Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Umityalcin

Emekli olduktan sonra SGK nın böyle bir hakkı var Malesef ki. Kontrol muayenesine çağırabiliyorlar.

denizimm wallahi en az senin kadar meraktayım sen bizim ortak paydamız oldun öğleden sonra 03124153204 ara mutlaka ben hep öyle aradım ve düşürdüm bu arada benim gelen 1 yıllık yazısı yanlışmış düzelttirdim 2 yıllıkmış şükür ……..

İnanınki özlem hanım deniz hanım için hergün dua ediyorum inşallah güzel haberler alır diye kendi prıblemlemlerimi unuttum sırf o hayırlı haberler alsın diye dua ediyorum.
Burada birbirimizi görmesek sesimizi duymasa bile güzel bir aile ortamı ve dostluk ortamı. Bütün arkadaşlar gerçekten çok seviyeli sıcak kanlı.
Benim herhangi bir işim kalmadığı halde bu formdaki arkadaşların sonuçlarını merak ediyor ve bildiğim bilgileri paylaşmak istiyorum.
AMA en çok DENİZ hanımın sonucunu merak ediyorum. Bu mübarek günde herkese hayırlı haberler gelir inşallah.

Rabbim sizlerden binkez razı olsun özellikle shayk ve özlm ve iknur hanım ve diğer yoldaş arkadaşlarım okuyunca çok mutlu oldum..saolun varolun [emoji178][emoji178][emoji178]
Bir mümimin kardeşine ettiği dua daha çabuk yerini bulurmuş ..[emoji2969][emoji1250]
Bugünde şansımı deniyecem bakalım güzel haber veririm inşallahda herkese moral olur [emoji4][emoji2969] yoksa haftaya kalır umutlarım ..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozlm ooo harikaaa haberrr olmuş bu 2 yıllık en azından şükür zamanı gelmeden rahat rahat halledersin birdahaki raporunu ..[emoji4][emoji4][emoji4] en azından 2 yıl stres yokk [emoji7][emoji122][emoji2969]
canım inan ki bu yazdıklarınız bana ilaç gibi geldii yüzümü güldürdünüz [emoji4][emoji7]
Verdiğin numara hep 10 gün sonra ara deyip duruyor ama 35 97 ise cumadan cumaya [emoji849] ara diyor [emoji4]
bakalım canım bugünde şansımı denerim..
İstanbuldan gitti belki ondandır en son görüştüğüm memur ooo yogun istanbul 30 bin rapor var diyorduu [emoji849] sıra bana biran önce gelir umarım..strese giriyorum artık..
İnşallah hepimiz çifte bayram yaparız [emoji1250][emoji2969]

Shaky34

Kronik doğuştan gelen veya sonradanda olabiliyor şeker,tansiyon vs.bunlar düzelmezki zaten mesela benim hipertansiyon,kas hastalığı myotoni,birde fibramıyalji yumuşak doku romatizması böyle kişilere değildir herhalde kontrol muayenesi.Eksik evrak teslim ettim 11 nisanda bizde sonuçlanmış raporu tekrardan beklemeye koyulduk hayırlısı bakalım.

Hayirli cumalar ve engelliler haftaniz kutlu olsun ankaradanda iyi haberler gelmesi dilegimle

Deniz hanım Özlem hanımın dediği numarayı arayın 03124153204 burası açıyor. ben sonucu öğrenmek istiyorum diyin. biraz üsteleyin rica edin söylüyorlar..

Mertemir tam tesekkürlerrr şansımı öğlen sonrası deniyecemm umarım yine 10 gün sonra ara demezlerr yoksa haftaya vatana giderim sormaya [emoji87][emoji86][emoji85]

denizmm

Deniz hanım ısrar edin biraz her defasında haftaya arayın,cuma arayın,2 ay daha sürer vs.otomatiğe bağlamışlar hep aynı sözleri duyuyoruz açık net birşey söylemiyorlar...

denizimm en son öğrenmek için aradığımda biraz şirinlik yapıp bu telefon kesindir artık öğrenmeden walla kapatmam falan diyip sevimli konuşunca söylediler ne biliyim işte taktik geliştirir olduk ALLAH inşallah herkese multu haberler nasip etsin

Arkadaşlar takip EVİS ekranına ne zaman düşüyor. Mesela benim rapor hastaneden bir hafta önce istanbul vergi dairesi başkanlığına ulaşmış ama evis te hala rapor bekleniyor yazıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ozlmasgr

Valla ben 1 gün öncesi aradım bana kurulda dendi sonra çarşamba aradım raporunuz %50 süresiz onaylanıp Vergi dairesine yollandı dendi. Bence telefondakiler sonucu söylemek istemiyor. Düşünün bana kurulda denen evrak aynı gün Sakarya Vergi dairesine yollamış.

