Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var;
Şu an Mayıs ayı yazım işlemleri forumlarda okuduğum kadarıyla sona ermiş gibi. Peki heyet için toplanıp karar veren doktorlar da memurların yazım işleri ile aynı aya mı bakıyorlar yoksa toplanan heyet kurulu önden mi gidiyorlar acaba. Önden gidiyorsa heyet hangi aydadır acaba.

Ankarayı sen son perş aradık ağustos da giden evrak onaylandı denildi ist vergi dairesi sistemimde gözükmüyor yazı gelmemiş ara sıra sistemden kontrol edin diyor sisteme bakıyorum hala rapor bakanlığa gönderildi cvp bekleniyor dior büyük mükellef vergi dairesi bize ist vergi dairesi yazıyı göndericek dior başvuru temmuzda yapıldı arkadaşlar umarım daha çok beklemeyiz

Gull36

Sizin yanlışınız var sanırım.suan Haziran ayina yeni başladılar.dolayisi ile ağustosa daha iki ay var.

Gull36
Giden evraklarda heyet kurulu kontrolleri Ağustos ayı onaylandı ise heyet kurulu çok önde gidiyor. Memurların yazım işlemleri ve ilgili vergi dairesine gönderimleri süreci uzatıyor anladığım kadarıyla.
Engin41
Yukarıda sorumda da belirttiğim gibi heyet doktorların toplanıp karar karar verdikleri ay olarak Ağustostalar demek istedi sanırım. Yoksa tabiki yazım işleminde henüz hazirandalar.

Ankarayı sen son perş aradık ağustos da giden evrak onaylandı denildi ist vergi dairesi sistemimde gözükmüyor yazı gelmemiş ara sıra sistemden kontrol edin diyor sisteme bakıyorum hala rapor bakanlığa gönderildi cvp bekleniyor dior büyük mükellef vergi dairesi bize ist vergi dairesi yazıyı göndericek dior başvuru temmuzda yapıldı arkadaşlar umarım daha çok beklemeyiz

nasıl ağustos onaylanmış? benim haziran daha bakılmadı. mayıs ayı yeni bitti diye biliyorum

Gull36
Giden evraklarda heyet kurulu kontrolleri Ağustos ayı onaylandı ise heyet kurulu çok önde gidiyor. Memurların yazım işlemleri ve ilgili vergi dairesine gönderimleri süreci uzatıyor anladığım kadarıyla.
Engin41
Yukarıda sorumda da belirttiğim gibi heyet doktorların toplanıp karar karar verdikleri ay olarak Ağustostalar demek istedi sanırım. Yoksa tabiki yazım işleminde henüz hazirandalar.

toplanıp kara verdikleri ay ne demek?

selamlar 14 aralık ankaraya giden evragımın bakılıp yazıma gönderildigini 10 gün kadar sonra çıkacagını belirttiler.hayırlısı

özesma
bildiğim kadarıyla ( yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilirler )
Heyet haftada iki gün toplanıp raporlara bakıyorlar. Sonrasında Memurlar çıkan raporların yazılarını hazırlayıp ilgili vergi dairesine gönderiyorlar. Kararları yazan memurların işi daha uzun sürdüğü için daha geriden geliyorlar diye biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsinler lütfen.

Arkadaşlar Hazirran ayını çabuk bitirirler diye düşünüyorum çünkü Haziranın yarısı ramazan bayramı 9 gün tatil ve dolayısıylada kimse Haziranda diğer aylardaki kadar heyete başvuru yapamadı zaten kafadan Haziran 15 ten başlayacak Ankara..

Hilmi34
eğer böyle olursa benim onay 2 güne çıkar :D haziranın 16 sı

aykin74
bu durumda onaylar çıkmış oluyor ancak yazışmalar yapılmamış oluyor değil mi? peki bu onayı sorabileceğimiz bir yer var mı? ankara ile yaklaşık 3 hafta önce görüştüğümde telefondaki beyefendi evrağımı bulup daha size gelene kadar çok var demişti.

