Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
Kardeşim öncelikle herşey gönlünce olsun, benim evrakımda 27 şubat 2019 da Ankara ya gitti halen bekliyorum, tahmini 15 gün daha beklersin dediler. Senin konuna gelince bende senin gibi nasip olursa %60 oranla giden raporumda uçuk bir değişiklik olmazsa emeklilik için dilekçe vereceğim. Şimdi engelliliğinin sürekli oluşu resmi olarak tüm kayıtlarda geçiyor diye biliyorum tc numaran sisteme girildiğinde senin tüm herşeyini görürler, ayrıca evis sisteminde sürekli yazıyor ise sıkıntı olmaz. Emeklilik işine gelince bende 95 girişliyim 6800 gün ile dediğim gibi raporumda bir değişiklik olmaz ise emekli olacağım. Bu süreci yaşayan arkadaşımdan öğrendiklerimi anlatayım. Sgk ya giderken vergi indirimi yazını götürüyorsun, onlar senden işyerinden çalışma yada çıkış belgesini getir diyorlar.(emeklilik hakkı kazandıysan yıl ve prim anlamında. zaten 57 oranında sıkıntı yok) Nadiren olsada kıdem tazminatı hakedişin var ise onunda evrakını isteyebilirler. Bunun dışında zaten sana orda hazır matbu bir evrak verip doldur derler, ve emeklilk hakkını kazandı isen zaten işlemlerin başlar. yaklaşık olarak en geç , (en geç diyorum 3 haftada olabilir) 1 ay içinde emekli tahsis numaran çıkar e devletten kontrol edersin. bu numaran çıktığında artık emeklisin yinede sgk ya git danış benim bildiklerim bu kadar. Herkes için hayırlısı olsun inşallah.
Kıdem tazminatını alır,emekli olabilir yazısını alıp işyerine verip çıkışını 3 ten yaptırıp,işyeri çıkış belgesini alarak sgk ya emeklilik başvurusu yapıyorsun vergi indirim belgenle ve işten ayrılış bildirgesiyle....
Aynen ankarayı aradağımda 11 şubat 2019 tarihinde giden evrakım %63 raporum 2 yıl süreli olarak onaylandığı bilgisini aldım şimdi sıra istanbul vd. işlemleri bitirmesini bekliyorum
ECO35
merhaba. emeklilik başvurunuzu hangi sgk dan yaptınız izmirde. ben de :Mustafa Zeybek ve sizin gibi aynı yolu izleyim diyorum. bayraklı sgk müdürlüğüne gideceğim evime en yakın o olduğu için. dilekçeyi alırken memurların tavrını kestirebilmek için soruyorum. ona göre çıkışımı alıp işten gerekirse 4-5 ay gss primi öderim artık. her halükarda karda olurum.
kişisel başvuruyla aldığım raporu 10 haziranda verdim vergi dairesine 14ünde de ankaraya gönderilmiş. o arada başvuru için bir yerde 10 gün sigortalı gösterildim sonra çıkış alıp başka bir yerde çalışmaya başladım. şu aşamada çıkışımı yaptırıp çalışmaya devam etmek daha mantıklı seçim benim için sanki
karabağlar sgk dan başvurdum. izmirde tim emeklilik işlemleri konak ta toplanmış. ben eşim üzerinden ssk dan bakılmaya devam edeceğim ve vergi indiriminden emekli olabilmek için gerekli yıl ve gün şartlarını doldurduğum için çıkışımı yaptırarak emeklilik dilekçesi verdim. Size tavsiyem bu konuda yinede profosyonel bir danışmana sorun derim. sgk krumunda ilk başta emeklilik dilekçemi almak istemediler, ben ısrar edince (ekinde sağlık kurulu raporum ve engelli karımın fotokopisi) emeklilik dilekçemin üzerine de vergi indirim iişlemi devam etmektedir diye not düşünce emeklilik müraacatımı kabul ettiler. yaklaşık bir ay sonra (e devlet ten takip ettiğim kadarı ile) sgk izmi vd sine yazı göndermiş, evis sistemindende kontrol ettim, ssk dan yazı geldi ve cevabı yazıldı diye görünüyor. dosyanın kapanmayacağına inanıyorum. siz yinede emin olmadan işlem yapmayınız lütfen.
