Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba arkadaşlar herkese iyi bayramlar. Yeniyim tüm msjlari okudum baya bilginedindim. Teşekkürler öncelikle bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum.
Ben uyku apnesi obezite hipertansiyon ve tiroid bide işitme kaybı ile %60 süresiz raporluyum 26 Mart'ta raporum Ankara'ya gitti.
İşlemleri maliye sevki ile baslatmistim. Ben hiç evrakla uğraşmadım hastane yazıyı gönderdi. Anladığım kadarıyla cevabın yilsonunu bulacak gibi.
PSG raporunun ekli olup olmadığını nerden oogrenebilirim.
Diğer hastalıklarına ilgili neler olmalı tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Mersinde eviss yok malesef

Merhaba. Ben %60 engelli oranına sahip kanser hastasıyım. 30 martta gönderilmiş raporum Ankaraya. Ne zaman ulaştı göremiyorum. Bursada evis yok malesef. Bide kesin onaylarlar mı? Kanser hastalarının öncelikleri olduğunu okumuştum ama emin değilim. Sizce benim sonucum ne zaman gelir? Oğlumun okulu var. Eylülde gelir mi sizce?

Geçmiş olsun kardeşim. Bekleme süresini minimum 8 ay gibi say.
Yani Kasım 2020 sonu gibi gelir sonucun. En iyi tablo. Ama kansersen bence Ankara ile konuş, öncelik veriyorlar.
Allah sabır güç kuvvet versin.

Merhaba iyi bayramlar www.ivdb.gov.tr adresinden internet vergi dairesine uye olun ve e tebligat i aktif edin dilekceler bolumune girdiginizde Ankaraya gonderilen evraklari gorebilirsiniz .Ankara sonucu gonderdiginde ve vergi dairesi size sonucun geldigini kisa mesaj gonderecektir.

Carpediem33 merhaba sizin evraklari hastane gonderdigi icin evraklariniz dilekcelerimde gozukmuyordur vergi dairesinden gonderilen evraklar tarayicidan taratilip gonderildigi icin Gib sayfasinda cikiyor .Psg raporu cok onemli psg eksik giderse eksik evraktan geri doner ve tekrardan beklersiniz.Hastaneye gidip evraklarin gonderildiginden emin olun .Gonderilmemisse evraklari posta yoluyla Maliye merkez saglik kuruluna gonderin.Gerci forumda gonderen arkadaslar sonuc alamamis ama siz hastaneye gidip evraklarin gonderildiginden emin olun .iyi gunler

Pandemide ikinci dalga, avrupada başladı.
Ülkemizde, kaçınılmaz.
Endişem,çok yönlü, birde sonucun tekrar bekleme sürecine girmesi.
Kasım 18 müracatım, 9 uncu ayın içinde beklemekteyim. Bir ay içinde çıkmaz ise, ikinci dalgaya kalırsak, bir yılı bulur ve geçerde 😩

Pandemide ikinci dalgada gelse her şekilde bekletiyorlar 16 ağustos 2019 hastaneden raporumun çıkması ptt yoluyla vergi dairesine ordanda bakanlığa ortalama 30 gün olacaktı kasım ayı bitti bakanlıkda rapor görünmüyor bir arkadaşı vergi dairesine yolladım ne zaman göndermişler öğren diye vergi dairesine gitmek için bir gün izin bide özel araç lazım işyeri konumundan arkadaş sordu ve hastaneden gelen raporla geldi hastaneden bizlere verilmeyen raporla eksik evrak varmış diye bu arada eksik evrakda maliyeye vergi indirimi barvuru yapmak için hazırladığın üç evrakmış ne bana ulaşan ne işyerine ulaşan arkadaş gitmese ne kadar bekleyecek belirsiz o rapor kendilerinin kaybedipde yeniden hazırlamak zorunda olduğum evrakları verdim ankara varış 17.12.2019 şuan 2020 ağustos bir sene oldu ve halen beklemedeyiz bu zihmiyete dua ediyorum sonuçda bedduada bir dua

Arkadaşlar Merhaba,
Siteye az önce üye oldum ve ilk yazımı şu an
Maliyeden Rapor sonucunu bekleyen arkadaşlara sürecin ne aşamada olduğunu belirtmek için yazıyorum.
Çok şükür ki 18 Kasım 2019 tarihinde gönderdiğim %46 lık raporum aynı şekilde değişmeden 16 Temmuz 2020 de onaylandığını fakat tarafıma yazısının nihayet 30 Temmuz 2020 tarihinde geldiğini belirtmek istiyorum.Sizlerinde raporlarının bir an önce sonuçlanması dileğiyle herkesin kurban bayramını kutlarım.

Osm Dygn
Kardeşim foruma hoş geldin.
Bende 18 kasım izmir başvurusu ile bekliyorum.
Sürekli aradım bayramdan önce ama çıkan bir şey yok. Sabırla bekliyorum.
İnş. Yarından sonra çıkacak diye umud ediyorum.

Tahir özböler
Yazı geldi derken, nasıl gördün onayı, evıste varmı yoksa telefonlamı ögrendin

5 ağustos 2019 tarihinde kemoterapi tedavi sürecindeyken 1 yıl süreli raporum çıktı. 22 ocak 2019'da memuriyete başladım. 13 şubat 2019'da vergi indirimi için başvurdum hala bir haber yok tabi ki. Başvururken sadece raporu verdim, diğer evrakları vermek gerektiğini bilmiyordum. Şu an raporun süresi de dolmak üzere. Hastaneye yeni rapor için başvuramıyorum da sağlık kurulu henüz başvuru almıyor. Başka hastanelere de başvurmayı denedim ama hepsi tedavilerimin devam ettiği hastaneye yönlendiriyor. Hak kaybı yaşayacağım gibi görünüyor.
Sormak istediğim şey şu herkes rapor ile birlikte diğer evrakları da mı gönderdi? Sadece rapor gönderip aynen onaylanan var mı acaba? Eksik evrağı benden mi talep ediyorlar, raporu veren hastaneden etmeleri gerekmez mi?

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar geçmiş bayramınız mubarek olsun bu gün günlerden salı inşallah kurul çalışır ve evrak yazan arkadaşlar işinin başındadır.
umut fakirin ekmeği beklemeye devam herşey gönlünüzce olsun

Hoşbulduk Tahir kardeşim
Onaylanmış raporumu, bana ve işyerime yazılan yazısını E-Devlet teki Gelir idaresi Başkanlığı sayfasındaki
''Gelen Evraklarım'' kısmından görebiliyorum.
Ankara Mersin Vergi Dairesine
Mersin Vergi Dairesi de bana ve şirketime yazısını göndermiş.
Onaylanmış raporum ve Tüm yazışmalar bahsettiğim sayfada kare barkodlu olarak görünüyor.Çıktısını alıp kullanmak mümkün.
Seninde onayının yakında geleceğini umuyorum ve diliyorum.

Hocam benim de 6 Aralık 2019 ancak ismimi göremedim listede.İsim atlama olmuş olabilir mi?

Valla böyle giderse 2. Kısıtlama dönemi gelir yavaş yavaş hastaneler dolmaya başladı işler hizlanacagina yavaşlayacak dahada

Kurul haftada 2 gün pazartesi ve cuma toplanıyor normalde bu gün toplanır mı bilmiyorum inşallah toplanır

Captan gusto

Çok teşekkür ederim. Bu forum sayesinde bir çok şeyi öğrendim.
Uyku apnesi hipertansiyon obez tiroid ve işitme kaybından %60 almıştım. 26 Mart 2020 de gelir idaresi başkanlığına ulaştı süreci bekliyorum. Captan Gusto kardeşimizin uyarısıyla www.ivdb.gov.tr uygulamasını indirdim bildirimleri actim. Yine PSG yani uyku testi raporu olmalı uyarini dikkate alarak bugün mersin vergi dairesine gittim. Sağlık raporunun ekinde hiç birşey olmadığını öğrendim.
Muhtemelen benimde iade olacak.
Vergi dairesindeki memur onlar talep etmeden sen PSG raporunu ekletemezsin dedi.
Bendeki raporu ne sebeple alacağım dedi.
Başka bir bakanlikta çalışan arkadaşımı aradım. Direk senin Ankara'ya gondrmen olmaz.
Taşradan gelmeli evrak silsileyi bozma dedi.
Şimdi mersindeki vergi dairesine dilekçe ekinde vermeyi düşünüyorum.
Farklı bir önerisi olan varmıdır ?

ayni problem bendede vsr 21 temmuzda basvurdum psg gib te gozukmuyor yarin vergi dairesine eklerle birlikte dilekce verecegim.

Üst Alt