Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar engelli indirim onayı gelmeden ssk ya emeklilik için aşağıdaki yazı dayanak olarak kullanılabilir.
http://www.gib.gov.tr/node/98563

yazıda engelli indirimi hakkının sağlık raporunun verilgiği gün başladığı, ve haktan yararlanım için başvuru tarihini kabul ettikleri belirtiliyor.

Bu kapsamda, engellilik indiriminin başlangıç tarihi olarak;

-Yetkili sağlık kuruluşuna sevk edilmek üzere, sözkonusu idari birimlere başvuran ve bu sevke bağlı olarak alınan raporu idareye sağlık kuruluşunca doğrudan gönderilen engelliler yönünden rapor tarihi,

-Önceden alınmış eski tarihli sağlık kurulu raporunu söz konusu idari birimlere teslim eden engelliler yönünden teslim tarihi,

-İhtilaf aşamasında yargı organları vasıtasıyla rapor alan engelliler yönünden son rapor tarihi,

-Hakem hastane tayin edilmesi üzerine bu hastanelerden rapor alan engelliler yönünden rapor tarihi,

esas alınmaktadır.

Başkanlığımızda yer alan dosyanızın tetkikinden; engellilik indiriminden yararlanmak üzere 07.05.2014 tarihinde Başkanlığımıza başvurarak, bakmakla yükümlü olduğunuz ... hakkında S.D.Ü. Araştırma ve Uygulama Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Kurulunca düzenlenen 12.05.2011 tarih ve 229 sayılı Sağlık Kurulu Raporunu teslim ettiğiniz, söz konusu raporun Merkez Sağlık Kurulu tarafından incelenerek bakmakla yükümlü olduğunuz oğlunuzun çalışma gücünün (%90) yüzde doksanını kaybettiğine karar verildiği ve başvuru tarihinizden itibaren Gelir Vergisi Kanununun 89/3'üncü maddesi gereği aynı kanunun 31'inci maddesinde yer alan birinci derece engelliler için uygulanan engelli indiriminden yararlandığınız anlaşılmıştır.

Buna göre, engellilik indiriminin uygulanabilmesi için yetkili sağlık kuruluşundan alınan raporunuzun Merkez Sağlık Kurulu tarafından onaylanması gerekmekte olup, oğlunuz ...'ya ait S.D.Ü. Araştırma ve Uygulama Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Kurulunca düzenlenen ve (%90) yüzde doksan özür oranı belirlenen Sağlık Kurulu Raporunun 12.05.2011 tarihli olmasına rağmen, Başkanlığımıza 07.05.2014 tarihinde müracaat etmeniz ve Merkez Sağlık Kurulu tarafından da başvuru tarihinden itibaren söz konusu indirimden faydalanmanızın uygun bulunması nedeniyle, serbest meslek kazancınız dolayısıyla vereceğiniz yıllık gelir vergisi beyannamenizde bildirilecek gelir vergisi matrahınıza engelli indiriminin 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 ve 89'uncu maddelerinde yer alan usul ve esaslara göre 07.05.2014 tarihi itibariyle uygulanması mümkün bulunmaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Temmuz bitiyor mart raporlardan halen ses yok artık telefonlara da bakmıyorlar baktıkları zaman da sallıyorlar 20 gün önce aradığımda temmuz sonu gibi hepsi sonuçlanır denmişti şimdi bayramdan önceye kaldı ya sabır

Arkadaşlar
Sgk kontrol muayenesi istedi;hastaneden aldığım sağlık raporunu Ankara ya onaylanması için gönderdi. Emekli olduğum halde kontrol muayenesi olduğu için yine Merkez Sağlık Kurulu ndan vergi indirimi onayı alınacak doğru mu?
Ayrıca bu süreci Vergi Idaresi nin vergi indirim sorgulama ekranlarından takip edebiliyor muyuz.
Teşekkürler

