Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bugün 0312 415 33 12 numarayı aradım adam bana yardımcı oldu sağolsun benim rapor istanbula gönderilmiş dereceye girmişim ist vergi dairesini aradım evisden takipet dediler

Ankarayi aradim daha mart ayindayiz dedi bayan..nisan 16 benimki..bizim is eylul ortasini bulur gibi..

@nihat48 hayırlı olsun. benim raporum 18/03 isstanbul teslim 25/03 ankarada olmuş ama halen belli olmamış, yarın tekrar arayacağım ama çokta umudum yok. 25/03 varışlı başka bir arkadaşada 2 hafta sonra belli olur demişler.

acaba bu farklar neden kaynaklanıyor, bilen var mı?

Volkano80

O arkadaş muhtemelen benim raporları kanımca sınıflandırıyorlar tek rahatsızlık veya fazla rahatsızlık gibi belkide rahatsızlıkların uzmanı olmadıgı durumlar oluyor gibi geliyor uzman için bekletiliyor diye kendi kendime teselliler veriyorum

Volkano80 umarım tez zamanda hayırlı haber alırsın.Bende her aradıǧımda banada bayram öncesi ancak cıkar deniyordu en son ayın 19 unda aradıǧımda yine aynı şeyi söylediler fakat 22 sinde aradìǧimda çıktı denildi

yucel06 ; benim aynı rahatsızlıkla ilgili 3 ayrı branş; onkoloji, üroloji ve nefroloji senin neydi?
nihat48 iyi dileklerin için teşekkür ederim. eğer özel değilse rahatsızlığınız neydi? yada afrklı farklı rahatsızlıklarmıydı yoksa tek bir rahatsızlık mıydı?

Benim 47 raporum var sürekli vergi dairesine verdim sonuç gelmeden sgk yada verdi 5 temmuz giden evrak olarak görünüyor acaba yanlış mı yaptık

Şeker işitme kaybı his kaybına olmak üzere 55 aldım hastane 47olarak verdi 30 işitme 20 şeker 5his

@Volkano80 kronik kalp rahatsızlığı %70 troit %10 verilen %68 sürekli

Arkadaşlar benim sorduğum soru ile alakalı bir cevap alamadım yardımcı olacak kimse yokmu acaba Nihat 48

Yaşlılıktan olabiliyorsan oradan başvuracaksın diye biliyorum. Benim öyle çünki günlerim ve yıl kurtarıyor. Sadece haftaya işyerine cevabın gelmesini bekliyorum

Nihat 48

Kardeş o evreye daha gelemedik inşallah seni bilgilendirenlerin ışıgından bizde faydalanırız

Tecrübelilerden bilgi paylaşımı bekliyoruz

Eğer askerlik ödemesi yapılacak ise vergi indirim belgen ile sgk ya gidin önce gün durumuna bakılıyor, Askerlik ödenmesi için yazı veriliyor.Askerliği oradaki uygun bankalara ödedikten sonra, işyerinden çıkışınızı yaptırıp vergi indirim belgeniz ile müracat yapılır. Askerlik borçlanması yok ise işyerinden çıkışınızı alıp, vegi indirim belgeniz ile müracat edilir.Orda size tahsis talep formu doldurulur. Formu doldurur iken , Bakmakla yükümlü olduğun kişiler varmı bölümune, eğer evli iseniz VAR yazmayı unutmayın. çünki bunu yazmayı unutursanız, maaşınız düşük olur.

iyi günler benim birinci adresim kütahyada ikinci adresimi bozüyüke aldırdım bir müddet orada yaşayacağım yeni aldığım rapora itiraz ediceğimde bilecikten itiraz etsem beni bozüyüke sevk ederlermi

firdevs ç

Benim bildigim adres onemli nerede oturuyorsaniz ilce yada il saglik sizi en yakin hastaneye sevk eder itirazlarda. (Hayirli cumalar millett)

firdevs ç

Siz sanirsam itiraz etceksiniz bu yuzden nerede ikahmetgah ediyorsaniz oranin il saglik yada ilce saglik birimini jtiraz etceksiniz onlarda sizi size (enyakin) hastaneye sevk yapacak olay bu

