Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
Yaşadıklarınız gerçekten çok üzücü.Benim durumum size göre daha iyi.46 yaşındayım evliyim.Benimde sıkıntılarım var.Çalıştığım şirket alacaklarımı ödemedi belirli süre iş bulamadım.8 tane icra dosyam var.7 tane tüketici mahkemesinde icralardan dolayı davam devam ediyor.Bende emekli olayım maaş bağlansın diye uğraşıyorum.Bu sıkıntılardan dolayı mevcut bulunan diyabet2 ve hiperlipidemi hastalıklarıma yenileri eklendi. Myastenia Gravis hastalığına yakalandım.Nedeni stres,sıkıntı,üzüntü . Peşinden şekere bağlı sinir hasarı gelişti (Polinöropati) ondan sonra hipertansiyon peşinden hipotiroidi. Hepsinin belli nedeni bu üzüntüler. Yol parası bulamadığım zamanlar oldu.Sonra çok şükür bir iş buldum çalışıyorum. Ama borçlar sabit duruyor. Yani arkadaşım herkesin derdi kendine büyük. Allah sonumuzu hayır etsin hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
selamlar ben başımdan geçenleri yazayım sanada biraz olsun yol gösterir 2019 7. ayda SGK dan sevk aldım kontrol muayenesi için 15.08.19 da hastane işlerini hallettim 04.09.19 da hastane raporu SGK ya SGK ise 20.09.19 da ankaraya GİB na göndermiş 18.11.19 da ankara raporu onaylayıp unkapanı SGK ya yollamış sonrasında ayın 22.11.19 gibi sms geldi maaşınız açılmıştır diye bende unkapanına gidip bilgi almak istedim memur bana işlemlerin bittiğini tekrar kontrol muayenesi olmadığını ve maaşın tekrar bağlandığını söyledi yazılı bir evrak vermedi 16.01.2020 de SGK eve posta göndermiş burda yazılı olarak yazıyor onun dışında e-devlet, gib , ivdb , gibi yerlerde bir yazı bulamadım
Arkadaşım emekli olmadan önce kontrol muayenesi var diye o şartlamı emekli oldun.Bende emekliyim kasımda 1 de oldum Ankaradan sonuç öğrenmek için aradığımızda sürekli ve kontrol muayenesi yok dediler sizinndemi böyle bir durum oldu yani sgk mı çağırdı kafasına göre benim rapor 2018 aralık tarihli kas hastalığı ve ht.
Kardeş sen daha buralardasın seninle aynı tarihlerdi başvurularımız, eksik rvraktan dönmüştü benim 55 olan raporumu 42ye düşürdüler 1 kasım itibariyle emekli oldum sende durumlar nasıl sıkıntı var sanırım...
azaraks25 vergi dairesine raporu teslim ederken solunum testi ve uyku raporu psg yi de teslim ettiniz mi? Muhtemelen vergi dairesi gerek yok demiştir, ama merkez Sağlık kurulunda bunları görmeyince eksik evrak diyor. Lanet olsun.
uyku apnesi raporum yeniydi solunum testi de kalp raporlarım da sadece boyun fitigimda eksik vardı.ama hastane neleri gönderdi neleri disyama koydu bilmiyorum
Arkadaşlar bu gün saat 11 gibi maliyeyi aradım 24 eylül gidişli raporum henüz saglık kurulunda görüşülmemeye başlanmamış henüz daha bir ayı bulur dedi telefona bakan memur
Emekli olurken süreli rapor ve süreli vergi indirimi ile oldum.2 yıl sureliydi.Dolayısıyla emekli olurken raporların süre bitiminde kontrol muayenesi olacağını biliyordum.
Eğer Ankara sürekli olarak onaylarsa raporu Sgk da büyük oranda buna uyarak sürekli emekli ediyor.Ama Ankara süreli verirse raporu o süre bitiminde Sgk kontrol muayenesi koyuyor genelde.Ha Sgk süreli / süresiz olsun herkesten teorik olarak kontrol muayenesi isteyebilir o ayrı..Ama bunun için de bunu gerektirecek bir durum olması gerek.
Senin anlatımına göre kontrol muayenesi konulmadan sürekli emekli olmuşsun.En iyisi bu şekilde olması zaten.
Sgk bir-iki kontrol muayenesinden sonra bazen süreli yi suresize çevirip kontrol muayenesini kaldirabiliyor.
