Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

İnşallah bayrama kadar mart ayındaki arkadaşları bitirirlerde bayramdan sonra nisan ayına başlarlar

Benim evissde hiç bir bilgim görünmüyor,ilk oranını düşürdükleri raprda maliyeye gönderildi cevap bekleniyor diyordu şimdikinde sonuç bulunamadı diyor 13 aralık teslim tekrar 11 nisanda teslim hiç biryerden birşey öğrenemedim bekleyip duruyoruz, arayınca 1 ay 1.5 ay sürer diyorlardı 20 gün filan oldu arayalı şuan ne durumdadır hiçbir bilgim yok.Mart bitmedi nisandan cevaaplanan olmadı, evrak istediler sonucu napacaklar ne cevap verecekler onu bilmiyoruz 1 uzman dr iki dudağının arasında geleceğimiz,raporun altına imza atan doç.ların profların bunların yanında hiç hükmü yok demekki vs vsss.....

Arkadaşlar İstanbul'da eviss' i beklemeyin. Ankarayı aradım 17 temmuz onaylanan vergi indirimim halen eviss de gözükmüyordu, dün gittim il sgk müdürlüğüne müdür imzalayıp verdi belgeyi. Eviss de halen gözükmüyor.
15 şubat rapor alımı ve İstanbul Vergi Dairesi teslimi
18 Mart ankaraya gidiş
17 Temmuz Ankara onayı
30 Temmuz Vergi indirimi yazısı teslim alımı.
İnşallah öğleden sonra emeklilik başvurusu yapacağım. Bu arada şirket çıkış almadan sgk dan emeklilik haketmiştir yazısı almak gerekiyor.

Arkadaşlar başvurum eksik evraktan geri döndü.Evrakları tamamlayıp tekrar gònderdikten sonra süreç hakkında bilgisi olan varmı.Ilk başvurum 4 ay sürdü.Tekrar 4 ayı bulur mu.

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %80
Engel Derecesi: 1. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 04.12.2018
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

17.12.2018 Mükellef dosyası oluşturuldu.
14.12.2018 1562527 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
04.12.2018 4419 Rapor alındı.
19.12.2018 518904 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
09.04.2019 320965 Tekrar Sevk (İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞINA DAİR TARİHLİ, İMZALI VE KAŞELİ YAZI İLE BAŞKANLIĞIMIZA MÜRACAAT EDİNİZ)
11.04.2019 332205 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
16.04.2019 135306 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
18.07.2019 617679 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
23.07.2019 276944 Sonuç işyerine gönderildi.

Yukarıda evrağımın akışını gönderiyorum. Eksik evraktan Ankaradan dönen rapor tam 3 ay sonra sonuçlandı. Şükürler olsun ki işlemler tamamlandı ve bugün itibarıyla sgk ya başvurup emeklilik işlemlerini başlatıyorum. Bu arada retinitis pigmentosa teşhisi konulan hastalığıma hastane 2 yıl kontrol vermişti. Fakat buy hastalık maalesef kronik. Ankarada ki kurul doğruyu bulup raporumu devamlı vermiş. Yani süreli olarak rapor verilse bile Sağlık kurulu devamlı verebiliyor. Bu platformdan bazen bu tür sorular geliyor. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum.

Dincer1971

Hastalık ne bendende detaylı mayene,tedavi bilgisi ilaç raporunu verdim,emg istediler.Kas hastalığınmı var seninde,rapor alırken doktor muayene edip detaylıca işlediyse pcye arşivden onun çıktısını alabilirsin emg vardır zaten işi zora koşmak başka bir açıklaması yok bunların yaptıklarının...

Arkadaşlar nihayet vergi indirim evrağımı fatih vergi dairesinden aldım süresiz çok şükür evise ve interaktif vergi dairesine bağlı kalmayın.Ankaradan önay aldıktan sonra 10 gün içinde vergi dairesine gidin bence
E devletten emekli başvurumu yaptım şimdide vergi indirim yazısını vermeye gidiyorum.cok farklı bir duygu Rabbim herkese nasip etsin.burdaki arkadaşların hepsinden Allah razı olsun
camdibili02
Senin son durum ne takip edemedim ne zamandan beri

sayın mustafa zeybek;
sizin verdiğiniz bilgi dahilinde 30.07.2019 tarihinde sgk ya gittim.tahsis dilekçesini doldurup üstüne verg indirim süreci devam ediyor yazarak evrak kayıta teslim ettim.dys evrak takipte işleme alınmış.benim vergi dairesine başvuru tarihim 20.06.2019.ankaradan sonuç gelinceye kadar hak kaybımı inşallah sizin sayenizde telafi etmiş olacağım.inşallah bundan sonra dosyam sizin dediğiniz gibi kurumlar kendi arasında yazışarak işlemi hızlandırırlar.diğer bu durumda olan arkadaşlar lütfen aynı yola başvursunlar.