Serdar2829

Engelli raporu sürekli ise ömür boyu geçer.
Maliye onaylamazsa raporun iptal olmaz. Sadece erken emeklilik ve çalışırken vergi indiriminden faydalanamazsınız. Diğer bütün haklarımız geçerli. Benim raporum maliyede. Ben engelli olarak çalışıyorum. Sizi engelli statüsünde çalıştıracaklar.

bügün ssk ya gidip vergi indirimli emeklilik dilekçesini verdim.Görevlinin verdiği o kağıtta, bakmakla yükümlü olduğu kimse varmı diye bir ibare yoktu ben sorduğumda bana gerek olmadığını söyledi, e devletteki dilekcede yazıyor.ben bunun üzerine birde e devletten muracaat ettim bir sorun olurmu acaba bilgisi olan varmı bu konuda bilgi verecek.yani önce ssk ya dilekce verdim ankaradan gelen evrakları verdim, sonra e devlet üzerinden bir daha başvuruda bulundum..

arkadaşlar daha önce yazmıştım... yeni başlayanlar ve süreci devam edenler için tekrar yazıyorum.
emeklililk hızlandırma yolu;
1-önce heyet gününü bekleyin. heyete göründükten hemen sonra işyerinizden çıkışınızı yaptırın.
2-heyetten çıkar çıkmaz ssk ya gidip emeklilik formu doldurun. vergi indirim süreci devam etmektedir diye not düşün
3-5 gün sonra raporunuzu arşivden istetin aslı gibidir yapın.
4-raporun bir nüshasını ssk ya verin
5-ssk vergi dairesinden dosya hakkında bilgi isteyecektir.siz sadece bekleyin onlar yazışsın
6-böylece rapor ankara gidecek gelecek yazı elimize işverene gelecek diye geçen süreyi düşünmeyin. çünkü siz ssk ya emeklilik için müracaat ettiğiniz tarihten itibaren emekli sayılacaksınız.
7-bu şekilde yaparsanız heyete girip çıktıktan sonraki emeklilik için gün kaybı "0" dır. eğer normal prosedürü bekleseydiniz>>> rapor heyetten vergi dairesine gidecek en az 10 gün+vergi dairesinden ankaraya gidecek onaylanıp geri gelecek 50 gün+vergi dairesi kişiye ve işverene tebliğ edecek 20 gün.. elinize ulaşıp ssk ya müracaat 10 gün. toplamda 3 aylık kaybınız olacaktı. yani 3 aylık emeklilik maaşınızdan olacaktınız. bu durumda 3 ay sonra bile olsa 3 aylık emekli maaşınızı toplu alabilirsiniz.
8-işyerinizden işten çıkışını dediğim tarihte mutlaka yapın. çünkü tüm sigorta kollarına tabi çalışırken emekli olamazsınız. çıkış yapın ki emekli olduktan sonra sosyal güvenlik primine tabi çalışabilesiniz.
9-ayrıca vergi indirim süreci devam ederken işten çıkış yapabilirsiniz.. herhangi bir sakıncası yoktur. raporu ve kararı etkilemez.

umarım size de yol gösterir

ben çok değişik bir yol izledim.. buranın gediklisi arkadaşlarım çok iyi bilir. lütfen orandan emin değilseniz benim yaptığımı yapmayın ama 40 üzeri garanti ise düşünmeden uygulayın derim.. yukarıda yapmanız gerekeni yazdım. şimdi aşağıya dikkatli bakın lütfen....6 mayısta heyete girildi. 6 mayısta işten çıkış gerçekleştirildi, 6 mayısta emeklilik dilekçesi verildi...... 20mayısta ankara ulaşan rapor ne kadar kısa sürede emekli aylığına dönüşüyor sizde görün..(maaş mayısta başvuru olduğu için haziran+temmuz+ramazan ikramiesi+kurban ikramiyesini kapsayacak)

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ENGELLİ VERGİ İNDİRİM SİSTEMİ SORGU SONUCU

TC Kimlik Numarası: 4*********0
Adı Soyadı: Mustafa ZEYBEK

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %60
Engel Derecesi: 2. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 06.05.2019
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

