Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bende eylül 24 de başvurdum emeklilik için görevli memur şart larıma baktı yıl prim tamam dedi vergi indirim kağıdı nı aldı bir tane dilekçe imzalattı hayırlı olsun dedi emekli olabilir kağıdı falan bileş söylemedi en geç 2 aya maşın gelir dedi dys den takip et yada 170 ara dedi maaşımı sordum ne kadar diye aşa yukarı. Sgk sitesindekiyle aynı allah herkeze hayırlı haberler nasip etsin

Nihat67
Yaşlılık aylılığı alabilir kağıdı almalıydın
İşyerin bu şartlarda tazminatını ödemez

cavitünder
Vergi dairesinden aldığın evrakla müracaat ediyorsun
Vergi dairesi işyerine yazı yazıyor her ihtimale karşı vergi dairesinden aldığın evrakın fotokopisini işyerine ver
Daha sonra işyerinin bağlı olduğu SGK ya müracaat ediyorsun emeklilik için diye
SGK gün sayını inceliyor ok se evraklarının fotokopisini alıyor ve emeklilik servisine kaydın yapılıyor
SGK dan yaşlılık aylığı alabilir yazısını unutma işyerinden o kağıtla tazminatını alacaksın
SGK ya başvurundan 20 ila 90 gün arasında maaş bağlanıyor

Ben çalışmıyorum şuan 6. Aydan beri işsizlik alıyorum işkura sordum bu ay da çek paranı sonra gel bakalım dediler.

Dry34
merhaba, benimle özelden de paylaşabilirr misiniz. ( forumda konuyu kaçırmamak adına )
bende 14ü için randevu aldım üsküdar devlet hastanesi için.

Herkese merhaba,

06 mayıs'ta Ankara'ya ulaşan raporum bugün şirketime e-tebligat olarak geldi. Çok şükür onaylanmış. %51 ile gittiği gibi gelmiş. Allah herkese hayırlı haberleri nasip etsin inşallah.

Sormak istediğim bir konu var. Benim raporum 1 yıl süreliydi. Tebligatta gelen çalıştığım kuruma hitaben yazılan yazıda herhangi bir süre belirtilmemiş. Bir yazı var bir de sağlık raporumun kopyası var. üzerine %51 yazılmış ve kaşe imza falan yapılmış.

Raporumun süreli mi sürekli mi olduğunu net olarak anlamadım. Yazıda "06/05/2019 tarihinden itibaren 193 sayılı g.v. kanunun 31. maddesi gereğince" falan yazıyor.

Şimdi benim raporum süreklimi oluyor acaba..?

mehmetkg
Öncelikle hayırlı olsun
Sizin rahatsızlık neydi ?
Süre yazmıyorsa süresiz vergi indiriminiz

Bugün sabah Emine Hn i aradım. Dün 7/8 Mayıs'ın yazıldığını.bugün Kurul oldugu icin yazan personelin kurulda olacağını. Kuruldan sonra yazmaya devam edeceğini söyledi. Yarın umarım 9 Mayıs ve sonrası yazılır.

DYS evrak takip sistemi sizde açılıyormu gündüzden buyana java 500 hatası alıyorum .

Herkese merhaba,
Raporumun süreli mi sürekli mi olduğunu net olarak anlamadım. Yazıda "06/05/2019 tarihinden itibaren 193 sayılı g.v. kanunun 31. maddesi gereğince" falan yazıyor.

