağı son 50 yıllık tıp otoritesine göre belli iken 2 yıllık rapor veriyorlar. Buda bir gerçek.
Ayrıca yatalak durumda engelli insanlar adına araç alınıyor. Bu kişiler belkide hayatı boyunca binmiyor o araca belki bunu biraz da ihtyaca yönelik değil de kullanan yakınının geçici mutluluğu olarak düşünmek gerek. Sistemde zaten bir anormallik var. 1 yıl süreli rapor alan bir kişi araç alabiliyor. 2. yıl düzeldiyse haksız almış olmayacakmı. Ama diğer taraftan kzıımın durumunda bir değişme olmayacağı son 50 yıllık tıp otoritesine göre belli iken 2 yıllık rapor veriyorlar. Buda bir gerçek.