Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Kerem27
sayın kerem kardeşim öncelikle hayırlı olsun allah güzel günlerde harcamak nasip etsin.seni takip ettiğim kadarıyla vergi indirim belgesi gelmeden sgk ya edevletten başvuru yapmıştın.Bende vergi indirim süreci beklerken 30.07.2019 da sgk ya şahsen başvuru yapıp tahsis dilekçesi verdim üstünede vergi indirim süreci devam etmektedir yazdım.fakat br hafta sonra sgkdan red yazısı geldi.yazıda 2018/38 sayılı sgk genelgesine istinaden vergi indirim yazısı gelmeden tahsis dilekçesini işleme alamıyorlarmış.hatta sgk ya gidip memurlarla tartıştım izmirde istanbulda bu şekilde tahsis dilekçesi verenler varmış dedim.memurlar alamazlar dedi sgk genelgesi tüm türkiyedeki sgk kurumlarında geçerli alamazlar mümkün değil diyerek cevap verdiler.senin başvuru sonucun ne oldu bilgi verirsen çok memnun olurum

Eskmete kardes sen emeklilik basvurunu e devletten yapip sonra ssk ya gidicektin orda cikan tahsis belgesinin ustune yazicaktin vergi indirim devam ediyor diye.

Ben once e devletten emeklilik basvurumu yaptim sonra gittim ssk ya 27 temmuzda basvurumu yapip uzerine vergi indirim devam ediyor yazdim.agustosun ilk haftasi vergi indirim yazim onaylanmisti ciktisini alip ssk ya gittim.benimde red oldugu evinize mektup gonderdik dediler bende uzerine yazdim evrak gelincede getircegimi soylemistim diyince arsivden red dosyami getirip ilk basvuru tarihim 27 temmuz gibi emeklilik islemim devam ettirildi.evinize gelicek red yazisini dikkate almayin dedi gorevli dunde baktim edevlette emeklilik onayim cikmis sadece maasi goremedim ssk yi aradim bize gelin sahsen maasinizi soyleriz telde soyleyemeyiz ilk maasinix 18 eylulde hesabiniza yaticak dedi.

Bende bursadan basvurumu yaptim bursa ssk da yaptirdim islemlerimi.
Ssk sitesinde aylik baglanma oranim

2000 oncesi 60
2000.2008 arasi 30
2008 sonrasi 34 yaziyordu ilk hesaplattigimda

Bugun edevlet 4a emekli.aylik sayfasinda onayli emekliligimde aylik baglanma oranim

2000 oncesi 61
2000.2008 arasi 60
2008 sonrasi 34 olarak cikti.
Bu son halinde 2000.2008 aylik baglanma oranim bayagi bir artmis gozukuyor acaba ilk ssk sitesinde hesaplattigim maasima gore dahadami yuksek emekli massi baglandi onu anlayamadim henuz.

@arda arda

benim rapor çıktı çıkmasına da ben şehir dışında olduğum için henüz sgk ya gidip veremedim. salı günü gidip teslim edeceğim. Red olmuşsa bile dediğiniz gibi başvuru tarihinden itibaren başlatırlar inşallah. Senin dys sonuçların nasıl? Paylaşabilirmisin

@eskmete
Teşekkürler inşallah. evet aynen bildiğin gibi. Ancak e devletten yaptım başvuruyu.
Şu an ne durumda ş.dışında olduğum için eve gidip postayı da kontrol edemiyorum. Ancak başvurumdan itivaren evrak ordan oraya gitti falan em son dys de giden evrak kayıtlı diyor son işlem. 2 ağustostan beri. Başka bir işlem yok.

Evragin konusuna bak tarihin basinda yazar.ben simdi baktim ilk defa dys ye
27 temmuz basvuru alindi.
02 agustos red edildi.
08 agustos islemi biten dosys diye acilmis
16 agustos aylik baglandi yaziyor

arda arda

ben baktım son işlem 2 ağustos. Giden evrak kayıtlı - EMEKLİLİK SERVİSİ (YAŞLILIK)

Sanırım bekletiliyor. salı gidip vereyim evrağı yerine.

