Ben soruda yanıltma vardı gibi düşünüyorum. Yurtiçi imkanlarla üretilip kullanılan enerji kaynağı gibi anlam vardı sanki. Doğalgazın enerji üretimindeki payı diğerlerinden büyük ancak ithal ürün... Soruyu tam hatırlayan varmı?
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
bende karaagaç olarak işaretledim kesin doğruSorular normalden zor zaman çok azdı özürlü bir insanın birde görme özürlüyse yetiştirmesi mucize anlamadım bu kadar düşüncesiz ve banaz bir sınav nasıl yapıldı resmen vakit darlıgından döküldük
1 . dünya savaşı sonrası yunanistandan savaş tazminatı olarak karaagaç alınmıştır
barışçım o sorunun cevabı bulgaristan yaptım ben meriç nehri 269 km uzunluğunda akarsu yatağı var diye biliyorum....akarsu olarak sınırlarımızı takip en uzun sınırımız hangisidir ? lise -coğ- sorusu
cevap :ermenistan diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin
kayseri şehri için bu maç çok önemli
sanırım anlatım bozukluğu sorusu böyleydi
ben şehri yaptım
arkadaşlar o cevap karadenizin ordu kenti olacaktı kars değil!
bildiğim kadarıyla okuduğum kitaplarda karadeniz aşırı yağmur alıyor ve toprağı yumuşak olduğundan erezyon heyelan çok oluyor önlemi için setler kuruluyor
yagış rejimi düzensiz,bitki örtüsü olarak seyrek ,engebeligin fazla oldugu olan biryerde erozyon olarak en fazla hangi ilimiz etkilenir ?
manisa
balıkesir
kars
ordu
çorum
soru cümlesini hatırladıgım kadarıyla yazdım cevap çorum yazdım
Karadeniz kıyılarını beli bir yükselti kuşağına dek kaplayan bitki örtüsünün oluşumunda, ılık ve bol yaışlı iklim özelliklerinin etkisi çok büyüktür. Doğal bitki örtüsü olarak, kıyıdan başlayıp, 500-600 m yükseltili yamaçları izleyerek yer yer yüzey şekillerine bağlı olarak daralan yada genişleyen bir orman şeridi göze çarpar. Kıyı şeridinde bitkisel |
örtüsünde yer yer, bakıma ve toprak özelliklerine bağlı olarak ortaya çıkan bozulmalar ve seyrekleşmeler vardır. Örneği, Vona (Perşembe) Burnu'ndan Ordu'ya kadar uzanan kesimde de Vona Yarımadası'ndaki dağların bol yağış alan kesiminde kalan kıyı şeridinde, ormanlar seyrekleşmiş, orman altı örtü ve orman gülleri vb çalılar azalmış bunların yerini özellikle sandal, defne, funda, mersin gibi Akdeniz bitkileri almıştır. Ordu Kenti yakınlarında Boztepe eteklerinde de bitki örtüsü yer yer, taflanlar, zakkumlar, serviler ve tek tük zeytinlerle, Akdeniz bitki örtüsünü andırır. Ordu'nun doğusunda Melet Çayı deltasında da sığır kuyruğu vb kurakçıl bitkilerden oluşan çok seyrek ve yabanıl bir bitki örtüsü vardır. Dağların eteklerinde hayli yüksek eğimli alanlar olduğundan, buralardaki orman örtüsü ortadan kalkınca, toprak hızla yoksullaşmaktadır. Ordu İli'nde, yapraklılar 1.200-1.300 m yükselti kuşağına kadar yayılır. Çambaşı ve Mesudiye yörelerinde karışık ormanlar vardır. Yüksek kesimlerdeki ormanlarda ise ibreli ağaçlar egemendir. Elverişli iklim koşulları nedeniyle Ordu İli'nde yeşil görünüm hiçbir mevsimde eksik olmaz. Orman ağaçları dışında, ençok böğürtlen, ısırganotu, papatya, nane, sütleğen, ebegümeci ve baklagil türleri gibi bitkilere rastlanır. |
hepsi birbiriyle çelişiyor yağış rejimi düzensiz yani yılın belli ayında aşırı yağış alan hangi il tanıyorsunuz mesela kars çorum gibi illerde ben sel görmedim ki ondan ordu diyorum orda nehirler taşıyor filan iyice kafalar karıştı öğretmene sordum bu sorular ne böyle diyor
Karain kalkerli arazide oluşmuş karstik aşınım ve birikimlerle dolu mağara olmalı, oluşumunda insan faktörü yok. Sümela Manastrı ise insan eliyle 1700 yüzyıl önce inşa edilen yapıt. O soru cevabı Nemrut Gölü ile Karain çekişir ikiside doğal; ama Karain'in turistik yönü çok ağır. Bence de Karain...