Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Yarinki kuruldan herkese hayirli haberler dilerim.okudugum kadariyla en son11ocak raporu onaylanan olmus.bizde siradayiz bekliyoruz sanki olacak bu hafta

Artık hayırlı haberimiz gelsin [emoji2969]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar, Bu konuda bilgisi olan cevap verir ise memnun olurum.
Raporum 13 Şubat 2019 %50 olarak çıktı ve bir nüshası bilgi amaçlı bana verildi. Raporun aslını çalıştığım kurumun defterdarlığına göndereceklerini belirttiler. 1 ay sonra Kurumun defterdarlığına gidip evrakın gelip gelmediğini sordum ancak bilgi alamadım. Bana oradaki memurun dediği, rapor Maliye Bakanlığına gidecek sonra oradan Kurumunuza gönderilecek dendi. Elimdeki Rapor ile şahsen başvurayım dedim, kabul etmediler. 3 ay oldu ses seda yok. Bu nasıl iş anlamadım.
Soruma gelirsek; Vergi indirim yazısı burada okuduklarıma göre 4 ay falan sürüyormuş, Ben elden teslim etmediğim için bu iş ne kadar sürer? Rapor Defterdarlığa gelecek, oradan Maliye Bakanlığına gidecek, tekrar geri gelecek gitti bizim vergi indirimi.. 2 yıl süreli verilen rapor, bu gidişle yollarda telef olacak sanırım. Ben mi abartıyorum yoksa sistem mi?
Saygılar

turkona.elden verseydin daha hizli yururdu maalesef sistem berbat sabredecegiz artik.insallah tez zamanda evragin ulasir

Merhaba 25 aralik'ta raporumu 4 şubat itibariyle Ankara'ya gönderildi. Rapor daha Ankara'da , ancak mali nedenlerden şirket bir kaç kişiyi ile beraber işten çıkarma durumu var. Rapor Ankaradan gelmeden işten çıkarsak (işsizken) evrağı direk sgk verebilirmiyiz. Tekrar iş bulunca mı? Sgk ya gitmeliyiz.? Teşekkürler.

izmiri35

Merhabalar öncelikle Vergi dairesine evrağını verdiğinde çalışıyor olman gerekiyor daha sonra işten çıkarılsanda ayrılsanda bir engel teşkil etmiyor. Yani Evrağınız ankaraya vardığında çalışıyor görünmeniz gerekiyor.
Daha sonra 4-5 ay sonra Evrağınızı SGK dan değil VERGİ DAİRESİNDEN sormanız lazım. Bekleme süreci uzun Allah tez zamanda gelmesini nasip etsin.

Başka bir işte çalışmanda engel değil fakat sağlık raporu istenirse elindeki raporu göstermek zorundasın daha sonra farklı şeyler olabilir. Sadece evrağın eski çalıştığın iş yerinin muhabesine gelir. Bunun içinde illaki oradan almana gerek yok takibini iyi yaparsanız Vergi dairesinden gidip kendinizde elden alabilirsiniz daha sonra istediğiniz zaman sgk ya başvurabilirsiniz.

arkadaslar söyle bi düzeltme yapmak lazım vergi indirim yazınız elinize ulasana denk calısıyor olmanız lazım cünkü vergi indirim yazınız calıstıgınız is yerine yazıldıgından resmi yazı isyerine gönderiliyor ben böyle bi sorun yasadım bilginize

rist53

Ben çalışmıyordum ve isyerine giymeden vergi dairesinden elden alip ssk ya basvurdum suan emekliyim

İşe başladıktan sonra ki işlemler sonucu ankaraya gidene kadar çalışıla bilir. Ankaraya evrak gittiği anda çıkış yapıla bilir.Fakat eksik evrak tan geri gelir ise tekrar işlemler sırasinda işé giriş çıkiş yapıla bilir. Aylarca sigorta ödemeye gerek yok yani.

bycinaris54

Merhaba 7 mart 2019 tarihinde ise girisim ve 17 mart vergi dairesine basvurum oldu hastane evragi 28 martta vergi dairesine yolladi ve orasida 2 mayis da ankaraya yolladi.(oranim yüzde 62)
0312 li numarayı arayip ankara ile gorustugumde surec 4-5 ay surer 27000 kisi var diyorlar .
Sigortami tanidigima yaptiriyorum ve çalışmıyorum. sigortadan çıkış yaptırsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım.
Emekli olmak istiyorum
1998 girisliyim 4966 gunum var

rist53
Bende vergi indirimi icin muracaat ettigimde dogum iznindeydim. Iznim bitince isten ayrildim. Evragimi e tebligattan cikarip sgkya verdim. Hicbir sorun olmadi.

Gereken açıklamaları detaylı olarak yukarıda zaten yazmıştım demekki dikkatlice okunmamış neyse.
Arkadaşlar bende çalışmıyordum işsizlik maaşı alıyordum. Bir yerde kendimi 15 gün sigortalı gösterdim evrklarımı verdim ve 15 gün sonra çıkış yapıldı. Ve ocak ayından bu yana işsizlik maaşı almaya devam ettim bu haftada Ankaradan evraklarım geldi bu ayın 27-28 gibi emeklilik başvurumu yapacam hayırlısıyla.

rist53
Dostum başka bir formda da bugün serbest dolaşım kartı için bilgi almak istemiştin orada da gereken bilgileri açıklamalı ve detaylı yapmıştım.

slm arkadaşlar %51 sürekli raporum kulaktan verdi hastane tedavisi yok verği indirimine başvurup ğönderirsem onaylanırmı oran düşermi varsa bilğisi olan yardım ederse sevinirim

River ben şansımı yarın deniyeceğim [emoji849]

Sizinkini cok merak ediyorum.biran önce ciksin diye de dua ediyorum gercekten.

Arkadaşlar benim anlamadığım Şubat 24 de gönderen arkadaşın evrakları geliyor bizimkilerden haber yok

Kendi adıma cok tesekkür ederim iknur hanım Bende çok meraktayım ayrıcada korkuyorum..

Ahmet Topuz

Arkadaşım forumda kimsenin bu konuda net bir bilgi vermesi mümkün değil. Ancak biraz araştırman ve hastalığın ile ilgili sonuçları mevcut yönetmelikle kıyaslayarak sende bir sonuç çıkarabilirsin.
Kaldı ki sen zaten hastaneden raporu almışsın. Hastane hastalığını teyid etmiş ve mevcut yönetmeliğe göre oranını vermiş. Ankara sadece usûl hatası varmı onu kontrol ediyor. Kaybedeceğin hiçbirşey yok. %51 oran gayet iyi ve hak edeceğin bir oran.

İnşallahh tek kendim için değil tüm bu ugurda emek veren arkadaşlarıma hayırlı haberler gelir inşallah ..
Adalet topaldır agır yürür ama sonunda gidecegi yere ulaşır [emoji2969]

Konur 35 sizi neden kontrol muayenesine çağıyorki emekli olduğunuz halde,birde onumu çıkardılar şeker,tanaiyon iyileşecek bir hastalıkmı anlamadım.Keşke sahte rappor verilenleri çağırsalarda gerçekler çıksa ortaya onların yüzünden çekiyoruz bu sıkıntıları,4,5 ay beklemeleri....

Son düzenleme:
Üst Alt