Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Sonunda şimdi ankaraya ulaştım. Temmuz ayının bitmediğini ağustos ayına henüz başlanmadığını söyledi.ağustos ayı benimki ocak ayının ortaları gibi sonuçlanır dedi.

08.16.2019 da Ankaraya varmış raporum 15 ocağı bulur dediler şimdi konuştum ankarayla

Eksik evrak nedeniyle dönen evraklar da tekrar 5-6 ay bekliyor mu? Eksik evrak nedeniyle başvuru geri döndü istedikleri evrakları tamamlayıp tekrardan gönderdik. Eksik evrakları göndereli 2 ay a yakın süreç oldu bekliyoruz eksik evrakları gönderince tekrar 5-6 ay bekleniyor mu yoksa daha çabuk mu bakılıyor? Süreç en başa mı dönüyor?

Eksik evrak nedeniyle dönen evraklar da tekrar 5-6 ay bekliyor mu? Eksik evrak nedeniyle başvuru geri döndü istedikleri evrakları tamamlayıp tekrardan gönderdik. Eksik evrakları göndereli 2 ay a yakın süreç oldu bekliyoruz eksik evrakları gönderince tekrar 5-6 ay bekleniyor mu yoksa daha çabuk mu bakılıyor? Süreç en başa mı dönüyor?

Eksik evraktan dönen raporuma 2 aya kalmadan cevap geldi. Ama sağolsunlar oranımı düşürdüler 40 ın altına. o kadar beklemem boşuna imiş.

Sinanper

o kadar güzel özetlemişsiniz ki olayı,keşke dedikleriniz bir an önce uygulansa.Fakat kurumlar arasında inanılmaz kopukluk var.Vergi dairesi,Sgk,Hastaneler,engelli kurumları, hepsi ayrı telden çalıyor..

Çok geçmiş olsun üzüldüm sizin adınıza neden düştü oran?Dertleri neymiş acaba?

Oran düşüremezler. Yargı kararları var. MSK nın öyle bir yetkisi yok. Itiraz et yine hayır derlerse dava açın. Kesin kazanırsınız.sorun sizin değil devletin iki kurumu arasında. Biri engellidir diyor biri değil. Ama seni asıl gören raporu veren hastane. Yargı diyor ki hastanenin raporu geçerlidir NOKTA

Oran düşüremezler. Yargı kararları var. MSK nın öyle bir yetkisi yok. Itiraz et yine hayır derlerse dava açın. Kesin kazanırsınız.sorun sizin değil devletin iki kurumu arasında. Biri engellidir diyor biri değil. Ama seni asıl gören raporu veren hastane. Yargı diyor ki hastanenin raporu geçerlidir NOKTA

Mahkeme sürecine gitme çok uzun sürer şöyleki kazansanizda doğal temyiz suresi var enaz bir yıl dava suresi enaz altı ay bakınız enaz bu.o yüzden tekrar hastaneye git tekrar rapor al tekrar yolla

Mahkeme sürecine gitme çok uzun sürer şöyleki kazansanizda doğal temyiz suresi var enaz bir yıl dava suresi enaz altı ay bakınız enaz bu.o yüzden tekrar hastaneye git tekrar rapor al tekrar yolla

Bunu bildikleri için böyle yapıyorlar. Herkes gakkını ararsa bir çözüm bulacaklar.Sistem değişecek belki. Yine de sen bilirsin. Ama maliyeye itiraz dilekçesi ver yine de. Bazen düzeltiyorlar.

15.03.2019 da raporumu vergi dairesine elden teslim ettim.12.07.2019 da engelliğinize karar verilemedi diye cevap geldi.Emg , epikriz , ilaç serum düzey bilgisinin gönderilmesi dediler.Evrakları tamamladım 19.07.2019 da teslim ettim.Hastaneye rapor alırken verdiğim tüm evraklarımı vergi dairesine elden teslim ettim. Hala sonuç çıkmadı .Geçen hafta aradığımda olumsuz değil ama henüz onaylanmadı,dediler.İlk raporum bir dr yüzünden 1 yıl süreli oldu.Sakinleştirici kullanıyordum. 1 yıl ilaç kullandıktan sonra muayene olduğu hastane sağlık kuruluna müracaat etmesi uygundur yazmış.Bu arada 2 ek rahatsızlığım daha çıktı. 17.09.2019 da tekrar hastaneye müracaat ettim .Psikiyatriye gitmeden diğer rahatsızlıklarımın detaylı kontrolü yapılarak %48 sürekli rapor verdiler. Ben her ihtimale karşı elimi sağlam tutmak istedim. Çünkü MSK ya güven olmuyor. Olumsuz dönerse yeni raporumla tekrar müracaat ederim. diye düşündüm. Eli kulağında sonuç gelecek , bakalım ne çıkacak?( Bu arada ilk aldığım rapor Ankara nın en zor puan veren hastanesi aynı zamanda hakem hastane yanlış veya eksik olan birşey yok.Bakalım civciv mi çıkacak kuş mu çıkacak? :) )

