bütün arkadaşlarıma merhaba
uzun bir aradan sonra,hepinize sağlıklı,güzel günler diliyorum.
hayat,bir imtihan dünyası biliyorsunuz ki...ben de abim vasıtasıyla bir sınavı atlattım çok şükür,zorlu ve acılı bir süreçti...ama kara gün kararıp kalmıyor elbette...sağlığına kavuştu neyse ki...arkadaşlar!hepinizin yazılarını okudum,bireysel cevap vermek isterdim ama,benim ufaklıktan buna zamanım malesef yok
ama,elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmaya çalışacağım.bende hamilelikte tanıştığım bu cıdp la
doğumdan sonra 5 ay çocuğumu kucağıma alamamanın acısını yaşamış olmakla,bursa acıbadem hastanesinde yanlış tedavi olmakla bütün güvenimi kaybetmiştim,hatta yaşama arzumu da.....gerçekten önceki yazılarımı okursanız nasıl bir süreçten geçtiğime daha iyi tanık olacaksınız.hastalığı tanımamak,doktorların yanlış yönlendirmesi,çevrenin hatta ailenizin size engelli gibi davranması...vs dikkate alınacak olursa,hepimizin depresyona girmemesi inanın elde değil.size hak vermiyor değilim.Ama,yaşama bakış açınız bu noktada devreye giriyor.nasıl algılıyorsanız,o süreci yaşıyorsunuz.en önemlisi de güveneceğiniz doktoru bulmakla başlıyor.benim bu süreci atlatmamda sevgili hüzün ün çok önmeli bir katkısı oldu.şöyle ki,belirttiğim gibi bursada yanlış tedavi sonucu sol ayağım sağlamken oda cıdp üyesi oldu.ben ümidimi kesmişken,hüzün bana istanbula gelmeyi önerdi.ARKADAŞLAR,BUNU REKLAM AMAÇLI YAZMIYORUM.BENİM BU KONUDA HİÇBİR MENFAATİM İNANIN Kİ YOK,OLAMAZ DA!!!PROF.DR YEŞİM PARMAN nöromüsküler hastalıklar alanına kendini adamış,bu konuda ciddi eğitim almış bir kimse.ben şuanda çok şükür bomba gibiyim,sizin de öyle olmanızı yürekten diliyorum.ben balıkesir de yaşıyorum ama her ay sağlığım için istanbula gidiyorum.lütfen imkanlarınızı zorlayın ne izmir,ne de ankara da zaman kaybetmeyin!hastalığın kalıtımsal mı ya da ne amaçla çıktığını öğrenmekten ziyade zaman kaybetmektense biran önce tedavinize başlayın.zaman,burada en kötü düşmanımız bilmiş olun.güvendiğiniz bir doktor +sağlam bir moral+dengeli beslenme+evde uygulayacağınız spor hareketleri+kendinizi çok yormamak=cıdp te neymiş?
umarım arkadaşlar,yazdıklarımı dikkate alırsınız.ben hepimizin iyi olmasını diliyorum.Atilla ilhan ın dediği gibi yaşadıklarımdan öğrendiğim çok şey var.kim üzebilir sizi?eğer siz izin vermezseniz?bir çok kanser hastası moralle bunun üstesinden gelebilirken,biz niye gelmeyelim?olay verdiğim formülde bitiyor diye düşünüyorum.Hayatta herşeyin bizim hayırımıza gerçekleştiğine kesinlikle ama kesinlikle inanınyorum bu bir hastalık olsa bile...yaşamın tekrarı yok,yapabileceklerimizin en güzelini yapmak varken,üzülmeye gerek olmadığını,ölümden başka herşeye çare olduğunu düşünüyorum...ister bana pesimist ya da polyanna dersiniz ama hayat,ying-yang misali işlerliğine devam ediyor.çok yazdım biliyorum.ama umarım yazdıklarımla sizlere yardımcı olabilmişimdir.BÜTÜN ARKADAŞLARIMA SELAM,SAYGILARIMI İLETİYOR.SEVDİKLERİNİZLE SAĞLIKLI,HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜNLER GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM...DOSTÇAKALIN!!!
not:sevgili hüzün sağlık durumunu belirtmemişsin,nasılsın?sevgiler........