Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba arkadaşlar bende evragımı 23 mayısta gönderdim.e devlete yansımış rapor şuan ankarada.astım 20 tansiyon 10 fizik tedavi 15 toplam 45 ancak hastane balthazarta göre 39 onaylamış.ankara bunu 40 olarak onaylarmı bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim...

merhaba benim raporda 20.03.2019 ankaraya vardı hala ses seda yok ne kadar uzun sürüyor bu işler anlamadım

Arkadaşlar merhaba
Anlamadığım bir şey var,çalışırken SGK pirimlerimiz yatarken emeklilik servisi vergi indirimi yazısını kabul ediyormu?
Yoksa işten çıkış yapmak mı gerekiyor.
Emeklilik servisini aradım rapor sonucu olmadan dilekçe kabul etmiyorum dedi.
Arafta kaldım..
Eğer çalışırken rapor onayı beklerken vergi indirim dilekçesi kabul ettiren varsa baskı kurup gerekirse direneceğim vermek için.!!

Birisiman
25.6.19 tarihinde telefon ile arayarak ogrendim bende işitme kaybi var sag ve sol kulak degerleri acik yazilmadigi icin odyo testi istendi 26.6.19 gönderdim

Son düzenleme:
Camdibili2
Eksik evrak deyince aynı durum başkasının başına gelmemesi için sordum. Teşekkür ederim. Cevap verdiğiniz için.

Benim rapor 15mart tarihiydi ayın 24unde istanbula göndermiş ankara 3 üncü dereceden geçmişim ama oran düşdümü aynisimi bilmiyorum % 46 idi hayırlısı bakalım bu hafta elime geçer diye düşünüyorum

MELARD

İnteraktif vergi dairesine giriş yap sol kısımda dilekçelerim bölümüne gir orda varsa evrakını alabilirsin emekli olacaksan SGK ya oradaki çıktıyı verebilirsin sonra vergi dairene bir ara uğrar aslını alırsın

@Alp74

dilekçenin üzerine vergi indirim süreci devam etmektedir yazacaksınız

@erdurmaz

ben bu süreci çoğu kere yazmıştım. lütfen yazdığım konulara bakınız..

alp kardeşim;
o it puştlara deki... ,
senin maaşın 8 ay sonra yatsan razı olur musun de... süreçin başından sonuna kadar en iyi ihtimalle 8-10 geçiyor. beklesin bakalım 8 ay maaş almadan. o it puştlar 1 hafta geçsin maaş yatmadığında ankaraya yayan yürürler.
senin söyleceğin şey çok nasit kardeşim. aynen şu cümleyi kullan :" sen yenisin galiba.. kanundan falan haberin yok senin.. kanun der ki, ankara raporu olumlu onayladığı zaman ilk hastaneden aldığın rapor tarihi vergi indirim başlangıç tarihi ise aynı zamanda emeklilik için müracaat ettiğim tarihtir de aynı zamanda. bilmeden artist artist konuşacağınıza kanunu okuyun. al bu dilekçeyi işleme koy hemen" diceksin kardeşim. net açık söylüyorum; işleme koymayanı dilekçe ile kuruma şikayet ederim diceksin. ok? bundan sonra yapmayan babayiğidi görelim bakalım

:Mustafa Zeybek

Mustafa bey teşekkürederim 2 defa sgk dan eli boş döndüm abi bunların gıçlarını kaldıran Ankara dır bana göre devletin kurumundan almış olduğumuz raporlarda birsürü arkadaşlarımın raporlarını sudan bahane edilerek eksik evraktan geri döndürdüler kimisininde oranını düşürdüler kısacası bizimde bu sorunu yaşamayacağımızın garantisi yok tırstım abi artık yoruldum sgk maaş hesaplamasında ek ödeme ile birlikte bağlanacak aylık 1300tl bunlar sanki 13000tl vereceklermiş gibi muhamele yapıyo eğerki Ankaradan vergi indirimi onaylanırsa bana bunu çektiren puşta köpek muhamelesi yapmassam bende o zaman insan değilim abi

Son düzenleme:
Hayırlı sabahlar hayırlı haberler almak dilegiyle yeni haftamız hayırlı olur inşallah

yavuz eren
çalışırken emeklilik başvurusunda bulunamazsınız. mevzuat, geçerli kanun ve yönetmelikler buna engel teşkil ediyor. iş yerinizden çıkışınızı alıp, çıkış belgenizle sgk ya emekli başvurusunda bulunabilirsiniz ancak. sanırım sizin kafanızı karıştıran bazı arkadaşların vergi indirim süreci devam ederken ankaradan cevap gelmeden önce emeklilik başvurusu yapmaları. normal şartlarda vergi indirimi onayı ankaradan cevap geldiğinde başlıyor diye düşünülüyor ama kanun sağlık raporunuzu aldığınız tarihten itibaren vergi indiriminiz başlar dediği için raporunuz aldığınız tarihten ankaradan cevap gelene kadar geçen sürede çalışanların maaşından yapılan vergi kesintisini daha sonra geri alabiliyorsunuz toptan olarak. emeklilik içinde yönetmelikteki bu maddeden yararlanarak raporunuzu aldığınız tarihte başvuru yapabilirsiniz ancak emeklilik başvurusu sırasında ve emekli olana kadar çalışmıyor olmanız gerekiyor.