11.01.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
11.01.2019 37299 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
11.01.2019 19630 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
13.05.2019 428697 Hastaneden yazı geldi.
06.05.2019 1144-2019 Rapor alındı.
14.05.2019 185398 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.
18.07.2019 615416 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

2105835054 Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:
Ad
MUSTAFA
Soyad
ZEYBEK
Sicil No
3501199930645
Tahsis Kodu
2100
Aylık/Gelir Durumu
Aylık/Gelir ödenmektedir.
Aylık/Gelir Türü
Yaşlılık Aylığı

7 / 2019 Dönemi için 2105835054 Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz
Ad
MUSTAFA
Soyad
ZEYBEK
Sicil No
3501199930645
Ödeme Dönemi
201907
Ödeme Günü
24
Net Aylık Tutarı
0 TL
Aylık Tutarı
0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı
0 TL
Sosyal Yardım Zammı
0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı
0.0 TL
Kesinti Tutarı
0.0 TL

Sosyal Güvenlik Kurumunda cep telefonu kaydı olanlara bazı projeler kapsamında SMS ile ücretsiz bilgilendirme yapılmaktadır. SGK Cep Telefonu Bilgisi Beyan hizmetini kullanarak, Kurumun ücretsiz SMS hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız cep telefonunuzu kaydedebilirsiniz. Eğer kayıtlı cep telefonunuz varsa numaranızı güncelleyebilir veya silebilirsiniz.

İŞTE SİZE SÖYLEDİĞİM BU. SİZDE MAAŞ KAYBETMEDEN KISA SÜREDE EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ. İNŞALLAH BİRİLERİNE BU YAZININ YARDIMI OLUR

Herkese günaydın
Bugün güzel haberler bekliyorum benim daha çok var19.6. Onaylanan arkadaşlar oran ve onay tarihleri gelsin bugün mart bitsin artık.

Serdar2829
Tabiki
Raporum maliyede
Şu an bütün haklardan faydalanıyorum.

:Mustafa Zeybek

Hayırlı olsun. Mustafa bey güncel maaşınız ile bağlanacak maaş arasında fark olursa paylaşırsanız memnun olurum.

mutlaka bilgilendireceğim sizi... fark çok uçurum olmaz ama yinede fikir verir. bağlanır bağlanmaz yazarım
Birisiman

amin kardeşim herkesin Allah gönlüne göre verir inşallah.. Sürece daha önceden başlayan arkadaşlar bu saatten sonra riske girmeye gerek yok diyebilirler. saygı duyarım ancak risk kelimesi buarada tam karşılığı değil. çünkü benim izlediğim yol başarısız olasaydı ne değişecekti? yine beklyecektim. kaybedeceğim hiç birşey yok. öylede böylede emekli olurum. ancak birisnde 2 ayda diğerinde 7 ayda.. karar yeni başlayan arkadaşların

bence yeni başlayan arkadaş özellikle size sözüm;
görüyorsunuz yazışmalarımızı... aylardır burda yazan eviss yada evis yada diğer ekranlardan yemek öğünü gibi durmadan takip edenler...ankaraya ulaşmak için şarjını bitirenler... çektiğimiz çileyi hala çeken kardeşlerimizi görüyorsunuz... bence 7 ay beklemeyin 2 ayda bitirin bu işi derim. önceki yazılarımı okuyunuz öyle karar veriniz. bu blogta 10 kişiyi fikirlerimle yöntemlerimle erken emekli edebilirsem yada etmişsem yeterlidir bana

Arkadaşlar ben şuan sadece vergi indirimini onaylatmak diğer kısım sonraki iş ven çalışıyorum çıkış yapamam çünkü.Neyse diyeceğim bugün Ankara ya ulaşan olursa 11 nisan teslim raporlar tabiki ikinci kere teslim edildi evrak istediler, o tarihteki raporların akıbeti nedir? Ne zaman meyve verirmiş sizden ricamdır onuda sorarsanız size zahmett.....

