Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

turgutcobanoglu

Şimdi olayın netleşmesi adına işyeri ile görüştüm bilgi vereyim. Geriye dönük Vergi indirimini normalde vergi dairesi ödüyormuş ancak bizim şirket geriye dönük muhtasardır şudur budur beyanlarını tekrar düzeltip uğraşmamak adına direk benim hesabıma geriye dönük vergi indirimi ödemesini yapmış. Sizinkilerde uğraşmayalım diyorlarsa vergi dairesinden hesaplamasını yaptırıp direk hesabına yada elden sana verirler. Ama yok derlerse dediğim gibi evrakında yazılı tarihten son maaş aldığın aya kadar olan imzalı bordrolarını dilekçe ile (dilekçe örnekleri internette var) şirketin bağlı olduğu vergi dairesine ver . Senin hakkın söke söke alırsın. Muhasebecinin başı ağrıcak biraz ama 😂😂

Bende 17 nisan basvurdum halaen cvp gelmedi bir sikintimi olmus olabilir nasil bilgi alabilirim

turgutcobanoglu

Google aramaya geriye dönük vergi indirimi talep dilekçesi yaz , görsellere gir orada dilekçe örnekleri var kendine göre uyarla 👍

Ramtem/ 9.943,20 tl kazan yıllık .

Merhaba,
Vergi indirimi yazısı işyerine geldi bu evrakla beni SGK ya gönderip emekli olabilir yazısını almam gerektiğini söylediler buna gerek var mı yada SGK hemen bu yazıyı veriyor mu ?

merhaba
raporu ankara ya gönderdim bu arada işkur gitmem gereklimi ? çalışan olduğum için engelli kadrosuna mı girmem gerekli .?

blacksnake

Sevgili kardeşim Ankara'dan gelen rapordan sonra mı süreç basliyor eğer öyleyse daha yeni alacaz indirimi..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mrtsrtkl

Talebini alıyor 15 gün içinde adresine geliyor,başvuru formuyla beraber vergi dairesinden gelen sonucuda veriyorsun ona göre hesaplama yapıyorlar...

Günaydın arkadaşlar gelir idaresi başkanlığına Ankara maliye sağlık kurulunca görüntülenecek evrağı internet kanalıyla dilekçe olarak gönderiliyor mu eski rapora ilave yeni raporu eklemek oluyor mu bilen var mı

%52 Raporumun Ankaran %36 ya düşürülmesi üzerine izlediğim yolları yazayım belki yardımcı olur.

Öncelikle rapora itirazı sadece kayıtlı bulunduğunuz ilçe sağlık müdürlüğüne yapabiliyorsunuz. Hastaneler itiraz ve yeni başvuru kabul etmiyor.

Elinizdeki rapor yeni sistem online rapor değilse eski sistem raporlar için ilçe sağlık müdürlüğü 6 ay boyunca eski raporlara itirazların durdurulduğunu söylüyor. Sadece Madde 11/4 e göre bir hastaneye gidip "Yeni bir hastalığın oluşması halinde ya da mevcut hastalıığn ilerlemesi durumunda Yetkili branş hekiminden sağlık kuruluna sevki uygundur" yazısı alırsanız sevk edilirsiniz diyor.

Ali tezelin mecidiyeköydeki yerine gittim. Yeni rapor alırsan eldeki %36 değere göre bakıp düşük rapor verirler en iyisi vergi mahkemesine gitmek diyor. 10bin lira avukat parası ve halihazırda emekli olabileceğim için biriken emekli maaşının %25 ini istiyor.

İstanbulun barosunun engelli yardım birimini aradım. Vergi mahkemesine kendin başvurup dilekçenizi verebilirsniz dediler. Bu sistem yaklaşık iki yıl sürüyor.

İtiraz süresi 6 ay donduruldu fakat 6 ay sonra itiraz edilebileceğinin garantisi yok. Komple iptal edilebilir durumu da var.

Şimdilik durum bu.

Ankaradan gelen evrakta atıyorum 10 Eylül de geldi , evrakta 10 şubattan geçerlidir yazar gibi

vergi indirimi başlangıç tarihi hastaneden raporunuzun çıkış tarihidir diye paylaşıldı daha önce forumda. hatta buna istinaden rapor alır almaz sgkya emeklilik için başvuru yapan arkadaşlar da var. ilk mustafa zeybek bey yapmıştı bu başvuruyu. arada aynı şeyi deneyip emeklilik başvurusu yapan başka arkadaşlarda oldu ama memurdan memura değişen bir tavır var ne yazıkki bu konuda.

sonuç olarak vergi indiriminiz rapor tarihinden itibaren geçerlidir ancak ankaradan onaylanıp geldikten sonra yürürlüğe girer.

zeynep zengin

Bizzat kendin elden verebilirsin, netten sanmıyorum hiç duymadık öyle bişey, vergi dairesi kanalıyla diycem ama istek olmadan onlarda göndermiyorlar...