Bence Deniz hanım siz bağlı olguğunuz yani evrakları verdiğiniz Vergi dairesine bir sorun derim çünkü telefondakiler artık benim güvenim kalmadı.

Merhaba arkadaşlar;
17.04.2019 engelliler birimine başvurumu yaptım. Oradaki memur 3 hafta sonra eviss te görünür dedi 2 hafta sonra göründü.
02.05.2019 da rapor bakanlığa gönderildi. Cevap bekleniyor.
Bekleyen herkes indirim raporuna tez zamanda kavuşması dileği ile.

Engelim doğuştan iki kulak sensörinöral tip çok ileri derecede işitme kaybı

Umityalcin

Farketmiyor kronik ve süreğen bir hastalık olması SGK istediği zaman kontrol muayenesine çağırabiliyorlar. Ben arkadaşımda kronik kalp hastası kalp yetmezliği ve tedavisi yok ölene kadar ilaç kullanmak zorunda Ankaradan raporu süresiz geldi. Ama 2 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdı. Gittiğinde de sormuş özellikle memurlara neden böyle birşey oldu diye SGK istediği zaman kontrol muayenesine çağırabilir bu sadece size özel birşey değil demişler.

Tam arkadaşlar umarım teli açan bulurum birde insanlar oruçlu olabilir onlarıda açıkcası yormak istemiyorum zorlayarak ne diyim ki herkes kendince haklı [emoji849]

19 Şubatta BMVD nin sevki ile aldığım rapor 22.03 de BNVD ye ulaşmış 25.03 de yollanmış. Keşke sevksiz alıp elden Vergi dairesine verseydim, 1 ay gecikmeli yollamış numune :)

Sizce tahmini 25.03 te Ankara ya yollanmış raporun onayı ne zaman belli olur? Temmuz/Ağustos?

Kasım anlamında mı 8 ay, Ağustos 8. ay anlamında mı 8 ay :) İlki ise baya uzunmuş süre :)

Formdaki bütün arkadaşlara bilgi amaçlı söyleyeyim.
Kesinlikle sevk alarak heyet raporu almayın. Yani üst yazı ile alınan sevklerin yoğunluğundan dolayı Vergi dairesine bile ulaşması bazen 1-2 ay sürebiliyor ve bu üst yazıyla olduğu içinde yine 1-2 ayda Amkaraya merkez kurula yollanıyor.
Bireysel başvuru yaptığınızda ise bütün süreç size bağlı. Heyet raporunuzu hemen alıyor ve yine bireysel olarak aynı gün Vergi dairesine verebilirsiniz. Bireysel başvuruda evraklarınızı Vergi dairesine verdiğinizde 2 gün sonra Ankara Merkez kurulda oluyor ve işleme başlıyor.

Üst yazı ile giden evraklar ankaraya bir kaç ayda anca ulaşıyor.
Bireysel Başvuru Yapmanız Daha iyi olacaktır.

Yasdev ağustos ayı mesela benim 9 ocak varıştı nisan sonunda belli oldu hala ocak belli olmayan arkadaşlar var 2 hafta opsıyon tanıyın

Shaky34

Benim eksik evraktan geri geldi hastane üst yazıyla gönderdi maliyeye ulaşması 1 hafta Ankaradayım ben bundan sonraki süreç uzuyor işte başa döndük.

