Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Memur Seçme Sınavı - ÖMSS 2012 - sorulan sorular ve cevapları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben soruda yanıltma vardı gibi düşünüyorum. Yurtiçi imkanlarla üretilip kullanılan enerji kaynağı gibi anlam vardı sanki. Doğalgazın enerji üretimindeki payı diğerlerinden büyük ancak ithal ürün... Soruyu tam hatırlayan varmı?

Sorular normalden zor zaman çok azdı özürlü bir insanın birde görme özürlüyse yetiştirmesi mucize anlamadım bu kadar düşüncesiz ve banaz bir sınav nasıl yapıldı resmen vakit darlıgından döküldük

1 . dünya savaşı sonrası yunanistandan savaş tazminatı olarak karaagaç alınmıştır

halilibrahim;
aynı sorular sanırım sizin kitapçık ile benim kitapçık.. ben de lisans işitme engelli..

bana termik santrallerde kullanılan en çok ürün gibi geliyor ama tam olarak hatırlamıyorum

akarsu olarak sınırlarımızı takip en uzun sınırımız hangisidir ? lise -coğ- sorusu
cevap :ermenistan diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin

arkadaşlar o cevap karadenizin ordu kenti olacaktı kars değil!
bildiğim kadarıyla okuduğum kitaplarda karadeniz aşırı yağmur alıyor ve toprağı yumuşak olduğundan erezyon heyelan çok oluyor önlemi için setler kuruluyor

Sorular normalden zor zaman çok azdı özürlü bir insanın birde görme özürlüyse yetiştirmesi mucize anlamadım bu kadar düşüncesiz ve banaz bir sınav nasıl yapıldı resmen vakit darlıgından döküldük

1 . dünya savaşı sonrası yunanistandan savaş tazminatı olarak karaagaç alınmıştır
bende karaagaç olarak işaretledim kesin doğru

bende ordu yaptım işitme eng şoruu degil mi kardeş ve o ecenekte amun varmıydı

şamşun yani

kayseri şehri için bu maç çok önemli

sanırım anlatım bozukluğu sorusu böyleydi
ben şehri yaptım

aynen kardeş
şehri sözcüğünü kaldırdığımız zaman
cümlenin anlamının bozulmadığını görüyoruz buda demektirki gereksiz sözcük kullanımı var yani şehri

samsun olduğunu hatırlamıyorum

arkadaşlar o cevap karadenizin ordu kenti olacaktı kars değil!
bildiğim kadarıyla okuduğum kitaplarda karadeniz aşırı yağmur alıyor ve toprağı yumuşak olduğundan erezyon heyelan çok oluyor önlemi için setler kuruluyor

yagış rejimi düzensiz,bitki örtüsü olarak seyrek ,engebeligin fazla oldugu olan biryerde erozyon olarak en fazla hangi ilimiz etkilenir ?
manisa
balıkesir
kars
ordu
çorum
soru cümlesini hatırladıgım kadarıyla yazdım cevap çorum yazdım

olabilir kars çok yanıltma ve çelişki var dediğim gibi... çakışıyor gerçekten kpss kitaplarında ordu bitki örtüsü seyrek toprak aşındırmasından dolayı erezyon yüksek engebe zaten karadesinizin rize çayelinden sonra en engebeli yeri olarak biliyorum

yagış rejimi düzensiz,bitki örtüsü olarak seyrek ,engebeligin fazla oldugu olan biryerde erozyon olarak en fazla hangi ilimiz etkilenir ?
manisa
balıkesir
kars
ordu
çorum
soru cümlesini hatırladıgım kadarıyla yazdım cevap çorum yazdım