Bu arada hayırlı olsun emekliliğiniz. @arda arda Güzel günlerde harcayın :)

@arda arda
edevletten yapmakla şahsen başvuru yapmak arasında fark olduğunu sanmam.çünkü ben başvuru yaparken tahsis dilekçesi,sağlık raporu,vergi dairesi başvuru dilekçesini beraber verdim.evrak dys evrak takibine işlendi.dys de 30.07.2018 emeklilik tahsis hk.evrak kayıtlı 07.08.2019 tahsis talep red diye işlenmiş.15.08.2019 da eve taahhütlü posta ile red yazısı geldi.ama sizin sgk ya başvurunuzdan hemen sonra vergi indiriminiz onaylanması olayı değiştirmiş olabilir.çünkü benim ankaraya gidiş 24.06.2019.Şmdi sizin cevabınız kafamı karıştırdı acaba edevletten tekrar başvuru yapsam mı ?.ama memur genelgede ne yazıyorsa biz ona uyarız demeside mantıklı geliyor.en son ümidim bizimde ankaradan onay yazısı çıkarsa yazıyı sgk götürünce red edilen tahsis dilekçemizin arşivden çıkartılarak işleme konması.çünkü vergi indirim geçerli olduğu tarih vergi dairesine ilk başvuru yaptığın tarih oluyorsa yasal olarak benimde 30.07.2019 tarihinde yaptığım başvurunun geçerli olması gerekir.

Önceden bu işler 2-2.5 ayda kesinleşiyordu.tam 4 ay 1 hafta oldu Ankara’ya evrak gidiş 11 Nisa’n ve daha Nisa’n ayına başlanmadı.Aralardada Mayıs ayında evrağı gidenlerin raporları onaylanıyor bu nasıl iştir böyle yaw

arda arda

Öncelikle hayırlı olsun. İlk hesaplamanıza göre yüksek maaş alacaksınız. Çünkü engellilerde daha yüksek ABO oranı üzerinden hesap yapılmakta.

mstfkaya79rp

Önceden buraya yazıpta emekli olan arkadaşlarımız bu konuyu bir türlü teyit etmediler normal ile engelli emekli arasındaki farkı

adilaltas5578

Vergi indirimi için beklememizin hiçbir mantığı yok.Sağlık raporunu aldıktan sonra aynı gün engelli raporunun verilmesi lazım.Saçma sapan bir oyalama taktiği.Maliye kendi kontrolunu yapmak istiyorsa emeklilikte maliyeye başvurudan başlatılmalı.Bekletildiğimiz ayların maaşınıda almalıyız.Beklerken 5 maaş ve 2 ikramiye kaybettim,15 bin lira ediyor.Hakkımı helal etmiyorum.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

deathless
Meraklanmayın artık uzun sürebiliyor süreç benim evrakta 4 marttı . 2 Ağustos çıktı, 6 Ağustos dilekçeyi verdim. Süreç bize göre tatbiki doğal olarak normal değil ama işleyişe göre artık 5 ay 10 günü bulurken. İleriki zamanlarda dahada uzatacaklardır. (Benim fikrim) Önümüzdeki hafta çıkar yazınız.

Alp74
Selamlar ben 6 Ağustos tarihinde SGK ya dilekçemi verdim verdiğim tarih itibari ile 2.015 tl emekli maaşı bağlanıyor görünüyor Sistemde, ancak abo oranları değişince maaşta değişebiliyor, henüz maaşım belli olmadı bekliyorum. Belli olduğunda hesaplama sitesi ile bağlanan arasında fark olup olmadığını buradan paylaşacağım. Net olarak şunu söyleyebilirim vergi indirimi müracaatından emeklilik ile normal emeklilik arasında hiçbir fark yok. Çünkü emeklilik dilekçenizi SGK ya verirken yaşlılık aylığı kısmını işaretliyorsunuz. Sadece dediğim gibi ABO oranları değişirse maaşta oynamalar olabilir. Onun haricinde normal emekli gibisiniz.

Masaüstü bilgisayardan e nabıza giriş yaptığımda rapor no :372 olarak çıkıyor ve engel oranı sürekli %50 yazıyor
O halde benim raporum ulusal veri tabanınıza kaydedilmiş oluyor sanırım doğrumudur

adilaltas5578

Doğru ama raporun aslı gibidir istiyorlar gittiğin yerde rapor aldığın hastahane rapor bölümünden aslı gibidir yazılı bir kaç tane alırsan işine yarar

Arkadaşlar vergi indirimi kağıdımı aldım ama işyerime hala yazı gelmedi. İşyerime yazı gelmeden emekli olabilir miyim? %40 vergi indirimi raporum var.

