Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Slm arkadaslar kafayi yiyecem kimi nisan ayi bitti diyor kimi nisan 10 bnn beklemede kimi biseler diyor bnm meseka 19 nisan ankaraya ulasan evisten bakinca bos rapor onay bekleniyor dnliyor bazilari ereken almis hatta mayisi bile ya bu ankarada kurulda adammi seciyorlar. Ayisiyla dayisi olana mi bakiyorlar.ya inanin ihtiyacim olmasa sesimi cikarmiyacam.1. Aydan beri bosum her yerde kayidim vr

Ramtem

Merhaba. Bu konuda bilginiz olduğu için sizi etiketledim ama başka bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim.

Sigorta başlangıcım 1988.
2000 öncesi 948 günüm.. 2000-2008 arası 835 günüm.. 2008 sonradı 2002 günüm var.. ssk sitesinde maaşım 1.400 tl çıkıyor. 91-93 yılları için 720 gün ve 96-98 yılları için 720 gün toplam 1440 gün doğum borçlanması yaparsam maaşım ne kadar artar ? Primlerin hepsi askeri ücretten yattı

Son düzenleme:
Ağırdan alma süreci var.Geçen haftabaşı 15 Nisan başladı dediler,forumda 15 Nisan sonrası onaylanan çıkmadı.19 Nisan geçen hafta çıkıyordu ama hiçbirşey yok.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nanuu

RAMTEM GÖRÜŞÜNÜ BEKLİYORUM 2000 öncesi 654 gün / 2000-2008 arası 2620 gün / 2008 sonrası 3615 gün toplam 6889 gün 1995 işe giriş . Abo 1 = 67 Abo 2= 53 Abo 3= 39 SGK sitesinde maaş 1941 tl + ek ödeme 77 toplam 2018 lira idi. Şimdi bu ay emekli olur yazısı geldi maaş e devlette henüz görünmüyor. Ancak Abo 2 = 53 ten 60 a yükselmiş. Diğer değerler aynı, maaş 2018 tl den ne kadar fark eder bu Abo 2 deki 7 puanlık artışın tl değeri nedir ? 2000/2008 yıllık kazanç 9.943,20 tl

blacksnake

farkındayım siz geriye dönük nasıl alırız diye konuşuyorsunuz. mustafa beyin durumunu örnek olarak verdim. vergi indirminin ne zaman başladığına dair bir soru işareti var gibiydi. aslında konu bu başlıkta biraz dağılıyor. vergi indirimi bölümü altında bu konudan (geriye dönük vergi indirimi nasıl alınır) bahseden detaylı başlıklar da var. isteyen arkadaşlar oradan daha detaylı bilgiler alabilirler. mahkeme yoluyla geriye dönük 5 yıllık vergi indirimi alan bile var anladığım kadarıyla.

blacksnake

Kardeşim 100 civarı fark eder. Senin primlerin
Benim prim dağılımına benziyor. Benimde 51-60 olacak 120 TL artacak. Benimde giriş 95

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar
Raporum 14 Nisan Maliye bakanlığına gidiş. Cuma günü vergi dairesini aradığımda onaylanmış. Sonucu göremiyoruz dediler. Bugün 66 olarak onaylanmış. 2 gün içinde raporu yazılır dediler. 5 aylık serüven bitti. Herkese Allah sabır versin.

Bu forumu açanlara teşekkür ederim. Maliye bakanlığı onay sürecini buradan takip ettim. Defalarca telefon ettim açan olmadı. Cimere şikayet ettim. Dönüş olmadı.

Arkadaşlar vergi dairesinden çıktı alıp emeklilik için başvuru yaptığımda emekli olabilir yazısı hemen veriliyor mu.
abdul1970

Sağol

Birşey daha sormak istiyorum emekli dilekçesini verirken Teb de hesabım olduğu için maaş yatacak banka olarak Tebi seçtim. Şimdi bu ödeme Teb deki hazır açık olan hesabıma mı gelir yoksa tebde ayrı hesapmı açtırmam gerekir. Dilekçede bildiğiniz üzere şube yada hesap no bilgisi yazmıyor. Hesap açmam gerekirse en yakın Teb de mi açtırmam gerekir.

Ben dilekçe vermeden önce işyerim kapandığı için işyerimden işyeri çıkış bildirgesi almıştım. Dilekçeye o belgeyide iliştirdim. O yüzden memur sıkıntı çıkarmadı, ancak sen çalışıyorsun galiba işyerinden çıkışını yaptırman gerekir memurun yanına gittiğinde memura rica et işyerindeki yetkili ile görüştür yada hiç gerek kalmadan sana emekli olabilir yazısını verir. Vergi dairesinden barkodlu orjinal yazını aldığın andan itibaren herşey senin elinde. Sen nasıl istiyorsan artık öyle olur.

Ramtem

Hayırlı olsun. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Benim soruma cevap yazmadın :(

Nanuu
Size yarın dönüş yapayım. Hatırlatırsanız. Sistemde ki Gösterge, yıllık ve aylık kazançları yazın. Ama maaşınızını çok etkiler. Sizin için çok iyi fırsat.

