Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Memur Seçme Sınavı - ÖMSS 2012 - sorulan sorular ve cevapları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ferdiöztürk

Atanıp-atanmiycamdan hiç emin değilim açıkcası bakalım ne olacak...

ekinos;
Maşallah,
benim gibi 50 soru yapamayan kaçkişi vardır. 50 doğru çokiyi bence.. Keşke bende okadar yapabilsem, 50'yi bırak 30-40 doğru yapabildiysem ne mutlu bana..

hangisi 1 tbmm döneminde yapılmadı diye hatırlıyorum hiyaneti vataniye değil sanki cevap bence harf inkilbı gibi birşey vardı o olabilir.

Harf Inkılapı 1928 yani 2.TBMM dönemi..

O soru hangisi 1. TBMM döneminde yapıldı, yani cevap harf inkılabı değil; hıyanet-i vataniye dir. Ve cevap kesinlikle doğrudur.

arkadaşlar bu sınava kaçbin kişi girdi ve ne kadar kişi alınacak tam olarak bilen varsa yazabilirmi acaba?

evet bende görmede girdim işitme ve genelle aynı kategoride yer aldık

mrb arkadaşlar yanlışlık olmasın ama. 1, tbmm.de yapılmamıştır dye sorulmuştur.halk inkilabı bencee.bide potnus rum diye bir soru varmıydı ya hatırlayamadım bi zahmet..))

cevaplar

AB den sorumlu bakan: egemen bağış
2- Tbmm seçimleri : 4 yılda bir yapılır.
3- Kanunların anayasaya uygunluğunu anayasa mahkemesi denetler.
4- 15 mayıs 1919da izmir işgal edildi.
5- Merkez bankası
6- Ekonomiyle alakalı olmayan inkılap şeriye ve evkaf vekaletinin kaldırılması
7- Misakı milli
8- KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ.
9- Cumhurbaşkanını halk seçer
10-Hıyaneti vataniye
11-kars
12-göktürk
13-tüm halkı temsil eder milletvekilleri
14-deri işleme sorusu 3 şık da olacak 1,2,3 e şıkkı
30.04.2012 20:40:19
hasan42

15-yükselti
16-Sivas kongresinin yapılması: Amasya genelgesinde kararlaştırıldı.
17-pontus rum
18-trabzon
19-natoda suriye ye girilmesine izin vermeyen lke rusya
20-Kimler seçimlerde oy kullanamaz askeri öğrenciler
21-zeamet
22-İstanbul Dünya salon atletizim şampiyonası 2012
23-akarsu-yunanistan
24-bakı
25-evliya çelebi yılı 2011
26-menemen olayı
27-Afganistan
28 kavim ulus ümmetçilik ben ümmetçilik yaptım yanlış olma ihtimali var
29-Türkçedeki niteleme sorusu hasat diye bikelimeydi
30-Misakı millinin kabulünden önce temsil heyeti Ankaraya geldi.
30.04.2012 20:40:01

türkçe lise düzeyi şehri vardı başka neler vardı?

bu deri işleme sorusu ne ? hatırlıyamadımda

tam bir fiyasko,Vakit yetmedi atanma mı.? NERDEEEEEE hayal yaa. yine atanma yok, ÖNÜMÜZDE Kİ MACLARA BAKACAZ YİNE. :(((

hangisi 1 tbmm döneminde yapılmadı diye hatırlıyorum hiyaneti vataniye değil sanki cevap bence harf inkilbı gibi birşey vardı o olabilir.

Harf Inkılapı 1928 yani 2.TBMM dönemi..

Kardeş, ben Lisanstan girdim ama sorunuzun doğru olduğundan emin misiniz? 1.TBMM Döneminde yapılmayan diye soru olamaz, zaten çok net hatırlıyorum ki
1. TBMM Döneminde yapılan sadece bir tek inkilap vardır o da SALATANATIN KALDIRILMASIDIR 1 KASIM 1922

