Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda "çalıştırılamayacağı işlerin niteliği" boş olduğu için atanamıyorum?

siz ne derdindesiniz atandığınız kurum ne derdinde anlamıyorum. ne yapmaya çalıştığınızıda anlamıyorum. 28603 sayılı resmi gazeteden alıntıdır.

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi

MADDE 13 (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

sonuç itibariyle sürekli raporunuz varsa sakın heyete tekrar girmeyin elinizdeki haktan olursunuz , süreli raporlarda süresi dolmadan tekrar zaten giremez bunların aksini yapan suç işler. sizlerden istenen 'ORANSIZ ENGEL(DURUM) BİLDİRİR' raporudur ve bu raporda şu şu işlerde çalışır çalışamaz diye yazar sizden bunu istiyorlar. 1 günlük iş. panik yapıp kazandığınız haklarıda yakacaksınız çok bilinçsiz davranıyorsunuz.

gncfb

Rapor süreli.
Kurumla konuştum, çalışamayacağı işleri belirten bir yazı olur dedi.

konu kapanmıştır o halde..... herkese başarılar

clmapo

Belki hastahane böyle bir yazı yazmayı da kabul etmeyedebilir emin değilim o konuda bu yüzden.

notfound kardesm hastanenin boyle bi yazi yazmamak gibi bir lüksu yok. Bu bahsettigimiz yazi gecen dönemlerde de yazilmis rahatsizligina gore durum bildirir bi rapor olacak bu da resmi belge yani. Ki bu hastanenin gorevi zaten.

notfound yok sorun olmaz. Sen bian once halletmeye bak. Teslimde et evragini ki erken baslayasin yoksa surec uzar senin icin. Hastaneden sonra gelismeleride yazarsan seviniriz.

heyete girmeden tek doktorun imzası yeterli mi acaba gncfb

emre10 heyete girmiyorsun zaten benim dediğim raporda tek doktor imzalamaz engeliyin en fazla olduğu ana bilim dalları imzalat en başta kalan ana bilim dallarıda imzalar tek tek dolaş yardımcı olurlar hastanede

benim sorun zihinsel yani psikiyatrinin imzalaması yeterlimi

Hastahaneye gittim, çalıştıralamayacağı işleri belirten bir yazı yazmayı da kabul etmediler.

Gerekçe olarak: Raporun verilmesi üzerinden 1 yıl geçmesi(rapor süresi dolunca yani 1 yıl sonra rapor yenilenebilinir dediler.)

İl sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmemi söylediler ve bunun sonucu olarak yeni rapor almamın 2-3 ay süreceğini de söylediler, ayrıca il sağlık müdürlüğünden birinin ismini verdiler ve ona gitmemi söylediler.

sürekli raporunuz var ise heyete bence girmeyin , süreli raporlarda süresi dolmadan heyetegirilmesi bence büyük bir hata. sizlerden istenen rahatsızlığınızı gösterir bir belge üstelik raporunuzun süresi bitmeden nasıl rapor isteniyo hastane bu kadar hata yaparmı kardeş merak ettim bence il sağlıkla iyi konuş elinde hak varken kanunsuz iş yapıyorsunuz bence on kere düşünün bir kere yapın yönetmeliği söyleyin kurumlara haberleri yok çoğunun

O zaman ben maddeleri okuyayım, ona göre gösteriyim onlara.

notfound sana 10 gündür aynısını diyorum her zaman sende aynısını diyorsun. bu dediğimi yapamayan yalnızca sensin işin ilginç tarafı :) aslında bunuda almana gerek yok hiç bir kurum istemiyorda bilmeyen memurların karşısında bilmeyen engelli çıkınca gene mağdur engelli oluyor memura göre hava hoş sende dolan dur.

Buradaki 2 3 arkadaş dışında rapor yenilemek için aranan veya arayani bilen duyan var mı

gncfb

"Madde 9
(4) Kişinin ya da kişiyi sevk eden kurumun talebi halinde, kişinin sağlığına etkisi dikkate alınarak çalıştırılamayacağı işlerin niteliği ile raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir.

(8) Özürlü sağlık kurulu raporlarının kişinin başvuru tarihinden itibaren en geç yirmi iş gününde tamamlanarak ilgiliye verilmesi esastır.

Madde 13
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Madde 14
(1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.

(4) Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kurumları, özürlü sağlık kurulu raporlarına ait bilgileri Sağlık Bakanlığı veri tabanına aktarır. Sağlık Bakanlığı, veri tabanındaki bu bilgileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği veri yapısında Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmak üzere her ayın ilk haftası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına elektronik ortamda gönderir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bu bilgilerin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılması amacıyla uygun servisler hazırlar. Özürlülük bilgilerinin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmasına yönelik teknik yöntem ile özürlülük bilgilerinin elektronik ortamda alınmasına ilişkin usul ve esaslar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenir.

Madde 18
(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir."

Madde 13'ün 4.fıkrasında süreli raporun geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor verilemeyeceği yazıyor.

Kardesim atandigin yere git sekreterlikten evragin aciliyeti vardir yazisini al hastanede bashekimin yanina cik derdini anlat onlar zaten seni heyet odasina gonderecek bashekim onay verdigi icin hastane senin rapor isini halledecek kurumada haber ver bak gunler geciyor bir hafta daha bitti

Kamu hastanelerine memur olarak atandim kars tum ilçeler diyor beni merkezimi yoksa ilçeyemi verirler konu hakkinda bilgisi olan varmi

notfound kardeşim kusura bakmada biraz pasif yaklaşıyorsun gibime geliyor. Bak sana yukarıda madde madde açıklamışlar. Hastane yönetiminin de atandığın kurumunda bunları biliyor olması gerek nasıl halledemiyosun anlamadım. Allah yardımcın olsun

gnfbc durum bildirir sağlık kurulu raporunu 6 hekim imzalıyor değilmi

Başhekim yardımcısı ile de görüşeceğim olmaz ise il sağlık müdürlüğüne gidip sağlık kurulunda bir kişinin ismini verdiği bir kişi ile görüşeceğim.

notfound kardeşim yapacağım edeceğim değil şimdiye halletseydin keşke. Sıkma canını memuriyetine birşey olmaz ama biraz gecikeblirsin

Beni arayan olmadı sağlık bakanlığı vhki olarak atandim

Üst Alt