Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benimde mayis 5 inde vergi indirimine müracaat ettim eksik evrak var diye Kasım 28 inde tekrar Ankara ya gönderildi simdi 5 ay daha mı bekleyecegim bilgi sahibi olan arkadaş varsa yazsın rica ediyorum

Mknaz

Arkadaşım maalesef öyle.15.03.2019 da müracaat ettim.12 temmuz da Eksik evraktan döndü.19 temmuzda evrakları teslim ettim.Hala bekliyorum 5 ayı geçti.Ömür törpüsü maalesef.Buna bir çözüm bulunması gerekir.Bütün Türkiye yi Ankara ya yığmak yerine en azından 7 bölgeye ayırsalar çok daha sağlıklı olacak ve zaman azalacak.

günaydın arkadaşlar..Ağustos onaylanan var mı acaba

Selam arkadaşlar daha yeni ankarayi aradım 08.15 te giden raporum ocağın 15ini bulur dediler şu an temmuzun sonlarında olduklarını söylediler bekliyoruz

Vergi indirimi kaç günde sonuçlanır

Bugün Ankara vergi dairesine başvuru mu yaptım dosya açıldığını maliyeye gönderileceğini söyledi kaç günde yada kaç ay sürer
Rapor oranı
%37 sürekli
%7 iki yıl kontrol süreli
Toplam net engelli oranı %44

Sistemin adi değişmiş. Yeni adi ESS. Engelliyi Süründürme Sistemi

en az 5 ay sürer...ben 4,5 aydır bekliyorum

2,5 ay mı kimin rapor gelmiş bu zamana kadar millete yanlış bilgi vermeyin en az 5 ay sürer

Sinanper

Zaten hayat vurmuş vuracağı kadar.Bir darbede milletini çok düşünen devlet vuruyor.Her sözlerinde millet varya milletime hizmet şu bu, lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar , kimi arkadaşımızı 4 ay kimini 5 ay kimini 8 ay kimini 2 sene süründürüyorlar.Rahatsızlıklarımız gerçek enabız ı açıp baksalar görecekler ama maalesef sahte rapor çeteleri yüzünden kurunun yanında yaş ta yanıyor. Yapmayın bırakın artık şu engellilerin yakasını.Hem hak tanıyacaksın hem tanıdığın hakkı tanımayacaksın.Herhalde sadece bizim ülkemizde vardır .

Allah razı olsun, aylardır aradığım sorunun cevabını sizin yazınızda buldum, benimde raporun bakanlığa gönderilişi 20 eylül, oran %59. İnşallah sıkıntı olmadan onaylanır :)

Forumda eksik evraktan geri dönenler oluyormuş peki bunu maliye ne şekilde bildiriyor ? Mesaj mı atıyor ?

Son düzenleme:
Memur eksik evrak göndererek hata yapıyor ama ceremesini biz çekiyoruz. Tekrar 4-5 ay bekliyoruz. Neden? MSK niçin sistemi düzeltmek için rapor veren hastaneleri ve gönderen vergi dairelerini uyarmıyor? Eksik evraktan dolayı işlerin uzamaması için rapor ve evrak standardı ile ılgili bir genelge yayınlamak ve eğitim vermek bu kadar zor mu? Artık biri sesimizi duysun Allah aşkına. Yaziktir, günahtır en önemlisi kul hakkıdır.

Son düzenleme:
Bende başvurumu bu ay yaptım ve vergi indirimini bekliyorum.Bir arkadaş bu başvuruyla birlikte emeklilik için erken yapılması gereken bir başvurudan bahsetmişti.Neydi acaba bu?