Ramtem
Tamam hatırlatırım çok teşekkür ederim.

Aylık maaş:1.380 tl.
Ek ödeme:55,24
Gösterge:9475
ort.yıllık kazanç:14.994
Ort.aylık kazanç:2.711
abo:55 abo2:35 abo3:25,91

İyi geceler 9 Eylül'de sağlık kurul sonucunu e nabıza oradan da yüzdeleri görmek için e devlete girdim ve sonuç tekrar süreli bu sefer 58olmuş psikiyatri 40 . göz 25.fizik 7 yazılmış hastaneden henüz bilgi mesajı da gelmedi daha

Aynı gün emekli olabilir yazısını alıp işyerinden çıkış yapabiliriz. Doğru mu
Doğrudur 👍

Birşey daha sormak istiyorum emekli dilekçesini verirken Teb de hesabım olduğu için maaş yatacak banka olarak Tebi seçtim. Şimdi bu ödeme Teb deki hazır açık olan hesabıma mı gelir yoksa tebde ayrı hesapmı açtırmam gerekir. Dilekçede bildiğiniz üzere şube yada hesap no bilgisi yazmıyor. Hesap açmam gerekirse en yakın Teb de mi açtırmam gerekir.

blacksnake
Emeklilik dilekçesi ile birlikte maaşın yatacağı hesap bilgilerini içeren dilekçe de vermen gerekiyor diye biliyorum. İnternetde dilekçe örnekleri var. Örneğini buraya yüklemek istedim ama yapamadım

Ramtem

Kıdem tazminatı ve diğer hakedişleriniz varsa mutlaka önce skk dan emekli olabilir yazısını alıp sonra işyerine çıkış için başvurun. İşyerine çıkış için başvurduğunuzda o belgeyi de ibraz edin ki tüm hakedişkerinizi eksiksiz alın.

blacksnake

sen şakamasın kardeşim ya.
TEB'i seçersin emeklilik aylığın T.C ne yatar.
sen sonra bankaya gidip promosyon ve hesab belirlersin..
amacın ne senin böyle basit şeylerle de gelmeyin bu siteye

Birisiman
1999 yılında beyin kanaması geriçirdim sol tarafım felç oldu. Nasıl olsa çok faydası yok devlete yük olmayalım diye 20 sene rapor almadım. şimdi emekliliği hakedince başvuru yaptım. Sağolsun hastane %52 rapor verdi ama açıklamaları düzgün ve ayrıntılı yazmadı. O açıklamalara göre idare raporu %36 ya düşürdü. Raporum 2019 ocak ayında alınmış olmasına rağmen eski tip rapor olduğu için itiraz edemiyorum. Vergi mahkemesine itiraz etmekten başka çarem yok anlaşılan. Direk mahkemeye gdiip dilekçe mi vereceğim. Prosedür bu şekilde mi başlıyor.

Az once konustum ben 17 nisan basvurmustum ona gore degilmis evraklarin ankaraya teslim tarihine gore bakiliyormus yani 14 mayis da ulasmis evragim 20 gune cikar dediler bilginize

Nanuu

İkamet ettiğim yerdeki şubeye gittim para banka havuzunda görünüyor kayıtlı hesaba aktarım yapamadılar, yeni hesap açtırmak suretiyle havuzdaki parayı o hesaba aktarıyorlar bilginize

Az önce aradım;
Vergi indirim başvurularında NİSAN ayındaki başvurular inceleniyormuş.
Bilginize
Ben 15 Ağustos ta yapmıştım
Demek ki ühüüü [emoji30]

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taksici35

bornova naci şahin ssk kurumuna verdim. ancak ben müracaat ettikten 15 gün sonra bornova naci şahin emekliliik servisi konak ssk ya taşındı. bilginize!!

daha öncede belirttim. türkiyede bu yöntemi ilk bulan bendim. emeklide oldum. tavsiye ttiğim 2-3 arkadaş daha bu şekilde emekli oldular. sonra ssk sistemde benim bulduğum bu açığı farketti ve tebligat gönderdi kabul etmeyin diye.. bununda çaresi var arkadaşım daha önce yazmıştım ; iadeli taahütlü gönderin. şöle düşün; zaten bu sürecin sonunu normal prosedürde bekliyeceksin.. ya dediğim gibi yaparsan ve kabul olursa?.. diyelimki kabul olmadı... kaybedeceğin bişi var mı?

gudubet35

rica ederim kardeşim. elimden gelen bir yardım varsa yada olmuşsam çok mutlu olurum. Allah herkesin gönlüne göre versin.işlerimiz rast gitsin

Geçmiş sayfalarda biri yazmıştı vergi indirim başvurum sonuçlanmadan e-devletden emeklilik için başvuru yaptım diye. Sgk müdürlükleri dilekçe almıyor mademki e-devletden denemek lazım

Selam sgk askerlik borclanmasini oduyormu bilgisi olan varmi bankadan bosuna kredi cekmeyim eger kabulediyorsa sgk askerligi maadan duser varsa boyle bir durum

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt