Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@gannicus
Belki oyuzden çoğu psikiyatri hastası çok az sorgulanacak! Helalde sorgu haramda azap diyo! O sorgu az olabilir çok az da! Düşünsene hastalığın yetmiyo! İşlevselliğin azalıyo o yetmiyo toplum dışlıyor o yetmiyor anan baban bile değer vermiyor! Yani
@aydünyavaz, ruh hasta değil. Ruhumuz hasta değil. Bedenimiz, beynimiz hasta. Ölünce de eğer dinî inancin varsa bedeninden kurtulacaksin. Ruhun bedeninden ayrilacak. Ruhun da ölümsüz ve hastalığa sahip olacak bir niteliği yok.
Acı çekmeyeceksin yani. Tabii cehenneme gidersen orasını bilemem.
Bu "ruh hastaliklari" tanimi yeni degil. Eskiden beri kullaniliyordu, yani bilimin henuz bu denli gelismedigi zamanlardan beri. O zamanlar da insanlar bu rahatsizliklara cozum bulmaya calisiyordu ve bu hastaliklarin kokeninin bedenden degil, ruhtan kaynaklandigi dusunuluyordu. Yani, gunumuz anlayisina ve bilimsel gerceklerine ters bir durum, anlayis vardi. Ama cok dogal. Henuz bilim o kadar gelismemis. Manevi sorunlarin da ruhtan kaynaklandigi dusunuluyordu. Bu tanim oradan geliyor. Ruh, hasta olamaz.
"Ruh hastaligi" ya da "ruh hastaliklari" tabiri çöpe atilmali.
Akil hastaligi desek daha dogru olabilir. Tabii kimilerine gore bu tabir nahoş olabilir ama ruh hastaligi demekten daha dogru.
@lijepa, düzenli ilaç kullanimina borcluyum bu halimi. Benim hasta oldugumu kimse anlamiyor zaten. İsteksizlik ve duygusal dalgalanmalar olmasa gayet iyiyim. Tesekkur ederim. >_<
Evet. Öyle bir şey varsa zaten akıl hastalarının direkt cennetlik olması lazım. Cennete en çok onların ihtiyacı var. Burada cennette yaşayan şanslı insanların da cehenneme gitmesi lazım. (Hepsine gicigim) Denge meselesi...
@Samarra,
Hastalığın hafif! İlaç Fas’a fiso yani bi yere kadar! Benim erkek arkadaşım da psikotıkti! Ama Hollanda’da uyusturucu serbest bi takım! Kronik psikoz da olabilirdi ama olmadı suan ilaçsız hiç bişeyi yok! Kronik olmayınca ve doğru yakalınınca o ilaclardanda belki ilerde kurtulursun! Bilemezsin bence rab mı Allahlada aran dengeli oda bi avantaj @gannicus,
Herkesin sınavı farklı lükste zenginlikte yaşayan insanlarda ordan sorumlu ! Kendinden güçsüze nasıl davranıyo ! Kazandığı parayı nasıl harcıyor ve veriyor! Çoğu zengin güçlü için sınav daha zor gibi gözüküyor Allah bilir ama
Anlaşılan herkes bu dünyadan benim gibi ümidini kesmiş. Konu hemen ahiret noktasına geldi. Boşuna yaşatıyorlar ötönazi hakkımız olsa bir saniye durumam bu dünyada. Sonsuza kadar uyumak istiyorum. Tanrı mı kazandı yoksa şeytan mı kazandı sonunda uyandıktan sonra bana anlatırsınız.
@algea,
Burda ötenizi hakkı var bi tanıdığım psikiyatri hastası ötenizi yaptırdı! Bence psikiyatri 5 yıl 10 yıl 15 yılda bile kişinin durum değişiyor oyuzden psikiyatri hastaları ötenazi olmamalı
Eğer ahirette bu hastalık sayesinde göreceğiniz nimeti ,mükafatı görecek olsaydınız yine hasta olarak dünyaya gelmek isterdiniz . Allah bu dünyada azap çektirdiği kuluna ahirette azap çektirmekten çekinir. Çünkü biz bu hastalığı seçmedik Allah verdi ve bizi bu kadar sağlam insan içinde sınamak istedi ki mükafat versin .
Atak geçirdiğimde normalden daha çok dine yaklaşıyorum. Ben yapamayınca Allah atak geçirterek beni yanına yaklaştırıyor. Bu ne büyük bir lütuf o istemese günlük dünya hayatıyla meşkul olacağım sadece ama o bir atak bir bakmışım kendimi sabah namazında camide buluyorum. Sadece atak olarak düşünmemek lazım bir musibet oluyor bizi sarhoşluğumuzdan uyandırıyor.
hayatta herkesin bir sıkıntısı var diye düşünürdüm ama fark ettim ki bazıları için hayat güllük gülistanlık. O yüzden Mesih İsa boşuna söylememiş, "vay halinize şimdi gülenler, çünkü ağlayacaksınız" diye. Burada ateist de var Müslüman da var. Herkesin inancına saygılıyım. Benim düşüncem de bu. Eğer bu yükü sızlanarak, mızmızlanarak değil de hakkıyla taşırsak o mükafat verilecektir. "Herkese yaptıklarının karşılığını vereceğim."
Hastalıktan ötürü ben de bazen mızmızlanıyorum, isyan da ediyorum ama Tanrı "öğretmen"dir, sabırlıdır ve sabırla en anlamaz insana öyle şeyler yaşatır ki sonucunda o kişi anlamak isterse anlar. Ben de böyleyim. Dönüp dolaşıp yine O'na dönüyorum.
Atak döneminde her an Allah şimdi cezalandıracak diye tetikteydim. Allah ben şeytan olduğum için beni lanetlemişti, dinin gerçek olduğunu gördüğüm halde iman edemiyordum.
Şu sıralar islam bazen mantıklı gelse de müslüman olarak iman edemiyorum.
Yaradan ne yapıyor. Ben bu kuluma hastalık dert vereyim çilesini çeksin. Hastalık çile vermese belki kulu ona kulluk etmeyip daha beter olup günahkar olacak. Bu yönden düşünürsek bize verilen hastalıklar olsun çile dert olsun hepsi geçici vede misafirdir.
Antidepresanlar psikoz veya maniyi arttırdığı söylense de 2021 ağustostan beri ben kullanıyorum, doktor kontrolünde bence her hastada denenmeli, intihar eğilimi olanlar hariç.
içimden konuştuğumu çevremdeki insanlar duyabiliyor birde ses duyuyorum gelecekten geçmişi yönetiyorsun diye midemde yanma oluşuyor çok korkuyorum @Elijah
@Ahmet T, kimse kimsenin dusuncelerini okuyamaz. Siz de gecmisi yonetmiyorsunuz. Buyukluk sanrisi ve paranoyaniz var. Anksiyete yasiyorsaniz midenize vuruyor olabilir. Hastaneye yatis oldu mu yakin zamanda? Bi' yatis verseler iyi olur sanki.
@Ahmet T, psikoterapi işe yarayabilir sizin durumunuzda. Sureci ogrendiginiz tibbi bilgilerle yonetmeye calisirsiniz. Farkindalik olusur. Mucizeleri biraz da kendimiz yaratmaliyiz. Gecmis olsun.
@Ahmet T, EKPSS hazırlanabilir misin ? memur ya da hizmetli olup bir iş edinsen sonra da iyi bir psikoterapistten terapi alsan sana büyük faydası olur bence. Samarra nın da dediği gibi mucize yi evde oturarak bekleyemeyiz, en azından bir gayret göster ki gayretini görüp sana yardım edilebilsin.