Şimdi benim raporum süreklimi oluyor acaba..?

merhaba. öncelikle geçmiş olsun. vergi indirminiz de hayırlı olsun.
arkadaşların dediği gibi eğer vergi indiriminiz süreliyse gelen belgede ne zamana kadar geçerli olduğu yazar. yazmıyorsa süresiz onaylanmış demektir. yine de isterseniz evis den kontrol edebilirsiniz. evrak size kadar ulaştıysa evis sayfasında da ne zaman kadar geçerli olduğunu yazıyor olması gerekiyor. tarih belirtilmemişse süre sınırı yok demektir.

benim de onkoloji ve genel cerrahiden %55 ile 1 yıl süreli olarak gitti raporum. o yüzden merakla bekliyorum vergi indirimi süreli mi süresiz mi gelecek diye. durumunuz netleşince bilgi verebilirseniz sevinirim. mantıken oranda azalma ihtimali olmadığı için süre sınırı olmaması lazım ama rapora uyarak süreli de verebilir diyor forumdaki arkadaşlar. sizin ve benim durumum, aynı konumdaki arkadaşlara da yol göstermiş olur inşallah. :)

Kontrol uayenleri yada maaşı durdurulanlar için farklı bir uygulama yada öne alma oluyormu acaba

yokmu yorumu olan

L.kartal

Size de hayırlı haberler gelir inşallah. Benim de anladığım ve araştırdığım kadarıyla süresiz gibi gözükor. Benim raporum da 1 yıl süreliydi açıkcası ben de süreli vergi indirimi bekliyordum, biraz süpriz oldu. Dediğiniz gibi benzer durumlarda farklı uygulamalar olduğunu görüyoruz. En yakın örneği de benim bir arkadaşım o da onkolojik rahatsızlıktan raporlu ilkinde 2 sene almıştı kontrol muayenesinde 1 yıl olarak yenilendi.

2019 şubat ayında çıkan özür oranları cetvelinde onkolojik rahatsızlıklar için 1 yıllık kontrol maddesine yer verilmiş, nüks ve metastas riskleri için, bazı doktorlar buna uyuyor bazıları uymuyor ama kriter nedir inanın ben de bilmiyorum.

Yalnız bir şey fark ettim son 1-2 aydır genelde raporlar süresiz çıkmaya başladı. Yeni kanunla istedikleri zaman kontrol etme hakları olduğundan böyle bir yaklaşıma girmiş olabilirler. ayrıca baktılar ki süreli raporlar ve yeni raporların kurula girmesi artık başa çıkılmayacak bir hal aldı...

Günaydın canlar hayırlı cumalar ve heyirli haberler herkes için

Kontrol uayenleri yada maaşı durdurulanlar için farklı bir uygulama yada öne alma oluyormu acaba

yokmu yorumu olan

merhaba
sizinkine benzer durumda gokseldbuga arkadaş vardı. o görüştüğünde temmuza bakıyoruz demişlerdi galiba. halbuki vergi indirimine yeni başvuranların henüz mayıs ayını bitiremediler. biz sgk dan kontrol için gelenlerin farklı bir ilerleyişi olduğunu düşünmüştük. siz de ankarayla telefonla görüşürseniz sorarsınız.

mehmetkg

amin. cümlemize inşallah. malesef standart yok şu an. yönetmelik yeni çıktığı için sağlık kurulu raporlarında bir zaman daha bu kargaşa devam eder muhtemelen ama vergi indirimini süreli vermelerinin bir manası yok. bekleyeceğiz bakalım. her şeyin hayırlısı :))

popet Hemşo İnteraktif vergi dairesine e-devlet üzeri giriş yapıyorum dilekçem var ama sonuca tıkladığımda işleminiz sonlandı uyarısı veriyor nasıl bakıcaz malatya vergi dairesi telefona cevap yok napcaz

yorulmazy44

evrağınız ankaraya gönderildiğinde bulunduğunuz ilde işleminiz sonlandı olarak görünüyor. benimki de aynı şekilde görünüyor interaktif vergi dairesinden baktığımda.

değerli arkadaşlarım
28 mayısta ulaşan evrağım gönderdiğim gibi onaylanarak vergi dairesine gönderilmiş.haber bekleyen tüm arkadaşlarıma sabırlar diliyorum.bilgilendirmek amaçlı sizlere haber vermek istedim

Üst Alt