Arkadaslar dosya no 2019-xxxxx seklinde girince evise goruntuleme yapilabiliyor e devletten de ulasabilirsiniz ama edevlet uygulamasindan degil sayfa uzerinden yönlendirme yapiyor

Engellilik vergi indirimi sayfasina yonlendiriyor e devlet sonra orda acilan sayfada bi adres veriyo o adresi kopyalayip baska bi interet sayfasini açıp ordan dilekcelerim yada basvurularim olarak secenek veriyor ordaki adimlari dikkatle takip ederseniz dosya numaraniza ulasirsiniz ama basinda 2019-×××××× yazmasi gerekiyor

arkadaşlar yanlış ay yazmışım özür dilerim ankara varış 14 haziran kontrol edilmiş 10 gün civarı sonuçlanır dediler hayırlısı olsun.

Benim yanlışım yok bugün her iki vergi dairesi ile görüştüm büyük uğraşlar sonucunda baģlı bulunduğumuz vergi dairesi grup başkanlığıda dosya no paylaştı 6 haneli denedim giriş yapamadım tekrar aradım ist vergi dairesie ulaşmamı söylediler 0212 453 82 00 dahili (8335) engelli servisi ankarının söylediğini ilettim bizde şuan mayıs haziran bakıyoruz temmuz düşmemiş sisteme denildi başvuru tarihim temmuz ankara rapor gönderildi yazısı 2 aģustos bizim engelli yakını vergi indirimi bilginiz olsun belki farklı bakılıyordur detay bilmiyorum

Kml33
Tip 1 diye teşhis konulmuştu onceki raporda. 7 senedir insülin kullanıyor. Yenileme muayenesinde tip2 ye çevrildi. Sende doğuştan değil sonradan diyabet var diye. İnsülin kullansanda tip2 sin denmiş.. Önceki rapordaki teşhisin bir önemi yok sanırım..

C peptid tahlili yaptırdınızmı?
Tip 1 veya Tip 2 o şekilde anlaşılıyor.
Naçizane bildiğimiz..
Tip 1 verdiği oran 30 eğer başka bir organa zarar varsa yükseliyor.

Arkadaşlar merhaba 21.9.2019 tarihinde emeklilik için müracat ettim lakin başlangıç tarihini 1.11.2019 olarak başlatmışlar sizce normalmidir bu tarih

Heyet 15 gün ilerden gidiyor yazım işlemleri daha geriden geliyor, dosya birleştirmeleri vs yapıyorlar. aralarında en fazla 2 haftalık fark var ağustosun heyetten çıkması imkansız. benim Mayıs 10 da fiden raporum bile henüz yazılmadı.

erol_krglmz

Epey geç kalmış sizinki. Haziran 10 yazılıyordu dün konuştuğumda. Farklı farklı memurlar var, iş paylaşımı nedeni ile olabilir sizin gecikmeniz.

Her ilin ve her vergi dairesinin geri dönüşü farklı. Büyük şehirler daha sıkıntılı. Rapor sayısı yüksek. Bir de rapor posta ile mı gitti yoksa elektronik ortamda mı ? o da bir etken. Çünkü posta ile gidenler daha fazla bekliyor ve gecikiyor.

Bu konu da Antalya VD. Hızlı işlem yapıyor mesela.

alpek6006

Şehire gore değişir. İzmir de o şekilde değil mesela. Şehir soylerse yardımcı olmak kolaylaşır.

Emine hanımın numarasını bilen yazabilir mi

Bu gün görüştüm Ankarada 17 Hazirana bakıyorlar bilginize

aykin74

Kontrol ediyorlarmış sonuçları 10 gün gibi bir süre sonrada sonuşlanır dediler

dün aradıgımda bana 14 haziran bakıldı rapor 10 gün civarında çıkar dediler ne derece dogrudur bilemem

Üst Alt