@eskmete
hayırlı olsun umarım gelir idaresinden eksik evraktan dönmez. Dönme durumunda bu sgk işlemi iptal oluyor.
bende başvurdum dys de taranmamış evrak / giden evrak kayıtlı / gelen evrak kayıtlı / gelen evrak dosyasına kaldırıldı diyor. Ne anlama geldiğini bilmiyorum ama bekliyoruz işte. 1,5 ay sonra sonuç gelir demişti memur. Ne sonucu gelecek bilmiyorum. Ankara daha mart raporlarına bakıyormuş. Nisan raporları için eylül diyorlar. Mayıs heralde ekim başı yada ortaları biter. Sgk yazışır mı ne eviss ne de dys de bu yazışmayla ilgili bir şey görünmüyor. 2 mayıs varışlı benim vergi başvurum.

Umityalcin

Hastalığımın ismi polinöropati. Bir sinir hastalığı.Vergi dairesinin sevk yazısını bekliyorum.hastane için.Çıktıları isterim.olmazsa tekrar muhayene olucam.

vergi dairesine başvuru yaptığım sırada tetkik raporlarını istememişlerdi.burada eksik evraktan mağdur olan arkadaşları okuyunca elimdeki tüm tahlil ve sonuçları vergi dairesine gidip dilekçeyle başvuru yaparak ankaraya gönderttim.inşallah başka birşey istemezler.bu arada bireysel başvuru yapmıştım.sgk sürecinde neler olur bilemem.süreci takip edebilecğimiz bir yer yok.ankarayı aramaya devam edeceğiz.

Alp74
eskişehir

bende iki gün önce emeklilik servisine gidip memura sordum,bana vergi indirim yazısı gelmeden dilekçe almıyoruz dedi.iki gün sonra rehberlik hizmetlerine gidip oradaki memura süreci anlattıım.memur böyle birşey daha önce başıma hiç gelmedi dedi süreci anlatınca makul ve mantıklı diyerek tahsis formunu vererek bunu doldur evrak kayıt birimine ver dedi.evrak kayıt memuru hiçbirşey demeden aldı işleme koydu.tahsis formuna sağlık raporu ve vergi indirim başvuru dilekçesinide ekledim

Ahmet444 hayırlısı olsun allahım yemek nasip etsin ben beklemeye devam daha mart ayındalar benim eksik evraktan 26.6.19 da ikinci gönderim bakalım ne zaman nasip olucak

selamı aleykum arkadaşlar.vatan caddesi vd. sevki ile 14,03,2019 tarihinde yuzde 61 engelli raporu aldım.bır nuskası bana verdiler dıgerı ilgili kurula gideeğini söylediler.vd sinde evisden takıp edeceğimi söylediler.enson baktığımda 01,03,2019 hastaneden rapor bekleniyor ve 19,04,2019 da rapor bakanlığa gönderili yazıyor. anlayağanız beklemedeyim.işe giriş 5ci ay 1988 prım 8925 im vr su an emeklı olsam sgk dan baktıgımda 2150tl görünüyor 80tl gibi ek görünüyr. kimi daha düsük alırsın kimi bunun ustunde alırsın deniliyor.normal yada 2 yılım vr yılımı mı bekleyeyım engelli olarak mı olayım tecrübelerinizi ve bilginize ihtiyacım var

sgk vergi indirim evrağını görmeden emeklilik müracatı alıyor mu artık??

25.03 tarihli raporum gün veremem ama çok yaklaşmış buraya gelen raporların içinde yok dediler
Günü yaklaşan arkadaşlar arayın sorun belki sizin rapor gelmiştir

10 gündür her gün 80 kere arıyorum. Hiç bir numara açmıyor. Farklı 5 numara var bende. Ama ne hikmetse , forumdaki arkadaşlar cayır cayır konuşuyor. İş bana gelince ahizeyi kaldırma zahmetine girmiyor '' sayın sevgili memurlar'' .

Umityalcin

Tamam.Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

P_A_L_A

Arkadaşım bende çok aradım hiç düşüremedim.Ama bir gün sabit telefon ile denedim tek seferde düşürdüm.ve görüştüm.Eğer cepten arıyorsan bir de ev telefonunu sene derim.

paşalı-34

Engelli emekliliğinin normalinden hiç farkı yok 2 yıl kaybetmenizinde mantığı yok,olun evrağınız onaylanınca....

Selam arkadaşlar bugün vergi dairesinden telefon geldi 2 Mayısta eksik evrak yüzünden tekrar gönderdiğim % 53 raporum aynı oranda onaylanıp gelmiş şu anda İstanbul dayım yarın sgk ya gidip emeklilik başvurusunu yapıcam . Allah bütün bekleyen arkadaşlara sabır versin

P_A_L_A

03124153218 saat 11.30 / 12.00 - 15.30 / 15.45 arası düşürürsen mutlaka açan oluyor ben hergün arıyorum . Bugün Cuma’dan önce arama dediler 😂

Üst Alt