Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Memur Seçme Sınavı - ÖMSS 2012 - sorulan sorular ve cevapları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dostadoğru;
Ardışık 3 tek sayının ortalaması 35 ise, en büyük tek sayı hangisidir? soru böyleyse cevap 37

Lisans soruları bana zor geldi,

arkadaşlar normal KPSS müfredatında yok fonksiyonlar burada sordular... ne dersiniz...

18 kişi vardı sınava giren benim sınavda hepsi lisans herkes sınavdan sonra aval aval birbirimize baktık...sınav zordu lisanslar için....:mad:

kesinlikle katılıyorum lisans soruları zordu, ... bence 45 net ve üstünün şansı var...

zaman yetmedi ya :( bi daha ne zaman olacak sınaw ...

ömss puan hesaplaması nasıl olacak

Arkadaşlar ömss puan hesaplaması hakkında bilgileri olanlar paylaşırlarsa memnun oluruz

Merhaba cevaplar ne zaman açıklanacak acaba? Tahminimce 10 yanlısım filan var yerleşebilir miyim?

Matematikte üçgenin taban uzunluğu ve yüksekliğini verip karenin alanına eşit dedği sorunun cevabı: 8
Koordinatlarını verdiği analitik sorusu vardı m+n kaçtır dediği cevabı: 1
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Peki alan sorusunun cevabı neydi r 6 ve yükseklik 10 du sanırım bir de ebob ekok sorusu vardı 200 ve 300 dikdörtgen diyordu

Arkadaşlar em beşeri hem doğal coğrafya ile ilgil soruun cevabı bana göre Karain mağarasıdır.

Nemrut gölü ya da Sümene manastırı olamaz bence...
karain marasının beşeri ne özelliği var surmelı manastırı hemdoga harikası hemde ınsanların yaptıgı anıt mezarlarla tamamlıyor

ya ülkemizde günden güne o kadar kanun ve yönetmelik değişiyor ki bi anda sabah kalkıyoruz seçimler 5 yıl değil 4 yıl oldu yok yok 4 yıl değil 7 yıl falan filan cumhurbaşkanının görev süresi şu kadardan bu kadar oldu saçma sapan çocuk oyuncagı oldu karma karışık oldu ya artık ben hangi bakanın ne görevinde oldugunu takip edemiyorum genel kültür çok kötü geçti güncelde bi ayar tutturamuıyoruz çünkü...
inşallah arkadaşlar hepimiz bi yerlere yerleşiriz...

Peki alan sorusunun cevabı neydi r 6 ve yükseklik 10 du sanırım bir de ebob ekok sorusu vardı 200 ve 300 dikdörtgen diyordu

Silindirin hacmi Pi.r2.h yani sonuç 360pi çıkıyordu.
Dikdörtgen sorusununda sonucu, OBEB(200,300)=100 bundan sonra 200/100=2 , 300/100=3 , 3x2=6 cevap 6 yani

Çok teşekkür ederim . Bir de seçim süresi soruluyordu ya o bakanlar kurulu içinmiydi yoksa cumhurbaşkanlığı için mi hatırlayamadım soruyu tam olarak

Cumhur başkanını kim seçer sorusu vardı onun cevabı halk seçer olmalıydı.

Bir soru vardı yasalarla alakalı, yargıtay danıştay, anayasa mahkemesi gibi şıkları vardı o soruyu hatırlayan var mı?

o kars mı olacaktı hiç emin değilim keşke öss gibi cevaplasalardı tvde ve enlem değil bakı yaptım

tam olarak bilmiyorum doğru cevabı, ama ben öyle yaptım

Mcaglar

Karain mağarası bildiğim kadarıyla arkeolojik değeri olan bir mağara, sonuçta insanlar yaşadı orada resimler, duvar yazıları bilmem ne vs, hem de doğal yollardan oluştuğu için ben öyle düşündüm ve Karain mağarası yaptım.

Manastır insan yapısı, doğal güzellikleri dışında coğrafya ile ne gibi bir ilgisi olabilir, Keza Nemrut gölü, doğal göl, fakat beşerî yönü yok, tabi illa öyledir gibi bir iddiam yok, ama ben öyle yaptım, işin doğrusu ben de merak ediyorum sorunun doğru cevabını...

Bir de Parti kapatmaya sebep olamayan yurtdışındaki partilerle birlikte hareket etmesi olacak sanırım?

Emilyo, Puanını tam olarak hesaplayamazsın, standart sapma vs.de eklenecek ona...

ferdi öztürk;

Eç çok santral doğalgaz arkadaşlar. Linyitin kalitesi çok düşük olduğu için enerji üretmekte kullanılmaz

Karain kalkerli arazide oluşmuş karstik aşınım ve birikimlerle dolu mağara olmalı, oluşumunda insan faktörü yok. Sümela Manastrı ise insan eliyle 1700 yüzyıl önce inşa edilen yapıt. O soru cevabı Nemrut Gölü ile Karain çekişir ikiside doğal; ama Karain'in turistik yönü çok ağır. Bence de Karain...

kayseri şehri için bu maç çok önemli

sanırım anlatım bozukluğu sorusu böyleydi
ben şehri yaptım

Doğalgaz, ülkemizde en çok elektrik üretiminde kullanılan yeraltı kaynağı ama ülke ekonomisine katkısından ziyade götürüsü daha fazla sonuçta ithal... O soruyu tam hatırlayan varmı?

Linyittir arkadaşlar nasıl doğalgaaz olsun, Bildiğim kadarıyla termik santrallerde kullanılıyor...

ben zaman konusunda hiç zorlanmadım hatta son 5 kala kitapcığımı verdim süre yeterli geldi tüm sporularıda cevapladım ve yanlış -sayımda çok az hewrkes için hayırlsıı olur inş. ayrıca çıkışta yerel tv ropartajı yaptı sorular nasıdı dedi zor değildi dedim süre sıkıntısı yaşandı dedi evet ama dfedim benim için sıkıntı olmadı dedim hayrırlısı işte dedim inş herlkeste iyi not alır

en çok termik santrallerde enerji doğalgazdan elde ediliyor. konu anlatımlı soru bankasına baktım. 2008 kpss sınavında grafik olarak vermiş hatta sıralamasını yazıyorum:
1 doğalgaz= 80691
2 su güçü =44244
3 linyit =32432
4 taş kömürü =14323
5 akaryakıt=4232
6 diğerleri=424
olarak gözüküyor arkadaslar

desenıze bu sınavda trtedejık olarak son buldu devlet bır verdı 100 aldı yazık olucak bızım bu mıllete umarım herkes sınavında basaarılı olmustur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt