Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
Arkadaşlar İnternakrltif vergi dairesinden
Vergi indirimi durumunu herkes mi görebiliyor yoksa sadece İstanbul nizmir Ankara vs vs mi 15 Ağustos ta yolladım hala bir yazi yokta o yüzden sordum
Arkadaşımın %44 engelli raporu vardı 16 yıldır.engelli erken emekliliği var
Tekrar sağlık kuruluna girdi %57 engelli raporu aldı.önceki oranı sürekli %44 tü şimdi oranı %57 5 yıl süreli olarak verildi
Tekrar raporu Ankaraya göndermeye ve sosyal politikalar bakanlığından yeni oranlı kart alması gerekiyor mu
adilaltas5578
Kontrol muayenesi ise evet kurum gönderiyor o esnada Ankaradan onay gelene kadarda maaşınız kesiliyor.Şuan emeklisin kurum istemediyse tekrar rapor niye aldı,kurum istediyse gidecek onaylanacak ve 5 yıl sonundada tekrar rapor alacak ilerleme varsa sürekli olur zaten..Kart almasına gerek yok 44le 57 aynı zaten.
Arkadaşlar yeni emekli olan,başvuru yapan bilgi verebilirler mi?Hangi belgeleri istiyorlar Ankaradan başvuracam vergi indirimiyle,tahsis başvurusu yetiyormu?
İstanbul kartı iptal oldu hastaneye gitti olmaz yeniden heyete gireceksiniz denildi o yüzden tekrar heyet raporu aldı.
Ankaraâya evrak göndermeyecek zannedersem .ama kesin emekli maaşı kesilirmi?
Çünkü 16 yıldır emekli maaşı alıyor ve ibb kart için sağlık raporunu alıyor
Teşekkürler
22. nisan da giden raporum tekrar sevk çalışna yazısı diye geri geldi. vergi dairesine gittigimde çalışan yazısını aldı. tekrar hastaneye gönderdi. uyku abnesi psg raporu istenmiş. hastane tekrar heyete girmeden benım elımde olna raporu alıp yazışma ile vergi dairesine gönderecez dedi. vergi dairesne 22 nisanda teslim ederken ısrarla uyku raporunu vermek istedim geri gelıyormus dedım almadılar. yazık degilmi 4 ya 10 güne ayrıca şimdi hastane 15 gun ıcınde raporu gonderır eylul 15 gıbı 20sı gibi ankaraya uşalır artık ne zaman cıkar bilemem.Ankara bu nisan raporu deyip arada inceler mi siz ce yok ocak subata mı kalır.
Umityalcin
Kardeşim geçmiş olsun öncelikle, ben 6 Ağustos'ta dilekçemi verdim, vergi dairesinden aldığın barkodlu yani orijinal vergi indirim evrakını , çalışıyorsan işten ayrıldığına dair işyerinden alacağın işyeri çıkış bildirgesi başka bir şey yok. Orada SGK da emekli tahsis dilekçesi evrakı veriyorlar sana üzerinde sana ait T.C. adres vs bilgiler var onları dolduruyorsun o dilekçede önemli olan kısım , yaşlılık aylığı kısmını işaretleyeceksin orada engelli , malûllük , aylığı falanda yazıyor mutlaka yaşlılık aylığı kısmını işaretleyin. Geri kalan kısımlar bilinen şeyler . Hayırlısı olsun
melih1978
Ben İzmir aliağadayım ama çalıştığım işyeri aydına bağlı. İkametim aliağada . Ben Aliağa SGK ya müracaatımı yaptım onlar senin adına yazışmaları gerekli yerlerle yapıyorlar zaten. Şöyle bir yolda çizebilirsin bana izmirdeki merkez SGK söyledi ama ben güvenemedim. PTT ye gidiyorsun çalıştığın kurumun bağlı olduğu vergi dairesine iadeli taahhütlü posta yap dedi ama ben ikamet ettiğim SGK ya elden teslim ettim postada nolur nolmaz zaten SGKâya teslim ettiğin ertesi günü dys evrak takipten evrakının durumunu görürsün