Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Rapor olumlu sonuçlanırsa sonraki ayak SGK.buda ayrı bir stres.ben SGK aşamasındayım. 17 haziran dilekçemi verdim şuan DYS de yazışmalar devam ediyor,gelen evrak dosyasına kaldırılmış,giden evrak kayıtlı,gelen evrak kayıtlı,gelen evrak beklemede gibi ifadeler var.sosyal güvenlik il müdürlüğü emeklilik servisi 4A yaşlılık aylığı işleri servisi gelen evrak beklemede (gelen evrak dediği vergi indirim belgemi SGK ya verdim) sanırsam o.

Koşulsuz benim oran bıçak sırtı gibi inşallah benimki de gittiği gibi gelir ağız tadıyla emekliliğini yaşarsın inşallah.
Benim oran 40 bu arada.

Bu gun arayan arkadaşlar şubatin kacinda ankara net bilgi alna varmi?

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu gün ankarayı aradım 1 hafta içinde çıkar sonucunuz dediler. 20 şubattı ankaraya teslim. Geçen haftada aradığımda yine bir hafta içinde çıkar demişlerdi

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Camdibili2
Bana söylenen telefonda 10 yada 15 içinde çıkar sonuç kurulda değerlendirmede tahminimce senin ve benim aynı anda bakıyorlar tarihler aynı sayılır senin eksik evrak olduğu için sana sonuç vermişler demekki bende sorun yok cuma günü sonuç çıkar yada önümüzdeki hafta neticeyi alırım senin adına üzüldüm inşallah herşey istediğin gibi olur herşeyin hayırlısı
mehmetkg
Benim rapor 17 şubat 2019 tarihli
Kalp Aort darlığı kapak hastalığı klas 2 den 30
Göğüş hastalıkları astım 20
Doğuştan Upj böbrek darlığı 5
Toplamda 55 baltazar 47 ve sürekli raporum bütün tahlil ne varsa heyet kuruluna verdim birer tane fotokopide ben aldım bulunsun bende eksik evraktan dönmesin tabi bide doktorlar bilgisayara işlememişse ozaman eksik evraktan döner

MuBii
Senin 53 oran yeteli eksik evraktan dönmesin usulüne göre oran vermişlerse hayırlısıyla onaylanır stres yapma akışına birak☺️

Ahmet444 bende cok üzuldüm ama yapacak bişey yok herseyin hayırlısi benim sag ve sol kulak değerleri yazmiyor diye deger istemis bakalım ne kadar daha uzar bir 4 ay daha beklermiyim acaba

MuBi Vergi dairesinden benden de heyet raporu haricinde başka bir rapor istemediler. Ama bakanlık istedi. İlk başvurum 23 Ocak ta idi ,bakanlığın istediği ilave raporları tamamlayıp 2 Mayıs ta tekrar gönderdim. Ayrıca enabız dan bilgi çekildiğini sanmıyorum. İnşallah 2. kez gönderenlere öncelik tanırlar.

Arkadaşlar e devlet üzerinden emeklilik işlemleri nereden takip ediliyor. Bende bir hafta önce emeklilik için başvuru yapmıştım

MuBii
Bildiğim kadarıyla öncelik tanımıyorlar yeni gelmiş gibi sıraya koyuyorlar sanırım biraz stresli geçecek senin için hayırlı olsun geç olsun

recko59

Öncelik tanınıyor eksik evraktan gidenlere 2 ay sürer azami diyorlardı şimdi normal sıraya konuyor diyor saçmalık değil mi?Senin evrakların,raporun içerde gelen tetkikleri üst yazıyla geliyor tabi onu al sıfırdan başlayanların arasına koy nasıl iştir bilmiyorum açıklaması varmı onuda bilemedim 17 nisanda elllerinde olmuş tetkikler ve ben bu raporu 13 ARALIK 2018 de teslim etmişim bana 26 martta dönüş yapılıyor geçen süreye bakarmısınız daha ne kadar bekliycez anlamadım...

Aslında bunlarla ayrı ayrı uğraşıyor olmamız bile saçma. devletin doktoru/hastanesi/heyeti rapor veriyor. biz onu devletin vergi dairesine götürüyoruz, onlar ayrıca doktorlara danışıyor, yetmiyor bu işlem bitince bir de sgk ya gidiyoruz. tüm resmi kurumlara kimlik kartı, su, ulaşım için ayrı ayrı başvuruyoruz.

recko59 2. kez gönderenlere kesinlikle öncelik tanınmalı, çünkü hata devletin kurumundan kaynaklı, eksik evrak ile işlem yapmaması lazım. Çoğu kurumda her memur sadece 1 işe bakıyor, onu da hakkı ile yapsınlar. Kaldı ki sıra gelmiş ise eksiği tamamlanana kadar bekler, tamamlandığı anda işleme alınır.

Ahmet444 benim oranım %49, 53 değil (hesaplamayı da anlamış değilim gerçi)(kalp 30, HTansiyon 10, Kolesterol 10, safra kes. 10). Umarım eksik evrak olayı olmaz.