Kardeşler mühendisim böbrek nakli oldum, gayet de iddialıydım amma ve lakin hakikaten öyle kolay bir sınav değildi. Her sınavın kolaylık ve zorluk noktaları vardır. Görme engelli kardeşlerimiz düşünülerek şekil içeren sorunun Lisansta hiç olmaması gayet iyiydi.
Sınavın dezavantajları: 1-ZAMANI ÇOK İYİ KULLANMAK GEREKİYORDU BU KADAR GECİKEN BİR SINAVA 2-3 AY HAZIRLANARAK O HIZA KAVUŞMAK ÇOK ÇOK ZORDUR.ANCAK KONULARI BİTİREBİLDİK. Türkçe ve matematik'i 35-40 dk.da tamamlayabilen 60 dk da tüm sorulara bakabilirdi, Lakin ben başaramadım 50 dk.da Türkçe-mat bitmişti hatta 52 dk filan son 7-8 dk.da hiç düşünmeden genel kültür sorularını zor bela yetiştirebildim,ama hatalarım ve boşlarım var
2-Güncel Sorularda ve tarih sorularında ciddi bir özensizlik vardı, grekeromoen güreş sorusu,dünya bankası başkanı sorusu,merkez bankasının kuruluş tarihi,coğrafyadaki "beşeri ve doğal unsurlar etkilidir" gibi sorular özensiz hazırlanmış gibi geldi bana! Yani Atatürk Döneminden Kongrelerden-Misak-ı Milliden hiç soru yoktu, olmasını yüksek ihitmal bekliyordum...
NETİCEDE,ALLAH TÜM KARDEŞLERİMİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN GERÇEKTEN İHTİYACI OLANLARA BİR RIZIK KAPISI NASİP ETSİN. LİSANS MEZUNU OLMAK AVANTAJ GİBİ GÖRÜNSE DE, HEM LİSANS HEM LİSE VE ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN 45 NET VE ÜZERİ YAPANLARIN CİDDİ BİR AVANTAJ SAĞLAYACAĞINI TAHMİN EDİYORUM... ÖZEL SEKTÖR BİZİ GİBİ İNSANLARI ÇOK ZORLUYOR HALDEN ANLAMIYORLAR SAĞLIĞIMIZI KAYBETME RİSKİMİZ VAR. HAYIRLISI OLSUN ÜZÜLMEYELİM, ÜMİTVAR OLALIM. OLMAZSA DA İNŞAALLAH 2 YIL SONRA YİNE VAR,SAĞLIK OLSUN...

SINAVIN AVANTAJLARI İSE
özellikle görme engelli 100 dk ve işitme engelliler için verilen 80 dk süre onları çok rahatlatmıştır,helal hoş olsun...
1-Türkçe ve Matematik soruları (sayısal mezunu arkadaşlar için matematik yapıalbilir düzeydeydi ama dediğim gibi o da zaman alıyordu)
2-Genel Kültür kısmında ise zamanı yeten kardeşler için soruların % 50 si yapıalbilir düzeydeydi
SINAVA İLK DEFA GİREN KARDEŞLERE UYARIM VAR. ÇOK SINAVA GİRMİŞ BİR KARDEŞİNİZ OLARAK ŞUNU TAVSİYE EDERİM
Sınavlar çalışmak kadar profesyonellik istiyor,taktik istiyor,örneğin ben zamanı iyi kullanamadığım için vaktiyle Tıp kazanamamış biriyim. Öss de 40 soruya bakamadım zaman yetiştirimeyince. halen bu sıkıntımı çözemedim. Çözüm yolunu biliyorum ama icraat yok :) Bunun için yapmamız gereken çok basit. Soru kurdu olmak! Türkçe dahil, her ders için süpper derecede soru çözmeliyiz ve daha soru başlarken olayı kavramalıyız! Eminsek cevap vermeliyiz emin değilsek oyalanmadan geçmeli sona bırakmalıyız Ayrıca EN ÖNEMLİ ŞEY, sınavda nedir ne değildir diye, şöyle bir kılavuzu okumak.Son olarak da iyi olduğumuz alanlara çok iyi odaklanıp oraları süpper yapmaya çalışmak ve yapamadığımız zorlandığımız yerlere de gücümüz yettiğince çalışıp, emin olduklarımızı yapmak (mesela türkçe tarih coğrafyada iyi isen oralara iyi odaklan matematiki çok kafaya takma yapabildiğin kadar emin oldujklarını yap)
selamlar...

engin_temiz;
çok haklısın bende seninle aynı fikirdeyim; 45 net ve üstü çok şanslı; ama özellikle lisans da ilk yüz kişinin netleri 50 ye kadar düşerse (ki düşeceğini tahmin ediyorum ) bu durumda 40 nete kadar şansı olabilir hekezin; ÖZELLİKLE DE HALEN KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIP DA SINAVA GİRENLERİN BU SINAVDAN SONRA CİDDİ KISMININ SONUÇLAR BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAYACAĞI İÇİN TERCİH YAPMAYACAĞINI TAHMİN EDİYORUM; ÇÜNKÜ SINAVIN SUNDUĞU ALTERNATİFLER MEVCUT DURUMUNDAN DAHA İYİ OLMAYACAKTIR. YANILIYOR MUYM NE DERSİNİZ?

