Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Memur Seçme Sınavı - ÖMSS 2012 - sorulan sorular ve cevapları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lise düzeyi
evliya çelebi yılı ---- 2011 ( bu soruyu salladım ama tuttu şansa bak )
anyasaya göre cumhurbaşkanını---- ( tbmm ) bu konuda karışıklık var fakat değişiklik sorulmadı anyasaya göre bu ayrıntıyı gözleyelim
orhun yazıtları ---- göktürk alfabesi ile yazılmış
avrupa bakanı ---- eğemen bağış

nemrut gölünden emin değilim-bence sümela manastırı ???

lise düzeyi coğrafya bir soru vardı
hangisinin iklime katkısı en azdır diye '' bakı'' yaptık umarım doğrudur...
depremleri yükselti ile bi alakası yoktur.. umarım öyledir... bu soruları bilen arkadaşlar varmı...???

sümene manastırı
en çok santralde linyit olacak.taşkömürünün tamamına yakını demir-çelik fabrikalarına gidiyor.

deejayamt;

bende o şekilde düşünmüştüm depremin yükselti ile ilgili olmadığı konusunda hem fikieiz ayrıca heyelan ile ilgili bir soru vardı sanırım ordu muydu neydi tam hatırlayamıyorum bilen yada sorunun kendisi ile cevabı aklına gelenvarsa yazabilir mi

diğerlerini bilmiyorum ama lisans soruları kpssden bile zordu tahmin ettiğimden bile zordu bence 60'ı geçen rahat girer..

Benim hatırladıklarım:
Avrupa Birliğinden sorumlu bakan : egemen bağış
Tbmm seçimleri : 4 yılda bir yapılır.
Kanunların anayasaya uygunluğunu : anayasa mahkemesi denetler.
sivas kongresinin yapılması: amasya genelgesinde kararlaştırıldı.
15 mayıs 1919 da : izmir işgal edildi.
parayı basan kurum: merkez bankası
ekonomiyle alakalı olmayan inkılap: şeriye ve evkaf vekaletinin kaldırılması
unesco tarafından evliya çelebi yılı : 2011
temsil heyetinin ankaraya geldikten sonra yapılan: misakı milli
1.tbmm icraatı: hiyaneti vataniye
cumhurbaşkanını halk seçer

deejayamt;
bende bakı yaptm

mondros ateşkes antlaşması maddeleri degildir
samsun ve bölgesinde pontus rum devleti kurmak

ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır.

Arkadaşlar ÖSYM'nin sitesinden alıntıdır 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Keşke Sınava Gitmeden Önce Biraz Daha Dikkatli Okusaydınız..

csevket;

bana göre en çok enerji doğal gaz diger soruda sürmeli manastır hem doğal hen beşeri

Önlisans olarak girdim soruların hatırladığım kadarı :
Hangi bakanlar beraber görevden çekilmelidir?
2012 yaz olimpiyatları nerede yapılacak?
Nato’ya üye olduğu halde ordusu olmayan ülke hangisidir?
Sultan ünvanını kullanan ilk devlet hangisidir?
UNESCO tarafından ' Itri Yılı' ilan edilen yıl hangisidir?
1 Kasım 2011 tarihinden itibaren Avrupa Merkez Bankası Başkanı kimdir?
Kabul edilen kanunların yayınlanmasını uygun bulmazsa bir daha görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderme yetkisi kimindir?
Sadece Türk vatandaşlarının sahip olduğu hak?
Özellikle seramik, cam sanayi, temizlikte kullanılan maden?
Osmanlı Devleti'nde yoksul ve muhtaçlara yemek yedirilen, yemek dağıtılan yerlere ne ad verilir?
Eskiden Türk’lerin kullandığı çalgı?
Hangisi yüksek mahkeme değildir?

matematikten 3/5 i 18 olan sayının tamamının kaç olduğu sorusu vardı cvp 30:::::))))

anne ili kızın yaşları toplamı 42 7 yıl sonra annenin yaşı kızının yaşının 3 katı olacağına göre kızın bugün kü yaşıkaçtır? cvp 7 (şıkkı hatırlamıyorum a,b,?)

ardışık tek sayının ortalamasının 35 ise en büyük teksayıyı sormuştu 37 olarak işaretledim ama doğrumudur bilmiyorum.

sınav, yine ezbere dayalı sorular içeriyor.

sınavı atlatan arkadaşlar hakkında, hayırlısı olsun

BALTAZAR_79;

1.tbmm icraatı degildir olarak soru sorulmustu sanırım harf inkilabı 1928 de yapıldıgından 2. tbmm zamanına isabet eder.yanılmıyorsam cevap bu olmalıydı

lise düzeyi matematik sorusu

bir sayının 3/5'i 18 olan sayı kaçtır ?
cevap: 30

bende 36 yaptım heyecanla

barış diyin yeter;
kesir sorusu vardı onunda cevabı -1/2 dir .

volkan26;
evet 4 yanlış dogruyu götürüyor

egitimci06;
enson ben dedim ki bu böyle olmaz ben secçecem didim onlarda kabul etitler

yağış sorusunun cevabı bakı değil bence enlem olmalı

yıl içinde yıllık yagış rejimi düzensiz ve seyrek bitki örtüsüne ve engebeli olan yerlerden hangisi ilimiz erozyondan fazla etkilenir.

manisa
çorum
kars
balıkesir
ordu

ben çorum olarak işaretledim

yağış sorusunun cevabı bakı değil bence enlem olmalı

ben de bakı olrak işaretledim

ya o soru tam olarak neydi hatırlayamadım şimdi

evet ben de sizin le aynı fikirdeyim sebebi alınan karar altında rum devleti kurmak var ama direk bir maddele içerisinde böyle bir madde yok diye biliyorum

45 tl nin %25 karla satılan bi elbisenin gerçek fiyatını sormuştu 36 yaptım ben onu
doğrumudur

cevabı net hatırlamamakla beraber hacim sorusu vardı matematikte. yanılmıyorsam 360[FONT=arial] π[/FONT] çıkıyor...
6nın karesi * 10 * [FONT=arial] π = 36*10*[/FONT][FONT=arial] π= 360[/FONT][FONT=arial]π
[/FONT]

Arkadaşlar em beşeri hem doğal coğrafya ile ilgil soruun cevabı bana göre Karain mağarasıdır.

Nemrut gölü ya da Sümene manastırı olamaz bence...

türkçe ile mat iyi geçti tarih bizi yaktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt