Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Memur Seçme Sınavı - ÖMSS 2012 - sorulan sorular ve cevapları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar sorular bilgiye dayalıydı tek sıkıntı sürenin yeterince az oluşu ben aceleden 3 soruyu yanlış yaptım halbuki bildiğim soru cevaplarıydı sınavda insanın aklı karışıyo buda zamanın yetrli olmayışından kaynaklanıyo türkçe mat anayasa güncel konular fena deildi tarih biraz sıkıntı oldu süre zaten büyük bi sıkıntıydı

sürenin kısıtlı oluşu insanı aceleye ve hataya sürüklüyo

ömss mağdurlarının dikkatine

dünkü ömssde tam bir fiyasko oldu türkçe hariç tüm sorular kolaydı türkçe zordu süre azdı hatta kimisine süre yetmedi lütfen ösymye protesto maili yollayalım
işte ösym mail adresi
osym @osym.gov.tr
buraya mail atalım

dünkü ömssde tam bir fiyasko oldu türkçe hariç tüm sorular kolaydı türkçe zordu süre azdı hatta kimisine süre yetmedi lütfen ösymye protesto maili yollayalım
işte ösym mail adresi
osym @osym.gov.tr
buraya mail atalım

abi pes diyorum sana daha bişi demiyorum böyle durumlarda gözünü allah doyursun derler genelde ben senin yerinde olsam daha ne isterim be :D:D:D:D

:D:D::D valla fena olmasda bu konu ayrı baslıkda olaydı süper olurdu da baska konuyla birleşmesi işi bozuyo caktırma:D:D:D:D

:D:D:D bencede bu sefer yaramazlık etmeyeyim..uslu uslu yorum yapayım :D

doğuştan işitme engelide girdim süper kolaydı bi yürütme ye ait olmayan sorusu vardı
tüzük kanun falan ben kanun işaretledim umarım doğrudur

[FONT=lucida grande]islamiyet öncesi gelişmeler hangileri dogru[/FONT]

ekinos;
lisans mezunu falanmısın..eğer dediğin gibiyse,senin iş tamam..atanırsın heralde..

golden_heart;

:D:D madem öle bi niyetin var sınav öncesi stres atmalım baslıgına bi bak bakalım neler var:D:D:D

Geçen yıl ygs sınavında sorulan türkçe sorularına bakarak ömms'deki sorular çerez gibi geldi. Bir tek soyut matamatiğe kafam basmıyor. 50 soruyu yaptım 45 netim vardır tabi sonuçlar açıklanınca belli olacak. kurslarda ve ömss kitaplarından da hiç soru çıkmaması, bunların göstermelik yapıldığını gösteriyor.

neri;

yok ben yeni bir çalışma üstündeyim :) daha eğlenceli,daha uçuk bişey olmalı :D

Ben sınava görme engelli önlisans mezunu olarak girdim.Sınav bencede zordu, zaman kısaydı.Verilen zamana göre türkçede paragraf soruları uzundu.Matematikte mat2 den Fonksiyon sorusu vardı,ben görme engelliyim normalde görme engellilere şekil içeren soru sorulmaması gerekir.2 adet dikdötgen ve 1 adet de silindir sorusu vardı.Bu soruları hazırlayan zihinleri kınıyorum....

lise mezunuyum 50 soru kesin doğru atanırmıyım cidden kaç puan alırım

valla şu var devletin politikasına bağlı birazda..şimdi 7 bin kişi alacakda bunun kaçı lise olacak o bakımdan hakkınızda hayırlı olsun demekten başka diyecek şey yok..ama 50 net var ise,bu az değil..bana göre.

ÖMSS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Arkadaşlar, ÖMSS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? bilen var mı? YGS ve KPSS gibi hemen soruları ve cevapları açıklandı gibi. ÖSYM nerede? uyuyorlar valla yazıklar olsun ÖSYM diyecek başka birşey bulamıyorum...

Not : İşitme engelliyim.

devletin kaçı alacak olayı kanımca şöyle olacak belli bir yüzde verecek 7 bin ise misal % 10 alı m olur bölüm başı 48 bin % 10 5 bin geri kalan 1000 ve 1000 diger % 10 olur .

inşallah girerim herhangi bir fiziksel problemim yok ms ve epilepsi hastasıyım sadece protez olarak gözlüğüm var bazı değerlendirmelerden geçecekmişiz atandığımız yer tarafından yani burda 90 alan adam yada hanım değerlendirilicek tutmazsa 70 alan onun yerine atayabilcekler...
böyle birşey var

her ağızdan farklı farklı açıklama yapılıyor.:mad:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk, Toplu Sözleşme dolayısıyla yaptığı açıklamada dün yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) yaklaşık 60 bin adayın katıldığını belirterek, bunlardan yaklaşık 5 bininin atamasının kısa sürede gerçekleştirileceği ifade etti.memurlar net

lise puan türü 80-90 arası atanır,ön lisans 70-80 arası,lisans 60-70 arası atanır kanaatindeyim kesin bir bilgi değil sadece kendimce bir ÖNGÖRÜ..

lisans matematik OBEB sorusu=5
yanyana kaç değişik şekilde otururlar sorusu=12
ondalık sayılarda işlem=15,3
karaköklü soru=9
matematikten yapabildiklerim bunlar umarım doğrudur??

Arkadaşlar bir problem vardı 12 litre zeytin yağı, 18 litre çiçek yağı (Tam tersi de olabilir), eşit hacimli şişelere ayrı ayrı doldurulacak diye.

Sonucu 5'mi-6'mı olacak?

Spedygonzales;

Dediğin soruyu ben obeble yaptım obeb 6 çıkyor ama sonra 18/6=3 12/6=2 3+2=5 sonuç...

hangisi 1 tbmm döneminde yapılmadı diye hatırlıyorum hiyaneti vataniye değil sanki cevap bence harf inkilbı gibi birşey vardı o olabilir.

hangisi 1 tbmm döneminde yapılmadı diye hatırlıyorum hiyaneti vataniye değil sanki cevap bence harf inkilbı gibi birşey vardı o olabilir.

Harf Inkılapı 1928 yani 2.TBMM dönemi..

işte ben de doğru yoldan gidip yanlış yapmışım, 6 işaretledik o yüzden.

Tabî Matematikte bildiğim soruları da panikle yapamayıp boş bırakmış olamm da cabası...

spedygonzales;

ben matematiğiğ en sona bıraktım anca 4 tane yetiştirebildim 10-15 dk.daha olsa en az 5 tane daha metamatik yapardım zaman yetmedi..

Tahminimce kurumlar engelli personel isteği yaparken hangi özür grubunda engelli istediklerini de belirtirler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt