Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benimki iş kazası 2012 rapor bilmiyorum yeni rapor alsamiydim baş parmak avuç içine kadar yok işaret ve orta parmakta koptu diktiler ama işlevi yok acaba oran 40 azmı çokmu?

Ve marangozluk mesleğine zorda devam ediyorum.

Yeni alsaydin iyi olurdu birde maaş yuksek baglanir sana

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İs kazasi oldugundan

1998 ssk girişi 4400 gün prim var birde ssk hesapla robotunda emekli maaş 1770+68 tl görünüyor.

Sgk danis bir ara git onlar daha iyi bilgi verir

Eski oldugundan geri gelme ihtimali var yeni cikartirsin sikinti yapma

abdul1970

Hayırlısı olsun diyelim hayırlı olsun.
Bilmiyorum ışte insanın kafasına takiliyor anlamsız bir prosüdür zaten engelli raporu vermiş devletin hastahanede gidelim ssk emekliliğimizi verelim ne saçma işlemler yapılıyor.

abdul1970

sağol kardeş çok şükür raporum olumlu geldi 4,5 ay stres yaptı açıkçası SGK müracaat ettim şimdi onu bekliyorum emeklilik için.hayat devam ediyor bundan sonrası kendimize dikkat edicez.sende bypass lıydın sanırsam.

Selam arkadaşlar,

Kontrol muayenesi sonucu bekleyen/yaşlılık aylığı durdurulmuş, Ankaradan engelli vergi indirimi raporu bekleyen kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor mu? Hala çalışıyorum. Sosyal güvenlik destekleme primi yatıyor. Eşim ev hanımı. Sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanabilirim?

Merhaba,

Ben de Ankara vergi dairesinden sevk ile Yenimahalle devlet hastanesine gittim (Sağlık Kurulu 2)

2017 Haziran da kalp krizi geçirdim, 1 stent takıldı. EF 60

Kalpten %30
Hiper Tansiyon %10
Hiper lipidemi %10
Safra Kesesi alınmıştı (laparoskopik operasyon) %10
ile heyete girdim. Balthazard sonrası %49 sürekli Engelli raporumu aldım.

06.05.2019 Vergi dairesine başvurdum. Yenimahalle devlet hastanesine sevk, ama sağlık kurulundan randevuyu en erken tarih olan 13.05.2019 tarihine aldım. Sağlık kurulu muayenelerim başladı,
16.05.2019 tarihinde heyete girdim.
24.05.2019 tarihinde heyet sonucu çıktı (%49 daimi)
28.05.2019 tarihinde raporumu (elektronik imzalı) elden vergi dairesine teslim ettim.
10.06.2019 tarihinde bakanlığa gönderilmiş.

Artık beklemedeyim. Vergi indirimi gelince emeklilik için başvuruyor olacağım (24 Yıl ve 7000'den fazla prim günüm var) süreç hakkında bilgi vermek amacıyla paylaşıyorum.

MuBi

Sağlık raporunu ne zaman almıştınız? Mart 2019 da çıkan yeni kanuna göre safra kesesi alınmasına puan verilmiyor diye biliyorum. Daha önce de 5 puan veriliyordu sanırım. Benim de lapraskopik safra kesem alındı, puan vermediler.

Siz nasıl 10 puan aldınız acaba..?

Az önce Ankarayı aradım saat 10:55 'te 1 martta ankaraya varış ama daha sonuçlanmamış kurulda değerlendirmede dedi.Şubatın son haftasındalar 10 veya 15 içinde sonuçlanır telefona bakan memur.ulastığim numara 0312 415 32 18

özel bir şey yapmadım, konu hakkında da bilgi sahibi değilim aslında. Genel cerrahi muayenesi sırasında hekim sordu, söyledim, ultrason ile kontrolünü yaptı, zaten kesiler de görünüyor. sonrasında ilgili kısmı doldurup evrakı geri verdi. ben bu forumu çok sonra fark ettim, kalpte sorun olduğundan aritmim olduğunu söylemedim bile, ama görüyorum ki oradan da bir kaç puan geliyormuş.

mehmetkg
Bende safra kesesi için gittim banada vermediler.Raporda operasyon önerildi yazıyorAmeliyat günü bekliyorum.Eger safra kesesi ameliyatı olsaydım oran verilecekti dr söyledi bana heyetteki genel cerrah

MuBi

sağlık raporunu ne zaman aldınız?
Ahmet444

Umarım sizin dediğiniz gibidir, benim puanım %51 benim için çok önemli değil ama olursa tabiki onu da eklettiririm ileride.

