Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

gülsüm hanım %41 yapıyor baltazar hesabı yapılınca oran düşecek 35-36 sizin bir bölümden daha almanız lazım oran benim oranlarda sırasıyla 20-11-10-10 idi baltazarla %42 ye düştü hastane de heyete girildikten sonra rapora baltazardan çıkan oran giriliyo ben öyle biliyorum
Gülsüm yıldırım

mahmut kayabaşı

Bende öyle biliyorum da. Ama hastaneden baltazar düştükten sonra puan veriliyor deyince.

Ben salı günü kurula giricem. En son kurula. Kurulda 6 puan daha isticem.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mahmut kayabaşı
Evet istiyicem. Zaten beyin cerrahına en son girdim. Hıcam yetmiyor dedim. Kurulda da görüşücez. Ortapedi ve fizik tedavininde görüşü olucak dedi. Ben beyin cerrahına en son gittin ama önce beyin cerrahı sonra ortopediye gitsem daha iyi olurmuş. Şuan %36 da kalıyor. Ortapedi de en az %6 verse yetiyor. Olur diye düşünüyorum. İnşallah.

Merhaba ben toplam yüzde 74 oranla aldığım sağlık kurulu raporumu Mart ayında vergi dairesi ne teslim ettim sadece heyet raporunu verdim baska bir evrak ne isteyen oldu nede söyleyen sorun oluyormu evrak eksikliği nedeniyle geri dönermi hangi sebeble evrak eksik diye dönüyor şimdiden teşekkürler

Alyabatu

Resmi veya özel hiçbir platformda rapor eklerinin de verilmesi gerektiğine dair birşey bulamadım. Yalnızca buradaki tecrübe etmiş arkadaşlar böyle söylüyor. Öte yandan Maliye'nin kafasına göre işler yaptığı biliniyor. Rapor oranını düşürmek, rapor sürelerini kafasına göre girmek ve evet eksik evrak! istemek gibi. Yurdun her tarafından yüzlerce yetkin hastanenin sağlık kurulları tarafından verilen engelli raporlarını Ankara'daki tek bir kurulun değerlendirmeye çalışması kadar mantıksız bir sistem görmedim. Maliye'nin sağlık kurulu "üst kurul" niteliğinde bir kurul mudur? Değil. O zaman kendisine gelen raporları esas bakımından değil de şekil bakımından ancak değerlendirebilir. Diğer tüm sağlık kurulları hastayı karşılarına alıp bazen saniyelik de olsa incelerken Maliye'nin kurulu yüzlerce kilometre öteden hastayı görmeden yargı dağıtıyor.

Gülsüm yıldırım

Öncelikle Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah ben 2016 dan beri uğraşıyorum 2016 %24 2019 %45 ama balthazart sonrası 1 yıl süreli %38 almıştım bu yıl %60 balthazart sonrası %50 süresiz verdiler devlet hastaneleri genelde kişiyi heyete bile çağırmıyor araştırma hastanesi çağırdı şöyle bir baktı ne vardı sizde dedi daha sonra ben birşey bile söylemeden tamam sistemde yazıyor gidebilirsiniz deyip sandalye den kalkmamıza bakmışlar geçen yıl fizik tedavinin kas hastalığı miyopati tanımlanmış hastalığımdan vermiş olduğu %17 lik oranı silip 0 vermiş oturduğu yerden kalkıp bağımsız ambule olabiliyor yazmış. Geçen yıl ki raporda düz zeminlerde yürüme normal merdiven yükselti olan yerlerde zorlanıyor vede miyopati ilerleyici bir hastalık yazmasına rağmen oran silindi ümitsizliğe düşürmek için yazmadım bunlar yaşadığım gerçekler inşallah hakkınızda hayırlı bir karar çıkar.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Akman1981

Bilginizi paylaştığınız için teşekkürler. Bu benim 2. Heyetim ilkinde %10 almıştım haşimato troitden süresizdi. Kronik hastalığım var. Astim ve troid için raporlu ilaç kullanıyorum. Yine süresiz olur rapor.

Gittiğim hastanede de ne için istendiğini soruluyor diye biliyorum. Konuşucam. Anlatıcam sıkıntılarımı.

yarın pazartesi inşallah sonuçlar gelirde seviniriz, interaktif vergi dairesinde 26/11/2019 gib de 03/12/2019 hayırlısı inşallah ünyelisenin tarih kaç

Bende sadece heyet raporumu verdim. Onkoloji 40 ortopedi 18 toplamda sürekli 51 oranım. Ekstra bir evrak istenilmedi. Ama forumda takip ettiğim kadarıyla eksik evrakdan dönenlerin hemen hemen hepsi uyku apnesi raporları. O zaman ek bir ölçüm evrağı istiyorlar galiba.Tahminim bir hastalığın derecesi ölçümlenebiliyorsa ölçüm belgesini istiyorlar.

Günaydın bekleyenlerin, beklentilerinin son bulacağı, mutlu haberlerin gelecegi yeni bir hafta diliyorum.

arkadaşlar ankara ile görüşen bilgi aldığında lütfen haber versin ben şu an arıyorum ulaşamıyorum

25 kasım 2019 izmir hala bekliyorum GİB bakıyorum işleminiz sonlandı diyor ama sonuç görünmüyor

Slm gib deki sorgulama nin her iki cevap arasındaki farkı bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi

Gönderildi ve sonladi arasındaki

Üst Alt