I.TBMM sorusuna açıklık getiriyim son bir kez daha;
Orada sorulan soru zaten inkılap şeklinde değildi; I.TBMM döneminde YAPILAN İCRAAT şeklindeydi, yani inkılap sorulmuyor, inkılap sorulsaydı sadece saltanatın kaldırılmasıydı (1Kasım 1922). Ayrıca harf inkılabı 1928 yılında yapıldı, ama Hıyanet-i Vataniye; I.TBMM döneminde çıkan ayaklanmalara karşı alınmış bir önlemdi, hatırlarsanız bu kanununla istiklal mahkemeleri de açılmıştı. O yüzden doğru cevap Hıyanet-i Vataniye Kanunudur.

buzdan;
Şeyh Sait şıklarda yoktu, Şeyh Sait rejime yönelik ilk isyandır, o yüzden Menemen Olayı doğru cevap. Rejime yönelik 2. isyandır, öbür şıklardaki, isyanlar rejime yönelik değildi.

Cevapları işaretlediğimiz boşlukları niye o kadar büyük yapmışlar ki,doldurmakta zaman kaybettirdi malesef.

unesco ''ıtri yılı hangi yıl olarak ilan etmiştir diye bir soru vardı? ben 2012'yi işaretlemiştim. doğruymuş. :)

engin_temiz;

Bende lisanstan girdim soruyu bilmiyorum sadece yapılan paylaşımlardan hangisi 1.tbmm döneminde gerçekleşmemiştir diye anladım soruyu onun için harf ınkılapı dedim..

59.Avrupa Güreş Şampiyonası'nın Sırbıstan'da yapıldığını bilen oldu mu?? (Lisans güncel bilgiler).

Ben yapamadım güreş şampiyonası ile ilgili soruyu, hadi öyle birşey sorulması normal de, Ben fatihin kurduğu medrese ile ilgili soruyu yapan arkadaşlara şaşırdım açıkcası, nereden bilicez hangi padişah ne medrese yapmış, aklıma gelecek en son şey olurdu herhalde hangi padişah ne yaptırmış ona çalışmak ya da ben yanlış düşünüyorumdur belkide.

ekinos;
sorulara nerden baktın 50 dogru çıktı

melek asya;

Doğalgazın zaten büyük çoğunluğunu ithal ediyoruz,linyit ülkemizde bol miktarda çıkıyor kendimce öyle bir mantık geliştirdim..kesin doğrudur demiyorum zaten.

59.Güreş şampiyonası ihtiyaç yayıncılığın 2012 güncel bilgiler dökümanında bile yok nerden bulmuşlar,hangi mantıkla sordular,ata sporumuz güreş,memur olacak adaylarında ata sporumuzla ilgilenmesi gerekir mantığı mı? başka bişey gelmiyor aklıma???

OMSS de çıkan aklımızda kalan sorular ve cevapları

Arkadaşlar zorluğu daha girmeden başlamıştı zaten. Ceyhan ilçesinden 55 Km uzaklıktaki Adana ilinde sınava girdim. Neyse geçelim zorlukları. Osym nin soru vecevapları yayınlamaya niyeti yok sanırım. Ben aklımdaki soru ve cevapları yazıyorum.

1. 45 TL ye %25 karla satılan malın maliyeti? Cevap : 36 TL
2. x^y = x[SUP]2[/SUP]+x.y+y[SUP]2[/SUP] ise (-2)^2 = ? Cevap : -4
3. Eni 200 , boyu 300 mt olan bir arsa en az kaç kareye ayrılır? Cevap 6
4. TBMM seçimleri kaç yılda yapılır? Cevap : 4 yıl
5. Avrupadan sorumlu bakan? Cevap : Egemen Bağış
6. Türkçeden yanlış eşleştirme sorusu? Cevap Muhteşem-Ürkütücü
7. Sivas kongresinin yapılması nerede kararlaştırlımıştır? Cevap : Amasya genelgesi
8. 5A iki basamaklı sayısının 6 ile kalansız bölünebilmesi için A ne olmalıdır? Cevap : A = 4

Arkadaşlar zorluğu daha girmeden başlamıştı zaten. Ceyhan ilçesinden 55 Km uzaklıktaki Adana ilinde sınava girdim. Neyse geçelim zorlukları. Osym nin soru vecevapları yayınlamaya niyeti yok sanırım. Ben aklımdaki soru ve cevapları yazıyorum. orta öğretim.