scorp06
Hangi hastane bahsettiğiniz, merak ettim. umarım en kısa sürede beklediğiniz yanıtı alırsınız.
Sinanper
yanlış biliyor olabilirim; ama MSK eskiden kafasına göre puan düşürmesi işlemleri yapmış, yargı kararları sonrasında bundan vazgeçmişler. ama "MSK bizleri görmeden, muayene etmeden karar veriyor - haksızlık yapıyor" çok da doğru bir ifade değil.

msk aslında hastanede bize verilen raporu teknik (usul) açıdan inceliyor. o nedenle bazılarımızın puanı düşerken, bazılarının ki yükseliyor veya sabit kalıyor. normalde her rahatsızlığın bir puanı var, ama her rahatsızlık engele konu teşkil etmiyor. Yani heyet aslında bizi değil, hastanenin verdiği raporu değerlendiriyor. o nedenle kafasına göre puan düşüremeyecek olsa da usulüne uygun verilmemiş bir puanı iptal edebilir veya ilave edebilir.

scorp06
Hangi hastane bahsettiğiniz, merak ettim. umarım en kısa sürede beklediğiniz yanıtı alırsınız.

Sinanper
yanlış biliyor olabilirim; ama MSK eskiden kafasına göre puan düşürmesi işlemleri yapmış, yargı kararları sonrasında bundan vazgeçmişler. ama "MSK bizleri görmeden, muayene etmeden karar veriyor - haksızlık yapıyor" çok da doğru bir ifade değil.

msk aslında hastanede bize verilen raporu teknik (usul) açıdan inceliyor. o nedenle bazılarımızın puanı düşerken, bazılarının ki yükseliyor veya sabit kalıyor. normalde her rahatsızlığın bir puanı var, ama her rahatsızlık engele konu teşkil etmiyor. Yani heyet aslında bizi değil, hastanenin verdiği raporu değerlendiriyor. o nedenle kafasına göre puan düşüremeyecek olsa da usulüne uygun verilmemiş bir puanı iptal edebilir veya ilave edebilir.

Raporumu Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi nden aldım .

@hk yavuz raporunuz cokmu eski tarihliydi yoksa engelli puan cetveline göre yanlış puanmı verildi msk engelli puan cetveline göre puan vermek zorunda ama şunu 100de100söyleyim psikiyatri hastalıklarının puanı sabit kesinlikle puan düşüremiyorlar diger hastalıkları cok farklı yönden inceliyorlar

Arkadaşlar,

Rahatsızlığınız kesinse ve engelli raporu almaya yetiyorsa niye korkacaksınız ki hakkınızı aramaktan. Raporunuzda hile hurda yoksa sonuna kadar hakkınızı aramanız gerektiği düşüncesindeyim.
Benim başka rahatsızlıklarımda var. Hakem hastaneye gönderirlerse daha yüksek çıkar. Memurun hatasından eksik evraktan döndü. Memuru bile mahkemeye verecektim ama pozitif bir yaklaşımı olduğu için engelilere yoğunluktan atlamıştır diye düşünerek vermedim. MSK raporumu onaylasın mağdur olan tüm engelilere danışmanlık yapıp daha aktif rol alacağım. Gerekirse aile çalışma bakanına gideceğim. Bu işlerin bölük pörçük değil bir defada sağlıklı ve hızlı olması için düşünce ve projelerimi anlatacağım.

Sağol Sinanper

Ağustosun 28 inde aldigim rapor icin hala ankaradan cevap bekliyorum oda onaylanirsa.