Öncelik tanınıyor eksik evraktan gidenlere 2 ay sürer azami diyorlardı şimdi normal sıraya konuyor diyor saçmalık değil mi?Senin evrakların,raporun içerde gelen tetkikleri üst yazıyla geliyor tabi onu al sıfırdan başlayanların arasına koy nasıl iştir bilmiyorum açıklaması varmı onuda bilemedim 17 nisanda elllerinde olmuş tetkikler ve ben bu raporu 13 ARALIK 2018 de teslim etmişim bana 26 martta dönüş yapılıyor geçen süreye bakarmısınız daha ne kadar bekliycez anlamadım...

bu konuda daha önce bir arkadaş iki defa açıklama yapmıştı. ilk açıklamasında görüştüğü memurun; "eksik evraktan gönderilenlere öncelik tanıdıklarını, hatta mümkünse bu durumdaki arkadaşların kendilerini uyarmalarının iyi olacağını" söylediğini aktarmıştı. ancak aynı arkadaş daha sonra yaptığı bir konuşmada bu durumda olup öncelikle kurula sevk edilen dosyaların kurulda tartışmaya yol açtığını ve bundan sonra tekrar normal yeni gelen dosya gibi işlem göreceğini belirtmişti.

yani şu an için öncelik tanınmıyor dosyalara burada son aktarılan bilgilere göre.

Camdibili2
Az önce telefonda görüştüm saat 10:05 evraklarım kuruldan geçmiş yazım aşamasında dediler.1,martta ankaraya variş 0312 415 32 04 nolu numarayı aradım sonucu göremiyoruz dedi 10 veya 15 gün sonra çıkar öyle söyledi telefona bakan memur
MuBi
İnşallah

Bugün arayan arkadaşlar ısrarla sorsun bu eksik evrak,karar verilemedi diyerek tetkikleri istiyorlar sonrasındaki işleyişi,tekrar neden bu kadar uzunca bekletirlermiş arkadaşlardan ricamdır sorarlarsa bende ulaşırsam soracam zaten...

.
umutyalçin

Bi ara yorumda okudum paylaşmışlardı burda kurul öyle istemiş yenilerde eksik evraktan gelenlerde yeni gelmiş gibi sıraya konulacak demişler.Geçmise dönük yorumlarda mutlaka vardır.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar rapor onayı bekliyorum bende 28.02.2019 evrak Ankara'ya gönderildi. Rapor oranı tutarsa sgk ya emeklilik için bu evraktan başka bir evrak götürmek gerekiyormu? 23 yıl hizmet süresi 6814 gün sgk başka birşey istermi.

Bugün itibari ile ilk maaşımı çektim rabbim hepinize tez zamanda nasip etsin inşallah arkadaşlar 🙏

Ahmet444 sizin onaylanmistir eksik evrak olsa soylerlerdi ben bugun hastaneden tetkikleri alip izmir vergi dairesine teslim ettim Ankara daki memur bey 2 ay azami beklersiniz kurban bayram sonrası olabilir dedi daha dun eksik evrak dediler bugun tamamlayip teslim ettim ve tetkikler Ankara ya ulasmis dosya acık neden bukadar bekletiyorlar anlamis degilim

Vergi indirim onayından Sonra yapılması gereken başka bir işlem olacak mı? Yani, sigortaya gittiğimde direk emeklilik işlemleri başlatılabiliyor mu bizden başka bir evrak istenecek mi. Bu süreci yaşayan arkadaşlar bilgi verebilir mi... Şimdiden teşekkür ederim.

Vergi indirim onayından Sonra yapılması gereken başka bir işlem olacak mı? Yani, sigortaya gittiğimde direk emeklilik işlemleri başlatılabiliyor mu bizden başka bir evrak istenecek mi. Bu süreci yaşayan arkadaşlar bilgi verebilir mi... Şimdiden teşekkür ederim.

Emeklilik şartlarını tamamlamışsanız işyerinden çıkışınızı isteyebilirsiniz. 1 yıldan fazla çalışmanız varsa kıdem tazminatı alma hakkınızda vardır. yalnız işyeriniz kıdem tazminatı ödeyeceği zaman sgk dan emekliliği hakettiğinize dair yazı isteyebilir.

Emeklilik şartlarını tamamlamışsanız işyerinden çıkışınızı isteyebilirsiniz. 1 yıldan fazla çalışmanız varsa kıdem tazminatı alma hakkınızda vardır. yalnız işyeriniz kıdem tazminatı ödeyeceği zaman sgk dan emekliliği hakettiğinize dair yazı isteyebilir.

Okey ancak merak ettiğim bunun dışında başka birşey var yani sgk benden neden emekli olmak istediğime dair bir belge yada yazı isteyecek mi? Yani vergi indirimi yazısı gibi bir belge istenecek mi Bu yazıyı ben mi vereceğim yoksa kurumlar arası yazışma ile mi olacak. Bu süreç tahmini kaç gün sürer

Selam benim raporum % 48 iki yıl süreli.
Hastalıklarım ;
Hipertansiyon : 10
Koroner arter. : 10
İşitme kaybı. : 20
KOAH. : 20
Neredeyse hepsi kronik hastalık olmasına rağmen hastane 2 yıl süreli verdi.Ankara bunu sürekli yapabilirmi.Ayrıca verilmeyen oranlarımda var.Bel kayması,Bel ve boyun fıtığı,huzursuz bacak sendromuna hiç oran vermemiş kurul.Ben bütün ek tahlil ve ilaç raporlarınıda yolladım Ankara'ya.
03/04/2019 Ankara'ya varış.Sizce ne zaman cevap gelir.
Hizmet yılım. : 26
Prim gün sayı : 8250
Tüm bekleyen arkadaşlara sabır ve hayırlı haberler gelmesini dilerim.

Üst Alt