Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar dikkatinizi çekerim DYS evrak sorgulama yalnızca sgk ya emeklilik başvurusunu sorgularsın vergi indirimi raporunu göremezsiniz

Benim sağlık kurulu raporumun onaylandığı tarih 5 Nisa’n 2019 ve ıslak imzalı ve sağlık kurulu raporumda barkod yok
O zaman uluslararası engelli sistemine hastanede kayıtmı yaptırmam gerekiyor yeniden
Teşekkürler

adilaltas5578
Günaydın arkadaşim,
uluslararası engelli sistemi nedir ?
Oraya kayıt olunca artısı nedir ?
Biliyorsan cevaplayabilirmisiniz ?

Arkadaşlar herkese hayırlı bayramlar klas 2, diyabet+hipertansiyon,epilepsi den oran aldım lakin epilepsiyi çıkartman gerekiyo nasıl ne şekilde çıkartabilirim açıklarmısınız

Günaydın arkadaşlar. Şimdiden hayırlı bayramlar dilerim.

Son düzenleme:
Serdar2829
Vergi indirimi ile erken emekli olmak mevcut emekli maaşını etkilemez prim gün ve kazançların ne ise onu alırsınız maaş hesaplaması yaparken emekli-maasi.com sitesini kullanabilirsiniz gerçeğe yakın çıkıyor

Arkadaşlar 26.03 tarihinde giden raporum 06.08 tarihinde %40 oranla onaylandı. Ben onaylandığı bilgisini Ankara Maliye'nin numarasını arayarak öğrendim. Sgk'ya gittiğimde vergi indirimi kağıdımı aldım ama orada çalışan kişi emeklilik için önce Maliyeden işyerime kağıt geleceğini Eviss üzerinden takip etmemi söyledi. Sgk dan aldığım vergi indirimi kağıdı emeklilik için yeterli değil mi? Maliyeden gelecek tebligat işyerime ne zaman ulaşır?

Kerem27

Maaşınız 1255 tl altında olduğu için ek ödemeniz %5 siz 20 ile çarpacaksınız.

Maaşınız 1255 tl altında olduğu için ek ödemeniz %5 siz 20 ile çarpacaksınız.

Engelli maaşınız ABO 60, 40 olsa 1200 TL civarında bağlanır. Bakmakla yükümlü kişi varsa. 40 olur.

@Ramtem

939 lira maaş olur mu? Emekli-maasi.com sitesine hesaplatınca engel oranı ve ek ödemeyle birlikte 1378 lira çıktı. Hangisi gerçeğe yakın acaba? Temmuz ayında emeklilik formu hazırlarken Bakmakla yükümlü yok yaptım çünkü benim sigorta devam etmiyor. Çocuk annesinin aktif olan sigortasından faydalanıyor. Benim Emekli maaşı bağlanınca sgk ya dilekçe verip çocuğu bana bağlatabilirmiyim o zaman artabilir mi acaba

Son düzenleme:
Kerem27

920 ile 950 arası bağlanır boşuna hayal kurupta hayal kırıklığına uğrama arkadaş

levent23

( 2000-2008) ABO 60/47=%27,6 artış oluyor. 2000-2008 priminiz , toplam primin yaklaşık %50 civarı , Maaşınız yarısına %27,6 oranını da artış sağlıyor. Önemli olan devletin sitesi.

Kerem27

Bilgim yok ama olmaz herhalde. .Dilekçe vermeden 1-2ay önce agi den çocuğunuzu çıkarsanız. Çocuk boşta olduğu için yazabilir diniz. Ben çocuğu eşimin üzerinden yeni kendi üstüme aldım. Çalışmasam da agiden çıkarırdım. Boşta olsun ki yazabileyim.

Ulassahin

merhhaba benzer durum bende var 4/A dan emekli olmak icin 648 gune ihtiyacim varmis.Ama bagkurdan son 3.5 yila bakiyor 1200 gun prim odenmisligi nerden ise ordan emekli ediyorlar.4/a dan 4047 gunum var bagkurdan 2300 gun odemisligim var sgk daki arkadas bagkurdan emekli olabilicegimi soyledi .tabi arada maddi kayiplarimda oluyor