1. 45 TL ye % karla satılan malın maliyeti? Cevap : 36 TL
2. x^y = x[SUP]2[/SUP]+x.y+y[SUP]2[/SUP] ise (-2)^2 = ? Cevap : -4
3. Eni 200 , boyu 300 mt olan bir arsa en az kaç kareye ayrılır? Cevap 6
4. TBMM seçimleri kaç yılda yapılır? Cevap : 4 yıl
5. Avrupadan sorumlu bakan? Cevap : Egemen Bağış
6. Türkçeden yanlış eşleştirme sorusu? Cevap Muhteşem-Ürkütücü
7. Sivas kongresinin yapılması nerede kararlaştırlımıştır? Cevap : Amasya genelgesi
8. 5A iki basamaklı sayısının 6 ile kalansız bölünebilmesi için A ne olmalıdır? Cevap : A = 4

matematik harikaydı.. matematikte 2 boşum var. gerisi doğru.. SİLİNDİRİN HACMİ VE ANALİTİK GEOMETRİ'YE ÇIKMAZ DİYE HİÇ ÇALIŞMADIM :(

türkçe eh fena değildi..
hangi cümlede sıfat yoktur diye soru vardı..cevap D) IV

eğer cevabı amasya genelgesi doğru ise o da güzel :)...

bir de; TEMSİLCİLER HEYETİ hangi gelişme sonrası ankaraya gelmişlerdir
diye soru vardı. cevabını önce boş bıraktım. sonra A SEÇENEĞİNİ İŞARETLEDİM.
AMA NEYİ İŞARETLEDİM BİLMİYORUM :D

unesco evliya çelebi yılı diye bir soru vardı. 2011 yaptım galiba..

yaş problemi sanırım cevabı 14 çıktı..

atatürkün milliyetçilik anlaşıyı içinde hangileri yoktur. ümmetçilik ve kavimcilik diye seçenek vardı..

coğrafya'da hangi il yağışın bol olması nedeniyle heyelan riski bakımından en tehlikeli diye bir soru vardı.. ordu seçeneği doğru idi

vs. sorular.. ilk etapta aklıma gelen değişik sorular ve cevaplar bunlar...

40 ''NET''in üstünün şansı var arkadaşlar altının yok çoğu kişi yapamadı özellikle genel kültür kısmı ezbere dayalıydı herkesın hakkında hayırlısı olsun..

huseyinmetin;
Abi illaki çok iyi yapan fulleyen veya 58-59 net çıkaranlar olabilir lakin 40 net de avantaj olabilir.Çok haklısınız benim abim kpss ile normal olarak PTT memuru olmuştu 3yıldır çalışıyor ve şuan maaşı 2150 TL işitme engeli var E öylesine girdi, ama bir tercih de bulunmayacak inşaallah çünkü 2150 Tl den 1700 1600 lere düşmek işine gelmiyo :)) nolur nolmaz gireyim puanım cebimde dursun dedi. Böyle insanlar da var merak etmeyin :)) Lisans yani herhangi bir üniversite mezunu olarak sınava girenlerin toplam sayısı 5.144 ve bu sayı cidden çok az isterlerse hepsi atanabilir. Ben bu noktada ümitvarım... Sabır...

ferdi öztürk;
O soru tamamen eleyici bir soruydu. Bende yapamadım, tıpkı Dünya Bankası başkanı sorusunda olduğu gibi bu soru da bilinçli olarak eleyici sorular bağlamında sorulmuştu...Sağlık olsun

ahmedd29;
Abi tahminim, tüm kağıtları standard bir optik okuyucuda okutacakları için, özellikle az görenler, görme problemi olanlar düşünülerek Bilim Kurulunun tavsiyesiyle böyle bir uygulama yapılmış bu durumdan bende şikayetçiyim. Evet o kardeşlerimiz için kolaylık getiriyor ama bizim de vaktimiz kısıtlı, Hakikaten işaretleme noktasındaki bu kayıp bile 60 soru 60 dknı az olduğunu gösteriyor 60 soru 70 dk verilebilir...

engin_temiz;

Bende lisanstan girdim soruyu bilmiyorum sadece yapılan paylaşımlardan hangisi 1.tbmm döneminde gerçekleşmemiştir diye anladım soruyu onun için harf ınkılapı dedim..

arkadaşlar lisans da böyle bi soru hatırlamıyorum ben, yanılıyor muyum yoksa?????????

lisans sorularında bunun benzeri olan "Atatürk döneminde...." sorusu vardı cevabıda "köy ens."...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt