Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Az önce evisten baktım 19/03 %43 le ankaraya giden raporum aynen devamlı olarak onaylanmış yazım aşamasında yazıyor izmir vergi dairesini aradım ne zaman sonucu alabilirim diye iş yerinize yazı gönderildi yazısını gördüğünüz anda gelin alın dediler bekleyen herkese hayırlı haberler dilerim

ECO35
ooo hayırlısı olsun kardeşim.. çok sevindim.. denediğim yöntem sendede işe yaramış.. bak buna daha çok sevindim..

@gudubet35
ben o ayı seçtiğim için öyle yazıyor. 6.ay seçersem orada 6.ayı göreceksiniz. tahsis tarihi 1/6 dan itibaren başlar. yani 24 temmuzu kaçırdığım için 24 ağustosta haziran+temmuz+ağustos maaşı 3.aylık birden yatacak. ayrıca bayram öncesi kurban ikramiyesi yatacak..
yatar yatmaz sizlerle paylaşırım

@:Mustafa Zeybek
hayırlı olsun. Onaylandığına göre siz vergi indirim raporunuzu alıp sgk ya teslim edecekmisiniz yoksa sgk vergi dairesinden kendimi temin ediyor?
Ben emeklilik için belgemi verip tahsis numaramı aldım 1,5 ay sonra sonuçlanır dei memur. şu an bekliyorum dys den takip edin dediler. Eviss te “rapor bakanlığa teslim edildi cevap bekleniyor” yazısından başka henüz bir şey yok.

@eskmete
İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ENGELLİ VERGİ İNDİRİM SİSTEMİ SORGU SONUCU

TC Kimlik Numarası: 4*********0
Adı Soyadı: Mustafa ZEYBEK

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %60
Engel Derecesi: 2. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 06.05.2019
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

11.01.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
11.01.2019 37299 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
11.01.2019 19630 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
13.05.2019 428697 Hastaneden yazı geldi.
06.05.2019 1144-2019 Rapor alındı.
14.05.2019 185398 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.
18.07.2019 615416 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
24.07.2019 280269 Sonuç işyerine gönderildi.

ssk vergi dairesinden cevap istiyor.. durumu ne? diye
vergi dairesi cevap yazmış; süreci devam ediyor...diye
ssk artık vergi dairesi yazı yazıncaya kadar o dosyayı kapatamaz.. rahat olabilirsin...

ve sonuç ne oluyor bi bak kardeşim;

2105835054 Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
Ad MUSTAFA
Soyad ZEYBEK
Doğum Tarihi xx.xx.1973
Aylık Başlangıç Tarihi 01.06.2019
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 140
2000 – 2008/10 arası Gün 1913
2008/10 sonrası Gün 2537
Toplam Gün 4590
Göstergesi 9475
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı

2xxxxxx4 Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:
Aylık/Gelir Durumu Aylık/Gelir ödenmektedir.
Aylık/Gelir Türü Yaşlılık Aylığı

gördün mü?
yani daha rapor ankaraya gitmeden bile sskya emeklilik başvurusu yap.. işte sonuç bu.. korkmayın.. ama daha önce söyledim lütfen unutmayın!! EĞER ORANINIZ 40 ALTINDA YADA BIÇAK SIRTI RAKAM GİBİ İSE YAPMAYINIZ!!! EMİNSENİZ GARANTİ DİYORSANIZ YAPINIZ.. ORANDAN EMİN OLUN YETERLİ.. GERİSİNİ SSK VE VERGİ DAİRESİ ARASINDA HALLEDER

@Kerem27
Tahsis numarası aldıysanız dys ile ne ilgisi var ben onu anlamadım?

@Camdibili2
hayırlı olsun kardeşim.. bende bir çamdibili olarak sevindim. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Benim bu süreçte bu platformda üzüldüğüm şey şu;
ben böyle bir yol denedim dedim. bugüne kadar bu yolu deneyen başka birini görmedim durmadım. sadece kanunu araştırdım açığını buldum. denemek istedim. çünkü yanlış bir durum göremedim. zaten sonuca bakarsak yanlış olmadığı ve yolun doğru olduğu ortada. ancak buradan arkadaşlara sizde deneyin ne kaybedersiniz diye yazdığımızda bazı arkadaşlar köstek oldu. beni duyan bir kaç kişi eco35 gibi kardeşlerim aynı yolu denediler ve oldu.. LÜTFEN BİLGİSİ YETERLİ OLMAYAN KİŞİLER NET VE KESKİN CÜMLELER KULLANMASIN!! birbirimize yol gösterelim köstek olmayalım

bende bilmiyorum edevletten tahsis beyan formu doldurup yaptım yoksa bizim sgk almıyor. Resmi evrak olduğu için kabul etti. Başta kem küm yaptı almamak için. Vergi indirim belgeniz henüz yok dedi. Sonra ben siz alın dedim sonra “ya eksik evraktan dönerse” dedi dönmez dedim ama tahsis numarası verdi şöyle kare bordo karton bi kart. Telefonuna mesaj gelecek o linkten dosyanın durumunu takip edersiniz dedi. Nette arattığım kadarıyla bu dys emekliliğim onaylandı mı, ne durumda vb. Gibi takip etmek içinmiş

Kerem27

haaa tmm anladım.. siz yeni başladınız sürece ve e devlet üzerinden yapıyorsunuz işlemi galiba. doğrumu anladım? evet dys evrak takip evrakın durumunu gösterir hareketini değil ama.. siz evis sistemi üzerinden takip etmelisiniz. ve diğer kardeşlerimiz gibi şarjınız bitinceye kadar ankara ulaşmayı denemelisiniz :)
mustafa zeybek

ECO35
ah be kardeşim keşke şubatta yapsaydın bu dilekçe olayını.. ufff deli biriken maaşın olcaktı. yazık oldu 2,3,4,5.ay maaşlarına..
neyse buna şükür yoksa daha 2 ay daha bekleyecektin

evet doğru anlamışsınız edevlet üzerinden yaptım. Temmuz 25 inde verdim bayram ikramiyesinide kaybetbeyeyim dedim. Bekleyeceğiz mecburen. Bunlar şimdi ankarayla yazışır mı bilmiyorum. O kafama takıldı. Yoksa yazışmaz mı. Yazışmaz ise normal bekleyeceğim galiba ekim kasıma kadar.

@Kerem27

rahat ol kardeşim bak ne diyorum; merak etme sen sadece işine gücüne bak. dilekçeyi verdiğin gün itibariyle emeklisin tabi oran yeterli ise.. isterse 3 ay isterse 10 ay geçsin. ne kadar geçerse geçsin birikecek o maaşlar .. tahsis no verildiğinde hesabına para yatacak .. iyiki böyle yapmışım diceksin

:Mustafa Zeybek
inşallah öyledir abicim. Oran 52 benim iki kulak doğuştan çok ileri derece (total kayıp) işitme kaybım var ameliyatla biyonik kulak takıldı. Eksik evraktan dönmesin diye bizzat anrakaya gidip epikriz raporumu ve uzman imzalı kaşeli işitme odyo testimide verdim gelir idaresi başkanlığında memur ile beraber merkez sağlık kurulu başhekimine çıktım bizzat imzalayıp onayladı. Bu konuda rahatım.

Benim rapor 26.03 te Ankaraya ulaştı. Bursadan gönderdim. Takibi nereden ve hangi siteden yapabilirim.

merhaba arkadaşlar ankaraya %50 ile giden rapor aynı şekilde onaylanıp geldi yarın sabah sgk ye vericem inşallah bir sıkıntı çıkmaz hayırlısı ile allah herkesin yardımcısı olsun 20/02/2019 başlayan rapor süreçi bügün itibarıile bitti şimdi emeklilik kısmetse herkeze hayırlı olsun inşalalh

E devlet üzerinden müracat edersek sgk ya da aynı anda müracat etmeye gerek varmıdır vergi indirimi onayı bekler iken

Fakir3434

Aynen kardeşim Benimde 28 Şubat süreci dün sona erdi , İzmir vergi dairesi eviste yazanların çıktısını al SGK müracaatını yap kabul edilir oda dedi. Sonra yazı İçin gelirsin biZe dedi yarın bende çıktısını alıp kıdem tazminatı ve işyeri çıkış bildirgesi ile müracaat edicem. ( geçen hafta çıkış işlemlerimi yaptırmıştım) herkesin gönlünden geçen olsun inşallah. Uzun heyecanlı bir süreçti şükür bitti. Darısı bekleyenlere inşallah.

Birşey daha soracaktım engelli kartı çıkarmam İçin hangi evraklar gerekli nereye müracaat edeceğim. Birde tepecik eğitim araştırmadan giden raporun suretini istesem hastaneden onaylı alabilirmiyim. Su ve elektrik gibi kullandığımız faturalarda indirim yapılıyormuş. Raporları nerden alabilirim birde Aslı gibidir yaptırabilirmiyim hastanede

29 temmuz emeklilik basvurdum edevletten.30 temmuz ankara onaylandigini ogrendim.bursa vergi dairesine sordum henuz evragim sisteme dusmemis her gun arayin ogrenin durumunuzu dedi.buyuk ihtimalle bende evragim henuz bursaya gelmeden 29 temmuz edevlet emeklilik basvurumla emekli olacagim sayin mustafa zeybek kardesime tesekkurler keskr daha once okusaymisim yazdiklarini 4 ay bosa gecti bunada sukur 1 ay kazandim en azindan.

arda arda

E devletten sonrada sgk ya da müracat ettinizmi

Arkadaşlar bulunduğum ilin sgk emeklilik servisi vergi indirim belgesi olmadan kabul etmiyor sgkya gitmeden e devletin müracatı kabul oluyormu vergi indirim belgesi gelince de sgk ya gitsem olurmu

Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar, 03.01.2019 tarihinde Engelli raporunu aldım. Şubattan itibaren e imzalı rapor olup direkt sisteme düşüyormuş. Şimdi benim rapor E devletten görünmüyor, sadece E nabızda görünüyor. E devlette görünmesi için raporu aldığım hastaneye gidip sisteme kayıt ettirmem mi gerekiyor. Bilgisi olan arkadaşlardan cevap almak istiyorum..

mustafa zeybek teşekkur ederim cok sağolun ben sizin yazinizi okuduktan sonra basvuru yapip yapmamakta tereddut ettim akibetinde eksik evrak bilgisini ogrendim Ankara ya ulastiktan sonra sgk bende basvuru yaptim kaybedecek bisey yoktu olmazsada calismaya devam edicektim eksik evraktan cabuk kuruldan gecmesinde cok büyük yardimi oluyor sgk basvurusunun bu bilgiyi paylastiginiz icin tekrar tesekkur ederim iyiaksamlar

Arkadaşlar iyi geceler benim rapor bugün işyerime geldi yarın allah izin verirsen sgk ya gidecem ben tam olarak 5 ay bekledim ama beklediğime değdi arkadaşlar sabır çok önemli sabredin allah bütün bekleyen arkadaşlara hayırlı sonuçlar versin inşallah

25.03 bu gün için umutluyum hayırlı günde hayırlı haberler alırız inşallah

Benimde 25/3 dün ankarala görüştüm 22 Mart roporlarina bakıyoruz dendi bayrama kadar Mart bitecek diyorlar hakkımızda hayırlısı diyorum

:Mustafa Zeybek

herşey için çok teşekkür ederim. evet daha önce mesajlarını okusaydım, 2019/şuebat ayında veriridim emeklilik dilekçemi... ama malesef senin mesajlarını okuma şansına biraz geç eriştik. tekrar tekrar teşekkürler.

Murat CAN Kurt
e devletten görünmüyor. e nabız sistemini e devlet üzerinden kullanıldığı için e devlette görünüyor diye biliniyor

İş yerinden 70 gün iznim var ve 11 yıllık 'ta kıdem tazminatı alacağım var. Kasım'da 12 yıl ve iznim 90 gün olacak.
Maaşım kıdem tazminatı tavanından daha yüksek. Bu durumda yılbaşından sonra emekli olmak benim açımdan daha mantıklı gibi geliyor.
Sizlerinde yorumunu rica ediyorum.

rapor ankarada onaylandıktan kaç gün sonra evis te görünüyor

Üst Alt