Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Diyabetes mellitus %20 ___hiperlipidemi %10___yavas akım %20___ kah klas2,%30___aritmi klas 1 %10_toplam %78 olan oranım baltazar formülüyle %64 olarak süresiz onaylandı

0312 415 3294 ayrıca 0312 415 3292

ben bugün emeklilik başvurumu yaptım,darısı tüm bekleyenlere inşallah, ben 26 kasımda edevlet üzerinden tahsis talep formu oluşturmuştum, bunu ordaki görevliye söyledim, evrak servisibden kayıt numarası alaeak edevletteki başvuru formumla başvuru ysptım,bilseydim 4.5 ay önce edevletden başvuru yapardım, en azından sizlere fikir olsun diye yazıyorum

Merhaba arkadaşlar. Onaylanan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza inşallah. Az önce antalya vergi dairesine uğradım. Temmuz ayından karışık olarak yazıların geldiğini, ağustostan henüz gelen olmadığını öğrendim. Antalyada yaşayan arkadaşların bilgisine...

Selam sinanper ankara telefon numaralarini yazdığın icin tesekkur ederim yarin bende arayacağım

BU Numara istanbula bakmıyormuş 32 94 - 92 ara dedi kardeş sen nereden aramıştın Ercanuzel

Dostum sen nereden gönderdin acaba bize 1 ay sonar çıkar diyorlar anlam veremiyorum bu işe bir türlü yani Istanbul çıkışlı raporlar

Lapitus
Sana yazmıştım kardeş msj lar karıştı..

selamet

Vergi indirimi yazısı Ankaradan gelmeden bu işlermi yapabiliyormuyuz?
Eğer kabul görüyorsa konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz e devletten nereye nasıl yapıyoruz

Tahlil leri de raporuna ekledin mi yoksa sadece raporun mu ankaraya gitmisti

Ercanuzel

Valla Kardeş bunu görünce çok sevindim şimdi yarın öbür gün giderim Fatih e sorarım çünkü nerdeyse aynı tarihler seninle benim başvurum 30.05.2019 dilekçe 23.07.2019 hastane kararı 13.09.2019 ankaraya gidiş tarihli ama ist vergi dairesi 1 ay sonar çıkar diye beni başından savdımı artık ney ise gidip sorucam bir daha

Lonelyman33
emeklilik tahsis talep formu olarak dolduruyoruz

Hilmi34
burdan bir arkadaş yazmıştı veegi indirimi gelmeden başvuru yaptım demişti bende ona istinaden edevletden tahsis taleo formu doldurdum 26 jasımda,bugünde vergi inirim belgemi alıp sgk ya gittim,o formuda söyledim,o formu eklediler, ama sonrasında ne olacak bilmiyorum

selamet
EDEVLETDEN, (Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi) yazarsanız form geliyor

Acil bilgisi olan arkadaşlardan yardım

Bu gün ankarayi arayıp raporumu onaylandığı bilgisini alıp sizinle paylaşmış ve çok sevinmiştim. Ama ne yazikki vergi dairesine gidince raporumu onaylamadiklarini kartal lütfi kırdar hastanesine hakem hastaneye sevk ettiklerini öğrendim dünyam yıkıldı sebebini sorunca eksik evrak olabilr moralini bozma yeniden heyete gir sonucu en kısa zamanda gelir dediler hastane randevu vermiyor raporda acil sevkli yazıyor ne yapacağım bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirim nasıl bir yol izleyelim hakem hastane %64 oranım düşürürümü

Hakem hastanede bütün işlemler yenidenmi yapılıyor böyle Bi durumla karşılaşan varmi

Ercanuzel

neden hakem hastaneye sevk ettiler anlıyamadım ama her ne olursa olsun bu kartal lütfi kırdar hastanesine gidip tekrar heyete girmek zorundasın randevular çok zor alınıyor bence direk baş hekime çıkıp durumunu izah edip aylardır uğraştığını anlat zaten acil sevkli yazıyormuş başhekim kolaylık sağlar diye düşünüyorum benimki tavsiye sadece tecrübe değil şimdiden allah kolaylık versin.