hepsini arıyorum açan yok kesinlikle

benim 20/03 gitti 25/03 onaylanan arkadaşlar gördüm burada hele telefonu açsalar

Merhaba arkadaşlar
Vergi indirimi devam ederken Emeklilik başvurusunu
:Mustafa Zeybek arkadaşımızın defaatle yazdığı şekilde yapınız. Ben de izmir de iki sgk ya şahsen başvuru için gittim ancak " barkodlu vergi dairesi belgesi" cevabi ile karşılaştım. Ancak atilla3500 arkadaşın paylaştığı kanun ile ilgili bilgiden bahsettim. yine aynı cevap verildi. Ben de emeklilik tahsis formumu doldurup ptt den iadeli taahhütlü gönderdim. Bekliyorum .
:Mustafa Zeybek teşekkür ederim İnsanlara yol gösterici olduğun için

:Mustafa Zeybek

Mustafa Bey, tahsis dönemi 7 . Ay olarak görünüyor. Sizin başvurunuz 5. Ay . Bu durumda iki ay birikmiş alacak misiniz yoksa 7. Ay Temmuz'dan itibaren mi alacaksınız. Bilgi var mıdır?

apor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %53
Engel Derecesi: 3. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 21.02.2019
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

01.11.2018 Mükellef dosyası oluşturuldu.
01.11.2018 1427584 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
01.11.2018 433413 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
14.03.2019 231084 Hastaneden yazı geldi.
21.02.2019 1419 Rapor alındı.
19.03.2019 94126 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.06.2019 533607 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
24.06.2019 235790 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.
25.07.2019 644035 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

AZ ÖNCE ÖĞRENDİM SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
35 UYKU APNESİ
20 ŞEKER
10 TANSİYON

GİTTİĞİ GİBİ ONAYLANMIŞ.
ÇOK ŞÜKÜR.
22.05.2019 TARİHİNDE SSK YA EMEKŞLİK DİLEKÇESİ VERMİŞTİM. SÜREÇ DEVAM EDİYOR DİYE. EMEKLİLİK SÜRECİ TAMAMLANDIĞINDA AYRICA BİLGİ PAYLAŞACAĞIM.

Değerli kardeşim sen nereden öğrendin bu bilgileri bende öğrenmek istiyorum

ECO35 KARDEŞİM

Açıyorlar eninde sonunda ben yakın zamanda aradım o yüzden arayan arkadaşlar fikir alırsa paylaşır diye düşündüm.0312 415 32 04-05-06-07-17-18 bunlardan birisi açıyor mutlaka...

merhaba arkadaslar bir tanıdık vazıtası ile rapaorum onaylandığını öğrendim cuma gününe kadar eleimde olucağı söyledi inşallah yeter artık herkezin allah yardımcısı olsun

muhendis3232

01.11.2018 de dosya açtırdım, şeker ve tansiyon rahatsızlıklarım vardı ama oran yetmiyordu, bende bu süreç içerisinde uyku testine girdim ve oranımı aldım, bu yüzden biraz uzun sürdü, uyku testi için 3 ay kadar bekledim.

eksik evraktan dönmüş olmuş olabilir

hayır eskik evraktan dönmedi, ankaradaki süreç 4 ay 11 gün sürdü.

