yusi
Bu sene başına kadar emeklilik nedir, kaça ayrılır, nasıl olur vs hakkında hiçbirşey bilmiyordum,prosedürlere,uygulamalara, kanunlara o kadar uzağım ki, halada öyle.
Ufuk bey diğer başlıkta doğrudur anlattı, ama o başlığa bakarsan memur olmayan kişiler için o bilgiyi verdim diye notu var. Artı anlatmış olsa bile anlamamış olabilirim. Ancak forum admini, yöneticisi vs olmadığınız halde -ki olsaydın da bu usluba hakkın yok-, " tane tane anlattı"diye insanlara gerizekalı muamelesi yapma yetkisini nerden alıyorsunuz?Yani emekliliğe dair yasal prosedürü çok iyi bilmek ileri zekalılık kıstasımı size göre?
Ha sormuşun gene yazayım.
Misal devlet memurları erken emeklilik için direkt başvursamı daha hızlı olur, yoksa vergi dilimi yoluyla mı gitse daha hızlı olur?. Yadai mesela forumda bir memur vergi dilimi belgesi aldıktan sonra o belge ile emeklilik başvurusu yaptığında raporu yeniden ankaraya gidermi gitmezmi buna dair bir cevap yok mesela.Belki senin gibi ultrazeki, prof,aydın,duayyen bir insan bu sorularının cevaplarını çok kolay bilir ancak ben bilemiyorum işte.
Unutmadan bunları zaten yarın gerek sgk, gerek vergi dairesine gidip iyi kötü öğreneceğim ve senin aksine sadece işime gelen başlıklarda yazmayıp öğrendiğim her bilgiyi burda herkesle paylaşacağım. Ok?