hangisi 1 tbmm döneminde yapılmadı diye hatırlıyorum hiyaneti vataniye değil sanki cevap bence harf inkilbı gibi birşey vardı o olabilir.
Harf Inkılapı 1928 yani 2.TBMM dönemi..
Kardeş, ben Lisanstan girdim ama sorunuzun doğru olduğundan emin misiniz? 1.TBMM Döneminde yapılmayan diye soru olamaz, zaten çok net hatırlıyorum ki
1. TBMM Döneminde yapılan sadece bir tek inkilap vardır o da SALATANATIN KALDIRILMASIDIR 1 KASIM 1922
Kardeşler mühendisim böbrek nakli oldum, gayet de iddialıydım amma ve lakin hakikaten öyle kolay bir sınav değildi. Her sınavın kolaylık ve zorluk noktaları vardır. Görme engelli kardeşlerimiz düşünülerek şekil içeren sorunun Lisansta hiç olmaması gayet iyiydi.
Sınavın dezavantajları: 1-
ZAMANI ÇOK İYİ KULLANMAK GEREKİYORDU BU KADAR GECİKEN BİR SINAVA 2-3 AY HAZIRLANARAK O HIZA KAVUŞMAK ÇOK ÇOK ZORDUR.ANCAK KONULARI BİTİREBİLDİK. Türkçe ve matematik'i 35-40 dk.da tamamlayabilen 60 dk da tüm sorulara bakabilirdi, Lakin ben başaramadım 50 dk.da Türkçe-mat bitmişti hatta 52 dk filan son 7-8 dk.da hiç düşünmeden genel kültür sorularını zor bela yetiştirebildim,ama hatalarım ve boşlarım var
2-
Güncel Sorularda ve tarih sorularında ciddi bir özensizlik vardı, grekeromoen güreş sorusu,dünya bankası başkanı sorusu,merkez bankasının kuruluş tarihi,coğrafyadaki "beşeri ve doğal unsurlar etkilidir" gibi sorular özensiz hazırlanmış gibi geldi bana! Yani Atatürk Döneminden Kongrelerden-Misak-ı Milliden hiç soru yoktu, olmasını yüksek ihitmal bekliyordum...
NETİCEDE,ALLAH TÜM KARDEŞLERİMİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN GERÇEKTEN İHTİYACI OLANLARA BİR RIZIK KAPISI NASİP ETSİN. LİSANS MEZUNU OLMAK AVANTAJ GİBİ GÖRÜNSE DE, HEM LİSANS HEM LİSE VE ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN 45 NET VE ÜZERİ YAPANLARIN CİDDİ BİR AVANTAJ SAĞLAYACAĞINI TAHMİN EDİYORUM... ÖZEL SEKTÖR BİZİ GİBİ İNSANLARI ÇOK ZORLUYOR HALDEN ANLAMIYORLAR SAĞLIĞIMIZI KAYBETME RİSKİMİZ VAR. HAYIRLISI OLSUN ÜZÜLMEYELİM, ÜMİTVAR OLALIM. OLMAZSA DA İNŞAALLAH 2 YIL SONRA YİNE VAR,SAĞLIK OLSUN...
SINAVIN AVANTAJLARI İSE
özellikle görme engelli 100 dk ve işitme engelliler için verilen 80 dk süre onları çok rahatlatmıştır,helal hoş olsun...
1-Türkçe ve Matematik soruları (sayısal mezunu arkadaşlar için matematik yapıalbilir düzeydeydi ama dediğim gibi o da zaman alıyordu)
2-Genel Kültür kısmında ise zamanı yeten kardeşler için soruların % 50 si yapıalbilir düzeydeydi
SINAVA İLK DEFA GİREN KARDEŞLERE UYARIM VAR. ÇOK SINAVA GİRMİŞ BİR KARDEŞİNİZ OLARAK ŞUNU TAVSİYE EDERİM
Sınavlar çalışmak kadar profesyonellik istiyor,taktik istiyor,örneğin ben zamanı iyi kullanamadığım için vaktiyle Tıp kazanamamış biriyim. Öss de 40 soruya bakamadım zaman yetiştirimeyince. halen bu sıkıntımı çözemedim. Çözüm yolunu biliyorum ama icraat yok
Bunun için yapmamız gereken çok basit. Soru kurdu olmak! Türkçe dahil, her ders için süpper derecede soru çözmeliyiz ve daha soru başlarken olayı kavramalıyız! Eminsek cevap vermeliyiz emin değilsek oyalanmadan geçmeli sona bırakmalıyız Ayrıca EN ÖNEMLİ ŞEY, sınavda nedir ne değildir diye, şöyle bir kılavuzu okumak.Son olarak da iyi olduğumuz alanlara çok iyi odaklanıp oraları süpper yapmaya çalışmak ve yapamadığımız zorlandığımız yerlere de gücümüz yettiğince çalışıp, emin olduklarımızı yapmak (mesela türkçe tarih coğrafyada iyi isen oralara iyi odaklan matematiki çok kafaya takma yapabildiğin kadar emin oldujklarını yap)
selamlar...