Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

selam lar arkadaşlar çok bilgi kirliligi var ankara rapor yazılımı 29 30 unda heyet haziran ortalarına yakın seyrettiginin bilgisi veriliyor yoruma dayalı yazmak morel bozuyor hepinizin gönlünüzce olsun.

ayın kacına bakılıyormus bilgisi olan ankarayı arayan biri varmı birde emine hanımın numarasını bilen varsa yazabilirmi ben butun numaraları arıyorum ulsamıyorum

Arkadaşlar,

Ankaradan onay bekleyenler 4-5 ayı gözden çıkarsın. Haziran ve ağustos da 9 gün tatil olması belki 1 aylık avantaj sağlar. Ankara da işlerin hızlanmasını kimse beklemesin.

Merhabalar iyi akşamlar aranıza yeni katıldım

Valla ben 15 aydır uğraşıyorum enson 11 haziram 2019 tekrar rapora baş vurdum yüzde 60 rapor aldım 26/06/2019 tarihinde konya vergi dairesinden ankaraya gönderdim ne e devlette nede telefonda emine hanımdan bilgi alamadım enson ekim 20 de aradım 2 ay süreceğini söyledi halada birses yok 5. Aydam 5 gün aldım

bu sayfadaki yazışmaları takip ediyorum bazıları haziran ayının 17 sine bakılıp yazışması yapılıyor diyor bazıları daha mayıs ayının bitmediğini 28 29 da olduğunu söylüyor hangisi doğru bilemedim şuan kaçıncı aydalar kaçına bakılıyo tam bilen yok kanımca

Selamın aleyküm arkadaşlar ben beş ay ankarayi bekledim. Ağustos ayının ikisinde emeklilik dilekçemi verdim maaşım bağlandı çok şükür 1717 tl bağlandı darısı bekleyenlere birşey soracam benim rapor halâ interaktif vergi dairesinde görünmüyor benim raporum bir yıl sureliydi ankaradan süresiz geldi otobüs kartımı ve şu indirimini vergi indirimi yazısıyla kabul ediyorlarmi?

coşkun42
Tam bilen nasıl olabilir. Ankara da çalışma sistemi şoyle, memurlar grup grup çalışıyor ve her grup belli bolgeleri alıyor. Örneğin bir grup haziran 17sinde diğer bir grubun imzaları ise mayısın 30unda. Siz herhalde bir kişi sırayla bakıyor gibi bir mantık yürütüyorsunuz. Öyle birşey yok. Ayrıca bu memurların bir kısmı izne çıkabiliyor, rapor alabiliyor. Ellerindeki dosyalar onlar gelene kadar bekliyor. Bu nedenle herkesinki aynı anda bitmiyor. Emine hanımla dün konustugumda benimki ile beraber bir kaç şanssız mayıs ayı dosyasının bu şekilde izinli arkadaşlara denk gelmiş olabileceğini ve bu nedenle haziran 17 sini yapan memurlar varken, bizim dosyaların sonuçlanmadığını belirtti.. Bu hafta mayıs ayında kalan bu son dosyalarda bitecek, haziran ayı da kısa sürede sona erecektir.

enginbuyruk58
Otobus kartınızın ve su indiriminizin vergi indirimi ile alakası yok. Aldıgınız 1 yıl süreli rapor ile bunlardan yararlanabilirsiniz. Ama raporunu bittiğinde bu haklardan yararlanmaya devam etmek isterseniz 1 sene sonunda tekrar rapor çıkarmanız gerekir. Vergi indiriminiz süresiz, o ayrı bir konu. Ama dediğim gibi raporun getirdiği haklar 1 senedir.

Arkadaşlar normal ehliyeti olupta engelli raporu sıkıntı çıkartmadan ehliyetini yenileyen varmı var ise süreci yazabilirmi

Alp74
Ehliyet için tekrar engelli raporundaki rahatsızlıklara yönelik polikliniklerden heyet raporu çıkartılıyormuş. Ben vazgeçtim çıkartmaktan.

şimdi yani haziran ayı ozaman kasımın 15 20 sini bılmaz kanımca bide benim 27haziran konya vergi dairesi ankaraya gönderiliş ama benim yztıyı 4 temmuzda yazmışlar şimdi benim müracat haziranmı temmuzmu bu anlayamadım

selamlar arkadaşlar 14 haziran tarihli ankaraya varış yaptıgım görüşmede dosyama bakıldıgı ancak yazım aşamasında oldugu söylendi normalde 29 30 mayıs yalıyormuş yani heyetle yazım arasın da 15 20 gün var gibi görülüyor, dijital ortamda bu çelişki anlaşılır gibi degil malisef bazı arkadaş ların ikinci bir 6 ay bekleme süreci olma ihtimali yüksek devletin bir birimi rapor veriyor heyet baçkanı ile 8 uzman doktor raporu maliye inceliyor hakları olmadıgı halde, allah tüm haber bekleyenlerin yardımcısı olsun.

enginbuyruk58

Otobüs kartı için sadece hastane sağlık kurulu raporunuz kimliğiniz ve 1 adet resimle başvuru yapabilirsiniz

Herkese günaydın, selamlar

Burada herkesin vergi indirimi ile ilgili uzun süreçte bilgi ve tecrübelerini paylaştığını görmek beni mutlu etti.

