@
blacksnake
engelli kartını bornova buca neresi size yakınsa aile sosyal politikalar konak şube de dahil bakanlığın size yakın birimine gideceksiniz. 2 fotoğraf ve orada size verilen dilekçeyi dolduracaksınız. tabi kimlik aslı olayını söylememe gerek yok. ayrıca raporun aslını vermezler. aslının fotokopisinden aslı gibidir yaptırabilirsin. onu arşivden çıkarır verirler. engelli kartı ile ulaşımda 0 ücret ödüyorsun. belediye toplu ulaşım+tcdd 0 ücret alıyor. thy %50.. türknet %25 indirimli. telefon firmalarında engelli indirimi olanları araştırabilirsin. elektrik direk kurum indirim yapmaz. aile sosyal politikalar bakanlığına git yada dilekçe yaz 150 kw kadar 5 nüfüsa kadar 80 tl indirim oluyor. izsu ya git engelli raporu fotokopisi+geçmiş dönem su ft ile birlikte %50 indirim alırsın. hatta rapor tarihine geri dönük indiirm yapıyor. izsudan alacaklı bile çıktım. her ay şuan bana ft 0 tl geliyor. yalnız abonelikler senin üzerine olacak ve başvuru tarihinde borç olmayacak.
yardımcı olabildimmi?
@
emine09
emine hanım;
külliyen yalan konuşmuşlar. ben kimin ne yaptığını bilmem ama kendi yaptığımı biliyorum. benden kimse pin kodu mu neyse öyle birşey istemedi. öyle olsa ben emekli olmazdım. kanunun bu açığından yaralandık diye ssk zanneiyorum o yanlışın farkını vardı ve zora koşuyor sizi. önünüzde 3 şık var;
1-ya ssk ya gidip ısrar edeceksiniz
2-ya dilekçeyi taahhütlü veya e devlet üzerinden göndereceksiniz
3-yada cumhur başkanlığı şikayet merkezine yazı yazacaksınız
mecburen kabul edecekler..şart şu;
e devletten vergi indirim süreci devam etmektedir yazamazsın kabul olmama olasılığı yüksek. şimdi sizinki gibi.. yada taahhütlü veya kuruma mürcaatta dilekçenin görünen üst tarafında boşluğu "........... dairesi vergi indirim servisinde vergi indirim süreci devam etmektedir" yazın. o zaman iş farklı oluyor.
çünkü ssk dosyayı kapatamıyor..gelen evrak kısmına alıp ilgili memur vergi dairesine yazı yazıyor ve işi sskya yüklüyor. bu dosyanın durumunu olumlu olumsuz banada bildir diyor.
kısacası şunu diceksiniz emine hanım;
kanun der ki, ankara merkez sağlık kurulu olumlu cevap verdiği taktirde, raporu veren hastanenin rapor onay tarihi vergi indirim başlangıç tarihi ise, vergi indirimi ile emekli olunabiliyorsa ki olunuyor, o zaman bu dilekçeyi kabul etmek zorundasınız diceksin...
dahada zorlayıcı işlem istiyorsan ssk kurumuna üst dilekçe yaz. ekteki emeklilik dilekçemin kabul edilmesi tarzı..
lütfen durumunuzu sık sık burda paylaşın mutlaka bir çözüm buluruz