kpss kitabında yazan bu
Karadeniz kıyılarını beli bir yükselti kuşağına dek kaplayan bitki örtüsünün oluşumunda, ılık ve bol yaışlı iklim özelliklerinin etkisi çok büyüktür.
Doğal bitki örtüsü olarak, kıyıdan başlayıp, 500-600 m yükseltili yamaçları izleyerek yer yer yüzey şekillerine bağlı olarak daralan yada genişleyen bir orman şeridi göze çarpar. Kıyı şeridinde bitkisel
örtüsünde yer yer, bakıma ve toprak özelliklerine bağlı olarak ortaya çıkan bozulmalar ve seyrekleşmeler vardır. Örneği, Vona (Perşembe) Burnu'ndan Ordu'ya kadar uzanan kesimde de Vona Yarımadası'ndaki dağların bol yağış alan kesiminde kalan kıyı şeridinde, ormanlar seyrekleşmiş, orman altı örtü ve orman gülleri vb çalılar azalmış bunların yerini özellikle sandal, defne, funda, mersin gibi Akdeniz bitkileri almıştır.
Ordu Kenti yakınlarında Boztepe eteklerinde de bitki örtüsü yer yer, taflanlar, zakkumlar, serviler ve tek tük zeytinlerle, Akdeniz bitki örtüsünü andırır.
Ordu'nun doğusunda Melet Çayı deltasında da sığır kuyruğu vb kurakçıl bitkilerden oluşan çok seyrek ve yabanıl bir bitki örtüsü vardır. Dağların eteklerinde hayli yüksek eğimli alanlar olduğundan, buralardaki orman örtüsü ortadan kalkınca, toprak hızla yoksullaşmaktadır.
Ordu İli'nde, yapraklılar 1.200-1.300 m yükselti kuşağına kadar yayılır. Çambaşı ve Mesudiye yörelerinde karışık ormanlar vardır. Yüksek kesimlerdeki ormanlarda ise ibreli ağaçlar egemendir. Elverişli iklim koşulları nedeniyle Ordu İli'nde yeşil görünüm hiçbir mevsimde eksik olmaz.
Orman ağaçları dışında, ençok böğürtlen, ısırganotu, papatya, nane, sütleğen, ebegümeci ve baklagil türleri gibi bitkilere rastlanır.

kayseri takımı olabilir "şehri" kelimesini çıkarttığınızda.. yani kayseri takımı ile kayseri şehri anlamları çok farklı :) cevap başka bir şık ama işaretlediğim şıkkı hatırlamıyorum

sınır sorusunun cevabı yunanistan olacak..
vereceğim linktede takip ederseniz türkiye ile yunanistan sınırının neredeyse tamamı meriç nehriyle oluşmuştur! yani doğru cevap bulgaristan değil yunanistan olacak...
http://topraksuenerji.org/wp-conten...skin_rejimini_etkileyen_barajlar-1024x795.png

Sanalkolik;

yalnız iç anadolunun yüksekliği doğuya oranla daha az değil midir? kars ın yüksekliği çorumdan fazladır ve daha dağlık bir yapıya sahiptir. yağış da azdır. bence cevap kars olmalıdır.

hepsi birbiriyle çelişiyor yağış rejimi düzensiz yani yılın belli ayında aşırı yağış alan hangi il tanıyorsunuz mesela kars çorum gibi illerde ben sel görmedim ki ondan ordu diyorum :D orda nehirler taşıyor filan :D iyice kafalar karıştı :D öğretmene sordum bu sorular ne böyle diyor :D:D

ÖMSS - Lise düzeyi sınava girenler bu başlıkta toplanalım

Arkadaşlar forumda lisans-ön lisans ve lise düzeyinde sınava girenlerin yorumları karışmış durumda.bu başlıkta lise düzeyindeki arkadaşların yorumunu bekliyorum.benim fena geçmedi,zaman biraz sıkıntı yaptı,türkçe parağraflar uzundu...hakkımızda hayırlısı olsun

benim genel yetenek fena değildi fakat genel kültür sorularını görünce ciddi ciddi afalladım,bunu nasıl hatırlamam dediğim çok soru oldu genel kültürde.zaman da yetmeyince.... :(

