Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Herkese merhaba.

Yusi temmuz ayında hiperlipidemiden %10 aldım. Bendeki rahatsızlıklar da; OSAS, hiperlipidemi, hipertansiyon, tip 2 diyabet, spandiloartropati. Oranım %65 süresiz. İnşallah ankaradan da aynı şekilde gelir. Bekleyen tüm arkadaşlara sabır diliyorum.

Monstro

Sizede hayırlı olsun vede teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Umarım herkes sıkıntısız bir şekilde bu süreci atlatırlar..

edit;
Monstro size ve arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.Psg raporumun aslı bende.Geçen hafta vergi dairesi hastaneye sevk ettiği zaman raporun fotokopisini ve eczaneden aldığım rapor ve ilaç reçete çıktılarını hastaneye verdim.Ankara 5 ay sonra psg raporun aslı elimize ulaşmamıştır diye eksik evrak diye geri gönderir mi?Bir arkadaşım raporun aslını en son sgk ya emekli dilekçesi verirken onlar istiyor demişti.Ben gerçi yarın heyette eğer isterlerse diye aslını yanımda bulundurucam.sizinde fikirlerinizi almak istiyorum?Bu konu kafamı çok kurcalıyor.

Son düzenleme:
arkadaşlar ankara haziranın kaçına bakıyo bilen görüşen yazabilirmi şimdiden teşekkürler herkese

Merhaba arkadaşlar
Eviss sistemine giremiyorum dosya no kısmına rapordaki uzun numarayi yazdım ama acılmıyor

Hayırlı akşamlar bende yeni katıldım aranıza inşallah ankaradan sonuclari iz olumlu olur herkese gecmis olsun.

yusi

Ankaraya raporun aslını gönderirseniz daha iyi olur. Yarın heyetten sonra evrakları sekretere teslim ederken aslı ile fotokopisini değiştirebilirsiniz. (Ben sekreterliğe kendim teslim etmiştim. Farklı illerde farklı uygulama var mıdır bilmiyorum) Emeklilik başvurusu sırasında psg raporunu istediklerini daha önce hiç duymadım. Muhtemelen engel raporunun aslını istiyorlardır. Konuyu bilen arkadaşlar daha net bilgilendirme yapacaklardır. İyi akşamlar.

Arkadaşlar dosya numaramız vergi dairesine başvurduğumuz dilekçe numarasidir memur elle yazıyor dosya numarasini bulmak isteyen arkadaşlar e devletten giris yapıp interaktif vergi dairesi yazıp açılan pencerede islem durumum ve dilekçeleri e tıklayıp tekrar açılan pencerede ki dilekcemi goruntuleyi tiklayin ustte sag kosede 12345 rakamli dosya numaranizi goreceksiniz evisde yazarken 2019-12345 diye yazacaksiniz

Suat58

İstanbul için bu anlattığınız. Belirtirseniz diğer şehirlerdeki arkadaşlar karıştırmasın..

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Monstro

o kadar çok forumu okuyup raporlu ve emekli olan 4,5 kişiyle konuştum ki kafam çok karıştı,bende yanlış hatırlıyor olabilirim.cihaz alırken aslını sgk istiyor demiştir belkide.eğer sizin yazdığınız gibi imkanım olursa aslıyla fotokopiyi değiştiricem,teşekkür ederim..

Suat58

Hayır, İstanbul için direk 12345 için yazıyorsunuz, ayrıca elle girilen numara ile sonuç alınmayabiliyor. En iyisi ilinizdeki Engelli Servisini aramak, ben öyle arayınca verdiler.

Suat58
Teşekkürler söylediğiniz şekilde yaptim ve acıldı. Syrıca istanbuldan yollsmıstım evrakları 2019 ekliyerek yaptım

yusi

Yanlış anlamadıysam, Vergi dairesi hastaneye sevk etmiş sizi ve siz evrakları hastaneye verdiniz? Çok anlamlı bir hareket olmamakla birlikte zararı olacağını sanmam; çünkü hastaneye tespit için gönderiliyoruz. Hastane sonucu vergi dairesine, orası da Ankara maliye bakanlığına gönderecek. Ben hastane sonucunu elden götürdüm vergi dairesine, ekinde epikriz raporu, tahlillerim ve ilaç alımlarım. Eksik evrakdan dönecek bir hal bırakmadım. Ama olursa sonradan gönderecek bşr evrakınız olursa iletişime geçerek posta yolu ile bakanlığa kendiniz de göbderebiliyorsunuz. Sadece dikkat etmeniz gereken nokta ek belge gönderirken bakanlığa girerken genel evrağın verdiği nunarayı öğrenmeniz gerekir.

Benim sürecim şöyle; 29 mayısta vergi dairesine hastane raporumu elden teslim ettim, 10 haziran bakanlığa ulaşması. 1 Kasım sonuçlandı, 6 Kasım yani bugün vergi dairesinden teslim aldım. Yarın SGK başvurusu...

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar %40 ortopedik engelliyim sag el 3 parmak yok doğuştan raporum surekli vergi indirimi alabilirmiyim sizce bilgisi olan varmi

herkese selam, evisten baktım işlem olumlu sonuçlandı, %73 devamlı yararlanabileceği, tarih 30/05/2019, yazı iş yerine gönderildi yazıyor. izmir gelir idaresi başkanlığını aradım evrak işyerine gönderildi diyor ise gelip bizden elden alabilirsiniz dedi.şimdi gidiyorum almaya. evrağım ankaraya 18 haziranda ulaşmıştı. ben tüm ameliyat epikiriz pataloji raporlarımı eklemiştim hastane kurul raporumun arkasına zımbalamıştım. bekleyen arkadaşların işlemleri bir an önce sonuçlansın inşallah.

Alibekar

evet yüzde 40 ile vergi indirimine hak kazanıyorsunuz.

gunaydin herkese, 30.05.2019 tarihli dosyam hala bir ses seda yok, kafayi yicem ne yapabilirim, emine hanimda cevap vermiyor 2 gundur, evisdede dosya numarasi yazdigim halde hic bir sey cikmiyor.

MuBi

Öncellikle size hayırlı olsun.Evet vergi dairesi hastaneye sevk etti geçen hafta.Bende hastanede sağlık kuruluna heyet günü için başvurduğum da raporlarımı teslim ettim.Çünkü şehir hastanesi heyet raporunu size vermiyor direk vergi dairesine gönderiyor diye duydum.o günde heyette bulunan nöroloji ve kardiyoloji doktoruna muayene oldum.Başvuru kağıdıma 2 doktorda hiçbir şey yazmadı direk bilgisayara işledi.önceden başvuru kağıdına yazılıyormuş sanırım.neyse bakalım bugün belli olacak,biraz heyecan ve stres yaptım bir an önce heyet bitsin istiyorum..

Vergi indirimin hayırlı olsun darısı bizlerin başına anlattığına göre 5 ay sürüyor

İstanbul EVSİS te sorgulama yapan arkadaş var mı ben girdiğimde TC ve sadece soyad soruyor ama sorgulamada bir şey çıkmıyor.
Yada başka bir linkten mi sorgulanıyor

özesma hayırlı olsun cok sevındım ızmır evıss e her turlu dosya no yazıyorum kayıt bulunamadı dıyortam olarak hangı lınk ve hangı dosya numarası yardımcı olabılırmısınız

evet yüzde 40 ile vergi indirimine hak kazanıyorsunuz.[/QUOTE]

yusi

Teşekkür ederim, darısı size ve bekleyen tüm arkadaşlarıma. Şehir hastanesinin prosedürü nedir bilmiyorum ama ankara bilkent şehir hastanesi arkadaşıma elden verdi. Ayrıca zaten e-devletten de ulaşılabilir durumdaydı. Ama anladığım kadarıyla siz daha muayene aşamasındasınız. bende süreç şöyle işlemişti:

1- hastaneye başvuru ve toplamda 12 - 13 dr. muyanesi, puanların forma/pc ye yazılması. (bu süreç sonunda aldığınız toplam puan belli oluyor)(belli olan puan balthazar ile hesaplanıp nihayi halini alıyor)
2- heyet için gün veriliyor. (heyetin karşısına çıkıyorsunuz, ya size bakıp fotodaki kişi siz olup olmadığınıza bakıyorlar, ya da bir kaç soru sorup gönderiyorlar)(neden rapor almak istiyorsun vs.)
3- heyet sonucu belli oluyor. bu aşamada raporunuzu hastaneden fiziki veya e-devletten soft copy olarak alabiliyorsunuz ve bu belge ile engelli kartınızı alabilir, su/belediye ulaşımı/tcdd/internet/gsm gibi kuruluşlarda indirim talebi işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
4- Emekli olmaya hak kazanmış iseniz, bu raporu ve eklerini vergi dairesine elden götürüp teslim etmek size zaman kazandıracaktır (1-2 hafta sürebiliyor hastaneden o evrakın vergi dairesine ulaşması).
5- bundan sonra yaklaşık 5 aylık bekleme süresi başlıyor. (maliye bakanlığında bir heyet uygunluk ve usul onayı yapıyor).

beş ayın sonunda vergi indirimine hak kazandığınıza dair yazınızı aldır ve iş yerinize elden verebilir, vergi indiriminden yararlanabilirsiniz. veya sgk da emekli olabilir yazınızı alır iş yerine tüm evraklarınızı verir emekli olabilirsiniz.

arkadaşlar bu evis illere göre değişiyormu ben dosya no 2019-145487 olarak giriyorum hiç bir şey yok konya ankara diye evismi var

emine77

çok teşekkür ederim
engelli raporunun üzerinde 2019 ile başlayan oldukça uzun bir numara var tamamını girince kabul ediyor sistem.

Arkadaşlar az önce emine hanım ile görüştüm.28 Mayıs tarihli dosyam onaylanıp 30 Ekim tarihinde vergi dairesine gönderilmiş.az öncede isyerime ulaştı.darisi herkesin başına inşallah.

Engin41

Hayırlı olsun. Ben aradığımda emine hanım izinli dediler. Başkası baktı benim dosyam halen çıkmamış. 29 mayıs

arkadaşlar gidip vergi dairesinden indirimle ilgili evrağı aldım onunla ikametgahımın bağlı bulunduğu adresteki sgk ya gidip emeklilik için başvurdum. başka evrak istenmiyor sadece orda bi hazır form şeklinde evrak doldurdum işlemler başladı e devlette de görünüyor şu an. 1 1,5 aya kadar haber gelirmiş.

izmir evise giremeyen yada girdiği halde ekrana bilgi gelmeyen arkadaşlar pc den deniyor iseniz cep telofununuzdan deneyin ben de pc den girdiğimde göremiyorum.

ankaradan cevap 4,5 ay gibi bir sürede geldi. vergi indirimi için ilk başvuruyu yaptıktan sonra işten çıkarılmanız herhangi bir sorun teşkil etmiyor. (bu benim en büyük endişemdi, hastalığımdan dolayı işten çıkarıldım) emeklilik başvurusu içinde çalışıyor olmanız gerekmiyor tüm şartları sağladı iseniz bi problem olmuyor.

süreciniz en kısa zamanda tamamlansız inşallah

Peki Hocam % 38 işitme kaybı.
% 3 Başmarpak interfalangial eklem ampütasyonu
toplam= % 40
Onaylanır mı sizce? teşekkürler

bu arada evrağın onaylanması ile yazışması arasında 10 15 gün var diyen arkadaşlar benim onay tarihim 04/11/2019, yazışmanın yapıldı tarih 05/11/2019 yani 1 gün fark var. iş yerine gönderilme tarihi 06/11/2019

Celalshnn.

%40 yapmaz hocam. 39.86 eder. Başka rahatsızlığınız yoksa %40 alamazsınız.raporunuzu %40 olarak aldınız mı?

Üst Alt