Merhaba arkadaşlar,
Dün itibariyle emekli oldum. Yani tahsis numaram belli oldu ama ne kadar emekli maaşım oldu belli değil. e-devletten görebiliyorum. Emekli maaşım ne zaman belli olur acaba , bilen tecrübe edinen arkadaşlardan bilgi almak isterim.

akif1969 hayırlısı olsun öncelikle sgk ya ne zaman müracaat ettiniz emeklilik için kaç günde sonuç aldınız acaba

Shaky34
Bıreysel rapor alındığında eksik evrak tan geri dönme olasılığı yüksek. Sevk ile alındığında öyle bir olasılık çok az.

Umityalcin

İşte sıkıntı burada üst yazıyla gittiği için raporları ve tetkikleri eksik gönderiyorlar.
AMA bireysel yapsaydınız bütün raporlarınız elinizde ve eksiksiz teslim edip bu kadar süreç uzamayacaktı.

Ankarada olmanız daha iyi çünkü ikamet yeriniz orası olduğu için süreç daha hız işleyecektir.

bycinaris54
Raporlarınızı evraklarınızı verdiğinizde dönmez sanmıyorum. Çünkü ben bireysel olarak elden kendim verdim. Ama bütün hastalıkların oranı olsun olmasın usulüne göre yani ankaranın çizelgesine gören oran yazıldı ve bilgisayar sistemine işletim. Ne fazla nede az oran yazıldı çizelgedeki oran neyse o yazıldı.

Üst yazılı sevkli raporlardan daha fazla eksik evrak olarak dönen daha fazla Malesef.

Bay becerikli hayırlı olsun. Süreli veya süresiz belirmemişsin süresizmi benimde raporda uyku apnesi varda ondan merak ediyorum

Shaky34

Ben ilk raporumu bireysel aldım oranlar abartılı yazıldığı için 59 olan rapor32 ile geri döndü,il sağlığa itiraz ettim Ankara hacettepe üniversitesine gittim raporda yazılanlar birebir ölçütle uyuşuyor,ftr ölçüm yaptı ben onu raporu vergi dairesine götürürken onuda verdim çünkü neye göre oran verdiniz diye sorarlar dedim onu ekledim o tamam,kardiyoloji detaylı yazmış oda tamam,nörolojiye gelince sadece metni yazmış işte buradan emg,ilaç raporu ve detaylı nörolojik muayene metnini istediler hallettim hastane üst yazıyla gönderdi,ikinci rapordada bireysel yazıyor benim zaten oranlarda ftr 22,nöroloji 20+20 oran 36,kardiyoloji 10.sonuç 55 sürekli raporum.Ankara kardiyolojiyi ve ftr yi ok lemiş,nörolojide karar kılamamış onun eksiklerinide verdim onların oranı düşürmek gibi bir durumu olmaz heralde sizler ne dersiniz bu konuda....3.hastaneyede gönderilmedim oranlar ve hastalıklar aynı diye o şekliyle kabül edildi...

Umityalcin

Eğer yazdığınız gibi raporları verip oran yüzdeleri çizelgeye göre doğru yazıldıysa sıkıntı yok giitiği gibi gelir oran düşmez. Ama süreli yada süresiz onu orada bulunan hekimler karar veriyor. Mesela nöroloji hekimi raporunuza bakıyor raporda doktorun yazmış olduğu bulguya bakıp kullandığın ilaca bakıyor işte sallıyorum maliyede ki yani Ankara'daki doktor diyorki. Bu hastamız bu ilacı kullanıyor bu hastamız bu ilacı şukadar süre kullandığında iyileşme olasılığı var bu hastamızdan 1 yıl veya 2 yıl sonra tekrar bir rapor istiyelim diyor.
Yani raporun süreli yada süresiz olmasını Ankara'daki hekimler karar veriyor.
AMA bana kalırsa oranda bir düşme olmaz.

İnanmıyorumm halen akışta dendi sonuç yine yokkk [emoji20]bu kadar uzun sürermi dedimm çok rapor var dedi sırada haftaya tekrar arayın dedii [emoji87][emoji86][emoji85] ne bitmez haftaymış

Shaky34

Nörolojinin tedavisi yok malesef ilaçta sadece yardımcı olması,kasları gevşetip rahatlatması amaçlı.oranlar birebir ölçütle uyuşuyor evet.

denizmm

O kadar beklediniz bir hafta daha beklenir sorun değilde inşallah bir sorun yaratmasalar Deniz hanım...

Üst Alt