Selamlar
bu agrılar ve uyuşmalar hep surecekmı yani azaltmanın bile olsa
çok değerli albertx, hastalık kronik olduğu için malesef benim ağrılarım hiç eksilmedi, bununla birlikte hatta bende yanmalar ve iğnelenmeler oluyor akabinde de uyuşmalar ve ilerleyen his kayıpları... Benim ayaklarımda 20 yılda ileri seviyeye geldi ama ellerime geçtikten sonra çok hızlı ilerlemeye başladı. Sanırım moralde insanı çok etkiliyor çünkü son yıllarda sevdiklerimi kaybetmemin hastalığımın ilerleyişine büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Yani beterin beteri var hayatta.
Sürekli hareket yapmak gerekiyor, aksi takdirde kaslarda eriyor. Ama unutmamak gerekirki fizik tedavi sadece kasları güçlendiriyor ama hastalık sinirlerle ilgili olduğu için ilerlemeye devam ediyor. Eğer bu hareket yapma işini aşırıya da kaçırırsak bu seferde kaslarda aşırı yorulma ve zorlanmalardan başka yan etkiler ortaya çıkıyor. Yani kararında yapmak gerekiyor onuda...
Evet, ben sürekli araştırıyorum.. Almanyadaki kök hücreye de başvurdum bu yaz, eğer central polinöropati ise uygulamaya alabileceklerini, periferik ise şu an kabul etmediklerini yazdılar. Benim ki periferik
Avrupa da bir başka nöroloji uzmanına başvurdum (bizimkilerden hayır gelmeyince -torpil olmadan hastaneye bile yatamıyorsunuz- avrupaya yöneldim mecburen), eğer sebebi biliniyorsa o sebebi ortadan kaldıracak tedaviler uyguladıklarını söylediler. Böylece hastalık ilerlemiyormuş. Mesela şeker hastalığından kaynaklanıyor ise şekeri düşürdüklerinde hastalık diniyor. Ama benimkinin sebebi belli değil
Eğer sebebi belli değil ama polinöropatinin iltihaplı çeşidi ise (her nekadar halk arasında sinirucu ilihabı olarak bilinse de herkesinki iltihaplı olmuyormuş) kortizon ve/veya ivig gibi serumlar uygulanıyormuş (ağrılar için, ama hastalık ilerlemeye devam edebiliyormuş yinede). Buradaki doktorların söylediğine göre benim ki iltihaplı çeşidi de değilmiş
Ayrıca avrupada bir polinöropati derneği var, onlara da ulaştım. Fakat bu dernekteki hastalar doktorların yüzünü bile görmek istemiyorlar artık: Bizi para kazanmak için bir araç görüyorlar, fazla bir faydaları yok dediler. Ve tüm yöntemleri reddetmiş bu grup. Hele ki bir ilaç var L..... adında, Türkiyedeki doktorlar herkese leblebi gibi veriyorlar, onu kesinlikle almıyorlarmış ağrıları olsa bile. Ciddi yan etkilerinden dolayı...
Malesef torpili olmayan hastaya öldükten sonra yatak sırası gelen bir ülkede yıllardır fizik tedavi bile alamıyorum. Sıram gelmiyor
işte benim mücadelem burada. Sizlere faydası olur diye detaylı yazmaya çalıştım. Ama Allahtan ümit kesilmez, eğer isterse yarın biri bir ilaç bulur hepimize şifa olur