Arkadaşlar ben de vergi indirimi başvurusu ile ilgili deneyimimden bahsetmek ihtiyacı duydum.
Ilk süreç rapor alma :
- kişisel başvuru
- Kurumsal başvuru( vergi dairesi sevki)
Kesinlikle eger yeni başvuru yapacak iseniz kurumsal başvuru yu tercih ediniz.
Rapor alma Süreci hastaneden hastaneye değişmektedir.
İzmir'de ikamet eden arkadaşlar a öncelikle en hızlı raporu alacağınız hastene yi tespit etmek.
Menemen devlet hastanesi en kısa süren Çiğli araştırma biraz daha uzun Tepecik ise hiç bulasmayin derim.
Benim surecim rapora itiraz ile bitti ve yaklaşık 8 ay sürdü.
ilk Hastanem Çiğli
Rapora itiraz ettim sonrasında Menemen ve hakem hastane olarak da Tepecik de 3 temmuzda %61 ile raporumu aldım.
Lütfen
* hastalıklariniz ile ilgili tum tahlil ve süreçleri belgelendirin.
* özürlü ölçüt tablosunu iyiice öğrenin,
* doktorlar ile çok terslesmeyin güzel bir dille hastalığınınz ve özürlü ölçut tablosu oranlarını tespit edin ve varsa bir yanlışlık dr a itiraz edin. sonuçta bu itirazın dr da karşılık bulacağı kesin degil cunku dr hastasını bırakıp kurul dr lugu yapmaya geliyor ve bazi dr lar özürlü ölçüt tablosunu uygulamakta tam hakim olmayabilir. Siz sahip olduğunuz hakları iyice öğrenin, araştırın.
Vergi indirimi başvuru Süreci:
Bu süreç hastaneden raporun vergi dairesine ulaşmasıyla başlıyor yaklaşık 10 gün sürüyor. Vergi Dairesi Başkanlığı na gidiniz ve durumu öğrenmek için çekinmeden sorularınız varsa sorun. İzmir vergi dairesinde bu birimde çalışan herkes çok iyi niyetli ve yardım ediyor. Eger eksik evrak tan dönebilir endişesi varsa tüm epikiriz ve mr odiyometri ne varsa raporunuzu ekleyiniz. Çalışanlar verdiğiniz bu belgeleri kabul etmek zorundadır.
Emeklilik başvurusu:
ben belgeleri teslim ettikten sonra işyerinden cikisimi yaptırdım. Sgk ya gidip vergi indirimi devam ederken emeklilik başvurusu yapmak istedigimi beyan ettim Buca ve konak sgk da . SGK nin bu tür spesifik durumlarda bilgi sahibi birini bulmak çok zor. Klişe bir.cumle ile karşılaştım. " barkodlu vergi dairesi belgesi"...
Oysa kanun açık diyor ki vergi indirimi başlangıcı onaylanır ise rapor tarihi başlangıç olarak kabulü cihetine gidilir. Ne yqzik ki sgk da rehberlik hizmeti yok. Bu durum düzeltilmesi gerekir diye düşünüp sgk il Müd ile görüşmek istedim. Sağolsun il müdürü toplantıda olmasına rağmen kalem Müdürü ile görüştüm. en azından sgk daki rehberlik hizmetlerinin eksikliği fikrimi eleman eksikliği nedeniyle olduğu cevabını aldım. Sgk kanunları o ladar geniş bir yelpazesiye sahip ki bir konuda yeterli bilgi sahibi birini bulmak çok güç.
Sonuç olarak emeklilik tahsis belgesi ni elden teslim etme imkânı olmadığı için sgk da çalışan arkadaşımdan yardım istedim ve bana iadeli taahhütlü olarak evrakı gonderebilecgimi söyledi. Ben de 27 Temmuz'da evrakı gönderdim. Ve sonucu bekliyorum.
Lütfen haklarınizi koruyun savunun.
Siz haklarınınizi bilemezsiniz memur un insiyatifinde işleriniz yürür
Insanlarin Deneyimleriniden faydalanin ve sizlerde deneyimlerinizi paylaşın.
Tesekkurler

ECO35

Hayırlı olsun ve geçmiş olsun, aynı hastalıklar bende de var, 1 Nisanda Ankara'ya varmış. Haber bekliyorum. Sormak istediğim SGK üzerinden dilekçe verdiğinizde işten ayrılıyorsunuz. Ben emekli olup aynı iş yerinde devam edeceğim için çıkış-giriş yapılacak. SGK üzerinden vergi dairesi işlemini yaparken bu imkan oluyor mu? Bilginiz var mı?

Selam şimdi konuştum ankara ile, Mart 17-18 leri bakılıyor dediler. Benim evrakın Ankaraya ulaşma tarihi 1 Nisan. haftaya yine bir arayın dedi zayıf bir ihtimalde olsa bayramdan önce çıkması yine kontrol edelim dediler.

Üst Alt