merhaba arkadaşlar,öncelikle herkese güzel ve sağlıklı günler diliyorum.açıkçası ismini ancak 4 ay önce duyduğum ve bilgi sahibi olmamda yardımcı olduğunuz için hepinize özellikle daywin adlı üyeye tşkkür ediyorum.ben,ne zamandır cıdp hastası olduğumu bilemiyorum ama en az 6 yıldır bacak ağrılarından ve halsizlikten yakınmalarım oluyordu,sizler gibi gittiğim birçok doktor,romatizma,kansızlık,örtülü depresyon (!)gibi tanılar koydular,hatta 2 bacağımıda menisküs ameliyatı yapacaklardı(iyiki inanmamışım)
daha sonra hamileliğimin 4.ayında ellerimde uyuşmalar başladı,jinekoloğum kontrol etmeden karpel tünel olduğunu ve doğumdan sonra geçeceğini söyledi,benimde basiretim bağlandı inandım,doğuma 3 hafta kalana kadar öğretmenliğimi nasıl yaptım bilemiyorum.tebeşir,kalem tutamadım,zor yürüyordum.doktorum:doğumdan 40 gün sonra geçer dedi.bekledim...hay beklemez olaydım!!!doğum oldu oğlumu 40 gün kucağıma alamadım,zor emzirdim,merdiven çıkamıyorum,yürüyemiyorum...kısmi felç!!!
neyse,çok uzattım.4 aydır 15 günlük hastanede yatış sonrası kortizon kullanıldı,ancak kortizon yavaş yavaş kesilmeye çalışırken ayaklarımda güç kaybı tekrarlamaya başladı,bilekten bükemiyorum,aynı zamanda afo kullanıyorum.doktorum sana yardım edemeyeceğim deyip,istanbula gönderdi.bakalım haftaya ne olacak?ama,ben tedaviyi komple kesmeyi düşünüyorum.ivigte pahalı ve devam isteyen bir tedavi,oysa ben 5 aylık oğluma tam annelik bile yapamıyorum
arkadaşlar,benim sorum bu hastalık görevinizi yapmaya mani mi?ben 31 yaşında öğretmenim,bazı kişiler malulen emekli olmalısın dediler,oysaki ben mesleğime aşığım.bu beni çok üzdü.kafam çok karışık,bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.herkese güzel günler diler,saygılar sunarım