Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

ECO35

Engelli raporu olmadan mı dilekçe verdiniz.SSK mı hastaneye sevketti yoksa bireysel başvuru mu yaptınız acaba ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Herkese merhaba,
Yapılan yorumlara göre vergi indiriminin sonuçlanması 4 ay gibi süreyi bulabilmektedir.
Peki vergi indirimi cevabını aldıktan sonra, emeklilik başvurusu ne kadar süre almaktadır ?
Bilgisi olan var ise paylasabilir mi ?

diyelim 20 temmuz da başvuru yapsam 20 temmuz dan itibaren emekli olurmuyum,maaş 20 temmuz damı başlar

Ramtem EVET YAAAA ŞANS SON 4 GÜNLE İKRAMİYEYİ YAKALADIM 26 NİSANDA BAŞVURDUM 17 HAZİRANDA YATTI
umutu
EVET AYNEN ÖYLE BAŞVURDUĞUN GÜN SAYILIYOR

ozlmasgr
Teşekkürler.

Peki bir sorum daha olacak ?
Benim raporum %64 oran ile 3 yıllık süreli.
Vergi indirimimde 3 yıllık süreli yada mesela 1 yıllık sureli olması durumunda 3 yada 1 yıl mı maaş alacağım ?
İşleyiş nasıl olacak ?

umutu
20 Temmuzda başvursanız 1 ağustos itibariyle başlar. Bir sonraki ayın başından yani. Yani, 1 Temmuz, 20 Temmuz yada 31 Temmuzda da başvursanız emeklilik başlangıcı bir sonraki ayın başından itibaren başlar.

EMRAH İLGÖZ
Bildiğim kadarıyla tekrar onaylanana kadar emekli maaşı kesiliyor fakat tekrar vergi indirimi gerçekleştiğinde arada yatmayan maaşlar toplu olarak yatıyor.

çok.tşk.ederim,benim rapor da puan yazmadılar,3 tür hastalık girdiler kaç puan verirler bilmiyorum.5 martta ulaşmış ankaraya,sonuç bekliyorum tip2 şeker,birde kalp klas 2 kaç puan gelir acaba

scorp06

01.11.2018 TARİHİNDE vergi daireinden sevkli gittim hastahaneye, 21.02.2019 da rapor çıktı, 19.03.2019 da ankara maliyeye gitti rapor. 22.05.2019 da ssk çıkışımı yaptırarak ssk ya emeklilik dilekçesi verdim. SSk dosyayı kapatmayacağını söyledi e devlet den takip ediyorum, yeni bir gelişme vardı bende @mustafazeybek DEN ONU ÖĞRENMEK İSTEDİM.

Arkadaslar 1haftadir ev tasima isimden dolayi yazamadim size bu arada raporu onaylananlarin gozu aydin bekleyenlere hayirli haberler dilerim.bu arada ilk emekli maasim 17temmuzda alicam allah herkese nasip ettirsin

Merhaba arkadaşlar kendin surecimi paylaşıyorum.
Kendi muracatimla devlet hastanesinde heyete girdim işitme kaybından.%45 verdiler.
Bu raporla engelli kadrosunda bir işe girdim.
Vergi indiriminden yararlanmak icin is yerinden vergi dairesine dilekçe yazdırdım
Vergi dairesi en yakın devlet Hastanesi'ne sevk etti.
Sadece kulak tam heyete girdim eski raporumuda ekledim beklemeye başladım.
Vergi dairesine ulaşan banada ulaştı.ilk raporda onay çıkmadı emin olmak için tekrar sevk ettiler hastaneye bende gitmedim.
Aradan bir kaç ay geçti tekrar gittim heyete girdim.1 hafta sonra %52 ile vergi indiriminden yararlanmaya başladım.
Şuan emekli dilekçesi verdim 25 gün oldu
Bekliyorum.
İşitme kaybı %52 rapor.
Sizin dediğiniz odyo testi devlet hastanesi raporunun içinde olmalı
Vergi dairesi sizden odyo testi istemez hastanedeki dosyanızı bakar ona göre karar verir.

ECO35

Cevabın için çok teşekkür ederim.Bugün işyerinden çıkış verip yarın ssk ya müracaat edeceğim.Sürecin sonuna geldik temmuz da sonuç çıkacak 15.03.2019 da maliye ye müracaatımı yapmıştım.Daha fazla kaybım olmasın.

osman_çavuş ben heyete gidigimde ssk yoktu calismiyordum engelli raporumu alir almaz ise girdim engelli raporu ile vergi dairesine elden basvuru yaptim benimde isitme kaybi raporda H90.3 çit tarafli sensorial isitme kaybi yaziyor benimde yaklasti uykularım kaciyor eksik evraktan geri gelicek diye insallah sizin dediginiz gibi olur

11 şubatta giden raporum hala çıkmamış akıl alacak iş değil

Arkadaşlar merhaba
Bu gün Ankara ile görüşen var mı ? 22/02/2019 ankara ya gitti en son görüşmemde kurulda olduğu söylendi . Evis de de bir şey yok

slm arkadaşlar bende bugün Ankara ya ulaşamıyorum
ulaşasan varsa bilgi verebilirmi acaba

Hipertansiyon ile klas 2 aynı hastalıklar değilmi yoksam ikisindendemi ayrı ayrı oran alınıyo

ssk çıkışımı, eşimde ssk lı olarak çalışıyor diye yaptırdım. sgk dan bakılma sıkıntımız olmayacak diye. Lütfen sizde durumunuzu bu şekilde değerlendirin. Bir aksilik yaşanmasını istemem ve böyle bir aksiliğin de sebebi olmak istemem.

Ahmet444

kalp damar klas2 sadece 20 puan verdi hiper tansiyona vermedi 10 yıldır tansiyon hastası olduğum halde

abdul1970

diyabet tip 2+hiperlipidebi klas2 epilepsi hepsinden%54 dahilyeye hipertansiyonu söylememiştim kalp damara diyeceğim diye oda klas2 den puan verdi

Üst Alt