Ama ben 2019 Mart ayında çıkan engel oranları alan kılavuzunu okudum, inceledim. Ameliyat ile alınan safra kesesi için oran vermiyor. Daha önceki kılavuzda bu %5 di.

Şöyle düşünüyorum, organ yokluğu olarak nitelendirilip verilmiş olabilir mi acaba?

Umarım öyledir..

mehmetkg
Tarihleri detaylı bir şekilde yazdığım için tekrar paylaşma gereği duymadım. 13.05.2019 muayene, 16.05.2019 heyet, heyet raporu 24.05.2019 tarihli

06.05.2019 Vergi dairesine başvurdum. Yenimahalle devlet hastanesine sevk, ama sağlık kurulundan randevuyu en erken tarih olan 13.05.2019 tarihine aldım. Sağlık kurulu muayenelerim başladı,
16.05.2019 tarihinde heyete girdim.
24.05.2019 tarihinde heyet sonucu çıktı (%49 daimi)
28.05.2019 tarihinde raporumu (elektronik imzalı) elden vergi dairesine teslim ettim.
10.06.2019 tarihinde bakanlığa gönderilmiş.

belki de değişen mevzuattan ilgili dr veya drların bilgisi yoktur. umarım bilgi eksikliğinden süre ile ilgili bir uzama yaşanmaz!

MuBi merhaba Murat seninle aynı gibiyim. Bende 2017 Ağustos ta kalp krizi geçirdim 1 stent takıldı. EF 40 sana sormak istediğim soru vergi dairesine hangi evraklarla başvurdun? Ben % 53 sağlık raporunu verdim bu yeterli dediler. Nisan sonunda rapor eksik evrak yüzünden geri geldi. Detaylı ekokardiyografi raporu ve stent raporu istediler. Tamamlayıp 2 Mayıs ta tekrar gönderdim. Şimdi hayırlı sonucu bekliyorum.

recko59

Ben aslında bu işe çok bilgisizce başvurduğumu işin içine girince anladım. Vergi dairesine sadece iş yerinden aldığım çalışma belgesi ile gittim. Onlar hastaneye sevk edene kadar elimde epikriz raporu hariç hiç bir rapor yoktu. Heyet raporu haricinde bakanlığa bir evrakın gittiğini düşünmüyorum. Eğer enabız gibi bir sistemden bilgi çekmiyorlarsa benden ne ilaç raporlarım, ne epikriz raporu ne de herhangi başka bir evrak/tahlil talep edilmedi/alınmadı. O nedenle eksik evrak demelerinden çekiniyorum.

MuBi

Dikkat etmemişim mesajınada, benim hatam.

Ahmet444'e de dokturu alırsın dediğine göre ben yanlış biliyorum. Senin dosyanın geri döneceğini sanmıyorum. Safra kesesi hariç %40 ı alabiliyorsan zaten en kötü ihtimal safra kesisini düşüp onaylarlar.

mehmetkg

Umarım öyle olur, hepimiz bir an önce aksilik olmadan alırız sonuçları.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

slim arkadaşlar benim 6.3.2019 olan işitme kaybı değerlerim raporda açık yazmadığı için odyo testini istiyorlar Ahmet444 bence tekrar arayın benim bakılmış sizinki geçmiş olabilir

Mart ayınada başlamışlarmı yani.

5 dk. önce aradım , çalar çalmazda açtılar ilk defa.28 şubatta yollanan evrağımın sonuçlanması 10-15 günü bulur diyor tel deki adam.

bycinaris54

bEN ARIYORUM AMA AÇAN YOK. AÇSA BİLE AYNI CEVAP 10-15 GÜNE KADAR ÇIKAR. BENİM 22/02/2019 ANKARA GİDİŞ BANA DA 10-15 GÜN DEDİ. GÖRÜYORUM Kİ SİZLERE DE AYNISINI SÖYLEMİŞ.STANDART CEVAP.. BEN BAĞLANA BİLİRSEM NET BİR TARİH VERMESİNİ SÖYLECEĞİM. SİZLERDE ARADIĞIZDA SÖYLERSENİZ İYİ OLUR.

Benim 7 şubat ankaraya varış daha dün sonucun cevabını olumlu olarak aldım. Bu tarihten sonra bekleyenler varsa umuyorum en kısa sürede sonucu olumlu olarak alırlar.

Arkadaşlar net 4,5 ay öncesi beklemeyin.bu Şubat ve Mart raporları için sonrakiler 5 ay a fikslenir.kendi tahminimdir.

Üst Alt