Umarım hep böyle sürer.

Şuan bende bir arkadaşın dedegindigi bir konuya degincem,
Kimisi Mayıs 29 -30 diyor
Kimisi Haziran 15 16

Bunun nedeni fromda farklı memurların bakması deniyor.

Kafamı karıştıran ;
1. Bunlar sağlık kuuruluna yani Ankara ya gelir gelmez karar verilip, karar yazilmayi mi bekliyor.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir açıklama yapabilir mi?
????🙃🙃🙃🙃

Aselsan

kardeşim özel hastanedede aynı sıkıntıyı çıkartıyorlarmıdır ki kaldıki bizim engelli raporumuz buradada görülüyormudur ki

Tamer25

Ankara'ya gelir gelmez sıraya giriyor. Salı perşembe kurul günleri. Önce kurul sırası, o da aşagı yukarı 4,5 - 5 ay sürüyor. Kuruldan sonra dosyaların yazım işlemi var. Memurlar dosyaları belli bir düzende paylaşıyor. Bu nedenle her memurda farklı bir sıra oluşuyor. Emine hanımın dediğine gore izinli raporlu memurların elindeki dosyalar diğer memurlara gore geride kalabiliyor. Bazende memurların iş yükü nedeniyle hız farkları oluşuyor. Bu sebeplerden dolayı bazı arkadaşlar haziranın ortasındayız haberi alırken benim gibi mayıs dosyası sahibi arkadaşların dosyaları halen yazılmamış olabiliyor. Artık "ankaradan şu tarihtelermiş" sözünü bırakalım. Belli bir tarih deği ama bir tarih aralığı var. Ve şu anda mayıs dan kalan 4-5 dosya, haziranında 10u ve 20sine kadarki dosyaların yazımı gerçekleşiyormuş.

Arkadaşlar ankara ile az önce görüştüm haziran 12 yaziliyormus bilginize..

15 mayıs ankaraya varışlı evrağım 16 ekimde izmir vergi dairesine ulaşmıştı. o günden beri evisten baktığımda "Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor." diyordu. 3-4 defa aradım kendilerini evisi takip edin deyip geçiştirdiler. ben de boşuna gitmiş olmayım diye gitmedim kendilerine. bu gün tekrar aradım. açan görevli insafa geldi de baktı sistemden.meğer yazısı 23 ekim de gönderilmiş iş yerine. eski işyerimden rica edip çıktısını aldım. sayelerinde emeklilik başvurum gecikmiş oldu. bu hafta içi sgk ya başvurcam artık.

L.kartal
merhaba benim de 28/10/2019 İzmir sosyal güvenlik il müdürlüğü emeklilik servisi 3 (4-A yaşlılık aylığı ikinci karar işlemleri servisi) nde --gelen evrak beklemede diyor.
Son hareket 30/10/2019 İzmir sosyal güvenlik il müdürlüğü sigortalı tescil ve hizmet servisi--gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyor.
Az önce Karşıyaka SGK ya gittim, bu işlere artık Kordondaki SGK bakıyor evrağınız orada dediler, olumlu olumsuz göremiyorlarmış.
Benimki kontrol muayenesi olduğı için mi eviste gözükmüyor acaba?

Arkadaşlar biz şimdi ankarayı 4 veya 5 ay bekliyoruz bu sureyi emekli olurken parasını toplu şekilde alabiliyormuyuz yosa sadece ssk ya başvuru tarihimi gecerli bilgisi olan yazabilirmi tsk

Arkadaşlar 11 Haziranda vergi dairesine verdiğim 2 yıl süreli %70 engelli raporum %70 olarak süresiz onaylanmış. Yaklaşık 1 hafta içerisinde gönderilir dediler.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Maalesef sonuç geldikten sonraki ay içerisinden müracaat ediyosun. bir sonraki ayın 1 inde emekli aylığın başlangıç olarak sayılıyor.

arkadaşlar selamlar, ankarayla yaklaşık 5 dk önce konuştum.18 haziranda ellerine ulaşan evrağım gittiği gibi yüzde 73 ile onaylanmış, yazısı yarına kadar yazılırmış. yüksek ihtimalle 1 haftaya kadar elinize ulaşır dedi (elinize derken vergi dairesine demek istemiştir tabii ki),telefondaki bayan. yarın akşama doğru beni tekrar arayın yazısı yazılmış mı bakalım da dedi.

Alp74

Diyelim ekim ayı içerisinde SGK'ya müracaat ettin. 1 Kasım dan itibaren emeklilik işler. tahsis numarana göre ayın diyelim 26'sında çekmeye başlarsın.

Aselsan

Hayırlı olsun dairisi başımıza. Benimkide 2 yillik. Sizinki kaçıncı tekrardan sonra süresiz verildi?

hayırlı olsun hangi numarayı aradınz yazarmısınız.

Üst Alt