Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Evise düşer düşmez GIB 'ede düşüyormu acaba, evis açışmaz ise nereden takip edeceğiz.

Serkan vergi indirimi ile bazı koşulları tamamladığında emekli olabiliyorsun. Mesala 40-59 arası oranın varsa 19 yıllık emeklilik süresi ve 4400( bu civarda bir şey tam hatırlamıyorum gün sayısını) prim günü ile emekli olabiliyorsun.

Ugr35

Benim 18 kasım izmir. Kasım başladıysa inş. Eli kulagındadır. Bu ay sonuna kadar kasımlar gelir diye tahmin ediyorum.

Sdr

Bi yanlislik oldu heralde banami dedin.anlamadim.ben sormadımda ondan dedim.

Arkadaşlar bir şey sorcam. Bir tanıdık var bu siteye üye degil. 1975 dogumlu, erkek, eylülde geldi yazısı 54,tü oranı süresiz.
4085 gün ödenmiş pirimi vardı. 3200 TL. Maaş baglamışlar.
Bu olabilecek maaş tutarları ile bilgisi olan varmı?

Girişi aldığı maaş çok önemli askeri ücretli veya uc bin TL alan kişiler bu paraları alamaz başka bişey vardır onda

Ugr35

Ok. Biliyorum o siteyi ama orda çıkan rakam normal şartlarda ve prim gün sayısına göre. Ama vergi indiriminde 4bin küsür günün bile olsa 5400 günle emekli oluyorsun. Yani farklı.

Tahir özböler

Ben hic duymadim.arastiracagm.tanidiklarim var emekli oldular hic bahsetmedilar soracagm nettede arastiracagim.%8 lafi duymustum ama önemsemedim bakacagim

Bir şey daha sorsam. Raporu doktorlar kontrol etti, yazıldı, sonrasında bize hemen bilgi geliyormu? Evis yada GİB den. Yoksa, yazıyı başvuru yaptığımız vergi dairesine mi gönderiyorlar, onların girişi ile mi yansıyor evis ve GİB e. Teşekkürler.

https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAAegQIAhAC&usg=AOvVaw0g5bcMdtgbdH9tlMMlehnU

Bundan baska bisey yok simdilik.gozlugu kirdik ama nette okuyabildigim kdr normal emekliyle engelli ayni hesap bize sadece abo baglama oraniyla hesap yapilacak. Yukardaki linkte sgk dan cikti alip yapistircan prim gun ciktisi.yapistir hesapla de maasini cikariyormus

Tahir özböler
Ya birisi dediydi hatirlamiyorum maasa %8ekleniyomu dediydi unuttum ama onada soracagm

Engelli maas hesaplama ayrıcalıklı Aylık Bağlama Oranı ( ABO ) uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Engelli vatandaşların prim günleri az olduğundan onlar için bu sistem uygulanmaktadır. Prim gün sayısının az olması ABO oranları uygulanarak dengelenmektedir.

BUNU OKUDUM NETTE BASKA BILGI BULAMADIM GOZLERIM YORULDU

Makiyato
Ufukalp hoca size diğer başlıkta tane tane anlattı her şeyi.Siz hala aynı şeyleri devamlı soruyorsunuz.Neyi anlamadığınız hala gerçekten bende sizi anlayamadım??

Vergi indirimi onaylanınca yazısı bağlı bulunduğun vergi dairesine gönderilir. Yazı gelince vergi dairesinin evis sistemi varsa oraya durumu işlenip, Gib üzerinden de aynı zamanda tebligat gönderilir.

yusi
Bu sene başına kadar emeklilik nedir, kaça ayrılır, nasıl olur vs hakkında hiçbirşey bilmiyordum,prosedürlere,uygulamalara, kanunlara o kadar uzağım ki, halada öyle.
Ufuk bey diğer başlıkta doğrudur anlattı, ama o başlığa bakarsan memur olmayan kişiler için o bilgiyi verdim diye notu var. Artı anlatmış olsa bile anlamamış olabilirim. Ancak forum admini, yöneticisi vs olmadığınız halde -ki olsaydın da bu usluba hakkın yok-, " tane tane anlattı"diye insanlara gerizekalı muamelesi yapma yetkisini nerden alıyorsunuz?Yani emekliliğe dair yasal prosedürü çok iyi bilmek ileri zekalılık kıstasımı size göre?
Ha sormuşun gene yazayım.
Misal devlet memurları erken emeklilik için direkt başvursamı daha hızlı olur, yoksa vergi dilimi yoluyla mı gitse daha hızlı olur?. Yadai mesela forumda bir memur vergi dilimi belgesi aldıktan sonra o belge ile emeklilik başvurusu yaptığında raporu yeniden ankaraya gidermi gitmezmi buna dair bir cevap yok mesela.Belki senin gibi ultrazeki, prof,aydın,duayyen bir insan bu sorularının cevaplarını çok kolay bilir ancak ben bilemiyorum işte.
Unutmadan bunları zaten yarın gerek sgk, gerek vergi dairesine gidip iyi kötü öğreneceğim ve senin aksine sadece işime gelen başlıklarda yazmayıp öğrendiğim her bilgiyi burda herkesle paylaşacağım. Ok?

pandemiden dolayı siteye giremedim geç dönüş yaptım yorumun için teşekkür ederim.

