Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

abdul1970

Bakmakla yükümlü kişi varmı. Varsa 200 biraz geçer. Yoksa 150 civarı. Çok değişmez
2000-2008 priminiz toplam primin %25 civarı
Dönem maaşınız 1200 den 1800 çıksa 600TL artar ama maaşa %25 yansır yani 150tl
Priminizin %75 2008 sonrası maalesef

titanikks

Aynen var benim 55den 42ye düşürrdüler,tesellimiz 40ın altına düşürmediler,önceki raporumuda 59dan 32ye düşürmüşlerdi....

Arkadaşlar hastanede öncelik tanınıyormu kimilerinin isminin arkasında engelli yazıyordu,ben gittim bişey yazmıyor öncelikte görmedim hep 65 yaş alıyorlar, szdede öylemi oluyor...

Umityalcin
Demek 2.kez silbaştan başvuru yaptin 40 in altina düşünce..iyi bari ilkinde düşürdük ikinci basvurusunda zaten ayni hastalıklar tekrar düşürelim demediler..eksik evrak isteyince kesin düşüruyorlarmi acaba uyuz oldum..

Selam arkadaşlar bilgisi olan cevap yazabilirse sevinirim.
2000 öncesi 654 gün / 2000-2008 arası 2620 gün / 2008 sonrası 3615 gün toplam 6889 gün 1995 işe giriş . Abo 1 = 67 Abo 2= 53 Abo 3= 39 SGK sitesinde maaş 1941 tl + ek ödeme 77 toplam 2018 lira idi. Şimdi bu ay emekli olur yazısı geldi maaş e devlette henüz görünmüyor. Ancak Abo 2 = 53 ten 60 a yükselmiş. Diğer değerler aynı, maaş 2018 tl den ne kadar fark eder bu Abo 2 deki 7 puanlık artışın tl değeri nedir ?

Arkadaşlar vergi indirimi için vergi dairesine başvuru tarihimi yoksa hastaneden aldığımız rapor tarihimi geçerli oluyor

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim

Vergi dairesine verdiğiniz tarih geçerli ama bazı işyerleri biz geriye dönük ödeme yapamayız deyip vermeyebiliyor

Yasalmı ödenmemesi bi yaptırım yokmu devlet olarak

Benim çalıştığım işyeri ise zaten 3.derece vergi indiriminden faydalanacaksın beklemeye gerek yok deyip sağlık raporunu aldığımda başlattı 5 aydıır da alıyorum

Aynen ben isyeriyle değil direk muhasebeci aradım geriye dönük almaz dedi zaten emeklilik için zamanım gelmiş kalsın o zaman dedim bı hak talep edilebilir mi?

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@blacksnake

2000-2008 Yıllık kazancı yazarmısıniz.

İşyeri niye ödeme yapsın ki. Para devlette . Gelir vergisinden vergi indirimi kesilmediği için devlete gidiyor. Parayı vergi dairesinin ödeme yapması gerekir. Benim de 5 ay var. 100*5=500tl emekli oluyum. Söke Söke alacağım. Az kaldı.

Hayirli sabahlar herkeze Vergi daresinden nasil alxagiz hangi evraklar lazim yada istenen evraklar neler

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vergi indirim sonucundan bahsediyorsan çıktı istiyorum deyip 4 sayfa olarak veriyolar alacaksın çalışmıyorsan sgk ya başvuru yapacaksın

Yok geriye dönük vergi indirimi parasini diyorum isyerinden alamassak

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba;

2017 de opere skolyoz+hipotroid+nefes darlığı ile %51 2 yıl süreli rapor almıştım.Durumum aynen devam ediyordu 2019 martta yenilemek için hastaneye gittiğimde göğüs hastalıkları uzmanı solunum fonksiyon testim olmasına rağmen oran vermedi hatta hiç muayene olmamışım gibi o branşı boş bıraktı bu sebeple %41 sürekli olarak onaylandı raporum çok uzun işi var diye itiraz etmedim.Şimdi vergi indirimi için Ankara ya gönderdim sft de içinde Ankara’da bunun için oran verilir mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar abo 1 68,gösterge 9475.abo2 53.Ortalama yıllık kazanç 8.168.40.abo3 40.32.Ortalama aylık kazanç 1.946.40 Ek ödeme 53.56 işe giriş 1997.2000 öncesi 747 gün.2000-2008 arası 2530.2008 sonrası 3816 gün toplamda 7096 gün halada devam ediyor sigorta,maaş 1339.04 tl çıkıyor aslı nedir bilen var mı?

turgutcobanoglu

Arkadaşım merhaba ben Haziran ayında işten ayrıldım emeklilik için vergi indirimi evrakında Şubat ayından geçerli dediği için işten çıkmama rağmen geriye dönük 5 aylık 605 tl vergi indirimi ödemesini işyerimden aldım. (2.derece engelliyim %60 oran) bağlı olunan vergi dairesine dilekçe ile müracaat et ekine son 5 aylık imzalı bordronu ekle (bende Şubat Haziran arası olduğu için 5 ay sende hangi Aydan geçerli ise çalıştığın son aya kadar olan kısım) dilekçede yatmasını istediğin banka vs bilgileri doldur en geç 1 ay içinde hesabına yatıyor. Dilekçe örneğini internetten Temin edebilirsiniz, örnekleride var. Muhasebecinize selamlar.

@blacksnake

2000-2008 Yıllık kazancı yazarmısıniz.

9.943,20 tl

Ramtem

2000 de askaerliğimi yaptım borçlanma yapsam bir karkısı olabilirmi bütün primler asgari üzerinden yattı selamlar

Üst Alt