benim matematik iyi geçti 1 soru boş bıraktım
türkçe parağraflar çok uzundu bu bölümden çok yanlış gelebilir
inkılap çok çelişkiliydi bazıları duymamdığım sorulardı bazılarıda iki şık arasında kaldım
coğrafyada da emin olmadıklarımı yapmadım
vatandaşlık da fena değildi :)

hepsi birbiriyle çelişiyor yağış rejimi düzensiz yani yılın belli ayında aşırı yağış alan hangi il tanıyorsunuz mesela kars çorum gibi illerde ben sel görmedim ki ondan ordu diyorum :D orda nehirler taşıyor filan :D iyice kafalar karıştı :D öğretmene sordum bu sorular ne böyle diyor :D:D

ama ordu karadeniz bölgesinde olduğu için bitki örtüsünün bolluğundan dolayı erozyona sebebiyet vermiyor. ağaçlanmanın az olduğu yerderde görülür erozyon. orda nehirlerin taşması falan anca heyelana sebep olur. sanırım hemfikir olduğumuz tek nokta soruların kazık olduğu :/

YANLIŞIN DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR OLMASIDA İNSANI TEREDDÜTTE BIRAKTI,YAPMAYIP BOŞ BIRAKTIĞIM 2 - 3 SORU DOĞRUYMUŞ ON AAHH EDİYORUM:mad:

Karain kalkerli arazide oluşmuş karstik aşınım ve birikimlerle dolu mağara olmalı, oluşumunda insan faktörü yok. Sümela Manastrı ise insan eliyle 1700 yüzyıl önce inşa edilen yapıt. O soru cevabı Nemrut Gölü ile Karain çekişir ikiside doğal; ama Karain'in turistik yönü çok ağır. Bence de Karain...

Doğal demek zaten doğada var olan. Beşeri ise insan eliyle yapılış, insandan etkilenen demektir. O yüzden Sümela Manastırı olur...Selametle

sıklarda çorum mu vardı ben çankırı diye anımsıyorum.zaten çankırının kuzeyi karadenize kaçar ormanlıktır bir kısmı fakat egimi çok fazladır erozyon sık gorulur.bildigim kadarıyla ki ılgaz dagı falan yeşil olusundan amnzarasından dolayı tatil yerlerindendir.

arkadaşlar sınav soruları ne zaman açıklanır bir an önce doğru-yanlışlara bakmak istiyorum
:)

arkadaşlar aklımıza geldiği kadar soru ve cevapları burda paylaşabiliriz......

arkadaşlar erozyon ve heyelan karışmasın..heyelan en çok karadenizde olur,çok yağışlı olmasından,eğimli olmasından dolayı..buna ağaçlıklı olması çare etmez..

ama erozyon ise,genelde çorak bölgelerde yani iç anadolu GDA gibi yerlerde çok olur.çünkü toprağı tutan ağaçtır ve bilirsiniz ki fazla ağaçlık değildir...(karadenizde fayda ermez o ayrı..çünkü aşırı yağış var orda)

hatırladıklarım

rauf dektaş
egemen bağış
askeri öğrenci
4yılda bir
tüm milleti temsil eder
merkez bankası basar
anayasa mah. denetler
amasya genelgesi
izmirde protestolar başladı
unnesco 2011
seri evkaf
misaki milliden önce
hiyaneti vataniye
istanbulda yapıldı
samsun içe ulaşım güç
karağaç alındı
enlem
yukselti depremin alakası yok
çankırı
rusya
monarşi

bemim hatırladığım bunlarb

arkadaşlar çorum değil çankırı dır

matamatikten
ardaşık üç tek sayının ortalaması 35 olan sayı
37 olacak

arkadaşlar moranizimi bozdum cevaP VERMEDİNİ

turçeden
kayseri sehri sehir kelimesi çıkacak
neden sonuç sorusu 3 ile 4

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt