Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Evet arkadaşlar bugün İzmir vergi dairesinden %60 sürekli onaylanan raporun aslını yani sağ alt köşe barkodlu olanı aldım ve işyeri çıkış bildirgesi ve dilekçe ile müracaatımı yaptım. Ayrıca tepecik araştırma hastanesindende raporumdan 5 adet çıktı alıp Aslı gibidir yaptırıp raporumuda aldım.sosyal hizmetlere bu raporlardan 1 tanesini 2 foto ve oradan verilen dilekçeyide engelli kartı İçin doldurdum, bayramdan sonra Cuma kartı gel al dediler. Bu süreçte sorularıma cevap Verip yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Şimdi SGK sitesinde maaş hesaplamada 2.015 tl emekli maaşı görünüyor. Maaş yattığındada bu rakamın tutup tutmadığını paylaşacağım, bu forumda genelde birebir tuttuğu söyleniyor. O konu hakkındada bilgi veririm inşallah.

@Camdibili2
KARDEŞİM ŞUANDA MAAŞ BİLGİSİ HENÜZ DÜŞMEMİŞ. ANCAK ŞUKESİN BİŞİ; EN GEÇ 17-27 GÜN ARASINDA YAPMAK ZORUNDALAR. ÇÜNKÜ MAAŞ GÜNLERİ O ZAMAN. ZANNEDİYORUM KESİN HESAP CETVELİNİ BEKLİYORLAR. SONRA YÜKLEME VE BAĞLAMA İŞLEMİ OLACAK. EMEKLİLİK İÇİN BİR TEK BİZ MÜRACAAT ETMEDİĞİMİZDEN ARKADAŞLAR SIRAYLA SİSTEME GİRİŞ YAPIYORLAR

@Serdar2829
KISA BİR SÜRE ÖNCE YAZDIM. ARKADAŞIM. ZAHMET OLMAZSA Bİ OKUYUVERİRSEN TEKRAR YAZMAKTAN KURTARIRSIN BENİ

Herkese selamlar. Bilgisi olan varsa cevap verebilirse sevinirim. Ben 31 Ağustos itibariyle emeklilik başvurusu yaptım ve beklemeye geçtim. Oranım % 80. Bugün itibariyle tekrar eski işyerime de giriş yapıldı. Merak ettiğim konu şu; emekli olarak tekrar çalışmaya başlandığında vergi indirimi yapılıp normal çalıştığım yerden engelli vergi indirim oranında ilave para alabiliyormuyum. Çalışırken bu mümkün ama emekliler için de bu geçerlimi. Engellilik derem 1. derece. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba?

Nizamettin55

1nisan beklemede hala varsa gelen haber verirse bizlerde bilgi aliriz

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şuan da 25 Mart dosyalarına bakılıyor
Bayramdan sonraya kalır artık

Dün ulaştım 25 Mart dediler

Başhekim onayıyla evet

Arkadaşlar burada tarih vererek yazışıyorsunuz ya bu tarihler eviss de gördüğünüz yani örnek "30/05/2019 da Bakanlığa gönderildi" deniyorsa o tarihler mi yoksa Bakanlığa fiziki olarak ulaşmış tarihler mi?

@engellsizz
bende onu çok merak ediyorum. Hangisini baz alacağım emin değilim. 18 nisanda istanbulda teslim ettim. 2 mayıs ta ulaşmış eviss e göre.

birşeyi merak ediyorum şimdi benim 2 yıllık olan raporum süresiz onaylanmış bu ne demek oluyor artık kontrol muayenesi olmuyacak anlamına mı geliyor yoksa vergi indirimi süresiz fakat sgk yine kotrol isteyebilir mi ?

mstfkaya79rp emeklilik işlemi sonuçlanmadan tekrar sigorta girişi yapılabiliyor mu ki? ben emekli olduktan sonra destek primi ödeyerek çalışabiliyoruz diye biliyorum ama acaba benim bilgimde mi bir eksiklik var. bu konuda net bir bilginiz var mı?