Bu gecikmelerin en büyük sebebi sahte rapor alanlar ve organize çeteler. Çünkü her operasyonda operasyonun olduğu ilin geçmiş işlemleri inceleniyor. Bunu da suistimal ettiler ya başka bir şey demiyorum. Hileli rapor alanların boğazından devletten aldıkları para geçmesin haram olsun.

18.12. 2018 ist ver. D. Başvuru
30.12.2018 ankara
17.4.2019 eksik evrak
18.4.2019ver. D. Den eksik evrak sevki (bu noktada raporunuzun verildiği hastane harici başka bir hastaneye sevk etmeye kalkacaklar, aman dikkat!)
30.5.2019 hastane randevu
5 temmuz 2019 ankara
16.12.2019 olumlu (6 ay 11 gun)
Tam 1 sene dile kolay
Umarim herkes en kisa zamanda beklediği güzel habere kavuşur.
Darısı başınıza arkadaslar

Arkadaşlar bende bugün Bursa dan başvuru yaptım.Memır bi numara vermedi nasıl mumaraya erişebilirim?Rapor işe giriş ve çalıştığıma dair belge hariç bir belge vermedim.Uludağ ünüversitesinden başvurup sıkımtı yaşayam var mı?

Sariköylü

herhangi bir sıkıntı olmaz bursada şevket yılmaz,şehir hastanesi,çekirge devlet ve uludağ üniversitesi kabul ediyorlar zaten. benden de başka evrak istemediler,bende onları gönderdim

ben dün 17.12.2019 da sgk ya emeklilik için başvuru yaptım bugün edevletden bakayım dedim evrak beklemede yazıyor, bu ne anlama geliyor bilen varmı acaba, kaç günde edevletde görülür

selamet
Günlerini toplayacaklar. Varsa farklı yerden sigortan onları birleştirecekler. 10 ocak a kadar maaşın bağlanmış olur. Hayırlı olsun.

Benim 19 ağustos 22 ağustos ankara varış tahminen ne zaman sonuçlanır..

AĞUSTOS ONAYLANAN VARMI ACABA

Sinanper
allah razı olsun kardeşim çok teşekkür ederim yardımların için rabbim sanada bekleyen kardeşlerimede en kısa zamanda nasipetsin inşallah. , dün sgk da sistemden günlerimin toplamını çıkarttılar,vergi indirimi belgesiyle beraber onuda ekledim tahsis talep formuna, ordaki bayan alıp masasının kenarına bıraktı gidebilirsin dedi, acaba masasındamı bekletiyor halen diye biran tereddüt ettim

6 ay sonra ankaradan eksik evrak diye gelen raporumu sonucunda İL İLÇE SAĞLIK. CİMER. SABIM RAPOR ALDIĞIM HASTANE VE SEVK OLDUĞUM Hastane ile yaptığım görüşmelerde hepsi topu birbirine attı. EN son rapor aldığım hastane açıklaması şu şekilde biz devlet hastanesiyiz ama siz rapor için ARAŞTIRMA VE EĞİTİM HASTANELERİNDEN rapor almanız gerekiyor bizim verdiğimiz raporların tamamına yakını eksik evrak diye kabul etmiyorlar dedi yeni rapor alçak arkadaşlar ve raporu onaylanmayan arkadaşlara duyurulur raporu eğitim ve araştırmadan alın süreç yeniden basliyor

Ben msk dan cevap gelmesini tam 6 ay bekledim. 2013den beri rahatsızlığın var ama bedensel engelim yok diye gidipde bas vurmadim rapor için sanki hakkım değilmiş gibi ama işler öyle değilmiş meger 2019 ağustosta emekli oldum. ben rapor alırken insanların neler için rapor almaya çalıştıklarına çok şaşırmıştım. İki yılda bir raporumu yenilemem gerekecek yine bu kadar bekliycem bilmiyorum🥺🥺

Çok dogru

Çok dogru

2 günde emekli olunmaz 17 Aralık vermissin Ocak sonu na kadar maaş bağlanır

Mahkeme ile uğraşmak istemiyorum. Emeklilige daha çok var. Ayrıca memurlarda vergi indirimi istenmiyormus sonradan öğrendim. Artık daha sonra bakarız.

Ben yıllardır hastayım. Hatta bana neden rapor almıyorsun diyorlardı. Bende gerek yok demiştim. Ama bu sene alma ihtiyacı duydum. Raporum 2019 Nisan tarihli. Yeni yönetmeliğe de uygun yani. Olmayınca olmuyor.

Üst Alt