E-Devlette Vergi İndirim Sonucu Gözükür mü.
Bakıyorum Sadece Teslim Ettiğim Evraklar Gözüküyor.
Sonuçlanıpta,Gören Var mı?

L.kartal

Şimdi Mustafa beyin yazdıklarını bende takip ettim ancak onun bahsettiği durum emeklilik ile ilgili kısım. Biz geriye dönük vergi indirimi alıp alamamaktan bahsediyoruz. Bizim işlem SGK memuru ile değil işverenin kayıtlı olduğu vergi dairesi ile. O sebepten dolayı Evrakınız bugün vergi dairenize geldi içeriğinde yazar zaten atıyorum 1 Mart 2019 tarihinden 2. Veya 3. Derece dereceniz ne ise vergi indiriminden faydalandırılması gerekir diye. Yani siz Mart ve Eylül ayı (güncel ay) arasındaki imzalı bordrolarınızı dilekçe örneğini bulup o örneğe iliştirip vergi dairesine veriyorsunuz. Geriye dönük vergi indirimini hesaplayıp size belirttiğiniz hesaba yatırıyorlar. Mustafa bey emeklilik işlemleri için bahsetmişti dediğiniz gibi kimi SGK memuru farklı davranıyor.

Vergi dairesine müracaat tarihi vergi indiriminin başladığı tarihtir.Bilgiyi vergi dairesinden aldım kesin bilgidir.

Umityalcin

Sevgili umut bey ben interaktif vergi kılavuzunu indirdim atamadım adresini buraya sayfa 182 ile 197 arasında var dosya ekle diye bölüm yani o sayfa aynı zamanda eksik evrak teslimi de oluyordur diye düşünüyorum indirip olursanız herkeside bilgilendirirseniz çok güzel olur bu eksik evrak internetten olursa büyük kolaylıktır

zeynep zengin

Banada eksik evrak diye döndü rapor hastane,vergi dairesi,maliye birbirilerine üst yazıyla gönderiyorlar, öyle birşey olsaydı işler daha seri olurdu ama şuan için sanırım olmuyor ama elden teslşm eden arkadaşlar oldu....

Selam arkadaşlar bilgisi olan cevap yazabilirse sevinirim.
2000 öncesi 654 gün / 2000-2008 arası 2620 gün / 2008 sonrası 3615 gün toplam 6889 gün 1995 işe giriş . Abo 1 = 67 Abo 2= 53 Abo 3= 39 SGK sitesinde maaş 1941 tl + ek ödeme 77 toplam 2018 lira idi. Şimdi bu ay emekli olur yazısı geldi maaş e devlette henüz görünmüyor. Ancak Abo 2 = 53 ten 60 a yükselmiş. Diğer değerler aynı, maaş 2018 tl den ne kadar fark eder bu Abo 2 deki 7 puanlık artışın tl değeri nedir ? 2000/2008 yıllık kazanç 9.943,20 tl

Nihat67

Ankara'dan Cevap Veren Yok Maalesef.
30.04.2019 Tarihinde Giden Evrağım İçin Bana 15 Güne Gelir Dediler.

Şimdi düşürdüm telefonu bayan daha 20 nisanı bitiremedik dedi allah herkese sabır versin 25 nisan

mayısa daha baslamadılarmı ya bana bir ayı bulur dediler ay sonu başlarlar dediler 13 mayıs bitsin artık bu çilee

Nihat67

Şimdi konuştum. 19 Nisan henüz çıkmadı dedi.

0323 415 32 59 'u aradım. Siz hangi numaradan ulaştınız.

Vergi İndirim sonucum 15 Güne Kadar Gelecek İnşAllah..
Fakat Ben Başka Bir İl'de Çalışmaya Başladım.
Ne Yapmam Gerekecek..

Bende aynı numaradan ulaştım 32 59 dan diğerlerine bakan yok

ismail53

Vergi indirimi anlamışsın, ama engelli raporun duruyor.

Vergi indirimini neden düşürüldüğünü öğrensen ona göre ihtiyaç halinde tekrar başvuru yaparsin.

Eksik evraktan mi oranın düştü yada hastalığın ne idi kardeş, açıklamada birşey yazmıyor mu?

Bu arada yasal prosedür şu şekil de;
Vergi mahkemesine itiraz ediyorsun ya lehine karar veriyor yada en kötü seni tekrardan üniversite hastanesine sevk yapıb karar veriyor.
Avukat olmadan yapabilirsin.
Geçmiş olsun

Üst Alt