Ne bitmezmiş Temmuz Ayı..Umarım hayırlı sonuclanır herkesin yazık bu millete

Bazısı temuz yazıyor bazısı ağustos tam tarihini öğrenen yazsın bir zahmet arayan olursa bende ariyom çalıyor çalıyor bakmiyorlar

Bu ara Ankaraya ulaşan arkadaşlar net bilgi alıp paylaşırlarsa çok iyi olur, bu eksik evrak muhabbeti nedir? İstanbul vergi dairesine evrak teslim ederken oradaki memur arkadaş kontrol etti eksik evrak varmı diye,:(

Arkadaşlar şimdi görüştüm 20 Ağustos varışlı raporum için ocağın 20 si gibi çıkar daha ağustosa başlamadık dedi görevli bayan

Arkadaşlar,

Memurlar eksik bilgi veriyor. Şu an ağustos bitmiş olmalı. Bence Eylül bile yarılanmıştır. Kurul çok önde memurlar geriden geliyor. Benim bir arkadaşım özel sektörden devlete geçti. 5 adamın bir ayda yaptığı işi tek başına 1 ayda yapmış. Arkadaşıma al bu işide sen yap diyorlarmış. Arkadaşım özel sektörde böyle yavaş çalışın hepinizi kapı önüne koyarlar demiş. Müdür de bizim arkadaşın hızını fark edince tüm memurları özel sektörde iki yıl çalıştırmak lazım. Devlet memurları işinin kıymetini bilmeli. Dışarda hayat çok acımasız. Keşke onların işi bir yerlere düşse ve 5-6 ay sürse bizi o zaman iyi anlarlar ve düzelirler.

Sinanper

valla hocam agzına saglık bende memurum,8 yıl bankacılık yapıp geçtim. devlete adam alırken en az 5 yıl özel sektör tecrubesi istemek lazım...

Merhaba Arkadaslar,26 Temmuz varıslı dosyam onaylanmıs ve vergi dairesine gelmiş.Allah kısmet ederse yarın emeklilik için basvurumu yapacagım.Yaklasik 1 sene surdu ( Hastaneye muracat ve sonuclanmasi)Insallah hepinizin de yuzu guler🙏

Lonelyman33

Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim.Kurtulmuşsunuz. Benimde durumum farklı değil 15.03.2019 dan beri uğraşıyorum. Engelliliğe karar verilemedi ek evrak istediler.19 Temmuzda Ankara vergi dairesine verdim.24 temmuzda MSK ya giden evraklarım için şimdi görüştüm hala sonuç çıkmamış.Ne kadar zor karar verilmesi veya yazım işlemi anlamış değilim . :(

Valla önceden zaman çok hızlı geçerdi şimdi vergi indirimine başvurduğum dan beri zaman geçmek bilmiyor.benim daha 20 kasımda ankaraya ulaştı.tahminen nisan sonu mayıs ilk haftası sonuçlanır diye düşünüyorum..

Onaylanan evrak iş yerinemi geliyo gonderdigimiz vergi dairesine mi geliyo yosa inter aktif vergi dairesinde alip kendimiz mi ssk ya göturuyoruz bilgisi olan yazabilirmi tsk

Evragi onaylanan arkadaşlar ankaraya varis ve onaylanis tarihleri yazarsa sevinirim

Tesekkurler arkadaslar.Darisi basiniza.Ilginc bir durum sudur;Ben 2 haftadir Ankarayi aradigimda henuz onay surecinde gibi cevaplar veriyorlardi.Bugun sabah aradigimda bayan onayimin 18 Aralikta yapildigini ve vergi dairesine gonderdiklerini soyledi.Yani anlayacaginiz her memur kafadan salliyor ya da goremiyor anlam veremedim.Ben uyku apnesi,goz ve diabetten aldim.Ki zaten yonetmelige de uygun orandi.Ankara evragi bulundugunuz ilin vergi dairesine gonderiyor.Bu arada bazi suistimaller olmus ki heryer mufettis kayniyor.Bu sebeple de bizim isler cok hassas yuruyor saniyorum ama nihayetinde herkes magdur oluyor.Ankarayi ararken ozellikle 13:00 ve 16:45 saatlerine denk getirin aksi takdirde bakmiyorlar.Tekrar sabir dilerim herkese

2 ağostosda büyük mükellefler vergi dairesinden gönderdiğim %64 ve 3 yıl süreli sağlık raporum 13 Aralık’ta süresiz olarak geldi ve dün de emeklilik başvurumu yaptım tüm bekleyen arkadaşlarıma sabır diliyorum ve gönüllerine göre olması temennisi ile

Üst Alt