ECO35 teşekkür ederim. şu anda çalıştığım yer hastalanmadan önce çalıştığım yer. 2 sene önce 1-2 suriyeli arkadaş vardı geri kalan 30-35 kişi normal sigortalı vatandaşlardı. şimdi nerdeyse tamamı suriyeli. zaten sigorta "eski günlerin hatırına" yapıldı. bir de eskiden makine başında çalışıyordum ama artık vücudum kaldırmıyor. çok çabuk yoruluyorum. daha hafif paketleme işlerindeyim. sigorta elzem değil. maaşıma da bir katkısı olmayacak, hatta gün sayısı arttıkça azalıyor sanırım ABO nedeniyle. dediğim gibi en kötü gss öderim bir kaç ay. başka da çare yok bu hayat koşullarında maalesef. belki vergi indirimi geldikten sonra işkur üstünden kayıt yaptırıp iş ararım ama şimdilik bu şekilde idare etmek daha mantıklı. emeklilik çıkınca 3-5 aylık param birikmiş olur hiç olmazsa.
Arkadaşlar Merhaba, uzun süre aradıkdan sonra 3204 baktı telefonuma, raporum 22/02/2019 Ankara varış %60 ile gitmişti %60 ile onaylanmış dün İzmir e yazı gönderilmiş. Bu süreci yaşayan Arkadaşlar İzmir den ne zaman alabilirim . fikri olan varmı
Arkadaşlar öncelikle hepiniz hakkında hayırlısı olsun. Benim sorum şu mesela diyelim obezite nedeniyle bir oran alıp diğer hastılıklara ekleyip emekli olduk. İki yıl içinde güzel bir diyet yapıp obeziteden kurtulduk. Şans bu ya bizi yeniden muayene çağırdılar haliyle obezite puanı olmayacak. Bu durumda ne olur. böyle bir şey başına gelen varmı.
Camdibili2 teşekkür ederim. Şimdi vergi dairesinden geliyorum. Çalışatığım yer çok yakon o nedenle hemen gittim. Adamların tek söylediği şey EVİS den takip edin . sinir oldum biraz da söylendim ve tartışarak ayrıldım ....
TURGAY TUNCLAR
benim eksik evraktan işitme değerleri açık yazmıyor diye sevk geldi hastaneye izmir vergi dairesinde Burcu hanım var telefonla görüştüm ben size ne istiyorsanız getiririm yazışma uzun olur dedim sağolsun kırmadı yardımcı oldu konakta vergi daire başkanlığı 4.kat engelli birimi odadaki bayanlar iyi ilgileniyor bence telefonla tekrar sansınızı deneyin bayanlar yardımcı oluyor
Ben bugün aradım 3204 nolu telefonu bir beyefendi baktı telefona benim rapor 15 mart ankaraya varış kuruldan geçti yazışmada diye söyledi 15 gün içinde sonuçlanır dedi bekliyoruz hayırlısı olur inşallah
Merhabalar,
İnteraktif Vergi Dairesine https://ivd.gib.gov.tr E-Devlet şifremle girip baktım. Sol frame'de yer alan işlem durumları ve sonuçları butonundan Dilekçelerim yazılı butona tıkladım ve İlgili Evrakları listele dediğimde karşıma çıktı.
Raporumun Allah'a şükürler olsun %49 olarak onaylandığını öğrenmiş oldum. Raporum %50 idi 1 puan düşürmüşler. Vergi indirimine 13.02.2019 tarih baz alınarak girmiş oldum...
Sonuçlarını bekleyen herkese inşaallah hayırlı haberler almasını temenni ederim...
Saygılar