Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar sakin olalım iş olacağına varır zaten bizlere sitres yasak benim tansiyon 20 ye çıkıyor inmiyor beklemekten ve belirsizlikten sıkıldık artık ama sakince bekleyelim kimse duymaz bizleri çünkü,kendimizi yıpratıyoruz sadece buradaki herkesin amacı aynı mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz doğru yada yanlış bilgi bilgidir paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim sagolsunlar

49serkan
Aynen öyle dedi. 2kişi basvurmuş ocak ayından. İstanbul sadece. Belki tesadüftür. Dogrudur çünkü baktı bilgsayara bi müddet tık tık klavye sesi duydum.

Biz de ocak ayında başvurduk kardeş Şubatta rapor gitti. Vergi indirimi için mi dedi bunu memur ? Sizin durum mu farklı acaba
ocak 16 çıkış ocak 20 varış tarihi
önemli olan varış tarihi baz aliniyor
engellik vergi indirimi benimkisi

Bende cimer e yazmıştım. Dün dönmüş arkadaşlar....

Sayın........
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 28.04.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 20019...... sayılı başvurunuz 08.06.2020 tarihinde ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.
Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız 08.01.2020 tarihli ve 2.... sayılı başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, raporunuz sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında Vergi Dairesi Başkanlığı/ Defterdarlık aracılığıyla iş yerinize ve tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.
Bilgilerinize sunulur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz

felix35 kardeşim bilgi için teşekkür ederim ancak cimerde bizim bildigimizin dışında farklı bir cevap vermemiş bu işleri hızlandıracak ne yapıyorlar hikaye anlatmış kısaca işimiz Allah’a kalmış allahım sen mevzuyu biliyorsun

heeeeee😁😁
bizide aralığa sıkıştırdılar barii şaka şaka beklemeye devam ins

Tamer kardeşim benimki 13 Kasım gelir idaresi başkanlığına 14 Kasım sağlık kurulu 8 ay oldu buhar oldu benim rapor

aydın44
inşallah herkesinki bir an önce gelir 8-9 ay ve daha fazla bekleyenler var Allah sabır versin sonuç iyi olur inş

Sa istanbul vergi dairesine gittim bu gun ekim ayinin yazilari bitmek uzere 18 kasimi sordum tahmini yazi bir ay icinde isyerine gelir dediler

Tesekkürler mehmet. Sagolasın hayırlısı olsun hepimize aynısını söylüyolar. Bakalım bekleyecegz

Arkadaslar aylarca bekledigimiz raporlar sonuclaninca toplu para veriliyormu konuyla alakali bilgisi olan varmi ben sag soldan duyduguma gore kimi var kimi yok diyor

Benim evreklar 21 şubat 2020 tarihinde Ankaraya gitti. Meraklanıyordum. 7_ 8 aydır gelmeyen evraklar varmış. Bu ne hantallık kardeşim. Allah tüm bekleyenlere sabır versin.

Mehmet 34 vergi indirimine hak kazandığında yani evrakın iş yerine geldikten sonra işten çıkış evrakınla SGK emeklilik için baş vuru yaptıgın tarihten sonrası bekledigin süre kadar alırsın ancak şuan ki aşamada birşey yok alamazsın

Toplu para vergi indirimi bekleyenlere verilmez daha önce emekli olup kontrol muanesi için tekrar kontrole gönderir eğer kontrol muanesi olumlu gelirse beklediği surelerin 3 ay veya 5 ay her nekadarsa maaşı ödenir ama ilk defa vergi indirimi için deftarliga başvuran isterse iki beklesin para alamaz kesin bilgi

Mehmet 34

Halihazırda çalışıyorsan, vergi indirim müracaat tarihi ve evrakların işyerine geldiği iki tarih arasında vergi iadesi olarak alındığını biliyorum.

İzmir den en son hangi tarih geldi bilgisi olan varmı acaba

Benim Aralık 22 Ankara'ya ulaşması hala beklemedeyiz ben aradığımda iki ayı bulur demişlerdi iki hafta önce acaba İzmir'den en son kiminki geldi acaba

Mehmet 34
kardesim bi arkadasimiz buraya yazmisti . Vergi ind yaziniz, basvurunuzdan cok zaman sonra geldiyse ve halen calisiyor iseniz vergi ind yazinizdaki ........tarihinden itibaren faydalanir diye yazan tarihten, bugune kadar geriye donuk indirim hakkinizi vergi dairesinden isteyin ben aldim demisti ..

Sagol hayriye 67 yazi vergi dairesine gelir gelmez zaten onlarda hemen adrese gonderiyorlar maasi alana kadar 10 ayi bulur herhalde aslinda hakkimiz olan bu gecen sure aylarin verilmesi gerekiyor

49serkan tamer01
21.02.2020 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
14.01.2020 Hastaneden rapor bekleniyor

Bizim arada rapor yenilendiği için şubata sarktı arkadaşlar :)
Istanbul çok yoğun olduğu için ekstra bekleriz diye düşünüyordum, sadece 2 kişi var denilince ümitlendim hepimize hayırlısı..

25salih35

Arkadasın evragının ocaktan subata cekilmesi okumadıysan önceki sayfada yazıyor cok acaip seyler oluyor terimide filmden agzımıza gecmiş bir sahne

Merhaba, ben 13 Kasım izmir başvurusu ile hala bekliyorum. Biraz önce izmir vergi dairesini aradım. Bir bay açtı teli, Ekim yeni geliyor dedi. Halbuki on gün önce bir bayanla konuşmuştum Kasım gelmeye başladı demişti.Tezata bakın, biri digerinin dedigini tutmuyor. Tam ümitleniyorsun. Hoop tekrar karamsarlığa giriyorsun. Nasıl iş bu yaaaaa😠
İZMİR vergi dairesi ile konuşan varmı? Varsa ne bilgi aldı. Yazarsa burdan sevinirim. Herkese sabırlar diliyorum.

Arkadaşlar bugün Ankara’yla görüşebilen varmı sabahtan bu yana arıyorum açan yok yada meşgul

Tam bir kara döngü. Ne rapor alırken bu kadar stress yapmayan bizler şu an tam stress bombası durumundayız hayatta en kotu şey belirsizlik

Üst Alt