Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ramtem

bagkur sildirmeyi sordum malesef silinemiyor ya 648 gunu tamamlayip son 3 .5 yilda ssk primi arttirmak yada bagkurdan emekli olmak gerekiyor

Teoman55

hayırlı bayramlar, şimdi ben 6 Ağustos dilekçemi verdim 1 Eylül'den itibarenmi işlemeye başlayacak, daha önceden bu süreci anlatan arkadaşlar , dilekçe tarihinden itibaren olduğunu söylüyorlar, mesela 6 Ağustos müracaat ettik müracaat 10 Eylül'de sonuçlandı. 6 Ağustos'tan itibaren birikmiş olan aradaki günleri (ikramiye dahil) almıyormusunuz. Sizin dediğinize göre 1 Eylül'den geçerli oluyorsa süreç 10 Eylül'de sonuçlanırsa 10 günlük birikmişmi alınıyor. Benmi yanlış anladım yazıyı

blacksnake
Dilekçeyi verdiğin günün sonraki ayın birinden itibaren emeklilik başlar.
Senin emeklilik 1 eylülden itibaren işlemeye başlayacak
Zaten yakın zaman da e devlete düşer görürsün

@Teoman55
Tamam teşekkür ediyorum, o zaman bizim bayram ikramiye hayali gümemi gitmiş oluyor. Daha önceki arkadaşlar farklı yazmışlar o yüzden sordum , hayırlı günler

1 Eylül'den itibaren işlemeye başlıyor okey. Peki 6 Ağustosta dilekçe verdim 1 Eylül'e kadar olan dönem ödemesi yaklaşık 24 günlük kısım ödemesi yapılıyor mu yoksa sadece 1 Eylül ve sonrası mı

titanikks

Muhtemelen olur tatili vermemişler ama kuruldalerden yıllık izni olanlar bayramla birleştirirlerde kurul eksik kalırsa olmayabilir...

blacksnake
Hayırlı olsun
Müracaat ettiğiniz tarihten itibaren geçerli. Eylül tam alırsınız. Ağustos 24 gün olarak alırsınız. Eylül de toplu ödenir.

Teoman55
Bilginize.
Müracaat ettiğiniz tarihten itibaren maaşnız hesaplanır.

Kesinlikle yanlış müracat tarihinden sonraki ayın ilk gününden emekli olursunuz

Örnek; 1-31 temmuz arası yapılan emeklilik başvuruları 1 ağustostan işlemeye başlar. Başvurduğunuz tarih emekilik başvuru tarihinizdir ancak maaş işleme tarihi değildir. Her ayın başı ile sonu yapılan başvurular bir sonraki ayın 1 inde işlenir. 5 inde başvur 26 gün alırsın yada Şu kadarlık alırsın diye bir şey yok. Ben 25 temmuzda başvurdum, 1 ağustos tan itibari ile maaş işlenmeye başladı. 8 ağustos bayram ikramiyesi + ağustos 25 inde maaş bağlanmış oluyor.

Arkadaşlar vergi indirimi Ankaranın onayından geçen engelli raporun tamamen düzelen rahatsızlık yüzünden bozulabiliniyormu

abdul1970

tamamen iyileşen rahatsızlığımı engelli raporundan çıkartmak istiyorum fakat yolu yordamını bilmiyorum birileri diyo ki maliye bakanlığının onay verdiği zaman çıkartma şansım olmuyormuş diye duyuyorum

Alp74

Kontrole çağrılırsın ya da itiraz eder yeniden rapor çıkartır o bölüme gitmezsin rapordan çıkar, rapor aldığın hastaneye gider hastalıklarımda iyileşme yada ilerleme oldu deyip tekrar rapor çıkartırsın.Maliyeden onaylanmış bir rapora hastalığımı çıkarttıracam diyede uğraşma bu seferde 40ın altına düşersin...

Alp74

İl saglik bakanligina gidiyorsun itiraz dilekxesi vericeksin bu iyilestigine dair ama

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar klas 2 oranı ile hipertansiyon oranları aynımıdır ikisi farklı hastalık grubumudur

Alp74

Geçici iyileşen bir hastalık ise sürekli rapor yerine yönetmeliğe göre kontrollü rapor verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Örnek; tek gözü olmayan hastalık kalıcı... Ama depresyon rahatsızlıgı kontrollü vb. gb..

Bunun çözümü ; il sağlık müdürlüğüne yada rapor aldığınız hastaneye bir dilekçe ile; elinizdeki belgeler ile iyileştiginizi ve engelli raporunu iptal ettirmek istiyorum deyip, durumunu arz edebilirsiniz,

Yetkililer de sizi hastaneye sevk eder. %100 kesinlikle iptal edilir. Diye düşünüyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Arladaslar merhaba e nabiza bakiyordum 2017 yilimda aldigim %80 raporum var kullaniyorum bir sikinti yok
Fakat ayni yila ait birde %90 rapor hazirlamislar bu rapor kullanilabilirmi boyle bir basvurumuz yoktu birde bunu nerdwn temin ederim tesekkurler

@aytacblt

İki rapor kullanma hakkin yok bildigim kadar sen il sagliga git duzelt

1 nisan raporlari icin bayramdan sonra denmisti

22 Mart BMVD çıkış 25 Mart varış ama bulamadılar aradığımda, çıkış geliş tarihlerini görüyorlar ama BMVD konu alanına isim yazmadığından 100 lerce sayfa çıkıyormuş. Haftaya arayın dedi görüştüğüm bayan, bu arada gerçekten çok yardımcı oluyorlar telefonla aradığınızda. Düşürmek zor telefonu ama görüştüğünüzde ilgilendiklerini ve yardımcı olmak istediklerini kesinlikle hissettiriyorlar.

Ankarayi arayan varmi bugun kurul varmi?

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar Bugün aradım 2 mayıs ankara varışlı %52 raporum aynen onaylanıp işyerine gönderilmiş.

NaHA75.jpeg

Son düzenleme:
@abdul1970
teşekkürler :) darısı bekleyen herkesin başına. Râbbim tez zamanda güzel haber almayı nasip etsin.

Mayıs ayı demi yanlışlık yok daha nisana başlanmadı diyorlar nasıl oldu bu arada hayır lı olsun

Üst Alt