Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Herkese geçmiş olsun ve kolay gelsin. Ankara da yaşıyorum ve 19 Şubatta vergi indirimi için başvurumu yaptım. Aslında 2014 den beri bu haktan yararlanabilir mişim (🤦🏻♂) ama rapor almak yeni geldi aklıma. Bir haftada 51% sürekli raporu Ankara Şehir Hastanesi Bilkentten aldım ve başvurumu yaptım. Vergi dairesinde ki memur bana da forumlarda yazıldığı üzere 5 aylık bir süreden bahsetti. Aslında mart 21 de emekliliği (vergi indiriminden doğan hakla) haketmiş oluyorum.Amacımda bu zaten. Araştırdığım kadarı ile eviss gibi sistemler (benim başvurum zaten henüz gözükmüyor bile) çok güncel ve pratik değil. Telefon ile iletişimde burada okuduğuma göre baya bir zor. Artık ayda bir uğrar kendim sorarım.(Ankara da yaşıyor olmam benim için bu noktada avantaj)Foruma rapor alırken ve vergi dairesine başvururken ki tecrübelerimi ayrıntılı yazmak amacı ile kaydoldum. Ama bunun için o konuyu ilgilendiren başlığı bulmalıyım. Herkese en yakın zamanda istedikleri sonuçları almayı diliyorum.

25 gün sonra 19 yıl %40 ve 4 bin küsür gün koşullarını tamamlamış oluyorum. %51 sürekli raporum var. 6300 sigorta günüm var.(2001 girişliyim) Vergi indirmini 2014 de alabilirdim ilk defa ama pek ilgilenmediğimden iki hafta önce başvuruda bulundum. Mecburen ben emekliliği haketmeyi değil vergi indiriminin gelmesini bekliyeceğim. Kanser %40 ve çift kalça avasküler nekroz %18 var.Sigortanın sayfasından emekli maaşımı hesapladığımda şu an 2850 tl gösteriyor.vergi indirimi ile oluncada aynı parayı alırsın diyorlar. Bu zamana kadar sigortam her zaman yüksek (Hakettiğim kadar) yattı. Eğer vergi indirimi için yolladığım raporda sorun olmazsa emekli olunca yine yazarım maaşı. (Bu benimde çok merak ettiğim ve okuduğum kadarıyla bir çok kişinin merak ettiği bir konu )

Sdr slm
Maaş konusu çogumuzun merak ettigi konu sgk nın sitesinden baktıginda dedigin maaşla emekli-maasi.com diye bir maaş hesaplama sitesi daha var birde burda hesaplama yap bu sitede engel oranini yazinca maaş da belli bir degisiklik görulmekte sgk nin sitesindeki hesaplama şekli anladıgin kadarıyla normal emekli olacaklar için ayrıca engel ibaresi bulunmamakta
Ben bir kac yerden maaş konusuyla ilgili görüş ve bilgi aldım burdan aldıgim bilgilerle emekli-maasi.com sitesinden cikan maaş hemen hemen ayni bilgin olsun gerçi emekli olunca tam belli olucak gibi
Ayrica geçmiş olsun

Teşekkür ederim. Vermiş olduğun siteden az evvel kontrol ettiğimde ek ödeme ile beraber (+112,04) toplam : 2912,96 tl çıkıyor.Vergi indirimi gelene kadar geçecek 5-6 ay içerisinde belki ufak değiliklikler olabilir. Bu zamana kadar okuduğum yorumlarda hep maaşların çok düşük olduğundan haklı olarak şikayet ediliyordu. Ama buradan sigorta primlerinin asgariden değil gerçekten hakkedilen ve alınan maaştan ödenmesi gerektiğinin önemi çıkıyor.

Günaydın benden değil hastaneden evrak isteniyor bu süreçte devam etmeliyim peki sence bastan sıfırdan mı baslayayim

Arkadaşlar merhaba klas 2 oranı ile hipertansiyon oranları aynımıdır ikisindende ayrı ayrı oranlar mı veriliyo aydınlatırmısınız saygılar

Yunus bey sizin herkese ilgi alakanıza öncelikle tesekkür ederim ben 1 kasımda basvurdum hala bekliyorum t.c engelli bireyi 6 bekletmek yakışmıyor. Bu kadar dijital ortamda. Tel numarası güncel mevcutmu sizde rapor sorgulamak için

klass II ile hipertansiyon tanısı hastalığın ağırlığı ile ilgili normai hipertansiyon hastaları 10 puan alır Klass II hastalar çoklu ilaç tedavisi ve tansiyona bağlı ikincil rahatsızlıklar yada anomali gelişmiş hastalardır örneğin böbrek foksiyon bozukluğu yada damar yapısının tansiyon yüzünden bozulması gibi