Ben daha önce rapor sonucum gelmeden e devletten emeklilik başvurusu yapmayı denedim. İşten ayrılış bildirgenizi kurumumuza teslim ediniz diyor başvuruyu kabul etmiyor. Bu başvuruyu yapan arkadaşlar çalışmıyorlar mı acaba?

Arkadaşlar hayırlı akşamlar bi ricam olacak istanbul fatih vergi dairesini arıyorum açan olmuyor genelde bu bizim emekli biriminin dahili numarasını bilen varmı

@Yalçın Şeker01
İSTANBUL vergi dairesi telefon
02124538200
DAHİLİYE 8332_8333_8334_8335

Arkadaşlar
Ankarada bizim evraklar nerede hangi bölümde olduğunu bilen varmı?

YUNUS YURDAKUL bizide hakem heyetine sevketmesinler...bu hakem hastanesine neden sevkediyorlar...benim 20 subattan sonra raporum yeni yonetmelige uygun..seninde oylemi..buna ragmen hakem hastane gorurmuyuz..birde boyle zaman kaybetmeyelim insallah..

Arkadaşlar,

Herkes kendi derdine düşmüş. Ama sorunlarımız ortak. Aşağıda sıralayacağım noktalarda ilgili engelli derneklerinin bize yardımcı olması ve bizim de organize olmamız lazım;

1- Raporlar MSK da geç onaylanıyor ve süreç çok uzun sürüyor.
2- Hastane veya vergi dairesi memurlarının konuya hakim olmaması nedeniyle eksik evraktan çok dosya dönüyor.
3- Hiç bir kurumdan gerek internet ve gerekse telefonda sağlıklı bilgi alamıyoruz.
4- 2008 sonrası işe giren 4A 4B 4C lerden vergi indirimi istenmiyor.
5- 2008 öncesi işe giren 4B ve 4C lerden vergi indirimi istenmiyor. Sadece 4A lardan isteniyor ki bu da yasalar karşısında herkes eşittir ilkesine aykırıdır.
6- Her ilin engelli raporu süreçleri farklı. Bununda standartının olması lazım.
7- Sahte engelli raporu alanlar yüzünden gerçek engeliler mağdur oluyor.
8- Dijital çağda artık evrakın posta ile gitmesi ya evrağın kaybolmasına ya da geç gitmesine sebep oluyor.
9- Rapor işinin tamamen sanal ortama taşınması lazım. Şöyle ki; Polikilinik muayenesi bitince raporun sağlık kuruluna düşmesi, sağlık kurulu onayladıktan sonra vergi dairesinin ekranına düşmesi, burası onayladıktan sonra otomatik olarak merkez sağlık kurulu ekranına düşmesi ve MSK onayladıktan sonra da vergi indirimi yazısının vergi dairesi, işyerine ve sgk ya otomatik gitmesi lazım. Böylece hem zaman tasarrufu yapılır hem evrak işi ortadan kalkar hem sahtekarlık ortadan kalkar hem de eksik evrak olayı çözülür. MSK ana ekrandan tahlil, röntgen,mr testler ve engelinin hastalık öyküsünü detaylı görmüş olur. Son 20 yıllık kayıtlarda yüklenir.
10- MSK gelir idaresi Ekranından hergün yapılacak bilgilendirmede kurulun incelediği rapor tarihi aralığı ve rapor yazımının hangi tarihlerde olduğu belirtilir. Böylece her gün engeliler Ankara yi aramak zorunda kalmaz.
11-Rapor vermeye yetkili hastanelerde heyet doktorları sadece engelilere bakıp detaylı muayene ederse manüpilasyonlarda ortadan kalkar. İşlemlerde şaibe eksik evrak olayı olmaz.

Bunlar olmadan havanda herkes şu döver. Aynı soruları yazıp dururuz. Rapor oranı düşer mi? Ne zaman gelir? Ankara ya ulaşan var mı? Eksik evraktan dönen var mı? Hakem hastaneye sevk edildim mı? Vb. Soruları yazar dururuz.

Bu arada engelli dernek, federasyon ve konfederasyonlarını aradım. Bir Çok Konu da bilgileri yok. Benim bu 4 ay da öğrendiklerimi bile bilmiyorlar. Halbuki bunlar bakan veya müsteşarlara daha rahat ulaşıp sorunlarımızı anlatma ve onlara çözüm önerilerini sunma imkanına sahipler.

titanikks
Aman kardeşim Allah korusun inan birkez daha beklemeye gücüm yok benden ek evrak zaten istediler bende gönderdim senin engelin neydi hatırlayamadım

Ercanuzel
Ercan bey hastalıgınız nedir niçin sizi bu kadar ugraştırıyorlar

Raporu gelen, emekli olan yani süreci tamamlanan arkadaşlarında forumdan ayrılmayıp destek olmaları lazım. Hepimizin bu belgeye veya rapora ihtiyacı varsa demek ki özrümüz var. Kimimiz doğuştan, kimimiz sonradan ve kimimiz iş kazasından sonra bu duruma geldik.

Ben Anayasaya aykırı olan kısmını yanı yukarda ki 4. ve 5. Maddeleri ile ilgili dava açacağım. Ya vergi indirimi herkesten istensin ya da kimseden istenmesin.
Bir diğeri de SGK nin yaptığı yanlış ve haksız uygulama. Vergi indirimi belgesi geldiği zaman faydalanmaya başlama tarihi olarak raporun ilk alındığı tarihten itibaren diyor. Yanı geriye doğru yürüyor. Bunun emekli olmaya hak kazanmış olanların başvurusunu raporu aldıktan sonra kabul sgk nin kabul etmesi lazım. Çünkü Ankaradaki gecikme maaşın geç bağlanmasına sebep oluyor ve bu durumdan sorumlu olan engelli değil devletin bir başka kurumudur.

Saygılar,

İyi akşamlar.

YUNUS YURDAKUL
Bakın işte benim belirttiğim hususlar burda da karşımıza çıkıyor. Biz sadaka ya da bağış istemiyoruz. Yasaların verdiği bir hakkı kullanmak istiyoruz. 26 yıl aralıksız çalıştım ve pirim ödedim. 9000 prim günüm var. Güc0m olsa bu belgeyi istemez yine çalışırdım. Ama beden artık kaldırmıyor.

merhaba arkadaslar 16.7.2019 ankara varisli %65 oranli 1 yil sureli raporum neticesini bugun ogrendim %65 oraniyla 1 yil 2020 sureli olarak onaylamislar darisi bekleyen arkadaslarimizin basina

Bir de anlamadığım aramızda hiç mi engelli
avukat yok. Bu konuları takip edip çözebilecek. Eksik evrakı 10 günde tamamlayana kadar canım çıktı.

Sinanper cok güzel madde madde sıralamışsın ben 2017de başvurdum 3ay sürmüştü yalnız psikiyatri olmasına ragmen hem raporum hem vergi indirimim süresiz onaylandı o zaman e tebliğat yeni başlamıştı kimsenin haberi yoktu iş yerine e tebligat ile gitmişti

Tüm bu sürecin tamamı bilinçli yapılıyor, malum kasada para yok.nekadar uzarsa okadar iyi!
Aynı durumu banada yapmaya kalkti vatan vergi dairesindeki bayan memur.
Eksik evrak için gittiğimde beni farklı bir hastaneye yönlendirmeye kalktı. Kadını geri cagirdim.benim muhattap olduğum hastane Haseki, neden başka bir hastaneye sevk ediyorsunuz, bu yaptığınız çok yanlış dediğimde kadının cevabı ay çok Pardon oldu.
Engel durumlarimiz inanın hiç kimsenin umrunda değil arkadaşlar ve acımasızca süreci uzatmak, emekli etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Bu arada 5 temmuz varisi eksik evragimdan hala bir ses yok 6bucuk ay oldu.
Keşke bu forumdan 3,5 sene evet haberdar olsaydım emekli olmuştum. Size tavsiyem buradan devamli bilgi almanız ve cevrenizdeki engelli arkadaşları bu forumdan bilgi almaya yönlendirmesi.

mahkeme ara kararla hastaneye sevk ettiği ve davayı kazanan var mı acaba sonra danıştaya gittiler mi

Üst Alt