Hoşgeldin sevgili denigma
1. bu ilaçların etkisi kişiden kişiye değişiyor. Ayrıca ivig çok pahalı bir tedavi olduğu için herkese uygulamıyorlar (açıkcası ben onu uygulatamadım bir türlü). İsmini yazdığınız doktoru çok iyi bilirim, biyopsi yapmayı çok sever (duygusal nedenleden dolayı
), bende kendisine yaptırmıştım. Parayı öyle bi severki, eğer muayeneye geleceksin, takipte ol derse bilinki hemen muayenehanesi gitmeniz gerekiyor. Onu bırakıp başka doktora giderseniz tedavinize engel olabilir. Yaşanmış tecrübelerim bunlar!
2. Kas enzimlerimi ölçtüremedim. 2 yıl hastane sırası bekleyip sıram gelince sadece 5 gün içinde çıkışım verildiği için orada da yapmadılar(-giriş günü cuma hiç bir işlem yapılmadı, cumartesi pazar zaten tatil, pazartesi yatırıp salı çıkardılar-). Para yedirmeyince bakmazlar. Kasımı ölçtüremedim ama görünür ölçüde erime var: hatta el baş parmağımın avuç içinde kalan kısmı belirgin ölçüde erimiş durumda, bacaklar ve kalça kaslarım zaten...
3. Yağ bezleri bende de çıkıyor, özellikle ellerimde; ve bir süre sonra kendiliğinden kayboluyor. Zorlanmadan olduğunu düşünüyorum.
Moralinizi bozmak istemezdim ama ben bu hastalığı yaklaşık 30 yıldır çekiyorum. Tecrübe etmediğim doktor kalmamıştır Ankarada. Hatta ilk zamanlar diğer illerede gitmiştim şimdi gidebilecek kadar iyi değilim.
Benim önerim forumda da belirtildiği gibi İstanbulda bir doktor varmış ona gitmeniz. Ben henüz gidemedim ama gidenler memnun.
Doktorların umudunuzu kaybettirmelerine izin vermeyin, onlardan çok şey beklemeyin kendiniz azmedip bol bol hareket yapın. ASLA KENDİNİZİ BIRAKMAYIN LÜTFEN. iletişimde kalalım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çok geçmiş olsun...