Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
Herkese merhaba,
Yapılan yorumlara göre vergi indiriminin sonuçlanması 4 ay gibi süreyi bulabilmektedir.
Peki vergi indirimi cevabını aldıktan sonra, emeklilik başvurusu ne kadar süre almaktadır ?
Bilgisi olan var ise paylasabilir mi ?
Peki bir sorum daha olacak ?
Benim raporum %64 oran ile 3 yıllık süreli.
Vergi indirimimde 3 yıllık süreli yada mesela 1 yıllık sureli olması durumunda 3 yada 1 yıl mı maaş alacağım ?
İşleyiş nasıl olacak ?
umutu
20 Temmuzda başvursanız 1 ağustos itibariyle başlar. Bir sonraki ayın başından yani. Yani, 1 Temmuz, 20 Temmuz yada 31 Temmuzda da başvursanız emeklilik başlangıcı bir sonraki ayın başından itibaren başlar.
EMRAH İLGÖZ
Bildiğim kadarıyla tekrar onaylanana kadar emekli maaşı kesiliyor fakat tekrar vergi indirimi gerçekleştiğinde arada yatmayan maaşlar toplu olarak yatıyor.
çok.tşk.ederim,benim rapor da puan yazmadılar,3 tür hastalık girdiler kaç puan verirler bilmiyorum.5 martta ulaşmış ankaraya,sonuç bekliyorum tip2 şeker,birde kalp klas 2 kaç puan gelir acaba
01.11.2018 TARİHİNDE vergi daireinden sevkli gittim hastahaneye, 21.02.2019 da rapor çıktı, 19.03.2019 da ankara maliyeye gitti rapor. 22.05.2019 da ssk çıkışımı yaptırarak ssk ya emeklilik dilekçesi verdim. SSk dosyayı kapatmayacağını söyledi e devlet den takip ediyorum, yeni bir gelişme vardı bende @mustafazeybek DEN ONU ÖĞRENMEK İSTEDİM.
Arkadaslar 1haftadir ev tasima isimden dolayi yazamadim size bu arada raporu onaylananlarin gozu aydin bekleyenlere hayirli haberler dilerim.bu arada ilk emekli maasim 17temmuzda alicam allah herkese nasip ettirsin
Merhaba arkadaşlar kendin surecimi paylaşıyorum.
Kendi muracatimla devlet hastanesinde heyete girdim işitme kaybından.%45 verdiler.
Bu raporla engelli kadrosunda bir işe girdim.
Vergi indiriminden yararlanmak icin is yerinden vergi dairesine dilekçe yazdırdım
Vergi dairesi en yakın devlet Hastanesi'ne sevk etti.
Sadece kulak tam heyete girdim eski raporumuda ekledim beklemeye başladım.
Vergi dairesine ulaşan banada ulaştı.ilk raporda onay çıkmadı emin olmak için tekrar sevk ettiler hastaneye bende gitmedim.
Aradan bir kaç ay geçti tekrar gittim heyete girdim.1 hafta sonra %52 ile vergi indiriminden yararlanmaya başladım.
Şuan emekli dilekçesi verdim 25 gün oldu
Bekliyorum.
İşitme kaybı %52 rapor.
Sizin dediğiniz odyo testi devlet hastanesi raporunun içinde olmalı
Vergi dairesi sizden odyo testi istemez hastanedeki dosyanızı bakar ona göre karar verir.
Cevabın için çok teşekkür ederim.Bugün işyerinden çıkış verip yarın ssk ya müracaat edeceğim.Sürecin sonuna geldik temmuz da sonuç çıkacak 15.03.2019 da maliye ye müracaatımı yapmıştım.Daha fazla kaybım olmasın.
ssk çıkışımı, eşimde ssk lı olarak çalışıyor diye yaptırdım. sgk dan bakılma sıkıntımız olmayacak diye. Lütfen sizde durumunuzu bu şekilde değerlendirin. Bir aksilik yaşanmasını istemem ve böyle bir aksiliğin de sebebi olmak istemem.