Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

willerdem

En azından öğrensek onun rahatlığı olur,bir anlamda çifte bayram olur.Aralık 13 den beri bekliyoruz 2.defa kurulda bu evrak zırvalığı yüzünden...
Esmer582

Müracattan sonra çıkış yapabilirsiniz o evrağıda saklamalısınız onunla emeklilik başvurusunu yapacaksınız.

Esmer582
Benim arkadaşımın işe giriş tarihi 01.01.2003 ve işe baş ladığı tarihten bu yana 5750 gün primi oldu. % 75 engelli vergi indirimi aldı. Yalnız 1.5 yıl daha yılının dolmasını beklemesi gerekiyordu. Oda 2000 yılından önce (96-97)de yapmış olduğu askerliğini borçlandı ve sigortadan önce askerlik yaptığı için 1.5 yıl geri çekerek emekli oldu. Hiç beklemediği 1350 tl maaş bağlandı.Çünkü o 900-1000 tl maaş bekliyordu 2003 ten sonra prim ödediği için.Demek istediğim 2000 den önce askerlik yaptısan , sigortadan önce askerlik yaptıysan , Askerliğini öde; çünki ödenen askerlik 96- 97 yılina çekiyor hem maaşa yansıyor. verdiğin askerlik ödemesini erken emekli olarak fazlası ile geri alıyorsunuz.

bycinaris54

Merhaba,

Askerlik borçlanması kaç gün yatırdı. Kaç para ödedi.
Askerlik borçlanması sonucu ne kadar aldı. Söyleermisiniz

Bugün SGK'YA ve Fatih'te vergi dairesine gittim. Benim sigorta başlangıcım 2001 Eylül ayı. An itibariyle emekli olabiliyorum. Fakat yeni Kanun ! ile 18 yaşını doldurduğun tarihten önceki prim günleri sayılmıyormuş.
Dolayısıyla ben 2022 Mayıs ayında emekli olacağım.
Bir diğer olasılık ta Rapor yenileme sürecinde yeni aldığım rapor %60 ve üzeri olursa 2021 Ocak ayında emekli olacağım.
Yani en kötü ihtimalle 2.5 sene sonra emekli oluyorum.

Bycinaris54
Tşk bilgi için fakat ben tek böbreğmi 1 yaşındayken kaybetmişim bu yüzden askerlik yapmadım zaten.

bycinaris54 slm benimde siğorta ğirişim 2001 3.derece
%51 rapor var memur bana 4240 ğün dedi ama askerlik borcunu askerlik yaptığım 97 ve 99 yılları arasına çeker ve 4080 ğünle emekli olursun dedi 18 ay içinde 540 ğün dedi yaklaşık 15000 civarı para ödemem ğerek yoksa bende 1.5 sene sonra olucam askerlilği yatırmazsam şimdi kafam karıştı benim ğirişim 2001ama ödemeler 2008 den sonra toplamda 4080 ğün olcak askerliği ödersem maaşa etkisi olurmu bilen varsa cvp verebilirmi?/

Benimde 97 girişim 7510 gün pirimin var.
SGK iyi aradım yaklaşık 15000 ödesen 1,5 yıl daha geri alınır maaşa 30 tl yansır dedi,
Benim güne ihtiyacım yok belki maaş biraz faklı olur düşüncesindeydim,olmadı.
sgk hesaplamasında 1410 tl maaş çıkıyor.
Sizinde emeklilik için güne ihtiyaç var,benim başıma böyle bir olay gelseydi 15000 yatırıp günü geri alır emekli olurdum.
İyi araştırıp şarlarda tutuyorsa emekli olabilirsiniz düşüncesindeyim.

Hayırlı Cumalar vergi dairesinden evrakları aldım ilaç raporumu gönderme ne rağmen ilaç raporunu yeniden sağlık kurulu yeniden ilaç raporunun düzenlenmesi valla şaşkınım bu evrakların hepsi yeni

6 ay takibi

Ben şunu anladım biz epilepsi hastaları ne hastayız ne sağlamız delete göre sağlam hastaneye göre hasta çözemedim

P_A_L_A

yeni Kanun ! ile 18 yaşını doldurduğun tarihten önceki prim günleri sayılmıyormuş. demişler, bunu araştırdınız mı bu ne kanunuymuş ki? Yani bana biraz şüpheli geldi :)

engellsizz

Araştırdım baya. En son SGK'daki görevli " gelin yanıma , ekrana beraber bakalım " dedi.
Maalesef böyle.
Daha doğrusu : Prim günü olarak sayılıyor , fakat hizmet süresine dahil edilmiyor. Saçma sapan bir hesap işte.

Ramtem

09.08.2019 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1367.88
Ek Ödeme : 54.72
Gösterge 9475 Ortalama Yıllık Kazanç 8,024.40 Ortalama Aylık Kazanç 1,932.60
Aylık Bağlama Oranı 70.00 Aylık Bağlama Oranı 2 55.00 Aylık Bağlama Oranı 3 41.46

Toplam
2000 Öncesi 765
2000-2008/10 Arası 2834
2008/10 Sonrası 3865
Toplam 7464
% 66 onayda rapor

yavuz eren

ek ödemeni 25 e çarpınca hesaplanan aylık çıkıyor. Engelli olarak mı çalıştınız ve sgk ya engelli olduğunuzu bildirdiniz mi?

31 Temmuz başvuru yaptığım emeklilik için bugün Sgk dan bu mesaj geldi "SN. OZCAN OZDEMiR, TALEBiNiZE iSTiNADEN AYLIGINIZ BAGLANMIS OLUP 2572.20 TL BiRiKMiS AYLIK TUTARINIZ ODENMEK UZERE HALK BANKASI BANKASINA GONDERiLMiSTiR." lakin banka daha yatan bir para yada açılan hesap yok diyor. Bu ücret Ağustos 19 günler Müdür, maaş günü 19 olmuş ama e devlette de bir ücret henüz gözükmüyor.

yavuz eren

Kardeşim 200tl civarı maaşın yükselir. Yaklaşık 6 yılda amorti edersiniz. Bu fırsatı kaçırma. Maaşınız hep asgari ücret yatmış.

Umityalcin

Ben salı günü aradım 26 Marta bakıyoruz. Nisan 1 Ağustosun son haftası çıkar dediler. 1 Nisan olup sonucu öğrenen arkadaş kim acaba? Hatta şimdi yine aradım 0312 415 32 17 yi

Üst Alt