@eskmete
""çünkü vergi indirim geçerli olduğu tarih vergi dairesine ilk başvuru yaptığın tarih oluyorsa yasal olarak benimde 30.07.2019 tarihinde yaptığım başvurunun geçerli olması gerekir.""
yazmışsınız... vergi indiriminin geçerli olduğu tarih diye birşey olamaz. vergi indirim başlangıç tarihi olabilir.oda sizin dediğiniz gibi vergi dairesine ilk başvuru tarihi değildir. yerel hastaneden alınan raporun %40 üzeri olması şartı+ankara nın oranı onaylama şartı ile heyetten alınan rapor tarihi vergi indirim ve paralel olarak emeklilik tarihidir

uzun zamandır bloga girmemedim. bi bakayım dedim. anladığım kadarıyla ankaradan heyet onayı olmadan nasıl emekli olunur diye benim izlediğim ve bu yolla ilk emekli olan kişi olarak sıkıntılar olduğunu gördüm. ben hangi ssk ne demiş ilgilenmem kulaktan dolma bilgiye de güvenmem. Bizzat ben kendim rapor ankaraya gitmeyi bırakın daha yerel hastanede heyete girmeden emekli dilekçemi verdim ve emekli oldum. hangi ssk mevzuat diyorsa o diyen memura söyleyin ; vergi indirim servisinden sevk olduğum tarihle anakaradan raporun onaylandığı tarih arasında yaklaşık 10 ay oluyor. 10 ay emekli maaşı için beklicek miyim? öyle saçmalık olmaz diceksiniz. ve mevzuat konusunda ahkam kesenlere şunu diyeceksiniz; ankara raporu olumlu onaylamak şartı ile yerel hastaneden alınan rapor vergi indirim başlangıç tarihidir. vergi indiriminden emekli olunabiliyorsa demekki aynı zmaanda rapor tarihi emeklilik tarihidir. bu kadar basit

4 ay 2 hafta oldu halen ses seda yok ANKARA dan.....Ankaraya varış 11 nisan 2019
nisan ayından dosyası onaylanan yokmu arkadaşlar halen

merhabalar. :Mustafa Zeybek in dedği gibi yapıp ankara onayından önce 22.05.2019 da (31/07/2019 ankara onayı) emeklilik dilekçemi vermiştim.
emekli tahsis numaram verilmiş şu an durum da şöyle
Aylık Başlangıç Tarihi
01.06.2019
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı
60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı
60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı
30.00

maaş bağndığunda yeniden bilgi vereceğim.herkese iyi günler.

Telefonla ulaşabilen var mı? Tüm numaraları denedim ama açan yok..

Selamün aleyküm ben ayın 8 inde müracaat ettim emeklilik için en geç ne zaman sonuçlanır bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz

ECO35
Benim sizin söyleminizden anladığım vergi dairesine evrakları verdikten sonra cevap gelmesini beklemeden sgk ya emeklilik basvurusu yapabiliyoruz
Peki normalde yasdan dolayı emekli olamazken bunun için vergi indirimi olması gerekirken onaylanmayan vergi indirimi için emkliliğimiz nasıl olucak bilgi verirseniz çünki ben 7 ağustosta vergi dairesine verdim cevap gelmesi ocak ayını bulucak bu durumda

@Hanife avcı
Eğer vergi indirim belgenizi beklerken emeklilik başvurusunda bulunup tahsis no alırsanız, şayet vergi indiriminiz onaylanmazsa tahsis no iptal olur sıfırlanır. Bu durumda yeniden vergi dairesine yeni sağlık raporunuz ile birlikte vergi indirim için yeniden başvurup tekrar sgk ya gidip yeni tahsis numarası almanız gerekiyor. Raporunuzun Onaydan geçeceğine ve çetvele uygun olduğunu düşünüyor ve bundan eminseniz sıkıntı yapmayınız. Gidin başvurumuzu yapın zamandan kazanın.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

@Ahmetvolkan
ve Âleyküm Selâm. hayırlı olsun.
Üstüne 4-4,5 ay koyunuz. Aralık ve ocak başı gibi sonuçlanır. Aslında daha erken sonuçlanıyor ancak ankaranın istanbul vergi dairesine vergi indirimi onay evrağınızı göndermesi ve istanbul vergi dairesindeki memurun ankaradan gelen onay yazınızı teslim alıp işyerine ayrıca ......... adlı çalışanınızın engelli vergi indiriminden yararlanması gerekmektedir. gibi yazıyı yazıp rapor etmesi ve eviss sistemine vermesi biraz zaman alıyor.

Kerem27
Saglık kurulundan 44 oran aldım bilgi için tesekkürler

Birşey daha ögrenmek istiyorum emeklilik için ocak ayından önce mi basvurmak avantajli yoksa ocak ayında basvuru yapmakmı

Üst Alt