24 Temmuz eksik evraktan giden rapordan hala haber yok böyle bir saçmalık var mı? . 1 sene olacak artık kasıtlı olarak birileri tarafından engellendiğini düşünüyorum.Telefonla arıyorum ya meşgul ya telefona bakan yok telesekreter çıkıyor "Aradığınız abone cevap vermiyor, lütfen daha sonra deneyiniz." bu sözden nefret ettim artık. Yeter ya fenalık geldi . Şimdi ulaştım 27 kasımda kuruldan çıkan evrağı bulamayıp sonra tekrardan kurula veren arkadaşlar 15 güne çıkar demişlerdi.Şimdi bana daha kurulda diyorlar çıldırmamak elde değil birde bana benim yapabileceğim birşey yok bunu benimle tartışmayın diyor yaaaaa.Böyle birşey var mı? Yarın sabah ilk iş oraya tekrar gitmek yoksa bu iş çözülmeyecek. Kimseyle muhatap olmadan o bölümün müdürüne gitmek.
Aynen ben sonucu öğrenmek için aradığımda 42 ile sürekli olduğunu ve kontrol muayenesi olmadığını söyledi teldeki bayan, sanırım sgk da böyle birşeye gerek duymaz rapor yeni tarihli ve haceettepe hastanesinden alındı,55 oranı 42ye düşürdüler zaten...
scorp06 amin Allah hepimize sağlık afiyet nasip etsin biliyomusun benim akraba eş dost lara şöyle bi bakıyorum herkes zombi olmuş gibi geziyo
Ankarada şöyle kızılay a bi çıkıp dolaşın hiçkimse de mutlu yüz ifadesi yok.... herkeste ayrı bi sıkıntı var şu son 4-5 senedir
Boşanmalar iflaslar hastalıklar işten atılmalar
Artı bide düzeleceği yerde artarak devam ediyor sıkıntılar
Dünya bi yere doğru gidiyo ya dur bakalım
Ankara'yı aradığımda 7 Ocak'ta onaylanıp vergi dairesine gönderildiğini söylediler. 2. Başvurumdu 1 yıl Süreliye 1 yıl vermişlerdi 2 yıl süreliyede 1 yıl süreli verdiler
Tşk.Vergi indirim kağıdın eline ulaştıktan sonra maaş alman 1 ila 2 ay sürüyor.Maaşda 2000 yılı öncesi primine ve yatırılan miktara göre bağlanıyor, benimki 1340tl artı 54 tl ek ödemeyle başladı.Darısı hakedipte bekleyenlere inşallah.
Çok iyi biliyorum kardeşim.Benim sıkıntılarım zaten 5 sene önce başladı.Herkes mutsuz, herkes agresif, hemen herşeye parlıyor insanlar.Neden belli aslında ama maalesef düzeltmek için hiç bir şey yapmıyoruz millet olarak.Her seçimde bildiğini okuyor.Çünkü maalesef at gözlüğüyle bakıyoruz.Sabit fikir, ön yargı, başta olan ne söylerse kayıtsız şartsız inanma ve en kötüsü cehalet. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Arkadaşlar GİB na gittim , maalesef nöroloji doktoru tekrar ek tahlil istemiş.Olmaması için uğraşıyorlar. Zaten %48 raporum, nöroloji hariç %35,2 ama maalesef sahte raporlardan dolayı ince eleyip sık dokuyorlarmış. On bin in üzerinde sahte rapor varmış. Ve bomba haber sahte raporlardan dolayı "Vergi indiriminden emekliliği kaldıracaklarmış." Yani kurunun yanında gerçekten engelli olan bizlerde yanacağız.
Derken verilmiş hakları tamamen milletin elinden alsınlar o zaman, bu sahtekarların önüne geçip hak etmşyenleri,para karşılığında bunu yapan hastane şebekelerini ortadan kaldırıp,sahte emeklilerin cezalarını verseler daha mantıklı değil mi?Neden bunu bahane ederek engelli,çalışamayacak olan insanların haklarını gasbetiyorlar anlamış değilim.Ben olalı 3 ay oldu ama ne olacağıda belli değil, neye dayanarak bu bilgiyi verdiler,aslı nedir bu işin ki?
Bugün ankaraya ulaşa bilen varmı ayin kacindilar acaba. Arkadaşlar emin olmadığınız asli olmayan bi konuyla ilgili buraya yazıp insanları endiselendirmeyin öyle bişey yok yapamazlar gerçek engellinin hakkını almazlar hayirli günler diler maraz amca.
kontrole çağırıp emekliliği iptal olan var da tamamen kalkması biraz absürd geldi bana,belli belge kanıta dayanılmayan şeylerle milletin kafasını karıştırmayın bence!!