ben burada :Mustafa Zeybek beyden duymuştum ilk emeklilik başvurusunu daha erken yapabileceğimizi. onun mesajlarını okursanız detaylıca açıklamış mevcut koşulları ve nasıl faydalanabileceğinizi.

vergi indirim yazısı ankaradan gelmeden emeklilik başvurusunda bulunacak arkadaşların kıdem tazminatına hak kazanmışlarsa bu hakkı kaybetmemek için dikkat etmeleri gereken noktalar var. sgkdan emekli olabilir yazısı alarak iş yerinizden emeklilik için çıkış yaparsanız iş yeriniz kıdem tazminatınızı ödemek zorundadır yasal olarak. ancak siz bu yazı olmadan işten çıkarsanız kıdem tazminatınızı ödemek tamamen işvereninizin inisiyatifindedir. çoğu işyeri kıdem tazminatı ödememek için bahane arıyor zaten. bu yüzden dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. sgkdan alınacak emekli olabilir yazısı da emin değilim ama ancak emeklilik koşullarını sağlıyorsanız veriliyor sanırım. bu konuda forumun emeklilik bölümünden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

özet olarak tekrar söylemek gerekirse çalışırken emeklilik başvurusunda bulunamazsınız.
umarım doğru açıklayabilmişimdir :))

Bugün Ankara vergi indirim sağlık kurulunu aradım. Bir rapor ulaştığında çıkması 4.5 ayı buluyormuş.
İnşallah dernekler, bakanlıklar çalışma yapards bu en fazla 1 ay sürer ümidiyle...

Maliye bakanlığı cevabı

Slm 29 nisanda rapor ankaraya gitti tam 3 ay oldu cevap gelmedi maliye bakanligindan ne zaman gelir acaba

0312 415 33 12 bu numarayı aradım bana başka numara verdi onuda acan yok ilginç birşey cevap vermek bu kadar zormu ya

03124153217/18 numaralarını verdi

16 nisan raporum kurula sunulmuş..agustos sonunu bulur dedi telefondaki beyfendi..

@titanikks
hayırlısıyla tez zamanda sonuçlansın inşallah.
benim 2 mayıs varışlı. Sanırım eylül sonu sonuçlanacak.
bekleyen herkesin Râbbim yardımcısı olsun.

Demek ki adamları bıktırmışız. Hangi numarayı arasam , meşgul çalıyor , ya da açılmıyor.
18 Martta başvurum var , hâlâ cevap alamıyorum. Almak istesem de muhatap bulamıyorum. 😭😭

bütün numaraları arıyorum acan yok malesef sabahtan beri telefon elimde

Merhaba ben dun edevletten emeklilige basvurdum burdan okudugum gibi.vergi indirim yazim ankaradan onaylanip gelmedi henuz 4 ay olucak.ssk ya gittim bayana anlattim durumu olmaz dedi vergi indirim yazinizda olmali diye.ben itiraz ettim basvurumu kabul edin diye sefin yanina goturduler baska iller almis olabilir biz almiyoruz basvurunuzu vergi indirim belgeniz elinize ulasmadan dedi.ben basvurumu yaptim olsun isleme alsakda red ile sonuclanir dedi.olsun siz yardimci olun basvurumu kabul edin dedim.kabul ettiler.gisedeki bayan kucuk bir not kagidi verdi ustune yazdim vergi indirim sureci vergi dairesinden devam ediyor sonuc bekleniyor yazdirdi.bilgisayardan cikarttigi emeklilik tahsis dilekcesine ekledi.basvuru tarihim ve islemlerle ilgilincek kisinin ismini yazdigi kucuk bir kagit verdi banada.engelli raporu ve isden cikis dilekcemi istemedi gerek yok vergi indirim yaziniz elinize gelince hemen bana getir ekliyim dedi.bakalim nolucak surecim.

Arkadaşlar az önce işe geldim.16-24 vardiyasındayım.Personelden çağrılıp acil olarak engelli raporunu işkur a götürmem gerektiğini söylediler.16 nisan Ankara ya başvuru tarihim.Bu ne demek oluyor bilen arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi?Engel raporum sürekli %42

Yücel06

Daha engelli raporum Ankara 'dan onaylanmadı bu sebeple sordum.Resmi olarak engelli geçmiyorum sanıyorum daha.

Üst Alt