Merhaba kardeşim Evisten takip ediyordum fakat İzmir evis şuan iptal takip edemiyorum. İnşallah geri gelir. Evise işlendiği an itibariyle GİB'ten anında tebligat gönderiyorlarmı? atilla3500

18 kasım / izmir. Yeni bir hafta başlıyor, bu hafta umutluyum, kasımlar bu hafta gelmeye başlayacak. İnş.

Makiyato
https://www.engelliler.biz/forum/sa...i-indirimi-almak-icin-nasil-basvuracagim.html

Buraya başlık açmışsınız;Sormuşsunuz Ufukalp hoca cevap vermiş sormuşsunuz cevap vermiş,hatta kanundaki maddeleri ekleyip size cevap vermiş.Sonra başka başlıkta tekrar sormuşsunuz size tekrar cevap vermiş,sonra size verilen cevaplar tatmin olmamışsınız,buraya gelmişsiniz tekrar sormuşsunuz atilla3500 cevap vermiş.

ufukalp size kısaca demiş ki;memurların vergi indirimi ile emekli olma durumları yok demiş,sadece emekli olmadan vergi indirimine girerseniz maaşınıza küçük bir yansıma olur diye yazmış.Şimdi bu cevapları anlamak için süper zeki falan olmaya gerek,birazcık olsa da olur zaten.siz hala milyon kere cevap verildiği halde bu soruyu soruyorsunuz,Misal devlet memurları erken emeklilik için direkt başvursamı daha hızlı olur, yoksa vergi dilimi yoluyla mı gitse daha hızlı olur?Size defalarca cevap verilmiş bu soruyu tekrar tekrar soruyorsunuz.şartlar sağlanıyorsa emeklilik için direk başvurulur zaten.yazdığınız en doğru şey en kısa zamanda gidip sgk ya vergi dairesine gidip öğrenmek her şeyi..bakın google yazınca ne çıkıyor;Memurlarda vergi indirimine bağlı olarak aylık bağlama işlemi yapılmaz. Vergi indirimi raporları sadece memurun görevde iken vergi muafiyetlerini sağlar.

Ayrıca ben işime gelen konular değil,ağır osas hastasıyım,pek tabiki de foruma bildiğim bir konu hakkında ve başımdan geçenler hakkında yorum yapacağım bilmediğim konular hakkında değil..

yusi

Bir kerede sorarım,on kere de sorarım, yüz kerede sorarım. en basit ifade ile bundan SANA NE? SANA NE? Yorum yanlış yerdeyse,hatalıysa vs ilgililer gerekli işlemleri yaparlar, ki ben seni dikkate alıp senden bir yorum yardım vs de istememişim,tekrar söylim Sana ne?
Emeklilik gibi insan hayatı için bu kadar önemli bir konuda,bizim ülkemiz gibi kanunlardaki bir harfin, bir virgülün, bir noktanın dahi pek çok şeyi değiştirdiği bir süreçte elbette soracam, anlayana kadar,öğrenene kadar soracam,Hala çıkmış birazcık zeka olsada olur diye hakaret ediyorsun.
Hani bunun adı kraldan çok kralcılık, yada bir tık ötesi (sanırım siz daha o noktaya gelmediniz ) M.United' in meşhur Danimarkalı kalecisinin isminin Türkçe karşılığıdır...

Kardeşim bırak adam sorarsa sorsun ya, burası adı üstünde forum.Cevabı gelen zaten atıyor. Ama biz gene duramıyor 50 kere cevabı gelen varmı diye tekrar tekrar soruyor. Sabah akşam forumlamı yatıp kalkıyorsun ki bu kadar rahatsız oldun. Ki forumda çoğun kişinin işi bitmiş genelde sonuç bekleyen insanlar var. Bu forum kafasına takılanları sormaları için daha faydalı olabilecek bir forum zaten forumun amacı, engelli insanlara her konuda faydalı olmak. Zaten bu forumda olmazsa nereden haber oda gerçekten ayrı bir konu. yusi

Üst Alt