Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
@blacksnake
ALABİLİRSİN
ZATEN BENDE ÖYLE YAPTIM..VERGİ DAİRESİNİ ARA. EVRAKI ELDEN ALMAK İSİTYORUM DE. VERİRLER. AYRICA KAPANSA BİLE AÇIK OLAN YADA TANIMLI OLAN İŞVERENİN MAİL ADRESİNE GÖNDERİRLER. DAHA ÖNCEDE SÖYLEMİŞTİM. ALINAN VERGİ İNDİRİM BELGESİ SÜRELİ DEĞİL İSE ÖMÜR BOYU NERDE ÇALIŞIRSANIZ ÇALIŞIN GEÇERLİDİR. SİZE SONUCUN Bİ NÜSHASINI VERECEKLER. ONU SSK YA BAŞVURDUYSANIZ DOSYAYA KONULMASI ŞEKLİNDE ÜST DİLEKÇE SSK YA BAŞVURMADIYSANIZ EMEKLİLİK DİLEKÇESİNİN EKİNE KOYUNUZ
mustafa zeybek
AYRICA İMZALI OLMAZ VERECEKLERİ EVRAK. KAREKODLU OLUR. SSK OKUTUR VE DOĞRULAMA YAPAR SONRA İŞLEME ALIR.OK?
25.03 onaylandı sizinde tarih aynıydı muhtemelen onaylanmıştır pazartesi arayıp ögrenin hatta yok derlerse yarım saat sonra tekrar arayıp sorun benim ögrenmem biraz öyle olduda
Teşekkür ederim Mustafa bey, süreci ilk defa yaşadığım İçin bilmediklerim var, engelli Kartı çıkarmam içinde bu vergi dairesinden aldığım evrak yeterlimidir. Başka bir rapor varmı, nerden temin edebilirim
Engelli kartı çıkarmak için vergi indirimi gerekmiyor. Sadece hastaneden almış oldugunuz raporun asli gibidir onaylisi ve 2 adet fotografla aile ve sosyal politikalar bakanligina muracat etmeniz yeterli.
Şu an elimde bir rapor yok . Tepecik hastanesinden %60 sürekli verilen oran var, resmî sitelerden gördüğüm, bu raporu hastaneden Temin edebilirmiyim. Aslı gibidir hastanedenmi yapılıyor,
Sanırım direk vergi dairesi uzerinden basvuru yaptiniz. Raporunuz hastaneden vergi dairesine gonderilmistir. Hastaneye basvurup raporunuzun bir örneğini alabilirsiniz diye biliyorum. E devlette veya e nabiz da gorunuyor ve cikti alabiliyorsaniz ordan alacaginiz raporda olur
sene den seneye düzeleceğine iyice bozuluyor yaa öve öve bitirelemeyen bürokrasi(ha övenler belli de!!)...nisan için ağustos eylül başı denmiş...benim 1 haziran dı eylül başı gelmişti ve ufak yerde değil istanbul dan gitmişti.
Günaydın arkadaşlar bir sorum olacak şimdi ben cuma günü emeklilik müracaatını yaptım vergi indiriminden emekli olanlar nasıl emekli oluyor malulenmi normalmi yoksa nasıl bana herhangi bir yerde sigortalı çalışırsın dendi sıkıntı yok dendi şimdi bazı kişiler kafa karıştırıyor yok maaşın 600 yok 350 yok 1000 lira olur bu konu hakkında bilgi sahabi olan arkadaşlar cevap verebilirmi teşekkürler
enginbuyruk58 Engelli olarak emekli olursanız, emekli maaşınız bağlandıktan sonra da sigortalı işe girebilirsiniz, emekli maaşınızda kesinti olmaz. Serdar2829 Burayı okuyun
malülen emeklilik ayrı engelli vergi indiriminden emeklilik ayrı bir durumdur.
malülen emekli olmak için tek bir hastalıktan %60 üstü oran alman gerekir ve işe girdiğin zaman maaşın kesilir.
engelli vergi indirimi ile emeklilikte normal emeklilik gibi sadece yaş şartını ortadan kaldırıyor. emekli maaşında yatırılan prime göre değişir. sgk sitesinden hesap yaptırabilirsin. yaklaşık rakamlar çıkacaktır.
Arkadaşlar, FMF ( Ailevi Akdeniz Ateşi ) rahatsızlığından rapor alıp veri indirim süreci bekleyen veya sonuçlanan var mı acaba?
Şubat 2019 tarihinde %20 oranla yeni eklendiği için Ankaradan nasıl bir dönüş olduğunu merak etiğim için soruyorum. Bende %20 şeker - %10 Hipertansiyon ve %20 FMF ile %42 oranla Temmuz 11 Ankaraya varış. Malum bekleme sürecim daha çok o nedenle yapabileceğim bir şey var mı acaba diye sormak istedim.
cuma günü veya bugün merkeze telefonla ulaşan olduğu acaba, arıyorum ama telefonların hiç birine bakmıyorlar, bıkıp bütün hatların fişini çektiler galiba
iyi günler arkadaşlar;
Ben emeklilik için başvurmuştum.Başvuru sonrası DYS evrak takipte :YAŞLILIK AYLIĞI MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-I ( 4/A EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ) evrak kayıtlı olarak görünmeye başlantı daha sonra,
4CEVRAKxxxxxx-HIB EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI evrak kayıtlı olarak görünüyor yani ben 4a ssk statüsündeyken neden 4c kamu görevlisi olarak görünüyorum bir yanlışlık mı var yoksa bu durum normalmi? bilgisi olan varmı bunu konuda acaba ?
teşekkürler.
mustafa zeybek mustafa bey ilk maas bilginiz belli oldumu ne kadar zaman sonra bilgi geliyor sgk dan bende sizin gibi daha önce basvuru yaptigim eucin sgk ile Ankara nın yazısmalari var surec vergi indirimi gibi uzun oluyormu
@blacksnake
engelli kartı için vergi dairesi evrağı geçmez..!!! rapor gerekli..aman dikkat!! 2 foto ve kimliğin yeterli..onların vereceği dilekçeyi doldurun 1 hafta sonra fotoğraflı kart hazır gelin alın dicekler yada 1 hafta sonra siz arayınız