Ramtem teşekkürler bişe sorcam benim 2000 ve 2008 arası sadece 41 ğünprim var abo bağlanıyormu yani 2008 densonra ödediğim primler 3600 desek maaş aşırı düşük olur varmıbi bilğiniz

arkadaslar 4/a dan emekli olmak icin 648 gune ihtiyacim varmis bagkurdan olabilicegimi solediler fakat 4/a dan 3200 alacakken bagkurdan 2400 tl emekli maasi hesapladi arkadas.bende yorumdaki arkadaslar gibi e devletten 4/a icin basvuru yaptim ve sgk evragimi almak istemedi.buyuk ihtiimalle red gelecek
1)4/a emeklili olmak icin askerligimi 97 senesinde yaptim askerligi borclandirip 4/a daki prim gunumu arttirabilirmiyim ?
2) son 3 yila 1200 gun peim odemesine bakiyorsa hadise 97 -99 senesinde yapilan askerlik borclanmasi son 3 yildaki sgk primime yazdirabilirmiyim 648 gun eksigim var askerligi borclandirip bu 648 gunu dusurebilirmiyiz.

Ahmet Topuz
Evet işlem görür. Ama maaşınızın %1-2 sini etkiler.

degrade
Borçlanma son 7 yılı etkilemez. Son 7 yıldaki
Aktif çalışmaya bakar. Son 7 yılda yarısından fazlası ne ise ondan emekli olabilirsiniz. Son 7 yıllık priminiz yazarımısınız ssk Bağkur. Fikir beyan etmek isterim.

Her gününüzün bayram coşkusu ve mutluluğu içinde sevdiklerinizle birlikte geçmesini diler; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım

merhaba benim evrak ankarada daha bakılıp dönülmediği için sgk ya da emekli dilekçesi verilmedi. yani şu an sgk ile işim daha yok. oyuzden gözükmüyor olabilir.

Ramtem

merhabalar 2300 gun bagkur prim8m var 2008-2018 tarihleri arasinda ayrica odemis oldugum ayni zamanda 2016 -2019 tarihleri arasinda 552 odenmis ssk primim var sgk yetkili bana 648 gun daha prim odenmesi durumunda 4/a dan emekli olabilecegimi soyledi. su an bagkurda 2300 gun odedigim prim neticesinde bagkurdan emekli olabilecegim soylendi .toplam 6300 gun prim odemisligim var 1995 ssk grisliyim Rantem

nobetcipr

Kurban bayraminiz mubarek olsun 27mart bakiyorlarmis benimde 1 nisan bekliyorum bende

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sizinde mübarek olsun. Yalnız cevabı alamadım. 1 nisan hastaneden aldiginiz raporun tarihi mi?

Merhaba arkadaşlar ; şükürler olsun emekli olduk bayram ikramiyesini aldık 17/08 de de ilk maaşımızı alacağız nasipse sizlere süreçten bahsedeyim biraz ...
1 - 10/01/2019 rapor için Samsun Eğitim Araştırma Hastenesi kapısından saat 07:50 de girerek sürece başladım(sevk almadan kendim)
2 - 12/01/2019 rapor için gerekli hekimler ve heyeti bitirdim % 65 ile raporu aldım ama yazılması için haber bekledim
3 - 24/01/2019 rapor için arandım gittim raporumu aldım 3-4 tanede aslı gibidir diye onaylattım
4 - Samsun vergi dairesine 27/01/2019 dilekçemi verdim
5 - Evrak 29/01/2019 tarihinde Ankaraya ulaştı (Burdan itibaren bekleyiş başlıyor Ankaraya ulaşmasından 4,5 ay sonra sonuç geliyor bir aksilik olmazsa eksik evrak gibi)
6 - Araya bayram falan girdi vergi indirimi yazısı elime 29/06/2019 da ulaştı. Hemen gittim başvurdum ( başvuru 20 dk falan sürüyor)
01/07/2019 dan emeklilik işlemeye başladı yukarıda yazdığım gibi 8/8/2019 kurban ikramiyesi 1000 tl yattı 17/8/2019 da birikmişlerle birlikte maaşı alacağım nasipse..
Allah hepinize o günleri göstersin....
Bu arada ayın 1 inde emekliliğe başvurmakla 30 unda başvurmak arasında hiç bir fark yok bşvurduğunuz ayın sonraki ayın ilk gününde itibaren emekliliğiniz işlemeye başlıyor.
Yani 01/06 tarihinde başvuranda 30/06 tarihinde başvuranda 01/07 tarihinden itibaren emekli sayılıyor
[SIZE=7]Son olarak hiçbir sıkıntı olmazsa raporunuz ankaraya ulaştıktan 7 ay sonra ilk maaşınızı alıyorsunuz (ona göre sabırlı olun)[/SIZE][/SIZE]

degrade

Bağkur prim sildirme imkanı varmı. Vaktiniz varsa bir sorun. 1260gün bağkurda kalsa ssk emekli olmanıza yeterli.

Üst Alt