Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

@levent23
belli olmuyor bazen bir kaç gün sonra. Ancak telefon ile arayıp 1 ay önce onaylanmış olup halen eviss te onaylandığı gözğkmemiş kişilere de rastladık.

Maliye ye raporu verirken negibibevrak veriliyor bilgi alabilir sen sevinirim teşekkür ederim

Eviste olumlu sonuçlandı / yazısından sonra işyerine gönderildi yazısının yazması kaç gün sürer

Vergi dairesinden daha almadım yazıyı imza aşamasındaymış evisten çıktı almıştım SGK kabul etmedi o yazıyı vergi dairesinden onaylı yazı istedi.

@blacksnake
eviss te “olumlu sonuçlandı” gözüktükten 10 gün içinde işyerine gelir.
Eviss çıktısı değil, interaktif vergi dairesine edevlet üzerinden girdikten sonra e-tebligat kısmına da geliyor oradan çıktı alabilirsin. Eviss te olumlu yazısını gördükten sonra Her gün etebligat yerini kontrol edebilirsin.

willerdem

Merhaba kıdem tazminatı geçmiş yıllara baktığımızda yıl başlarında yaklaşık 600-1000 tl arasında değişim göstermiş, buda 12 yıllık kıdem tazminatınıza 8-12bin fark demek olacaktır. emekli olmanız durumunda 1 ay farkla bu kadar maaş almazsınız sanırım. tahminimce yıl geçtikten sonra emekli olmanız sizin faydanıza olacaktır.

Samil38

Vergi dairesine nisan ayında başvuru yaptım. Ağustos yada Eylül gibi vergi indirimi dilekçemin sonuçlanacağını düşünüyorum.
4-5 aylık maaşla aradaki farkı kapatacağımı düşünüyorum. 5 ayda beklemek istemiyorum, paranın faizi ile başabaş çıkarım sanırım.
Emekli olmak ne zor işmiş. :)

Nisan ayına başlanmadıki daha şuan 25 marttalar

DYS yazdığımda diş protez hakkı çıkıyor e devlette

16 nisan tarihli raporum 23 temmuzda kurula sunulmuş fakat agustos sonunu bulur dedi sonucun çıkması telefondaki beyefendi

25.03 sabah aradım 1 ay sonra ara dediler
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ögleden sonra aradım raporunuz onaylandı iş yerinize yazı gönderildi dedi
😀😀😀😀😀
İş yeride öyle bi yazı gelmedi dedi yani ne anlayım

titanikks

Sabah yok dediler
Ögleden sonra onaylandı işyerinize yazı gitti dediler
İş yeride öyle bi yazı gelmedi dediler

Yani beklememiz mi lazım

Ne interaktifte ne de evis te hiç bir degişiklik yok

Bulunduğunuz ilin engelli vergi servisine başvurun, yazılar önce onlara gidiyor.
Oradan dağıtıma çıkıyor.

Kipermustafa
çalıştığın yerden işyeri yazısı,işe giriş bildirgesi yada hizmet dökümü,kimlik fotokopi,sağlık raporu bu evraklarla işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine gidiyorsun orada başvuru dilekçesi dolduruyorsun işyeri belgeleri kaşeli imzalı olacak.en önemlisi yanında hastalıklarınla ilgili tüm tetkik ve lab sonuçlarınıda yanına al dilekçene eklet.sonrasında edevletten interaktif vergi dairesine girerek dilekçelerim menüsünden sisteme işlenmişmi kontrol et bu kadar

Bugün Mustafa Zeybek Bey’i dinleyerek e devletten emeklilik dilekçemi verdim. Ancak SGK olmaz dedi. Pin kodu varmış onu yazamazlarsa olmazmış. Önce evrakları evrak kayda ver dedi müdür. Verdim bana hiçbir şey vermediler ne kayıt numarası ne tahsis evrağı. SGK dan ayrıldıktan sonra telefon ettiler gelip evraklarınızı geri alın diye. Müdür açık açık söyledi bu başvuruyu normal başvuru olarak göreceğim ve Red edeceğim dedi. Evrakları almadım ama kayıtta yapmadılar. Ne yapmalıyım.

Arkadaslar bisey sorcam ben butun tahlil ve ilac raporlarimi vergi dairesine verdim yanliz ortopedik olan 30 puanimin mr raporlarini falan vermedim acaba e nabiz sisteminden mr sonuclarima bakarlarmi yoksa eksik evrak olarak donermi..tansiyon 10 puan ( ilac raporu verildi) uyku apnesi orta 10 puan ( polisomnografi raporu verildi ) kolesterol 10 puan ( ilac raporu verildi ) bel ve omurga vede dusuk taban:30 puan ( verilmedi) ama e nabizda hepsi gözüküyor...sizce durumum ne olur ?

Arkadaşlar bugün sgk ya gittim dilekçemi verdim bugünden itibaren emekliyim allah bütün herkese nasip etsin

Benim rapor 15 mart tarihiydi beklemeye değdi

@enginbuyruk58
hayırlı olsun eylül ayında ilk maaşın yatacaktır. Keşke 31 temmuzda verebilseydin ağustos maaşını alırdın. Kısmetin eylül ayındaymış. Âllah güzel günlerde yedirmeyi nasip etsin

büyük mükelleflerde bende engellilik derecesi 0 yazıyor nedemek oluyor ?

