Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bugün SGK'ya gittim. Bakanlıktan gelen yazı ve raporumu verdim.
Benim sigorta girişim 2001 eylül 14.
Ama memure hanım bana '' beyefendi hizmet süreniz 16 sene olmuş , daha 3 seneye daha ihtiyacınız var '' dedi.
Ben 2001 girişim varken nasıl 16 sene oluyor anlamadım.
Bana 2022 mayıs ayında emekli olabilirsiniz dedi. ( %40 olduğu için )
Şimdi ben ne yapmalıyım ?
Rapora ne zaman itiraz edip oranı yükseltebilrim ?
Veya başka fikri olan varsa yazabilir mi ?
Teşekkürler...

Yarın gidecem vergi dairesine işteyim bugün bende bilmiyorum kafayı yedirtecek bunlar BÜTÜN TAHLİLERİ CERDİK

Ertugrul Aydın

Şimdi bende merak ettim,nöroloji hep böyle bişeler çıkarıp duruyor anlamadım gitti.Detaylı nörolojik muayene derlerse şaşırma....

Ertugrul Aydın

bende aradığımda eksik evrak demişlerdi nedir dedim eksik evrak bana dedikleri olay senin gelen evrakta üst yazı görünüyor fakat rapor içeriği görünmüyor onların yazıştıkları kep sayfası var bazen rapor yüklenirken tam yuklenmiyor ben sgk ya gidip durumu anlattım tekrar yolladılar 2 saat içinde hallettiler sende istersen bi sor eksik evrak neymiş diye boşuna 3.5 ay bekleme

Vergi indirim raporum çalıştığım firmaya gönderildi fakat aslı gibidir yazılı ben bu raporun aslını nereden alabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Bugün SGK'ya gittim. Bakanlıktan gelen yazı ve raporumu verdim.
Benim sigorta girişim 2001 eylül 14.
Ama memure hanım bana '' beyefendi hizmet süreniz 16 sene olmuş , daha 3 seneye daha ihtiyacınız var '' dedi.
Ben 2001 girişim varken nasıl 16 sene oluyor anlamadım.
Bana 2022 mayıs ayında emekli olabilirsiniz dedi. ( %40 olduğu için )
Şimdi ben ne yapmalıyım ?
Rapora ne zaman itiraz edip oranı yükseltebilrim ?
Veya başka fikri olan varsa yazabilir mi ?
Teşekkürler...
@P_A_L_A

2001 eylül başlangıcınıza göre engel oranın %40 (%40-%59 arası) 3 dereceden emekli olma şartın 19 yıl emeklilik süresi ve 4240 gün. Yani 3 yılınız var. Prim günün dolmuş olsa bile sigortalılık sürenizin dolmuş olması gerek. Maalesef Memure hanım doğru söylemiş.

aşağıdaki ilk 5 inci sıra 3.Derece deki takvime bakabilirsin.

engelli_emeklilik_tablosudur.jpg

Merhaba arkadaşlar ben pazartesi günü vergi inditimiden gelen yazıyı aldım işten çıkış belgemide alıp emeklilik başvurusu için sgk ya gittim ama başvurumu almadılar sebebi ise 4/a kapsamında 3,5 seneyi doldurmamış olmam imiş bu arada benim başlangıcım 1987 89 a kadar 4/a 360 günüm var1991 nisan 2018 ağustos arasıda bağkurluydum bu süreçtede 9 bin üzeri bağkur günüm var 2018 ağustosundan itibarende 11 ay yine 4/a yani ssk kam yattı son 3,5 yılımın 4/a olmamasından dılayı dilekçemi kabul etmediler aynı durumda olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve beni bilgilendirirlerse çok sevinirim şimdiden teşekkürler

P_A_L_A kardeş vergi indirim belgeniz süresiz onaylandı ise onu emekli olma süreniz gelene kadar iyice saklayın. 2022 de sgk ya gittiğinizde sağlık raporunuzuda ekleyip başvuracaksınız.

Rapor Referans Numarası ne yazılacak ben tc no yazdım ama böyle kayıtlı bir rapor yok diyor?

Arkadaşlar e devletten emekli tahsis no ve maas bilgilerini nereden bakılıyor

Merhaba arkadaşlar ben pazartesi günü vergi inditimiden gelen yazıyı aldım işten çıkış belgemide alıp emeklilik başvurusu için sgk ya gittim ama başvurumu almadılar sebebi ise 4/a kapsamında 3,5 seneyi doldurmamış olmam imiş bu arada benim başlangıcım 1987 89 a kadar 4/a 360 günüm var1991 nisan 2018 ağustos arasıda bağkurluydum bu süreçtede 9 bin üzeri bağkur günüm var 2018 ağustosundan itibarende 11 ay yine 4/a yani ssk kam yattı son 3,5 yılımın 4/a olmamasından dılayı dilekçemi kabul etmediler aynı durumda olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve beni bilgilendirirlerse çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Ya tamamlayın ya da bağkurdan emekli olun...

Arkadaşlar merhaba 8 şubattan geçerli vergi indirim evrakımı 2 Ağustos’ta aldım. Haziran sonu işten çıktım kıdem vs aldım. İşyeri faaliyetlerine başka bir sektörde devam edeceği için bana ihtiyaç kalmadı, şimdi şubattan Haziran’a kadar olan süreçteki 4 aylık (2.derece) vergi indirim ücretlerini alabilirmiyim.

Malül sayılmak için tek hastalıktan yüzde 60 ve üzeri oran gerekiyor,malullukta çok zorluk çıkarıyorlar normal emekliliğe başvurun bence...
Anladım teşekkür ederim anlaşılan yaşı bekliycez 2,5 sene var onada malesef tabi ssk dan devam edersem emeklilik uaşım 50 görünüyor bağkur dan devam edersemde 52 şuan yaşım 47,5

Selam

Az önce Ankarayla konuştum. Daha önce bana hep 1 Nisan dedikleri raporum 31 martmış ve dün 3 yıllık 3.derece vergi indirimi olarak onaylanmış. İstanbul vergi dairesine ulaşmış. Üst yazı yazılacakmış.

P_A_L_A

sigorta başlangıcınız 2001 diyorsunuz, çırkalık veya meslek lisesinden slınan başlangıç olabilirmi bu tarih. sigorta başlanıcında uzun vadeli prim ödeme başladığında sigortalı başlangıcı sayılıyor. eğer ki 2001 tarihli başlangıcınız meslek lisesi vey çırkalık başlangıcı değilse, bu yıllarda uzun vadeli ssk primi çalışmanız olduğundan eminsenizi ssk ya bir dilekçe ile başvurakrak bu yıllardaki çalışmalarınızın hizmet listenizde görünmediğini belirtin.
aksi takdirde ssk çalışanın size söylediği emeklilik tarihi doğru olacaktır.
bir başka çözümde askerlik borçlanması olabilir.
bu durum içinse askerlik yaptığınız tarihler çok önemli
bunun için profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

2 yıllık sureli raporum süresiz olarak onaylanmış peki bu ne demek oluyor artık sgk kontrole cagirmiyacakmi yoksa vergi indirimin süresiz fakat sgk istediği zaman kontrole cagiracakmi?

Üst Alt