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@bycinaris54
bakmakla yükümlü olduğun kişiler kısmının evlilik ile bir bağlantısı yok. sosyal güvencesi olmayan annesine veya babasına bakan kişilerde işaretleyebilir. (Emeklilik başvurusu esnasında işten çıkış yapmışsa ve sigortası işten çıkmasına rağmen devam ediyor olması gerekli)
ayrıca evli isen eğer çocuk ve eş in sigortası devam eden eşine bağlı olması gerek. Bu da sigortanın hala aktif devam ediyor olma şartı var. İşten ayrılığ aradan 90 gün geçip sağlık sigortasından faydalanamayan bir eş emekli müraacatında bulunduğunda o tahsis formuna VAR işeretleyemez.
Kendimden örnek vereyim Ben evliyim eşim çalışıyor bir 5 yaşında oğlum var nisan ayında çalışıyordum vergi indirimine başvurdum. Sonra işten çıktım) Şu an sosyal yardımım kesildiği için Sgk dan faydalanamıyorum) çocuğum sağlık güvencesini alsın diye annesinin sigortasına bağladım. dün emeklilik başvurusunda bulundum tahsis formuna HAYIR işaretledim. Sebebi (benim sağlık güvencem bittiği için çocuk annesinden faydalanıyor ve eşim çalıştığı için aktif sigortalı) bu durumda eşimi ve cocugumu kendime “bakmakla yükümlü olduğu kişiler varmı” kısmına EVET yazamadım. Evet yazmam için benim işe girip sgk başlattırmam lazım ve ayrılıp işten çıkış bildirgesini alıp sgk ya gidip önce cocıgu benim üzerime alıp tahsis formu doldururken bakmakla yükümlü olduğu kişi kısmın EVET işaretlemem gerek. Yanlış mıyım?

Arkadaşlar iş yerinden çıkışımı almak istiyorum fakat tazminat hakkımıda kaybetmek istemiyorum ilerki yıllarda alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim

Benimde eşim ek-5 tarım ssk lı benim aklıma bu hiç gelmedi ve ben bakmakla yükümlü kişiler bölümüne var yazdım . Emeklilik bağlandı
2000 öncesi 420 gün askerlik yatırdım sadece
2000 öncesi Abo. %65
2000-2008. Abo. %60
2008 sonrası. Abo %38
olarak düstü E-devlete

Arkadaşlar vergi indirim belgesini beklerken sgkya evrakları nasıl kabul ettirebiliriz
bycinaris54 maaş sgk hesaplamasına göre aynımı bağlandı

Sgk hastaneleri kalp baypast iş kazasi ne oran veriyor bilen varmi en az 10 almam gerekliymiş

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alp74

SGK'dan işverene vermek için hakediş yazısı isteyin, bu yazıda kıdem tazminatına hakedişiniz vs. yazar zaten, o yazıyı işverene vererek haklı sebeple emekliliğinizi isteyin, emeklilik sebebiyle iş çıkışınızı yapsınlar, iş çıkış bildirgenizde KODU kontrol edin, bir yamuk yaparlarsa noterden ihtarname çekin, işverene güven olmaz.

Ne kadar cins varsa bulunduğum ilin sgk sına gelmişler artis artis vergi indirimim olmadan nasıl emekli olacakmışım haketmeden emekliliğini isteyon falan filan bende karar verdim vergi indirimi belli olmadan bir daha müracat etmiyeceğim itin puştun maskarası olmıyacağım

@Alp74
çalışmıyor olsaydınız e devletten tahsis beyan formu çıkartırdın. Resmi evrak sayıldığı için reddetme şansları yok o zaman paşa paşa alırlardı. Dün bu şekilde yaptım ık mık yaptı ama alamam demedi.

Kerem27

bi inat aynısını bende yapmayı düşündüm lakin kıcıklık çıkarırlar diye yapmadım birde Ankara eksik evrak diye geri falan gönderirse uğraştırırlar

Yücel06 benimde 25/03 bende aradım bugün bayram öncesine yetiştirmeye çalışıyoruz dediler. bizden 2-3 gün önce gönderilen raporlar 4-5 gün önce onaylanmış bizim neden bu kadar uzun sürüyor anlamak çok güç.

ayrıca sanırım bu işin sonu yok; ilk başlarda 1 ay sürerken geöen sene 2 ay sürmeye başlamış, sonra 3 ay sürer oldu, ben raporumu teslim ettiğimde 3 1/2 ay sürebilir dendi, raporumu teslimi üzerinden 4 ay 1 haftadan fazla zaman geçti ve hala 2 haftaya yetişrmeye çalışıyoruz diyolar. dedikleri gibi olsa bile toplam 5 ayı bulmuş olacak. hatta rapor alma serüvenimin ekim sonunda başladığını düşünürsek tam 10 ay sürmüş oluyor :D

artık ağlanacak halimize gülüyoruz ne yapalım....

Üst Alt