Arkadaslar bisey sorcam ben butun tahlil ve ilac raporlarimi vergi dairesine verdim yanliz ortopedik olan 30 puanimin mr raporlarini falan vermedim acaba e nabiz sisteminden mr sonuclarima bakarlarmi yoksa eksik evrak olarak donermi..tansiyon 10 puan ( ilac raporu verildi) uyku apnesi orta 10 puan ( polisomnografi raporu verildi ) kolesterol 10 puan ( ilac raporu verildi ) bel ve omurga vede dusuk taban:30 puan ( verilmedi) ama e nabizda hepsi gözüküyor...sizce durumum ne olur ?

Samil38
Brüt kıdem 6380tl 6 aylık enflasyon kadar artar. Temmuz- Aralık enflasyon artışı kadar kıdem tazminatınız artar. 10.000tl Brüt maaşınız olsada şu anda 6380tl. Ödenir.

Ramtem
Kıdem tazminatında tavana dikkat.

@Ramtem

Dedikleriniz de haklısınız ama ilk soruyu kaçırmışsıniz sanirim. Willerdem in sormus oldugu soruya istinaden özetle "simdi ile yilbasindan sonra emekli olsam ne fark eder" demişti. Benim verdiğim cevap kesin rakamlar olmamakla beraber yılbaşı oncesi ve sonrasi olasi kidem tazminati farkidir.

@willerdem

Eylül başı gibi vergi indiriminiz onaylanır sanirim. Çalışmak sizin icin zor olmayacaksa tekrar dusunmenizi tavsiye ederim. Tahmini emekli maasinizi ve ise girisinizi bilmedigim icin kesin bir sey söyleyemiyorum ama yil basina kadar 4 ayda olsa alacaginiz maas tahminimce yilbasindan sonra alacaginiz kidem ve yillik izin farkına denk gelmeyecektir. Yilbasina kadar yatacak olan prim ufakda olsa emekli maasinizi artiracaktir. Calistiginiz icin maasiniz olacak. Yillik izin paraniz 20 gunluk ucret kadar fazla olacak ve normalde alacaginiz kidem tazminatindan fazla alma ihtimaliniz olacak.

@blacksnake
engelli kartını bornova buca neresi size yakınsa aile sosyal politikalar konak şube de dahil bakanlığın size yakın birimine gideceksiniz. 2 fotoğraf ve orada size verilen dilekçeyi dolduracaksınız. tabi kimlik aslı olayını söylememe gerek yok. ayrıca raporun aslını vermezler. aslının fotokopisinden aslı gibidir yaptırabilirsin. onu arşivden çıkarır verirler. engelli kartı ile ulaşımda 0 ücret ödüyorsun. belediye toplu ulaşım+tcdd 0 ücret alıyor. thy %50.. türknet %25 indirimli. telefon firmalarında engelli indirimi olanları araştırabilirsin. elektrik direk kurum indirim yapmaz. aile sosyal politikalar bakanlığına git yada dilekçe yaz 150 kw kadar 5 nüfüsa kadar 80 tl indirim oluyor. izsu ya git engelli raporu fotokopisi+geçmiş dönem su ft ile birlikte %50 indirim alırsın. hatta rapor tarihine geri dönük indiirm yapıyor. izsudan alacaklı bile çıktım. her ay şuan bana ft 0 tl geliyor. yalnız abonelikler senin üzerine olacak ve başvuru tarihinde borç olmayacak.
yardımcı olabildimmi?

@emine09

emine hanım;
külliyen yalan konuşmuşlar. ben kimin ne yaptığını bilmem ama kendi yaptığımı biliyorum. benden kimse pin kodu mu neyse öyle birşey istemedi. öyle olsa ben emekli olmazdım. kanunun bu açığından yaralandık diye ssk zanneiyorum o yanlışın farkını vardı ve zora koşuyor sizi. önünüzde 3 şık var;
1-ya ssk ya gidip ısrar edeceksiniz
2-ya dilekçeyi taahhütlü veya e devlet üzerinden göndereceksiniz
3-yada cumhur başkanlığı şikayet merkezine yazı yazacaksınız

mecburen kabul edecekler..şart şu;
e devletten vergi indirim süreci devam etmektedir yazamazsın kabul olmama olasılığı yüksek. şimdi sizinki gibi.. yada taahhütlü veya kuruma mürcaatta dilekçenin görünen üst tarafında boşluğu "........... dairesi vergi indirim servisinde vergi indirim süreci devam etmektedir" yazın. o zaman iş farklı oluyor.
çünkü ssk dosyayı kapatamıyor..gelen evrak kısmına alıp ilgili memur vergi dairesine yazı yazıyor ve işi sskya yüklüyor. bu dosyanın durumunu olumlu olumsuz banada bildir diyor.
kısacası şunu diceksiniz emine hanım;
kanun der ki, ankara merkez sağlık kurulu olumlu cevap verdiği taktirde, raporu veren hastanenin rapor onay tarihi vergi indirim başlangıç tarihi ise, vergi indirimi ile emekli olunabiliyorsa ki olunuyor, o zaman bu dilekçeyi kabul etmek zorundasınız diceksin...
dahada zorlayıcı işlem istiyorsan ssk kurumuna üst dilekçe yaz. ekteki emeklilik dilekçemin kabul edilmesi tarzı..
lütfen durumunuzu sık sık burda paylaşın mutlaka bir çözüm buluruz

:Mustafa Zeybek

Çok teşekkür ediyorum

Birşey daha sormak istiyorum, eviste olumlu sonuçalandı yazıları hazırlanıyor diyor. 3 gündür bu ibare var, Pazartesi İzmir vergi dairesine şahsen gitsem evrakı ben alabilirmiyim, işyeri kapandığı İçin yazı oraya gitmesinin bir anlamı yok ama ben kendim gitsem evrakı imzalı alabilirmiyim. Yani süreç ben gidince hızlanırmı yoksa yine beklermiyim

Üst Alt