lostpaladin

hipertansiyon hastasıyım kalp damar klas 2 %20 verdi hipertansiyondan oran almadım bundanda %10 oran alabilirmiyim

efe2020

Rica ederim kardeşim hepimiz aynı dertle ugraşıyoruz birbirimize mümkün oldugunca yardım etmeliyiz iyiki bu platform var ve birçok bilgiye burdan ulaşabiliyoruz raporuna gelince bence en az 2 ayın var tabi eksik evrak istemezlerse ulaşabilecegin tel no 0312 415 32 94 - 0312 415 32 92

belirttiğinize göre kalp damar hipertansiyon klass 2 dediği için o rahatsızlık ile ilgili konu kapanmış ek olarak puan gelmez sadece ileri derece tansiyon hastası olduğunuz için fazla puan almışsınız

YUNUS YURDAKUL selam evrağım aldım ama anlamadığım su raporumdaki ilaç dozumla suanki ilaç dozum aynı değil eski evraktaki ilaç dozunu görmüyorlar mı şimdi ilacının arttığını görmeyecekler mi evrag i göndermek akıllıca mi ne diyorsun scorp06

Ilacimin arttığını anlarlar mi onu algilayamadim hastanedeki görevliye söyledim o da gülümsedi ama önemli olan arttığını algilamis olmaları zaten 1 yıllık rapor
Bir de diğer ınsanlara da eksik evrak diye aynı şeyleri istemişler başka arkadaşlar da vardi hastanede tanıştık sahte rapordan dolayı da hastanenin kendisinin göndermesini istiyor öyle anladim

:))) çok tatlısın evet orası öyle çok karışık düşünüyorum içinden cikamadim ağrılarımla hastaneye gittim napayım kafa gitti artık hayırlısı ama diğer arkadaş direk heyete girdi !?

Arkadaslar 3 gündür evis e giremiyorum 13 eylul ankara varisli raporum hala cevap yok interaktif vergi dairesi sayfasindan sorgulayinca isleminiz sonlandi ibaresi çıkıyor ilk gunden beri bu ne anlama geliyor ?istanbul vergi dairesine gittim 15 gün once beklemede 15 gune kadar gelir dedi telefonla ulasamiyorum varmi benimle ayni durumda olan arkadaslar

Konuşmaya fırsat olmadı bir türlü bilmiyorum ki :) ne olur belki de daha iyi olur bilmiyorum ama rapor anındaki ilaç oranımı ekrana girmiyorlar mı ilaç değişiyor raporu değiştiyorlar mı yaşamak lazım

E devlette ki interaktif vergi dairesinden dilekçemi sorguladığımda “işleminiz sonlandırıldı” diye bir uyarı veriyor. Dilekçem 19 şubat tarihli. Acaba yeni olduğu için mi bu uyarıyı veriyor.

İşleminiz sonlanmış yani vergi indirim raporunuz çıkmış devlet prosedürü ankaradan size gelmesi 3 ayı bulur bizim zamanımızda öyleydi ama sizin çok geç kalmış 5 ay olmuş nerdeyse siz hangi vergi dairesine başvurduysanız telefonla taciz etmeye devam edin

bende aynı 31 ekimde yollandı 4 kasım gib msk. ya ulaşmış bekliyorum hayırlısı

benimde rapor süresi doldu tekrar girdim 50 aldım oran daha önce süreli iken ankaraya gitti vergi inidirimi sürekli aldım dilim değişti oranda şimdi bu orana göre ankaraya göndermem gerekiyormu zorunlu mu değilmi ilerde emekli olurken tekrar heyete felan sokarlarsa o zamanx bir oran verdiler ankara gitti sonra şu olurmu bize o zaman 65 ile 2. derece sürekli inidirim almışssınız sonra bir 50 oran ile 1. dereceye düşmüssünüz bizede haber vermemişsisiniz diyip bir sıkıntı çıkarırlarmı engelliye oran vermemek için her yolu deniyorlar rapor ile ilgili inceleme başlatırlarmı artık sürekli bile zor veriyorlar

patpat55

eğer 2. kademeden düştü iseniz bunu mutlaka belirtmek gerekir sonra başınızı ağrıtmak için koz vermeye gerek yok

lostpaladin

2 senedir rapor veriyuorlar bu şekilde zaten sonuçlanması en az 4 ay onuda geçtim bi nevi onlar her türlü çakallık yapıyor engellinin raporu için bende onu kestiremiyorum en fazla niye bildirmedin derse zamanında başvurdum aldım ama işte emekli zamanı gelince dediğin gibi baş ağrıtırsa gitsin soksun istediği doktora her zaman kalıcı olabilir şikayetler değişkende sürekliye bile süreli veriyor uyanıklar

19 eylülde giden rapordan hala ses yok ne olacak bilmiyorum 5 ay oldu

Üst Alt