Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bertoloji

08- Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle
14- Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması

iki kodda emeklilik için kullanılan kodlardır. SGK 'nın sizi emekli etmesi için bi anlam taşımazlar. 8 olmuş 14 olmuş veya diğer kodlar olmuş farketmez. bu kodlar iş yeri için fark eder. bu iki kodla emeklilik sebebiyle işten çıkarsanız iş yeriniz kıdem tazminatına hak kazanmış iseniz size ödeme yapar tabi bunun içinde emeklilik şartlarını yerine getirdiğinize dair SGK dan yazı isteyebilirler. yoksa 03 kodu ile çıkış yapmışlar emekli olamam diye birşey yok.

Samil38

İşyerinden tazminatını alarak çıkış yapmak için doğru kodla çıkış gerekiyor,kod farketmez değil çok farkediyor istifa kodıyla çıkış yaparsa ne olacak.

Arkada

Arkadaşlar kurul bugün varmı?

29/06/19 Ankara'ya giden dosya nezaman sonuç verir?

Engelli raporu

Oranlarla kurul oynuyormu benim ankara ya teslim 13 mayıs ne zaman sonuclanir

arkadaşlar merhaba şimdi Ankara ya ulaştım raporum aynen onaylanmış allahım herkese bu sevinci yaşatsın

Bertoloji

4.3.19 vergi dairesine teslim 6.3.19 Ankara ya varış 25.6.19 eksik evrak 26.6.19 Ankara ya varış oranda hiçbir oynama yok %41 ile devamlı olarak gitti aynen onaylanmış şimdi yazım aşaması var ama olsun olumlu cevabı beni çok sevindirdi herkese nasip etsin allahım

Sayın @Umityalcin yadığımız sanırım yanlış yorumladığınız veya yanlış anlaşıldı. SGK tarafından yapılacak işlemlerde çıkış kodunun bir önemi yoktur. yoksa tabiki hakettiğiniz kazançlar açısından kod önem arzetmektedir.
örneğin kişi engellidir. vergi indirimi için işe girmiş 1 ay sonra çıkacaktır. beni illaki 8-14 kodları ile çıkaracaksınız demesinin veya öyle işlem yapılmasının bir anlamı yoktur. SGK emeklilik açısından da yoktur. zira SGK çalışıp çalışmadığınıza bakar, işten çıkış kodunuza değil.

Ayrıca bana istifa koduyla çıkış yaparsa ne olacak diyorsun ama bi kaç mesaj üstünde "Bende 3 diye biliyorum erken emeklilikte...." diyorsun peki 3 diye bildiğin kodun istifa olduğunuda biliyormusun ? arkadaş en azında 14 ile doğru bir kodu öneriyor ama sen anlamını bilmediğin bir kodu önerip, banada istifa kodu verseler ne olacak diye soruyorsun?

yazmak için yazmayalım, cafe diye bir bölüm var mesaj sayınızı artırmak istiyorsanız oraya yazın. insanlar buraya doğru bilgiye ulaşmak amacıyla geliyor, doğru bilmediğiniz gibi bilen kişileride zan altında bırakıyorsunuz.

Camdibili2
Hayırlı olsun haziranda gitmiş onaylanmış acaba eksik evraktan gidenleri önemi çektiler bizde bekliyoruz 11 nisan 2.sefer gidiş...

Samil38
Kimse laf olsun diye buraya bilerek yanlış bişey yazmaz bende kodları incelemedim buradaki arkadaaşın emekli olan arkadaşın paylaşımına istinaden onu yazdım laf söylüyorum diyede buraya bişeler yazmanada gerek yoktu ben her dakika mesaj yazan birisi değilim,bilmeden arkadaşların yazdığının doğru olduğunu düşünerek onu yazdım muhasebe bilir zaten bizim kod söylememize gerek yok sadece uyarabiliriz yanlış çıkış yapmasın diye.Benim meaaj sayımı artırmak insanları yanlış yönlerdirmek gibide bir derdim yok sadece burada bir umutla bekleyen kaderdaşlara bilgimiz dahilinde yardımcı olmayı çalışıyoruz bilmediklerimizi merak ettiklerimizide öğreniyoruz biraz daha ince olup karşıdakini incitmeme yolunu seçer saçma şeylerle suçlamazsak mantıklı olur diye düşğnüyorumm....

ankaradan eksık donen raporları tekrardan tamamlayıp gonderınce one alıyorlarmı yoksa yenıden sırayamı koyuyorlar bılgısı olan arkadas varmı ?

Dün izmir gelir idaresine gittim 19/03 te ankaraya giden evrağımı sordum bize gelen her hangi bişey yok evisten takip edin dediler daha ne kadar bekliycez 4,5 ay geçti

dün e-tebligat yolu ile teslim almış olduğum onaylanmış vergi indirim yazımı, bu gün ssk izmir il müdürlüğüne götürdüm, 22.05.2019 tarihinde emeklilk dilekçeme ekletmek istedim, elimdeki evrakları almadılar, vergi indirim belgemde yer alan kodlar ile ilgili evrakları indirdiler, evraklarınız şimdi tamam dediler. emekli aylığımın 22.05.2019 tarihinden itibaren bağlanacağını ve ilk maaş çekme tarihimin eylül ayı olacağını söylediler. eğer dün 31.07/2019 tariihinde götürseymişim ilk maaşımın ağustos ayında yatabileceğini söylediler.

edevletten basvurumu yaptınız bende eng vergı ındırımı beklıyorum da ondan sordum ECO35

edevletten basvuru yapan arkadaslar ekran goruntusu paylasabılırmı ?

Üst Alt