L.kartal

Emeklilik için SGK ya başvurup işlemleri başlattıktan bir gün sonra bile giriş yapılabiliyor. Ben o şekilde tekrar çalışmaya başladım.

mstfkaya79rp
teşekkür ederim. öğrendiğim iyi oldu. hayırlısıyla şu vergi indirimi bir sonuçlansın da biz de başvuralım :)

Bugün eviss'i kontrol ettim.
Raporum %40 ile gitti ve aynı şekilde onaylanmış.
Yazan da şu ; İşleminiz onaylandı isyerinize gönderildi ( dereceye girdiniz )
Hayırlısı bakalım.

Peki bu belgeler en son çalıştığım işyerine mi geliyor arkadaşlar ?

O zaman , herhalde bayram sonrası gelecektir bu belgeler. İsyerine gelince SGK'ya gideceğim.
Bu arada benim başvuru tarihim 18 Mart'tı.
Telefonu zorlamaya gerek yok arkadaşlar.
Direk Eviss'e düşüyor onaylar.
Herkese Allah gönlüne göre versin.

P_A_L_A

Amin ararsin vergi dairesini alirsin elden

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

P_A_L_A hayırlı olsun, şu tarihleri doldurur musunuz?

Başvuru tarihiniz: 18 Mart
Bakanlığa Ulaştığı Tarih: ??
Eviss e düşen tarih?

Vergi dairesine teslim tarih değil,maliyeye ulaştığı tarihi baz alacaksınız...

selam arkadaşlar.bnm raporum hastaneden onayı 14,03,2019 ist vatancaddesı vd den 19 nisan yani evisden 19 nisan rapor bakanlığa gnderildi onay bekleniyor deniliyor bnm raporum 9. ay gibi mi onaylanır ankaradan bu sureclerde cımere yazı yazdım sgk dan aradılar bızınle ızınız yok dedıler calısma bakanlıgına yonlerdıler. anakara merkezden durumu bana anlar dedıler anlattım senın raporun hazıne ve malıye bakanlıgından onay beklenıyor dedıler dılekceyı oraya yolladılar. oradan cıt yok ıkı sefer yolladın tık yok telefonada cvp vermıyorlar. fıkırlerınızı beklıyorum

Pala arkadaş güzel haber verdim bu gün hayırlı olsun benimde 40 raporun.

merhaba arkadaslar..
yorumlardaki gibi e devlet uzerinde emeklilik tahsis formunu doldurdum ve sgk ya gittim .Bagcilar sgk almak istemedi durumu kendilerine izah ettim beni en son ayrildigim firmanin bagli bulundugu sgk ya yonlendirdiler.tevafuk bir arkadasla tanistim saolsun beni dinledi ve biraz ilgilendi sisteme girdi maas hesabi ve emeklilik hakkina sahip miyim deilmiyim kontrolunu yapti 4047 gun 4a sigorta primi odemisligim var .ve 2358 gun bagkur primi odemisim toplqm 6300 Gun mevcutt amq ogrendim ki 1200 gun yasasi varmis son 3 yil dediler sanirim,hangi si daha fazla odenmis ise ordan emeklilige hak kazaniyorsunuz .benim bagkurdan emekli olabilecegiimi soyledi ve sistem 1200 bakarqk 4a(ssk) emekli olmama izin vermedi 648 eksik oldugunu belirtiyor . dolayisi ile benzer durumda olan arkadaslara bilgi mahiyetinde paylasiyorum.4a dan emekli maasi 3200 tl gosterirken bagkurdan 2400 tl hesapliyor sistem .Sıkıci bir durum ve evraklarimida veremedim ayrica birsey danismak isterim bagkur primlerini sildirebilirmiyim bilginiz var mi? odenmis pirimleri silip 4a dan emekli olmanin yolunu bulmam lazim

P_A_L_A

Benim geçen hafta cuma 25.03 onaylandı telden ögrendim iş yerine yazıda geldi eviss te hala tık yok bana görede teli zorluycan hatta ısrarla arıycan

Valla benim acelem yok. 7 aydır bekliyorum zaten Biraz daha beklerim.
Geç olsun güç olmasın.
Zaten toplu para ve maaş bağlanınca İstanbul'u terk etme planını harekete geçireceğim.😊

Üst Alt